X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) a ja dopiero obudziłam sie ale dalej jestem niewyspana :(
    Co do zabobonów to nie wierze tego typy zeby nie nosić naszyjników nie patrzeć przez judasza itp. Ale mam koleżankę która ma czerwona plamę na udzie w kształcie dloni podobno jej mama czegos wystraszyła sie i złapała za brzuch tak samo moj wujek ma na plecach taka czerwona plamę tata mowil ze babcia wystraszyła sie ze dom im sie palili,nie wiem ile w tym prawdy ale ślady sa.

Niedługo w lidlu mają byc ubranka niemowlęce ,odzież ciążowa i biustonosze do karmienia :)

pumka1990, Loczek2018 lubią tę wiadomość

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    No właśnie, jak to jest z tym farbowaniem? Jeśli nie farbujemy "od głowy" to można? :)
    Ja tez farbuje wlosy farba bez amoniaku. I tylko odrost. Robie to raz na 1.5 mca.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha xD rozwaliłyście mnie z tymi zabobonami :D historie naprawdę niezłe. Ja nie przebywam wśród ludzi, którzy takie rzeczy opowiadają, więc przynajmniej teraz się dowiedziałam czego nie powinnam robić w ciąży haha xD

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) O zabobony to jest to ;) Pamietam przed slubem ile ich znalazłam heh w ciąży pewnie tez jest sporo właśnie dzięki wam się z nimi zapoznałam naprawdę można się pośmiać :)
    Welonka dzięki za info o ubrankach :) W Akpolu maja tez promocje na Canpol Babies, Nuk, Lovi pieluszki muślinowa Baby Ono podobno super ja mam na miejscu wiec zrobię zamówienie i odbiorę osobiście, ale kto nie ma można przeznaczenia neta :) Jeztem na etapie robienia listy wyprawkowej mam jeszcze sporo czasu, ale ja mam tak, ze zawsze muszę mieć wszystko ogarnięte, przeczytane zapięte na ostatni guzik ślub planowałam dwa lata ;) Nawet jak maja być ułożone serwetki ;) Czytam o składach do pielęgnacji, pieluchach porównuje ceny czasami marketing nakręca produkt a nic w nim fajnego nie ma zapisuje notatki od koleżanek co polecają mając dzieci :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Ostatnio wciągnęłam się w szydełkowanie, a że wracam z pracy koło 18-19 (bo wstaję po 9...), to mam czas tylko na czytanie forum, a na pisanie już rzadko. Dziś akurat wzięłam wolne ze względu na usg :)
    Staraniowy też czytam i bardzo Ci dziękuję, że pytałaś o mnie :) Miałam Ci odpisać, ale planuję następny post na staraniowym napisać o tym, co robiłam, żeby się udało. A z tego wyjdzie mała książka, więc czekam do weekendu, żeby znaleźć te pół godziny na stworzenie posta :D Wtedy też Ci chciałam podziękować, ale fajnie, ze się odezwałać tu - mogę szybciej :)

Byłam dziś na USG i w końcu mam fajną lekarkę do prowadzenia ciąży! :) A dzidzi nadal nic nie wyrosło, więc chyba zostanie dziewczynka :) Jeszcze jednak nie mamy potwierdzenia na 100%.

Z teściową za to strasznie źle - jest w szpitalu od rana, zrobili tomografię i badania, nic nie wyszło, a z nią jest coraz gorzej. Podobno już w ogóle nie da się z nią porozumieć. Najgorsze, że nie wiadomo, czy to nie jest coś zakaźnego, więc ja na pewno nie mogę tam pojechać a mąż się waha, co zrobić.
    Mam nadzieje, ze niedługo wszystko się wyjaśni o będzie dobrze. Uważaj na się siebie kochana i mąż tez niech uważa

mi88 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka to podobnie jak ja z tą listą wyprawkową i organizacją ślubu ;) teraz czekam ładnie, aż mi przyjdzie część rzeczy z wyprawki i będę mogła się nimi nacieszyć :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka, planuj planuj bo ja jestem w czarnej dziurze z wyprawka. Mielismy dzisiaj przestawiac meble w sypialni, zeby zrobic miejsce na kacik, a ja po prostu mam mdlosci na sama mysl o tym balaganie, worach ubran... przelozylismy to na piatek. Dzis czeka mnie wyprawa po sklepie meblowym bo mamy w planach pozmieniac salon, masakra. A gdzie tu farba, ozdoby, skrecanie mebli, mam wrazenie ze nie zdaze :D
    Poza monitorem oddechu, spiworkiem, ubrankami i to nie wszystkimi, lezaczkiem i wanienki nie mam kompletnie nic. Mam zamiar sie wziasc za to wszystko ale nie wiem gdzie ja mam glowe, a wyprawke kosmetyczna odkladam caly czas, bo nie moge sie zebrac... :D Wiec planujcie i kupujcie bo potem jest tylko gorzej

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Ineczka, planuj planuj bo ja jestem w czarnej dziurze z wyprawka. Mielismy dzisiaj przestawiac meble w sypialni, zeby zrobic miejsce na kacik, a ja po prostu mam mdlosci na sama mysl o tym balaganie, worach ubran... przelozylismy to na piatek. Dzis czeka mnie wyprawa po sklepie meblowym bo mamy w planach pozmieniac salon, masakra. A gdzie tu farba, ozdoby, skrecanie mebli, mam wrazenie ze nie zdaze :D
    Poza monitorem oddechu, spiworkiem, ubrankami i to nie wszystkimi, lezaczkiem i wanienki nie mam kompletnie nic. Mam zamiar sie wziasc za to wszystko ale nie wiem gdzie ja mam glowe, a wyprawke kosmetyczna odkladam caly czas, bo nie moge sie zebrac... :D Wiec planujcie i kupujcie bo potem jest tylko gorzej

Kurcze to i tak masz dużo i szybko! :D
    Ja planowałam kupić wszystko z początkiem 8 mca :)

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Chciałabym być już jak Ty na etapie urządzenia mieszkania :D ale skoro jeszcze nie jestem, to właśnie zajęłam się wyprawką kosmetyczną i higieniczną, więc mam to już w większości z głowy ;) Jeszcze jak będę w Pl na święta to zaliczę aptekę i dokupię resztę rzeczy z listy.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, ja po moich przygodach boje sie ze moge urodzic wczesniej i to mi daje mi motywacje, zeby sie wziasc. Teoretycznie moge juz rodzic za 10 tygodni, wiecie jak to brzmi?! :D Przeliczanie na tygodnie wprawia mnie w niezla panike patrzac na to, jakie mam ruchy i jak sie oszczedzam w tej ciazy, takze troche mi zejdzie.

Alphelia, a ja bym chciala zeby bylo juz gotowe :D Mamy duza sypialnie, ale mam skosy i mam schizy ze nie zmiesci sie wszystko tak jak sobie wymarzylam... a co do salonu to mamy meble sprzed 5 lat, ale musimy je pozmieniac bo z sypialni zostanie mi bardzo ladna komoda, szkoda mi jej sprzedac bo jest nowa i byla droga, wiec postanowilismy dokupic do tego jeszcze jeden regal z tej samej kolekcji i maly slupek, coby wszystko wspolgralo :D Mielismy kupic nowe meble ale to bez sensu, wyrzucenie kasy by to bylo, a teraz wydatkow sporo.

Prooosze zrob za mnie zamowienie apteczne, liste mam trzeba tylko zapakowac do koszyka, jedynym krokiem do jakiego sie posunelam w tej sprawie bylo zalozenie konta na gemini :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia ja juz mam wszystko, zostaly jakies pierdoly bez ktorych i tak by sie obylo, ale zamowie poki mam 100 %pensji bo potem bedzie bieda. Zaczelam kupowac w grudniu czyli w 6mcu. Najwiecej schodzi na samym szukaniu i porownywaniu, czytaniu opinii, recenzjii, skladow itp. Opricz kilku ubranek wszystko zamawialam przez internet. Aha i ja nie kupowalam mebelkow ani nie robilam remontow czy pokoiku. Takze polecam zaczac po usg polowkowym :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki welonka za info o lidlu-zapewne sie przejdę ;)

Ja czekałam na określenie płci żeby nie kupować sukienek dla synka a traktorów dla dziewczynki :P w środku czułam ze bedzie chłopak ale wiadomo póki lekarz nie określił to mogłam się mylic bo miałam jak każda z nas 50/50 ;) teraz wiem ze samochody, piłki i traktory będą to można sie rozglądać bardziej ;) Za dwa tygodnie połówkowe i juz mówiłam mężowi ze od połówkowych zaczynam zbierać rzeczy wyprawkowe bo kto wie czy synek nie będzie chciał wcześniej nas zobaczyć i co my zrobimy nie mając np wózka ;) ten chciał w maju sie dopiero zacząć rozglądać... A termin na lipiec... Ale go uświadomiłam co i jak to stwierdził: ok po połówkowych zaczynamy polowania :D

edwarda20 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem na etapie spisywania sobie wszystkiego, zapisuje sobie stronki i odkładam na później ;) jedynie co za wózkiem zaczęliśmy się rozglądać. Póki dobrze się czuję to trzeba skorzystać z okazji, bo co jak co ale wózka nie chciałabym kupować bez zobaczenia na żywo. To samo z nianią elektryczną. Chcieliśmy od razu zobaczyć, ale akurat nie mieli modelu, który nas interesuje. Ale i tak chcę to kupić dopiero przed porodem.

Co do zabobonów to mnie rozwaliły na łopatki ;) szczególnie ten o myciu nauczyń. Padłam !! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 12:52

dqpri09kh0x52aib.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Kurcze to i tak masz dużo i szybko! :D
    Ja planowałam kupić wszystko z początkiem 8 mca :)

Nie odwazylabym sie zostawiac wszystkoego na 8 miesiac :) jestem w siodmym i zaczyna robic sie ciezko i bardzo sie cieszę, ze mam prawie za soba wyprawke :) w 8 miesiacu najlepiej juz sobie prac i sprzatac, bo w 9 wszystko juz moze sie zdarzyc :)

mi88 lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Zuzia ja juz mam wszystko, zostaly jakies pierdoly bez ktorych i tak by sie obylo, ale zamowie poki mam 100 %pensji bo potem bedzie bieda. Zaczelam kupowac w grudniu czyli w 6mcu. Najwiecej schodzi na samym szukaniu i porownywaniu, czytaniu opinii, recenzjii, skladow itp. Opricz kilku ubranek wszystko zamawialam przez internet. Aha i ja nie kupowalam mebelkow ani nie robilam remontow czy pokoiku. Takze polecam zaczac po usg polowkowym :p
    To ja podobnie z finansami, dlatego teraz powoli kupuje.
    J.S ja uwielbiam takie rzeczy szukać porównywać jeszcze jak jest jakas promocja rewelka :) A masz liste co do szpitala itp moja ma 5 stron bo jest robocza zapisuje tez ceny itp heh

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    A ja jestem na etapie spisywania sobie wszystkiego, zapisuje sobie stronki i odkładam na później ;) jedynie co za wózkiem zaczęliśmy się rozglądać. Póki dobrze się czuję to trzeba skorzystać z okazji, bo co jak co ale wózka nie chciałabym kupować bez zobaczenia na żywo. To samo z nianią elektryczną. Chcieliśmy od razu zobaczyć, ale akurat nie mieli modelu, który nas interesuje. Ale i tak chcę to kupić dopiero przed porodem.

Co do zabobonów to mnie rozwaliły na łopatki ;) szczególnie ten o myciu nauczyń. Padłam !! ;)
    U mnie było dokładnie tak samo i jak się okazało, ze jest fajny wózek w okolicy to pojechaliśmy jak nowy i wózek już stoi u rodziców i czeka ;)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie chusteczek są teraz w promocji w rossmanie jak ma się aplikacje to hipp te z dobrym składem co Sroka o nich pisała i Baby Dream extra sensitive :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka, mam liste do szpitala ze strony mamaginekolog :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lidlu to dopiero od19lutego :) ja oprócz kilku ciuchów a większości to same body nie mam nic ,a mialam od stycznia powoli wszystko kompletować zeby rozłożyć koszty .

Dzisiaj bylam po sukienkę i Pani do mnie który to miesiąc 3-4? A ja mowie ze poczatek6 to za głowę sie złapała powiedziała ze figurę mam idealna bo urósł mi tylko mały brzuch ,aż miło bylo to usłyszeć:)

pilik lubi tę wiadomość

age.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W carrefour od 14.02 tez fajna oferta na ubranka dla dzieci, ale nie wiem jak u nich z jakoscia.

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ