Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej a ja dopiero obudziłam sie ale dalej jestem niewyspana
Co do zabobonów to nie wierze tego typy zeby nie nosić naszyjników nie patrzeć przez judasza itp. Ale mam koleżankę która ma czerwona plamę na udzie w kształcie dloni podobno jej mama czegos wystraszyła sie i złapała za brzuch tak samo moj wujek ma na plecach taka czerwona plamę tata mowil ze babcia wystraszyła sie ze dom im sie palili,nie wiem ile w tym prawdy ale ślady sa.
Niedługo w lidlu mają byc ubranka niemowlęce ,odzież ciążowa i biustonosze do karmieniapumka1990, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Hahaha xD rozwaliłyście mnie z tymi zabobonami historie naprawdę niezłe. Ja nie przebywam wśród ludzi, którzy takie rzeczy opowiadają, więc przynajmniej teraz się dowiedziałam czego nie powinnam robić w ciąży haha xD
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Dzień dobry O zabobony to jest to Pamietam przed slubem ile ich znalazłam heh w ciąży pewnie tez jest sporo właśnie dzięki wam się z nimi zapoznałam naprawdę można się pośmiać
Welonka dzięki za info o ubrankach W Akpolu maja tez promocje na Canpol Babies, Nuk, Lovi pieluszki muślinowa Baby Ono podobno super ja mam na miejscu wiec zrobię zamówienie i odbiorę osobiście, ale kto nie ma można przeznaczenia neta Jeztem na etapie robienia listy wyprawkowej mam jeszcze sporo czasu, ale ja mam tak, ze zawsze muszę mieć wszystko ogarnięte, przeczytane zapięte na ostatni guzik ślub planowałam dwa lata Nawet jak maja być ułożone serwetki Czytam o składach do pielęgnacji, pieluchach porównuje ceny czasami marketing nakręca produkt a nic w nim fajnego nie ma zapisuje notatki od koleżanek co polecają mając dzieci
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
mi88 wrote:Ostatnio wciągnęłam się w szydełkowanie, a że wracam z pracy koło 18-19 (bo wstaję po 9...), to mam czas tylko na czytanie forum, a na pisanie już rzadko. Dziś akurat wzięłam wolne ze względu na usg
Staraniowy też czytam i bardzo Ci dziękuję, że pytałaś o mnie Miałam Ci odpisać, ale planuję następny post na staraniowym napisać o tym, co robiłam, żeby się udało. A z tego wyjdzie mała książka, więc czekam do weekendu, żeby znaleźć te pół godziny na stworzenie posta Wtedy też Ci chciałam podziękować, ale fajnie, ze się odezwałać tu - mogę szybciej
Byłam dziś na USG i w końcu mam fajną lekarkę do prowadzenia ciąży! A dzidzi nadal nic nie wyrosło, więc chyba zostanie dziewczynka Jeszcze jednak nie mamy potwierdzenia na 100%.
Z teściową za to strasznie źle - jest w szpitalu od rana, zrobili tomografię i badania, nic nie wyszło, a z nią jest coraz gorzej. Podobno już w ogóle nie da się z nią porozumieć. Najgorsze, że nie wiadomo, czy to nie jest coś zakaźnego, więc ja na pewno nie mogę tam pojechać a mąż się waha, co zrobić.mi88 lubi tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Ineczka, planuj planuj bo ja jestem w czarnej dziurze z wyprawka. Mielismy dzisiaj przestawiac meble w sypialni, zeby zrobic miejsce na kacik, a ja po prostu mam mdlosci na sama mysl o tym balaganie, worach ubran... przelozylismy to na piatek. Dzis czeka mnie wyprawa po sklepie meblowym bo mamy w planach pozmieniac salon, masakra. A gdzie tu farba, ozdoby, skrecanie mebli, mam wrazenie ze nie zdaze
Poza monitorem oddechu, spiworkiem, ubrankami i to nie wszystkimi, lezaczkiem i wanienki nie mam kompletnie nic. Mam zamiar sie wziasc za to wszystko ale nie wiem gdzie ja mam glowe, a wyprawke kosmetyczna odkladam caly czas, bo nie moge sie zebrac... Wiec planujcie i kupujcie bo potem jest tylko gorzej -
J.S wrote:Ineczka, planuj planuj bo ja jestem w czarnej dziurze z wyprawka. Mielismy dzisiaj przestawiac meble w sypialni, zeby zrobic miejsce na kacik, a ja po prostu mam mdlosci na sama mysl o tym balaganie, worach ubran... przelozylismy to na piatek. Dzis czeka mnie wyprawa po sklepie meblowym bo mamy w planach pozmieniac salon, masakra. A gdzie tu farba, ozdoby, skrecanie mebli, mam wrazenie ze nie zdaze
Poza monitorem oddechu, spiworkiem, ubrankami i to nie wszystkimi, lezaczkiem i wanienki nie mam kompletnie nic. Mam zamiar sie wziasc za to wszystko ale nie wiem gdzie ja mam glowe, a wyprawke kosmetyczna odkladam caly czas, bo nie moge sie zebrac... Wiec planujcie i kupujcie bo potem jest tylko gorzej
Kurcze to i tak masz dużo i szybko!
Ja planowałam kupić wszystko z początkiem 8 mca
-
J.S. Chciałabym być już jak Ty na etapie urządzenia mieszkania ale skoro jeszcze nie jestem, to właśnie zajęłam się wyprawką kosmetyczną i higieniczną, więc mam to już w większości z głowy Jeszcze jak będę w Pl na święta to zaliczę aptekę i dokupię resztę rzeczy z listy.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Zuzia, ja po moich przygodach boje sie ze moge urodzic wczesniej i to mi daje mi motywacje, zeby sie wziasc. Teoretycznie moge juz rodzic za 10 tygodni, wiecie jak to brzmi?! Przeliczanie na tygodnie wprawia mnie w niezla panike patrzac na to, jakie mam ruchy i jak sie oszczedzam w tej ciazy, takze troche mi zejdzie.
Alphelia, a ja bym chciala zeby bylo juz gotowe Mamy duza sypialnie, ale mam skosy i mam schizy ze nie zmiesci sie wszystko tak jak sobie wymarzylam... a co do salonu to mamy meble sprzed 5 lat, ale musimy je pozmieniac bo z sypialni zostanie mi bardzo ladna komoda, szkoda mi jej sprzedac bo jest nowa i byla droga, wiec postanowilismy dokupic do tego jeszcze jeden regal z tej samej kolekcji i maly slupek, coby wszystko wspolgralo Mielismy kupic nowe meble ale to bez sensu, wyrzucenie kasy by to bylo, a teraz wydatkow sporo.
Prooosze zrob za mnie zamowienie apteczne, liste mam trzeba tylko zapakowac do koszyka, jedynym krokiem do jakiego sie posunelam w tej sprawie bylo zalozenie konta na gemini -
Zuzia ja juz mam wszystko, zostaly jakies pierdoly bez ktorych i tak by sie obylo, ale zamowie poki mam 100 %pensji bo potem bedzie bieda. Zaczelam kupowac w grudniu czyli w 6mcu. Najwiecej schodzi na samym szukaniu i porownywaniu, czytaniu opinii, recenzjii, skladow itp. Opricz kilku ubranek wszystko zamawialam przez internet. Aha i ja nie kupowalam mebelkow ani nie robilam remontow czy pokoiku. Takze polecam zaczac po usg polowkowym :p
-
Dzięki welonka za info o lidlu-zapewne sie przejdę
Ja czekałam na określenie płci żeby nie kupować sukienek dla synka a traktorów dla dziewczynki w środku czułam ze bedzie chłopak ale wiadomo póki lekarz nie określił to mogłam się mylic bo miałam jak każda z nas 50/50 teraz wiem ze samochody, piłki i traktory będą to można sie rozglądać bardziej Za dwa tygodnie połówkowe i juz mówiłam mężowi ze od połówkowych zaczynam zbierać rzeczy wyprawkowe bo kto wie czy synek nie będzie chciał wcześniej nas zobaczyć i co my zrobimy nie mając np wózka ten chciał w maju sie dopiero zacząć rozglądać... A termin na lipiec... Ale go uświadomiłam co i jak to stwierdził: ok po połówkowych zaczynamy polowaniaedwarda20 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
A ja jestem na etapie spisywania sobie wszystkiego, zapisuje sobie stronki i odkładam na później jedynie co za wózkiem zaczęliśmy się rozglądać. Póki dobrze się czuję to trzeba skorzystać z okazji, bo co jak co ale wózka nie chciałabym kupować bez zobaczenia na żywo. To samo z nianią elektryczną. Chcieliśmy od razu zobaczyć, ale akurat nie mieli modelu, który nas interesuje. Ale i tak chcę to kupić dopiero przed porodem.
Co do zabobonów to mnie rozwaliły na łopatki szczególnie ten o myciu nauczyń. Padłam !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 12:52
-
Zuuziaaaa wrote:Kurcze to i tak masz dużo i szybko!
Ja planowałam kupić wszystko z początkiem 8 mca
Nie odwazylabym sie zostawiac wszystkoego na 8 miesiac jestem w siodmym i zaczyna robic sie ciezko i bardzo sie cieszę, ze mam prawie za soba wyprawke w 8 miesiacu najlepiej juz sobie prac i sprzatac, bo w 9 wszystko juz moze sie zdarzycmi88 lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Zuzia ja juz mam wszystko, zostaly jakies pierdoly bez ktorych i tak by sie obylo, ale zamowie poki mam 100 %pensji bo potem bedzie bieda. Zaczelam kupowac w grudniu czyli w 6mcu. Najwiecej schodzi na samym szukaniu i porownywaniu, czytaniu opinii, recenzjii, skladow itp. Opricz kilku ubranek wszystko zamawialam przez internet. Aha i ja nie kupowalam mebelkow ani nie robilam remontow czy pokoiku. Takze polecam zaczac po usg polowkowym :p
J.S ja uwielbiam takie rzeczy szukać porównywać jeszcze jak jest jakas promocja rewelka A masz liste co do szpitala itp moja ma 5 stron bo jest robocza zapisuje tez ceny itp heh
Andziula_1988 wrote:A ja jestem na etapie spisywania sobie wszystkiego, zapisuje sobie stronki i odkładam na później jedynie co za wózkiem zaczęliśmy się rozglądać. Póki dobrze się czuję to trzeba skorzystać z okazji, bo co jak co ale wózka nie chciałabym kupować bez zobaczenia na żywo. To samo z nianią elektryczną. Chcieliśmy od razu zobaczyć, ale akurat nie mieli modelu, który nas interesuje. Ale i tak chcę to kupić dopiero przed porodem.
Co do zabobonów to mnie rozwaliły na łopatki szczególnie ten o myciu nauczyń. Padłam !!
A odnośnie chusteczek są teraz w promocji w rossmanie jak ma się aplikacje to hipp te z dobrym składem co Sroka o nich pisała i Baby Dream extra sensitive
W lidlu to dopiero od19lutego ja oprócz kilku ciuchów a większości to same body nie mam nic ,a mialam od stycznia powoli wszystko kompletować zeby rozłożyć koszty .
Dzisiaj bylam po sukienkę i Pani do mnie który to miesiąc 3-4? A ja mowie ze poczatek6 to za głowę sie złapała powiedziała ze figurę mam idealna bo urósł mi tylko mały brzuch ,aż miło bylo to usłyszećpilik lubi tę wiadomość