Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
mi88 -czekamy na relacje po wizycie
U mnie niestety nie jest wesoło. Plamienia nie ustępują. Wczoraj dostałam krwotoku, czerwona, gęsta krew, miejscami mocno czarna Dziś cały czas bardzo ciemne, czarne wręcz plamy z domieszką czerwonej krwi... nie wiem czy tak wygląda poronienie ?
Bólu żadnego nie mam.
Oczywiście lekarz kazał przyjechać dziś . To już 3 wizyta ... a dopiero 5 tygodni, dramat jakiś.
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Alphelia wrote:Tak, paracetamol jest bezpieczny w ciąży. To, że coś jest lekiem, nie oznacza przecież że jest niebezpieczne dla dziecka są leki, które będą wpływać na dziecko i te które nie będą. Ja mam np. astmę oskrzelową i muszę zażywać leki w ciąży, ale jest to pod kontrolą pulmunologa i bezpieczne dla dziecka.
Po pierwsze napisalam, że WEDLUG MNIE leki są bardziej szkodliwe niz farby do wlosow. Po drugie kazda z nas robi to co chce.
-
Paulinaaa wrote:mi88 -czekamy na relacje po wizycie
U mnie niestety nie jest wesoło. Plamienia nie ustępują. Wczoraj dostałam krwotoku, czerwona, gęsta krew, miejscami mocno czarna Dziś cały czas bardzo ciemne, czarne wręcz plamy z domieszką czerwonej krwi... nie wiem czy tak wygląda poronienie ?
Bólu żadnego nie mam.
Oczywiście lekarz kazał przyjechać dziś . To już 3 wizyta ... a dopiero 5 tygodni, dramat jakiś.
Mam nadzieję, że jak najszybciej dostaniesz się do lekarza U mnie przy poronieniu najpierw było krwawienie nieduże i powoli zaczął mnie boleć brzuch. Potem na usg nie było widać już dziecka, krwawiłam przez ponad tydzień i cały czas bolał mnie mocno brzuch w regularnych falach bólu.
Może to że Cię nie boli brzuch, oznacza jakieś inne krwawienie, niekoniecznie poronienie.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Paulinaaa wrote:mi88 -czekamy na relacje po wizycie
Bólu żadnego nie mam.
Paulina nie musi oznaczać to poronienia ,ja dostałam silnego krwotoku zywa czerwoną krwią tak jak Ty nie mialam żadnych boli brzucha . Trzymaj się i daj znac :*
Co do leków jesli trzeba wziac to nie ma wyjścia nawet,ja w szpitalu codziennie brałam po ponad 20tabletek wczesniej jeszcze kroplówki a od poczatku ciąży starałam sie unikać. -
Paracetamol jest bezpieczny w ciazy, o dziwo jeszcze nie wzielam ani jednej tabletki, jednak biore nospe z powodu bola brzucha, nie zawsze ale w tygodniu sie zdarzy. Uwazam ze wiecej szkody moga wywolac bole, a dodatkowo stres matki i przy okazji dziecka niz rzeczywiscie ta nospa Ale pewnie, kazdy robi jak uwaza, niektorzy popadaja w totalna skrajnosc i nawet przestaja sie malowac
Britty lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Tez mam enelmed, tez mi przyslugiwalo za darmo, ale niestety zaden lekarz nie mial uprawnien do wykonywania tego usg. Poszlam prywatnie i wiem ze na pewno jest wszystko dobrze.
Edwarda ja tez byłam prywatnie, zadzwoniłam na infolinie i dostałam zgodę na fakturę w związku z tym, że w ich placówkach nie nie mieli uprawnień. Wprawdzie zwrócą mi na konto 200 zł z 250, ale uważam ze warto, bo wole te pieniądze przeznaczyć na dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 15:07
mi88 lubi tę wiadomość
-
Paulinaaa, trzymaj się! O której wizyta?
Lena, dobrze wiedzieć o tej refundacji! Muszę sprawdzić swój Luxmedowy pakiet i lekarzy.
A co do nospy, to też się zdziwiłam, jak ostatnio przeczytałam, że przy dość silnych bólach wzięcie no-spy jest zdrowsze dla dziecka, niż przetrzymywanie tego na siłę I że to własnie nie chodzi o nasz komfort, tylko o dziecko.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Lena21 wrote:Edwarda ja tez byłam prywatnie, zadzwoniłam na infolinie i dostałam zgodę na fakturę w związku z tym, że w ich placówkach nie nie mieli uprawnień. Wprawdzie zwrócą mi na konto 200 zł z 250, ale uważam ze warto, bo wole te pieniądze przeznaczyć na dziecko
No bez jaj! nie wiedzialam o tym!
-
Ja tez biore nospe jesli jest taka potrzeba, nospa dziala rozkurczowo i czesto po niej macica sie tak nie napina a dla maluszka to komfort.
Wlosy farbowac mozna , czytałam niejednokrotnie nie raz widziałam w salonie kobiety ciężarne robiace koloryzacje.
Ja sama nie maluje wlosow , kiedys czesto , mialam prawie wszystkie kolory na głowie ale chyba mnie to juz nie rajcuje musle ze niedlugo bede musiala bo siwe zaczynaja sie swiecic;)
Dziewczyny kiedy zaczac zakupy dla dziecka ? Nie chce za pozno ale boje sie tez za wczesnie ;/ chcialabym juz cos zacząć tak mnie ciagnie a po za tym te wydatki troche rozlozyc zeby nie wszystko na raz.
Moja mama mowi nie kupuj nic wcześniej bo to pecha przynosi... nie wierzę w takie zabobony , a jakie jest waszw podejscie ?Britty lubi tę wiadomość
-
San ja wczoraj kupiłam pierwsze body nie mogłam się powstrzymać,my po połówkowych chcemy powoli kupować zaczynając od takich rzeczy jak kocyk pościel rożek pieluchy a na końcu ubranka :)tez chcemy rozłożyć koszty a nie wszystko na raz tym bardziej ,ze mamy jeszcze remont i w marcu male przyjęcie ślubne .
SanKwt, Britty lubią tę wiadomość
-
SanKwt wrote:Ja tez biore nospe jesli jest taka potrzeba, nospa dziala rozkurczowo i czesto po niej macica sie tak nie napina a dla maluszka to komfort.
Wlosy farbowac mozna , czytałam niejednokrotnie nie raz widziałam w salonie kobiety ciężarne robiace koloryzacje.
Ja sama nie maluje wlosow , kiedys czesto , mialam prawie wszystkie kolory na głowie ale chyba mnie to juz nie rajcuje musle ze niedlugo bede musiala bo siwe zaczynaja sie swiecic;)
Dziewczyny kiedy zaczac zakupy dla dziecka ? Nie chce za pozno ale boje sie tez za wczesnie ;/ chcialabym juz cos zacząć tak mnie ciagnie a po za tym te wydatki troche rozlozyc zeby nie wszystko na raz.
Moja mama mowi nie kupuj nic wcześniej bo to pecha przynosi... nie wierzę w takie zabobony , a jakie jest waszw podejscie ?
Ja tez wolałabym zrobić wczesniej zakupy zeby tak nie obciążać budżetu pozatym bardzo lubię przeglądać sobie sklepy internetowe z dziecięcym asortymentem i jak cos mi się spodoba to na pewno kupie co do zabobonów to absolutnie w to nie wierze. Wiadomo,ze ciaza nigdy nie jest pewnikiem na 100% ale trzeba byc dobrej myśl
SanKwt lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
A no właśnie, tez myslalam zeby teraz kupic posciel i ochraniacze na lozeczko chiciaz . Rozkow tez powinno kupic sie przynajmniej 2 jeden sztywny i jeden miękki. Ale gdzie mi jeszcze do polowkowego
Oo fajnie , tez mielismy przyjęcie do 70os i do 3 godziny , chętnie bym powtórzyła;) pierwszy taniec , biala suknia itp piekny czas jak na takie przyjęcie sporo zebraliśmy i Wam tez sie przyda . -
Britty wrote:Dziewczyny tak calkiem serio pytam jaka jest różnica między rożkiem a becikiem? Jedno i drugie zawija sie w trójkąt? Bynajmniej ja takie widziałam
Hmmm ;p w rozek sie dziecko wklada, a becikiem sie otula? nie mam pojecia ;pBritty lubi tę wiadomość
-
Britty wrote:Dziewczyny tak calkiem serio pytam jaka jest różnica między rożkiem a becikiem? Jedno i drugie zawija sie w trójkąt? Bynajmniej ja takie widziałam
Ja raczej w necie nie bede robić zakupow , wole pojechac, dotknac , zobaczycWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 17:07
Britty lubi tę wiadomość
-
San my jeszcze mniejsze bo tylko najbliższych bo tylko cywilny i nie chcemy żadnych prezentów bo po urodzeniu dziecka planujemy slub kościelny i normalne wesele :)ja musze jeszcze poczekać aż siostra przyniesie mu ubranka po córce żebym wybrała sobie.
SanKwt, mi88 lubią tę wiadomość
-
SanKwt moje podejscie do tego jest takie ze jesli cos sie bedzie mialo stac to sie stanie i nie pomoze mi w tym niekupowanie a jesli sie stanie to tez nie przez to ze cos kupilam... takze ja niedlugo zamierzam powoli szukac sprawdzac i kupowac...
Moja kuzynka kupila poerwsze rzeczy jeszcze przed wizyta z serduszkiem a coreczka ma sie dobrzeedwarda20, Britty, SanKwt lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
edwarda20 wrote:Ja bede kupowac wszystko styczen / luty. Kazdy zakup analizuje kilka razy, porownuje, czytam opinie itp dlatego troche zeszlo. Ale wiekszosc ubranek juz mam, kocyk, reczniki i rozek.
Wozek 3w1 juz mam , lozeczko tez (w dobrym stanie) a wozek jak nowy. Dostalismy z mezem , wiec chociaz to jest;) -
SanKwt wrote:A no wlasnie , ja chociaz takie jal posciel , kocyki , ochraniacze na lozeczko.
Wozek 3w1 juz mam , lozeczko tez (w dobrym stanie) a wozek jak nowy. Dostalismy z mezem , wiec chociaz to jest;)
Pamietaj ze takie malenstwo nie powinno spac pod koldra tylko najlepiej w spiworku czy otulaczu. Kołderka rekomendowana jest po 1 roku zycia. Ale za to przescieradelek nigdy nie dosc.mi88, Loczek2018 lubią tę wiadomość