X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 -czekamy na relacje po wizycie :)

U mnie niestety nie jest wesoło. Plamienia nie ustępują. Wczoraj dostałam krwotoku, czerwona, gęsta krew, miejscami mocno czarna :( Dziś cały czas bardzo ciemne, czarne wręcz plamy z domieszką czerwonej krwi... nie wiem czy tak wygląda poronienie :(?
    Bólu żadnego nie mam.
    Oczywiście lekarz kazał przyjechać dziś . To już 3 wizyta ... a dopiero 5 tygodni, dramat jakiś.

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Tak, paracetamol jest bezpieczny w ciąży. To, że coś jest lekiem, nie oznacza przecież że jest niebezpieczne dla dziecka ;) są leki, które będą wpływać na dziecko i te które nie będą. Ja mam np. astmę oskrzelową i muszę zażywać leki w ciąży, ale jest to pod kontrolą pulmunologa i bezpieczne dla dziecka.

Po pierwsze napisalam, że WEDLUG MNIE leki są bardziej szkodliwe niz farby do wlosow. Po drugie kazda z nas robi to co chce.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:

U mnie niestety nie jest wesoło. Plamienia nie ustępują. Wczoraj dostałam krwotoku, czerwona, gęsta krew, miejscami mocno czarna :( Dziś cały czas bardzo ciemne, czarne wręcz plamy z domieszką czerwonej krwi... nie wiem czy tak wygląda poronienie :(?
    Bólu żadnego nie mam.
    Oczywiście lekarz kazał przyjechać dziś . To już 3 wizyta ... a dopiero 5 tygodni, dramat jakiś.

Mam nadzieję, że jak najszybciej dostaniesz się do lekarza :( U mnie przy poronieniu najpierw było krwawienie nieduże i powoli zaczął mnie boleć brzuch. Potem na usg nie było widać już dziecka, krwawiłam przez ponad tydzień i cały czas bolał mnie mocno brzuch w regularnych falach bólu.

Może to że Cię nie boli brzuch, oznacza jakieś inne krwawienie, niekoniecznie poronienie.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:

Bólu żadnego nie mam.

Paulina nie musi oznaczać to poronienia ,ja dostałam silnego krwotoku zywa czerwoną krwią tak jak Ty nie mialam żadnych boli brzucha . Trzymaj się i daj znac :*

Co do leków jesli trzeba wziac to nie ma wyjścia nawet,ja w szpitalu codziennie brałam po ponad 20tabletek wczesniej jeszcze kroplówki a od poczatku ciąży starałam sie unikać.

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol jest bezpieczny w ciazy, o dziwo jeszcze nie wzielam ani jednej tabletki, jednak biore nospe z powodu bola brzucha, nie zawsze ale w tygodniu sie zdarzy. Uwazam ze wiecej szkody moga wywolac bole, a dodatkowo stres matki i przy okazji dziecka niz rzeczywiscie ta nospa ;) Ale pewnie, kazdy robi jak uwaza, niektorzy popadaja w totalna skrajnosc i nawet przestaja sie malowac :D

Britty lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tez mam enelmed, tez mi przyslugiwalo za darmo, ale niestety zaden lekarz nie mial uprawnien do wykonywania tego usg. Poszlam prywatnie i wiem ze na pewno jest wszystko dobrze.

Edwarda ja tez byłam prywatnie, zadzwoniłam na infolinie i dostałam zgodę na fakturę w związku z tym, że w ich placówkach nie nie mieli uprawnień. Wprawdzie zwrócą mi na konto 200 zł z 250, ale uważam ze warto, bo wole te pieniądze przeznaczyć na dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 15:07

mi88 lubi tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa, trzymaj się! O której wizyta?
    Lena, dobrze wiedzieć o tej refundacji! Muszę sprawdzić swój Luxmedowy pakiet i lekarzy.
    A co do nospy, to też się zdziwiłam, jak ostatnio przeczytałam, że przy dość silnych bólach wzięcie no-spy jest zdrowsze dla dziecka, niż przetrzymywanie tego na siłę :) I że to własnie nie chodzi o nasz komfort, tylko o dziecko.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Edwarda ja tez byłam prywatnie, zadzwoniłam na infolinie i dostałam zgodę na fakturę w związku z tym, że w ich placówkach nie nie mieli uprawnień. Wprawdzie zwrócą mi na konto 200 zł z 250, ale uważam ze warto, bo wole te pieniądze przeznaczyć na dziecko

No bez jaj! nie wiedzialam o tym! :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore nospe jesli jest taka potrzeba, nospa dziala rozkurczowo i czesto po niej macica sie tak nie napina a dla maluszka to komfort.
    Wlosy farbowac mozna , czytałam niejednokrotnie nie raz widziałam w salonie kobiety ciężarne robiace koloryzacje.
    Ja sama nie maluje wlosow , kiedys czesto , mialam prawie wszystkie kolory na głowie ale chyba mnie to juz nie rajcuje ;) musle ze niedlugo bede musiala bo siwe zaczynaja sie swiecic;)

Dziewczyny kiedy zaczac zakupy dla dziecka ? Nie chce za pozno ale boje sie tez za wczesnie ;/ chcialabym juz cos zacząć tak mnie ciagnie a po za tym te wydatki troche rozlozyc zeby nie wszystko na raz.
    Moja mama mowi nie kupuj nic wcześniej bo to pecha przynosi... nie wierzę w takie zabobony , a jakie jest waszw podejscie ?

Britty lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San ja wczoraj kupiłam pierwsze body nie mogłam się powstrzymać,my po połówkowych chcemy powoli kupować zaczynając od takich rzeczy jak kocyk pościel rożek pieluchy a na końcu ubranka :)tez chcemy rozłożyć koszty a nie wszystko na raz tym bardziej ,ze mamy jeszcze remont i w marcu male przyjęcie ślubne .

SanKwt, Britty lubią tę wiadomość

age.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Ja tez biore nospe jesli jest taka potrzeba, nospa dziala rozkurczowo i czesto po niej macica sie tak nie napina a dla maluszka to komfort.
    Wlosy farbowac mozna , czytałam niejednokrotnie nie raz widziałam w salonie kobiety ciężarne robiace koloryzacje.
    Ja sama nie maluje wlosow , kiedys czesto , mialam prawie wszystkie kolory na głowie ale chyba mnie to juz nie rajcuje ;) musle ze niedlugo bede musiala bo siwe zaczynaja sie swiecic;)

Dziewczyny kiedy zaczac zakupy dla dziecka ? Nie chce za pozno ale boje sie tez za wczesnie ;/ chcialabym juz cos zacząć tak mnie ciagnie a po za tym te wydatki troche rozlozyc zeby nie wszystko na raz.
    Moja mama mowi nie kupuj nic wcześniej bo to pecha przynosi... nie wierzę w takie zabobony , a jakie jest waszw podejscie ?

Ja tez wolałabym zrobić wczesniej zakupy zeby tak nie obciążać budżetu pozatym bardzo lubię przeglądać sobie sklepy internetowe z dziecięcym asortymentem i jak cos mi się spodoba to na pewno kupie :) co do zabobonów to absolutnie w to nie wierze. Wiadomo,ze ciaza nigdy nie jest pewnikiem na 100% ale trzeba byc dobrej myśl :)

SanKwt lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak calkiem serio pytam jaka jest różnica między rożkiem a becikiem? Jedno i drugie zawija sie w trójkąt? Bynajmniej ja takie widziałam

Loczek2018 lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie, tez myslalam zeby teraz kupic posciel i ochraniacze na lozeczko chiciaz . Rozkow tez powinno kupic sie przynajmniej 2 jeden sztywny i jeden miękki. Ale gdzie mi jeszcze do polowkowego ;)
    Oo fajnie , tez mielismy przyjęcie do 70os i do 3 godziny , chętnie bym powtórzyła;) pierwszy taniec , biala suknia itp ;) piekny czas ;) jak na takie przyjęcie sporo zebraliśmy i Wam tez sie przyda .

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede kupowac wszystko styczen / luty. Kazdy zakup analizuje kilka razy, porownuje, czytam opinie itp dlatego troche zeszlo. Ale wiekszosc ubranek juz mam, kocyk, reczniki i rozek.

Britty, SanKwt lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Dziewczyny tak calkiem serio pytam jaka jest różnica między rożkiem a becikiem? Jedno i drugie zawija sie w trójkąt? Bynajmniej ja takie widziałam

Hmmm ;p w rozek sie dziecko wklada, a becikiem sie otula? nie mam pojecia ;p

Britty lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Wiesz co? Z tego co kojaze jak moja siostra sie urodzila to becik jest prostokontny i jakos tak sie dzidzi zawija (bezpieczne gdy komus dajesz do raczek bo jest mocno owiniete ) a rozki zazwyczaj robia takie na rzepy . Ale jakos nie wglebialam sie jeszcze;) mysle ze i tak zakupie luzniejszy rozek i usztaywniany.

Ja raczej w necie nie bede robić zakupow , wole pojechac, dotknac , zobaczyc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 17:07

Britty lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San my jeszcze mniejsze bo tylko najbliższych bo tylko cywilny i nie chcemy żadnych prezentów bo po urodzeniu dziecka planujemy slub kościelny i normalne wesele :)ja musze jeszcze poczekać aż siostra przyniesie mu ubranka po córce żebym wybrała sobie.

SanKwt, mi88 lubią tę wiadomość

age.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt moje podejscie do tego jest takie ze jesli cos sie bedzie mialo stac to sie stanie i nie pomoze mi w tym niekupowanie a jesli sie stanie to tez nie przez to ze cos kupilam... takze ja niedlugo zamierzam powoli szukac sprawdzac i kupowac...
    Moja kuzynka kupila poerwsze rzeczy jeszcze przed wizyta z serduszkiem a coreczka ma sie dobrze ;)

edwarda20, Britty, SanKwt lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja bede kupowac wszystko styczen / luty. Kazdy zakup analizuje kilka razy, porownuje, czytam opinie itp dlatego troche zeszlo. Ale wiekszosc ubranek juz mam, kocyk, reczniki i rozek.
    A no wlasnie , ja chociaz takie jal posciel , kocyki , ochraniacze na lozeczko.
    Wozek 3w1 juz mam , lozeczko tez (w dobrym stanie) a wozek jak nowy. Dostalismy z mezem , wiec chociaz to jest;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    A no wlasnie , ja chociaz takie jal posciel , kocyki , ochraniacze na lozeczko.
    Wozek 3w1 juz mam , lozeczko tez (w dobrym stanie) a wozek jak nowy. Dostalismy z mezem , wiec chociaz to jest;)

Pamietaj ze takie malenstwo nie powinno spac pod koldra tylko najlepiej w spiworku czy otulaczu. Kołderka rekomendowana jest po 1 roku zycia. Ale za to przescieradelek nigdy nie dosc.

mi88, Loczek2018 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ