X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 -czekamy na relacje po wizycie :)

U mnie niestety nie jest wesoło. Plamienia nie ustępują. Wczoraj dostałam krwotoku, czerwona, gęsta krew, miejscami mocno czarna :( Dziś cały czas bardzo ciemne, czarne wręcz plamy z domieszką czerwonej krwi... nie wiem czy tak wygląda poronienie :(?
    Bólu żadnego nie mam.
    Oczywiście lekarz kazał przyjechać dziś . To już 3 wizyta ... a dopiero 5 tygodni, dramat jakiś.

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Tak, paracetamol jest bezpieczny w ciąży. To, że coś jest lekiem, nie oznacza przecież że jest niebezpieczne dla dziecka ;) są leki, które będą wpływać na dziecko i te które nie będą. Ja mam np. astmę oskrzelową i muszę zażywać leki w ciąży, ale jest to pod kontrolą pulmunologa i bezpieczne dla dziecka.

Po pierwsze napisalam, że WEDLUG MNIE leki są bardziej szkodliwe niz farby do wlosow. Po drugie kazda z nas robi to co chce.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:

U mnie niestety nie jest wesoło. Plamienia nie ustępują. Wczoraj dostałam krwotoku, czerwona, gęsta krew, miejscami mocno czarna :( Dziś cały czas bardzo ciemne, czarne wręcz plamy z domieszką czerwonej krwi... nie wiem czy tak wygląda poronienie :(?
    Bólu żadnego nie mam.
    Oczywiście lekarz kazał przyjechać dziś . To już 3 wizyta ... a dopiero 5 tygodni, dramat jakiś.

Mam nadzieję, że jak najszybciej dostaniesz się do lekarza :( U mnie przy poronieniu najpierw było krwawienie nieduże i powoli zaczął mnie boleć brzuch. Potem na usg nie było widać już dziecka, krwawiłam przez ponad tydzień i cały czas bolał mnie mocno brzuch w regularnych falach bólu.

Może to że Cię nie boli brzuch, oznacza jakieś inne krwawienie, niekoniecznie poronienie.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:

Bólu żadnego nie mam.

Paulina nie musi oznaczać to poronienia ,ja dostałam silnego krwotoku zywa czerwoną krwią tak jak Ty nie mialam żadnych boli brzucha . Trzymaj się i daj znac :*

Co do leków jesli trzeba wziac to nie ma wyjścia nawet,ja w szpitalu codziennie brałam po ponad 20tabletek wczesniej jeszcze kroplówki a od poczatku ciąży starałam sie unikać.

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol jest bezpieczny w ciazy, o dziwo jeszcze nie wzielam ani jednej tabletki, jednak biore nospe z powodu bola brzucha, nie zawsze ale w tygodniu sie zdarzy. Uwazam ze wiecej szkody moga wywolac bole, a dodatkowo stres matki i przy okazji dziecka niz rzeczywiscie ta nospa ;) Ale pewnie, kazdy robi jak uwaza, niektorzy popadaja w totalna skrajnosc i nawet przestaja sie malowac :D

Britty lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tez mam enelmed, tez mi przyslugiwalo za darmo, ale niestety zaden lekarz nie mial uprawnien do wykonywania tego usg. Poszlam prywatnie i wiem ze na pewno jest wszystko dobrze.

Edwarda ja tez byłam prywatnie, zadzwoniłam na infolinie i dostałam zgodę na fakturę w związku z tym, że w ich placówkach nie nie mieli uprawnień. Wprawdzie zwrócą mi na konto 200 zł z 250, ale uważam ze warto, bo wole te pieniądze przeznaczyć na dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 15:07

mi88 lubi tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa, trzymaj się! O której wizyta?
    Lena, dobrze wiedzieć o tej refundacji! Muszę sprawdzić swój Luxmedowy pakiet i lekarzy.
    A co do nospy, to też się zdziwiłam, jak ostatnio przeczytałam, że przy dość silnych bólach wzięcie no-spy jest zdrowsze dla dziecka, niż przetrzymywanie tego na siłę :) I że to własnie nie chodzi o nasz komfort, tylko o dziecko.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Edwarda ja tez byłam prywatnie, zadzwoniłam na infolinie i dostałam zgodę na fakturę w związku z tym, że w ich placówkach nie nie mieli uprawnień. Wprawdzie zwrócą mi na konto 200 zł z 250, ale uważam ze warto, bo wole te pieniądze przeznaczyć na dziecko

No bez jaj! nie wiedzialam o tym! :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore nospe jesli jest taka potrzeba, nospa dziala rozkurczowo i czesto po niej macica sie tak nie napina a dla maluszka to komfort.
    Wlosy farbowac mozna , czytałam niejednokrotnie nie raz widziałam w salonie kobiety ciężarne robiace koloryzacje.
    Ja sama nie maluje wlosow , kiedys czesto , mialam prawie wszystkie kolory na głowie ale chyba mnie to juz nie rajcuje ;) musle ze niedlugo bede musiala bo siwe zaczynaja sie swiecic;)

Dziewczyny kiedy zaczac zakupy dla dziecka ? Nie chce za pozno ale boje sie tez za wczesnie ;/ chcialabym juz cos zacząć tak mnie ciagnie a po za tym te wydatki troche rozlozyc zeby nie wszystko na raz.
    Moja mama mowi nie kupuj nic wcześniej bo to pecha przynosi... nie wierzę w takie zabobony , a jakie jest waszw podejscie ?

Britty lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San ja wczoraj kupiłam pierwsze body nie mogłam się powstrzymać,my po połówkowych chcemy powoli kupować zaczynając od takich rzeczy jak kocyk pościel rożek pieluchy a na końcu ubranka :)tez chcemy rozłożyć koszty a nie wszystko na raz tym bardziej ,ze mamy jeszcze remont i w marcu male przyjęcie ślubne .

SanKwt, Britty lubią tę wiadomość

age.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Ja tez biore nospe jesli jest taka potrzeba, nospa dziala rozkurczowo i czesto po niej macica sie tak nie napina a dla maluszka to komfort.
    Wlosy farbowac mozna , czytałam niejednokrotnie nie raz widziałam w salonie kobiety ciężarne robiace koloryzacje.
    Ja sama nie maluje wlosow , kiedys czesto , mialam prawie wszystkie kolory na głowie ale chyba mnie to juz nie rajcuje ;) musle ze niedlugo bede musiala bo siwe zaczynaja sie swiecic;)

Dziewczyny kiedy zaczac zakupy dla dziecka ? Nie chce za pozno ale boje sie tez za wczesnie ;/ chcialabym juz cos zacząć tak mnie ciagnie a po za tym te wydatki troche rozlozyc zeby nie wszystko na raz.
    Moja mama mowi nie kupuj nic wcześniej bo to pecha przynosi... nie wierzę w takie zabobony , a jakie jest waszw podejscie ?

Ja tez wolałabym zrobić wczesniej zakupy zeby tak nie obciążać budżetu pozatym bardzo lubię przeglądać sobie sklepy internetowe z dziecięcym asortymentem i jak cos mi się spodoba to na pewno kupie :) co do zabobonów to absolutnie w to nie wierze. Wiadomo,ze ciaza nigdy nie jest pewnikiem na 100% ale trzeba byc dobrej myśl :)

SanKwt lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak calkiem serio pytam jaka jest różnica między rożkiem a becikiem? Jedno i drugie zawija sie w trójkąt? Bynajmniej ja takie widziałam

Loczek2018 lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie, tez myslalam zeby teraz kupic posciel i ochraniacze na lozeczko chiciaz . Rozkow tez powinno kupic sie przynajmniej 2 jeden sztywny i jeden miękki. Ale gdzie mi jeszcze do polowkowego ;)
    Oo fajnie , tez mielismy przyjęcie do 70os i do 3 godziny , chętnie bym powtórzyła;) pierwszy taniec , biala suknia itp ;) piekny czas ;) jak na takie przyjęcie sporo zebraliśmy i Wam tez sie przyda .

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede kupowac wszystko styczen / luty. Kazdy zakup analizuje kilka razy, porownuje, czytam opinie itp dlatego troche zeszlo. Ale wiekszosc ubranek juz mam, kocyk, reczniki i rozek.

Britty, SanKwt lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Dziewczyny tak calkiem serio pytam jaka jest różnica między rożkiem a becikiem? Jedno i drugie zawija sie w trójkąt? Bynajmniej ja takie widziałam

Hmmm ;p w rozek sie dziecko wklada, a becikiem sie otula? nie mam pojecia ;p

Britty lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Wiesz co? Z tego co kojaze jak moja siostra sie urodzila to becik jest prostokontny i jakos tak sie dzidzi zawija (bezpieczne gdy komus dajesz do raczek bo jest mocno owiniete ) a rozki zazwyczaj robia takie na rzepy . Ale jakos nie wglebialam sie jeszcze;) mysle ze i tak zakupie luzniejszy rozek i usztaywniany.

Ja raczej w necie nie bede robić zakupow , wole pojechac, dotknac , zobaczyc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 17:07

Britty lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San my jeszcze mniejsze bo tylko najbliższych bo tylko cywilny i nie chcemy żadnych prezentów bo po urodzeniu dziecka planujemy slub kościelny i normalne wesele :)ja musze jeszcze poczekać aż siostra przyniesie mu ubranka po córce żebym wybrała sobie.

SanKwt, mi88 lubią tę wiadomość

age.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt moje podejscie do tego jest takie ze jesli cos sie bedzie mialo stac to sie stanie i nie pomoze mi w tym niekupowanie a jesli sie stanie to tez nie przez to ze cos kupilam... takze ja niedlugo zamierzam powoli szukac sprawdzac i kupowac...
    Moja kuzynka kupila poerwsze rzeczy jeszcze przed wizyta z serduszkiem a coreczka ma sie dobrze ;)

edwarda20, Britty, SanKwt lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja bede kupowac wszystko styczen / luty. Kazdy zakup analizuje kilka razy, porownuje, czytam opinie itp dlatego troche zeszlo. Ale wiekszosc ubranek juz mam, kocyk, reczniki i rozek.
    A no wlasnie , ja chociaz takie jal posciel , kocyki , ochraniacze na lozeczko.
    Wozek 3w1 juz mam , lozeczko tez (w dobrym stanie) a wozek jak nowy. Dostalismy z mezem , wiec chociaz to jest;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    A no wlasnie , ja chociaz takie jal posciel , kocyki , ochraniacze na lozeczko.
    Wozek 3w1 juz mam , lozeczko tez (w dobrym stanie) a wozek jak nowy. Dostalismy z mezem , wiec chociaz to jest;)

Pamietaj ze takie malenstwo nie powinno spac pod koldra tylko najlepiej w spiworku czy otulaczu. Kołderka rekomendowana jest po 1 roku zycia. Ale za to przescieradelek nigdy nie dosc.

mi88, Loczek2018 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ