Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
J.S wrote:Edwarda, moj jest ciemny blond z przeplataniem rudosci haha no sama nie wiem, ciezko okreslic jego wlosy, naprawde, zalezy jak swieci slonce i jaka jest pora roku, chociaz wszyscy mowia ze to blondyn. Mi sie podobaja ale nie rude takie pomaranczowe, wiecie o czym mowa Taki ze juz z daleka widac, to mi sie absolutnie nie podoba, ale najsmieszniejsze ze jego tata to calkowite czarne wlosy i jego mama takze brunetka, rodzenstwo wlosy ma jedno blond ciemne, on tez blond a siostra czarne wlosy. Masakra nie wiadomo Kiedys czytalam ze aby urodzilo sie rude dziecko to trzeba miec w sobie ten gen jakis, ale nie wiem czy to prawda czy artykul byl ze strony krzak
Generalnie ta kolezanka blondynka, jej facet tak jak moj blondyn ale miejscami przeplatane rudymi i dziecko czarne wlosy. Normalnie loteria to jest
Najwazniejsze jest jednak aby bylo zdrowe, po prostu nie wiem czy tez tak macie ze zastanawiacie sie jak malec bedzie wygladal
Mixu genów nie przewidzisz
Wiadomo, zdrowie najwazniejsze ale sila rzecz się zastanawiamy jak będzie wyglądal nasz bobas. Najlepsza jest moja mama - stwierdzila ze najlepiej zeby moj syn podobny byl do taty mojego męza hahhaha. Tak się jej spodobal ;p Nie ukrywam, że jak oglądałam zdjęcia to za mlodu wyglądal jak Ashton Kutcher ;p Teraz jak dobrze zadbany pan okolo 60tki, nie jest zle ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 17:37
J.S lubi tę wiadomość
-
Ja to mowie ze córka ma miec moje niebieskie oczy bo narzeczony ma nieokreślony kolor ani to zielony ani piwny ,ale rzęsy męża ma długie czarne :p co do włosów ja jak urodziłam sie mialam czarne jak węgiel a później mialam jaśniutki blond a teraz na starość ciemnieją mi
-
My po wczorajszym usg wiemy ze nasze dziecko ma nos meza i to odrazu bylo widac jak tylko zobaczylismy twarzyczke
summer86, Alphelia lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja też się zastanawiam jak ten Nasz Mały Cudak będzie wyglądał ostatnio mówię do mojej Mamy, że niech będzie podobny obojętnie do kogo byle ładny ;p hehe chociaż podobno u swojego dziecka się nie widzi, że brzydkie.
Ja blondynka z niebieskimi oczami, a mąż oczy piwne i włosy ciemny blond. Zobaczymy jaki efekt;) chciałabym, żeby synek miał karnację po moim Tacie, ciemna piękna. Ale to nie koncert życzeń i nie ma reklamacji ;p Byle zdrowe
Będziecie ze mnie dumne Ja dziś zrobiłam pierwszy zakup i kupiłam szlafrok i wstępnie jesteśmy zdecydowani na fotelik cybex aton m i-size. Sprzedawca mówił, że bardziej bezpiecznego jej ma. A jakie są Wasze opinie? Doczytałam dziś, że wąski i dziecko może mieć mało miejsca. Ale jak porównywałam wymiary to standardowe -
Dawno nic nie pisałam U mnie właśnie byla już ostatnia wizyta przed porodem Pessar wyjęty, zostało mi 1cm szyjki, płyny w normie, waga ok 3250g i czekamy aż się Młoda zdecyduje:)
summer86, Andziula_1988, Alphelia, Loczek2018, gondi, pilik lubią tę wiadomość
-
Andziula ja stawialam na cybexa poki nie odkrylam kiddy evoluna isize
Ale faktycznie znajomi mowili ze doac waskie sa cybexy w kazdym razie wezsze od maxi cosi
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
AnnaIzabela wrote:Dawno nic nie pisałam U mnie właśnie byla już ostatnia wizyta przed porodem Pessar wyjęty, zostało mi 1cm szyjki, płyny w normie, waga ok 3250g i czekamy aż się Młoda zdecyduje:)
-
welonka wrote:Pewnie jeszcze z tym jednym cm szyjki donosisz do 40tc :p próbujesz jakoś sama przyspieszyć poród czy czekasz aż sama mała dama zdecyduje sie ?:p
Myślę, że wytrzymam tyle już czekam, że te 2 tygodnie mnie nie zbawi w termin i tak mam się stawić do szpitala, więc dłużej nie będzie ale dziś już miałam dość mocne skurcze, więc może się namyśli wcześniej =] -
My dzis po wizycie wszystko dobrze szyjka dluga i zamknieta Lekarz potwierdzil ze dziewczynka. Wazy juz 230g Mialam dzis robiona cytologie czy to normalne ze teraz mam takie lekkie plamienie? Bo niby wszytsko dobrze a tu pojawilo sie to plamienie z lekka krwia i jednak zaczynam sie niepokoic? Miała tak ktoras z Was?
Marta..a, Alphelia, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Vanilka wrote:My dzis po wizycie wszystko dobrze szyjka dluga i zamknieta Lekarz potwierdzil ze dziewczynka. Wazy juz 230g Mialam dzis robiona cytologie czy to normalne ze teraz mam takie lekkie plamienie? Bo niby wszytsko dobrze a tu pojawilo sie to plamienie z lekka krwia i jednak zaczynam sie niepokoic? Miała tak ktoras z Was?
-
Teqz ja mialam cytologie w 8tc i lekarz mowil ze moze byc plamienie wylecialo troche brudnej krwi kilka dni po tzn brunatnej wiec starej a ja pojechalam do sPitala bo nie powiazalam tego z cytologia...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa też zwróciłam uwagę na Kiddy, ale mam wątpliwość, bo jeśli w pozycji leżącej dziecko jedzie to wtedy pałąk musi być odchylony do tylu, a to już niebezpieczne przy dachowaniu. Tak przynajmniej widziałam na filmiku. W sklepie nie dopytałam, bo facet nas nie zachęcał. Ale przejadę się do innego sklepu zapytam innego sprzedawcę. Szczególnie, że w Cybexie dzieci się pocą podobno. A Kiddy ma jakiś system wspomagający wentylacje dziecka. I to kolejny plus. A czy baza Kiddy pasuje z kolejnym fotelikiem?
-
Vanilka wrote:My dzis po wizycie wszystko dobrze szyjka dluga i zamknieta Lekarz potwierdzil ze dziewczynka. Wazy juz 230g Mialam dzis robiona cytologie czy to normalne ze teraz mam takie lekkie plamienie? Bo niby wszytsko dobrze a tu pojawilo sie to plamienie z lekka krwia i jednak zaczynam sie niepokoic? Miała tak ktoras z Was?
mi88 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
A i gratuluje córeczki ) Trochę dziewczynek się przyda jak tyle chl mamy
Vanilka lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Andziula w kiddy tylko w evolunie mozesz jechac z fotelikiem w pozycji lezacej bo ma wiecej roznych zabezpieczen w evolution mozesz tej pozycji uzywac jedynie poza samochodem... no i tez bez koniecznosci nie trzeba jej uzywac ja np jezdzac w okolicy pewnie nie będę a jedynie na trasie de-pl bo to jednak kawal drogi... ale nie to bylo moim priorytetem przy wyborze a ogolna wielkosc wetylacja to ze stelaz jest jak w lozku pod materialem gietki i poddaje sie pracy a sie kawal plastiku no i ma naprawde mase zabezpieczen nawet dodatkowych przy stluczce bocznej... baza nie pasuje do kolejnych fotelikow bo w kiddy wszystkie sa z isofixem no i kiddy wszystkie dalsze foteliki ma tylko przodem do kierunku jazdy...
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Andziula_1988 wrote:Ja też się zastanawiam jak ten Nasz Mały Cudak będzie wyglądał ostatnio mówię do mojej Mamy, że niech będzie podobny obojętnie do kogo byle ładny ;p hehe chociaż podobno u swojego dziecka się nie widzi, że brzydkie.
Ja blondynka z niebieskimi oczami, a mąż oczy piwne i włosy ciemny blond. Zobaczymy jaki efekt;) chciałabym, żeby synek miał karnację po moim Tacie, ciemna piękna. Ale to nie koncert życzeń i nie ma reklamacji ;p Byle zdrowe
Będziecie ze mnie dumne Ja dziś zrobiłam pierwszy zakup i kupiłam szlafrok i wstępnie jesteśmy zdecydowani na fotelik cybex aton m i-size. Sprzedawca mówił, że bardziej bezpiecznego jej ma. A jakie są Wasze opinie? Doczytałam dziś, że wąski i dziecko może mieć mało miejsca. Ale jak porównywałam wymiary to standardoweAndziula_1988 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Ale tematy poważne:). Nasz chłoptaś najprawdopodobniej bd kudłaty brunet z ciemnobrązowymi oczami. Tak bynajmniej z genetyki wynika. Zobaczymy czy śniada cerę po mężu odziedziczy, mógłby bo ja bladzioch jestem:). Mąż sie śmieje ze jego syn bd miał może to czego mu brakuje - włosy i wzrost heh. Obaczymy.
edwarda20 lubi tę wiadomość