Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edwarda20 wrote:Który otulacz wzielas? bo tez sie przymierzam do kupienia
Wzięłam z wentylacją na lato Tulik powietrzny w króliki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/181f778b1bb7.jpgedwarda20, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Paulinaaa wrote:Dzięki dziewczyny, ja całą noc się budziłam, głupie sny, głowa mi pęka z rana... jednak te tętno we mnie siedzi Dziwne, że jeden lekarz mówi że super, a drugi sugeruje, że może być różnie
Też czasami się zastanawiam skąd się biorą tacy "lekarze"?! Ja lekarzem nie jestem, a z ciążą mam doświadczenie niecały rok i tyle wystarczy, żeby wiedzieć, że tętno Twojego malucha jest w normie. Rozpiętość przyjmuje się ok. 120 do 180, do tego tętno dziecka zmienia się dynamicznie, raz może być 175, następny dzień już będzie 165, albo 150. Ponadto wiadomo, że Twoje emocje też wpływają na dzieciaczka, ale to wszystko to jest NORMA.
A taki lekarz ma pewnie 10-20 lat doświadczenia, pewnie tysiące dzieci podczas robienia przez niego USG miało podobne tętno i gada takie głupoty - no krew mnie zalewa jak słyszę takie historie.
A kobieta wiadomo, nie będzie jeść i spać ze stresu przez takiego "lekarza". -
Wszystko właśnie zależy od pogody Różnie bywa w lato, upały nie są też zawsze, a dzieci też są różne - niektóre lubią ciepło, inne chłód. Z tych ekstra wentylowanych były tylko trzy wzory, więc wzięłam w króliki, podobnie jak kokon.
Ale śmieszne te tuliki Pierwszy raz o tym słyszę - widziałam parę wideo i zabawnie to wygląda Ja bym wyszła z siebie, gdyby mnie w czymś takim zawinęli (nawet w śpiworze nie mogę spać, muszę go rozsuwać tak, żeby był jak kołdra) - ale dzidziusie pewnie to lubią
Loczek2018 lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Alphelia lekarz probowal ale nie bylo szans dziec byl zbyt rozbrykany i co chwile to sie tylem odwracal to twarza do solu wisial takie salta robil ze szok... usg mialam i przez brzuch i dopochwowe taki szaleniec... ale nogu tez zaciskalo to dziecko moje wiec na nastepna wizyte musze czekac...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa to ładnie A kiedy masz następną wizytę?
mi88 też śmialiśmy się z mężem jak pierwszy raz oglądaliśmy te otulacze Mąż twierdzi, że on by w takim nie wytrzymał, a mi się wydaje, że jakby tak go otulić to spałby spokojnie i nie lunatykował haha Zobaczymy jak to u Lilki się sprawdzi, ale póki co każdy potwierdzał, że niemowlęta lubią być ciasno otulone i lepiej im się przyswaja nowe warunki na nowym świecie poza brzuchemmi88 lubi tę wiadomość
Alphelia za 4 tygodnie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Alphelia wrote:Zobaczymy jak to u Lilki się sprawdzi, ale póki co każdy potwierdzał, że niemowlęta lubią być ciasno otulone i lepiej im się przyswaja nowe warunki na nowym świecie poza brzuchem
Dokładnie. Przypomina im to stan z brzucha, cieplo, malo miejsca.
Mi88 my w szkole rodzenia, po kąpieli lalki, musielismy ją ubrac i zapakować do tulika. Nawet lalki wyglądaly slodko
-
Edwarda jaki prezencik :p to maly taki słodki robaczek wystaje tylko główka i tyle :p ja mialam talie pierwsze skojarzenie jak pierwszy raz zobaczyłam dziecko w tym tuliku :p
Niech te moje dziecko juz sie prawidłowo ułoży bo caly czas wierzga tymi małymi syrkami po moim pęcherzu i to juz zaczyna byc nieprzyjemne.
Pierwszy raz bolało mnie badanie ginekologiczne nawet pobranie cytologii nie bolało tak .edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Jeszcze wczoraj sie dowiedzielismy, że najlepszy przyjaciel mojego męża też będzie mial synka, urodzi się w czerwcu, wiec tylko 2 mce mlodszy od mojego. Tak sie ucieszyłam, że chlopiec Moze tez będa najlepszymi kumplami
A najlepsze jest, że moj mąż blondyn o zielonych oczach, a przyjaciel męza czarne wlosy, oczy i ciemna karnacja, i pewnie dzidziole tez takie będą, bo ja jestem tez blondynką o niebieskich oczach, a zona przyjaciela tez brunetka
-
Edwarda, moja znajoma jest blondynka i jej facet tez, a dziecko ma czarne wloski Chyba ze u was w rodzinie nie ma raczej brunetow.
Ja jestem ciekawa jaki kolor wloskow bedzie mial nasz maly. Ja ciemne wlosy brunetka, a moj blondyn ale taki dziwny bo zalezy jak pada swiatlo -
J.S wrote:Edwarda, moja znajoma jest blondynka i jej facet tez, a dziecko ma czarne wloski Chyba ze u was w rodzinie nie ma raczej brunetow.
Ja jestem ciekawa jaki kolor wloskow bedzie mial nasz maly. Ja ciemne wlosy brunetka, a moj blondyn ale taki dziwny bo zalezy jak pada swiatlo
Nie ma. U mnie wszyscy blond lub ciemny blond, ewentualnie jakis ciemny nieokreslony, oczy niebieskie lub zielone i z jednej strony bardzo jasna karnacja. U meza podobnie. Wiec co najwyzej moze byc szatynem ;p
Brunetka + blondyn to moze byc rudy Ja osobiscie uwielbiam rudzielcow, zawsze mi sie podobali rudzi faceci, a rude kobiety z dlugimi wlosami sa piękne.J.S lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Edwarda, moj jest ciemny blond z przeplataniem rudosci haha no sama nie wiem, ciezko okreslic jego wlosy, naprawde, zalezy jak swieci slonce i jaka jest pora roku, chociaz wszyscy mowia ze to blondyn. Mi sie podobaja ale nie rude takie pomaranczowe, wiecie o czym mowa Taki ze juz z daleka widac, to mi sie absolutnie nie podoba, ale najsmieszniejsze ze jego tata to calkowite czarne wlosy i jego mama takze brunetka, rodzenstwo wlosy ma jedno blond ciemne, on tez blond a siostra czarne wlosy. Masakra nie wiadomo Kiedys czytalam ze aby urodzilo sie rude dziecko to trzeba miec w sobie ten gen jakis, ale nie wiem czy to prawda czy artykul byl ze strony krzak
Generalnie ta kolezanka blondynka, jej facet tak jak moj blondyn ale miejscami przeplatane rudymi i dziecko czarne wlosy. Normalnie loteria to jest
Najwazniejsze jest jednak aby bylo zdrowe, po prostu nie wiem czy tez tak macie ze zastanawiacie sie jak malec bedzie wygladalWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 17:24