Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja właśnie wracam pociągiem od rodziców. Jestem z Heniem dozywiona, aż boje sie wejść na wagę :p Mama stwierdziła ze widzi po mnie ze urodzę wczesniej. Ciekawe :p byle bym się zdarzyla przeprowadzić i mogę rodzic
acygan, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Witam się po weekendzie
Ja dziś byłam rano na wynikach. Poszłam na własną rękę zrobić próby wątrobowe ze względu na to swędzenie skory. Wyniki ok, tylko mam troszeczkę poniżej normy Fosfataza alkaliczna (ALP) 30 U/L przy normie 35-105. Ale gorzej chyba jakby były zawyżone. Na wizycie skonsultuje z lekarzem.
No i dziś na masażu pleców zasłabłam ;( pewnie dlatego, że śniadanie zjadłam później. Wystraszyłam się czy to nie od masażu i czy nie zaszkodziła Małemu, ale masowała mi tylko plecy od połowy w górę. Poza tym gin mówił, że nie mam przeciwwskazań i że nawet wskazane. Wróciłam do domu i odpoczęłam. Mały wierzga, więc chyba wszystko ok.
A od rodziców też wróciłam obiedzona, ale za to za mało piłam ;( dziś nadrabiam -
Alphelia mysle ze bedziemy kolo 10 dni... dlatego jak juz to mam zamiar pozamawiac cos wczesniej zeby juz czekalo jak bede w pl a reszte stacjonarnie kupic jak nam cos w oko wpadnie w czasie ogladania... a no i wozek tez mam zamiar albo zamowic z wysylka do de w sklepie jesli bedzie fajna oferta albo na necie i z wysylka do de...
Albo juz w de jesli nie bedzie duzej roznicy cenowe bo na ebay mozna spokojnje zamowic nasze pl wozkiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 17:26
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Andziula_1988 wrote:Edwarda w siedzącej.. Poprzednie dwa masaże tak samo i było ok. A dziś moce odeszły. Gorąco mu się zrobiło i myślałam, że padnę. Ale szybkie wietrzenie pomieszczenia, kilka łyków wody i batonik i zaraz mi się polepszyło n
Hmm to dziwne. Ale dobrze ze sie poprawilo szybko.
Mnie masuje na lezaco, na boku. Pare razy jak maly sie zle ulozyl, to trudno mi sie oddychalo, a tak zawsze jest dobrze.
-
Cześć dziewczyny moge się przyłączyć? Może u Was tu nie wieje takim pesymizmem jak na grupie w której byłam
edwarda20, acygan, Andziula_1988, Loczek2018 lubią tę wiadomość
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Uff to super
Także dzień dobry wszystkim
Przedstawie sie jak w przedszkolu
Lat 25, ponad 2 lata po ślubie. Dlugie starania o maluszka. Szczesliwy 25 cykl- ostatni naturalny przed inseminacja
Obecnie koncowka 4 tygodniaEilleen, Marta..a, Dominique1995, Loczek2018, gondi, Alphelia lubią tę wiadomość
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Sylwiaa992 wrote:Uff to super
Także dzień dobry wszystkim
Przedstawie sie jak w przedszkolu
Lat 25, ponad 2 lata po ślubie. Dlugie starania o maluszka. Szczesliwy 25 cykl- ostatni naturalny przed inseminacja
Obecnie koncowka 4 tygodnia
Gratulacje!
Sylwiaa992 lubi tę wiadomość
-
Sylwia witaj i gratulacje
Ja jutro z rana pędzę na wizyte . Ostatnio pisałam ze mam kilka rzeczy a jak dzisiaj wszystko spakowałam to mam prawie wór a wszystko to albo od kogoś dostałam po dziecku albo cos zakupione na ciuchach za grosze musze przystopować kupic teraz kilka wyjściowych rzeczy i tyle -
Doczytałam Was.
Dzisiaj byliśmy na prenatalnych. Wszystko jest dobrze - ufff Płeć nieznana, za wcześnie na to. Wolę się dowiedzieć jak będzie to pewniejsza wiadomość.
Co do wyprawki to zacznę ją powoli kompletować po kolejnych prenatalnych czy jak się zwą te około 20 tygodnia Teraz byłby problem ze schowaniem ubranek. Musimy zacząć myśleć. Chcę porządki porobić jak będę na zwolnieniu. Na razie będę pracować bo nie lubię zbyt długo siedzieć w domu. A czuję się dobrze.edwarda20, summer86, Marta..a, Andziula_1988, gondi, Alphelia lubią tę wiadomość
-
Eilleen, super że wszystko gra i fajnie, że dobrze się czujesz. Do kiedy planujesz pracować?
My też już po wizycie i badaniu połówkowym. Nasza gwiazda postanowiła pokazać charakterek i zdaniem lekarza przyjęła najgorszą z możliwych pozycji do tego badania - główką dół w stronę szyjki i odwrócona plecami organy na szczeście udało się posprawdzać i wszystko wyszło ok, ale twarzy nie był w stanie uchwycić i sprawdzić, bo nawet jeśli chwilę było coś widać od razu zasłaniała się ręką Nawet krótka przerwa na spacer nie przekonała naszego uparciucha. Waga na dziś 485 gramów.
Za 2 tyg. mam mieć badanie połówkowe u mojego lekarza, bo i tak kończy mi się zwolnienie, więc może wtedy będzie lepiej współpracować
A i z moją szyjką to ciekawa sprawa, wychodzi na to że każdy lekarz inaczej mierzy. U mojego miała 34 i 35 mm w odstępie tygodnia, a tu ponad 3 tyg. temu 43 mm a dziś 42 mm. Już nie drażę tematu, będę jedynie pilnować czy wg pomiarów mojego lekarza się nie skraca.
Andziula_1988, Marta..a, Alphelia lubią tę wiadomość
-
Hej, ja dziś też po prenatalnych. z USG wszystko ok super, wymiary,pomiary git. ALE za wysokie tętno płodu 175 ..., lekarz mówi że nie wie na tę chwilę skąd taki wynik, że trzeba poczekać na wyniki z krwi ... nie powiem, trochę się przestraszyłam.
Ja cały czas wymiotuje, więc na bank jestem odwodniona, nie wiem czy to ma wpływ na tętno ?Andziula_1988, Alphelia lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs