X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Andziula sprzedam Ci moj patent :P Od początku jak jestem na forum i o czyms dziewczyny rozmawialy, polecaly, doradzaly, to wszystko spisywalam w excelu. Jak doszlo do momentu, że mialam zamiar zamawiac to wchodzilam do excelka i czytalam o tych rzeczach w necie, porownywalam, czytalam recenzje i opinie. Czasami faktycznie wyszlo, że cos jest dobre, czasami kupilam cos zupelnie innego.
    Tez tak mam wszystko zanotowane :) Plus ceny obok i gdzie najtaniej zamówić heh właśnie dotarło zamówienie z Akpolu za miesiąc zamówię reszte.A mąż dzisiaj zaszalał i kupił lozeczko, które można przerobić na tapczanik kolor idealnie pod nasza sypialnie wiec bardzo się cieszę :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do włosków to ja jestem ciemna blondynka z niebieskimi oczami siostra podobnie mąż tez z tym, ze jak był mały miał włoski kręcone i jasne jak aniołek heh bardzo nie lubi tych zdjęć jeszcze jego mamusia czasami na dziewczynkę go robiła ;)
    Mamy ostatnio z Frankiem taki rytuał my z mężem oglądamy fakty a on słucha muzyki dla brzuszka a po faktach kołysanki ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i miałam nie wchodzić na sierpniowki i dupa. Zlamalam swoje postanowienie i znów mną telepie. Ja to jednak głupia jestem...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak widzę kłótnie na sierpniówkach to od razu przewijam, nawet tego nie czytam. Tym bardziej że w większości to są tematy, które jeszcze mnie nie dotyczą, więc już w ogóle nie tracę czasu.
    Ale chyba na każdym forum jakiś dymek się kręci raz na jakiś czas :p :p

Ja dziś mam wizytę u swojego lekarza, zapytam o te tętno z prenatalnych ( 175 ) no i pewnie też sam zobaczy jakie jest dziś. Specjalnie umówiłam się przed na soczek, żeby się wyluzować i zminimalizować stres... :)
    Piję też wodęęęęę, a nóż to też miało wpływ .

mi88 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci Paulina, ze akurat na moim wątku kwietniowym, jakos na poczatku jak hormony wariowaly, byla tylko jedna niemila wymiana zdań, akurat miedzy mną i pewna durna laska podobna do tych z sierpniowek :p Po tamtej akcji kilka tyg nie wchodziłam w ogóle na forum. A tak jest kulturalnie i nie ma takiej głupoty bo bym tego nie zniesla :p

acygan, Katy lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja tez weszłam i nie mam słów po prostu...

U nas na czerwcowkach były dyskusje na trudne tematy a nigdy kłótni nie było jakoś, wiec wystarczy się kulturalnie wypowiadać i nie będzie „gownoburzy”.

edwarda20, Andziula_1988, pumka1990 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już jakiś czas temu nie zaglądałam tam, ale skusiłyście mnie.. tam chyba już tak będzie, że od czasu do czasu musi być jakaś kłótnia. Szkoda, że nie potrafią wymienić się argumentami bez obrażania drugiej osoby.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zauwazylam? Ze te główno burze zwykle wywuluja matki, ktore maja wiecej dzieci... Ja inne wątki tak czasami podczytuje i tam zwykle gdzie sie robi gorąco zaczynają wieloródki. No ok maja wieksze doswiadczenie bo i dzieci wiecej ale widze tez ze mniej kultury w sobie :/ nie mowie ze wszystkie ale spora częśc matek uwaza, ze juz jest wszechwiedzaca itp i jak ktos ma inne zdanie to robi sie gownoburza.

Oby nas to nie spotkało :) NASZ wątek jest chyba najbardziej kulturalny na BELLY :D (haha nie ma tu zadnej wielorodki xD)

edwarda20, mi88, Andziula_1988, pilik lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykre, sierpniówki to wątek gdzie cały czas będą awantury.. a to dlatego że brak co niektórym kultury zamiast wyrazić swoje zdanie, bądź pogląd skupiają się na wyzwiskach i obrażaniu innej osoby. A chyba nie o to chodzi jak ktoś nie potrafi opanować emocji to powinien olać wątek.
    Ja wczoraj zostałam wyzwana od takich że szkoda słów na żywo by mi oczy niektóre wydrapały.. mogłabym zrobić prt sc i dzisiaj zawieść na komendę i wyciągnąć konsekwencje wobec niektórych, ale nie na tym rzecz polega.

A tak do sedna to również oczekuje pierwszego dzidziusia, najprawdopodobniej będzie synek :) termin mam wg USG na 31 lipca a om 1 sierpnia.

acygan lubi tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czerwcówkach jest kultura ;)

Zuuziia, edwarda20, summer86, Alphelia lubią tę wiadomość

• elleilah Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim
    dołączam do grona wrześniowych mamusiek :* , obecnie 10 tc . Życzę wszystkim dużo wytrwałości i spokojnego czasu oczekiwania . To moja pierwsza ciąża także wiele tematów jest dla mnie nowych .
    O maleństwo staraliśmy się przez 2,5 roku ja pcos z niedoczynnością tarczycy , udało się w najmniej spodziewanym momencie zaraz przed podejsciem do in vitro . Za nami długa droga mimo mojego wieku 24 lata ,dwa lata temu laparoskopia i histeroskopia.

Czy któraś z was też jest w 10 tc ???Dziewczyny macie juz brzuch ??- ja sie martwie bo dużo się nie zmieniłam .

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze mi pomożecie i znacie dobry sposób. Ostatnio przegryzłam dość mocno wargę teraz mi cała napuchła i podeszła ropa boli okropnie większości maści nie moge teraz stosować.

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elleilah wrote:
    Hej wszystkim
    dołączam do grona wrześniowych mamusiek :* , obecnie 10 tc . Życzę wszystkim dużo wytrwałości i spokojnego czasu oczekiwania . To moja pierwsza ciąża także wiele tematów jest dla mnie nowych .
    O maleństwo staraliśmy się przez 2,5 roku ja pcos z niedoczynnością tarczycy , udało się w najmniej spodziewanym momencie zaraz przed podejsciem do in vitro . Za nami długa droga mimo mojego wieku 24 lata ,dwa lata temu laparoskopia i histeroskopia.

Czy któraś z was też jest w 10 tc ???Dziewczyny macie juz brzuch ??- ja sie martwie bo dużo się nie zmieniłam .

Witaj! Są dziewczyny na róznych etapach ciazy, wiec sie rozgosc.

Jestes na samiutkim początku ciązy, dzieciątko ma kilka cm, nie da sie miec brzucha na tym etapie, tak jak nie powinno sie tyc. Wiec jeszcze sporo tygodni upłynie zanim zaczniesz sie zmieniac.
    Ja np do 20tc mialam tylko lekko zaokraglone podbrzusze, potem brzuch zaczal rosnac, jak zaczelo rosnac dziecko. Także daj sobie i bobasowi czas. Ciesz się pieknymi początkami :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Moze mi pomożecie i znacie dobry sposób. Ostatnio przegryzłam dość mocno wargę teraz mi cała napuchła i podeszła ropa boli okropnie większości maści nie moge teraz stosować.

Niestety nie pomogę :(
    Moja siostra w ciazy ugryzla sie bardzo w język i w ogole sie jej nie chcial zagoic :/ Dopiero sie udalo po porodzie, takie dziwactwa sie dzieją.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, sproboj plukac rumiankiem, moze troche zlagodzi

Ja brzucha nie mialam tez w 20tc, dopiero cos sie zaczelo dziac w 24, a teraz juz mam pileczke ;) W 10tc to nic nie bylo po mnie widac.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elleilah witaj :)

mi od poczatku w ciazy ciężko goja sie rany ,głupie zadrapanie potrafi miesiąc goić sie .

Ale mam dzisiaj ciężki dzien ,w ogóle nie chce mi się tyłka z łóżka ruszyć ,córa również ms leniwy dzien jak mama :d

age.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elleilah wrote:
    Hej wszystkim

Brzuszek to sprawa indywidualna ;) jednym rosnie szybciej inne do polowy ciazy nie maja nic...
    U mnie juz w 11tc bylo widac a w 14tc juz ewidentnie jest ciazowy... ostatnio na imprezie firmowej meza zona jego szefa byla w szoku ze juz tak widac mowila ze ona taki w 8 miesiacu dopiero miala...
    Ciesz sie ze narazie nic nie ma jeszcze zdazysz sie nim nacieszyc

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę do Was dołączyć?

Krótko o mnie: 29 lat, pierwsze dziecko o które walczyłam 1,5 roku, udało się po histeroskopii i wyłyżeczkowaniu macicy. Teraz modlę się o każdy dzień we dwójkę, bo 3 tyg temu trafiłam na izbę z krwotokiem. Okazało się że to krwiak, teraz jest niby wszystko pod kontrolą. Wczoraj byłam na USG,dziedzic rośnie ma 3cm, wiek się pokrywa z tym z OM. Krwiak ciągle jest spory niestety ale nie odkleja nigdzie trofoblastu więc chyba dobrze.

Na zwolnieniu niestety jestem od wizyty w szpitalu, szkoda bo pracę mam fajną pracuję w labie medycznym jako diagnosta ale ryzyko zakłucia czy ogólnie kontaktu z materiałem zakażnem jest duże więc wyszło jak wyszło.

Pozdrawiam;)

• welonka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny mogę do Was dołączyć?

Krótko o mnie: 29 lat, pierwsze dziecko o które walczyłam 1,5 roku, udało się po histeroskopii i wyłyżeczkowaniu macicy. Teraz modlę się o każdy dzień we dwójkę, bo 3 tyg temu trafiłam na izbę z krwotokiem. Okazało się że to krwiak, teraz jest niby wszystko pod kontrolą. Wczoraj byłam na USG,dziedzic rośnie ma 3cm, wiek się pokrywa z tym z OM. Krwiak ciągle jest spory niestety ale nie odkleja nigdzie trofoblastu więc chyba dobrze.

Na zwolnieniu niestety jestem od wizyty w szpitalu, szkoda bo pracę mam fajną pracuję w labie medycznym jako diagnosta ale ryzyko zakłucia czy ogólnie kontaktu z materiałem zakażnem jest duże więc wyszło jak wyszło.

Pozdrawiam;)

Witaj i głowa do góry wszystko będzie dobrze ,niesyty te dziady krwiaki lubią utrzymywać się nawet do20tc ,najważniejsze ze nie powoduje odklejania kosmówki .

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki welonka, lekarz mówi że to jest najważniejsze i że niby nie jest blisko malucha chociaż mi na zdjęciu wydaje się ze to jest od razu obok. Ale staram się być dobrej myśli ;)

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ