Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa wrote:Brzuszek to sprawa indywidualna jednym rosnie szybciej inne do polowy ciazy nie maja nic...
U mnie juz w 11tc bylo widac a w 14tc juz ewidentnie jest ciazowy... ostatnio na imprezie firmowej meza zona jego szefa byla w szoku ze juz tak widac mowila ze ona taki w 8 miesiacu dopiero miala...
Ciesz sie ze narazie nic nie ma jeszcze zdazysz sie nim nacieszyc
W sumie tak, wszystko zalezy jaka sie ma figurę, uwarunkowania genetyczne itp itp. Mnie do teraz mowią, że mam maly i nie widac po mnie 8mca. Tia nie.
-
veritaserum wrote:Dzięki welonka, lekarz mówi że to jest najważniejsze i że niby nie jest blisko malucha chociaż mi na zdjęciu wydaje się ze to jest od razu obok. Ale staram się być dobrej myśli
Mi tez nikt nie wierzy ze jestem w 6 miesiącu kazdy myśli ze jestem góra w 4.
veritaserum, pilik lubią tę wiadomość
-
Tak się zastanawiam, do kiedy mniej-więcej będę pracować. Chciałabym do czasu, póki będę się dobrze czuła. Kiedy zwykle ciąża zaczyna ciążyć? Koło końca 7 miesiąca, czy wcześniej?
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Tak się zastanawiam, do kiedy mniej-więcej będę pracować. Chciałabym do czasu, póki będę się dobrze czuła. Kiedy zwykle ciąża zaczyna ciążyć? Koło końca 7 miesiąca, czy wcześniej?
-
Ja w 12 tygodniu miałam anginę dostałam zwolnienie od lekarza rodzinnego, aż na 2 tygodnie, w ostatnim dniu zwolnienie poszłam do dyrektora i powiedziałam o ciąży bo wcześniej nikt nic nie wiedział. A ten do mnie żebym sobie już poszla na L4 do końca ciąży że ciąża to wyjątkowy stan nie życzy mi źle ale gdyby się coś działo to będę przynosić zwolnienia a tak weźmie teraz osobę na zastępstwo a ja przejdę niebawem na ZUS.
Obecnie czuję się dobrze i trochę jestem zła że nie pracuje ale przynajmniej mam czas dla siebie, na naukę bo kończę studia i spotkania z koleżankami
25.07.2018 🦊
-
I ja do was dołączę Podczytuję was czasami ale jakoś sie nie udzielałam Już 13 tydzień dobiega końca, wg USG w niedzielę kończę 14 tydzień
Co do zwolnienia, chcę pracować do końca czerwca, a rodzić mam około 20 sierpnia. Głównie dlatego chcę tak długo bo fenomenalnie się czuję, od samego początku nic mi nie dolegało No i po planowałam sobie zajęcia z młodzieżą w lesie i muszę je sama zorganizować bo to takie moje oczko w głowie
Zastanawiam się kiedy zacząć myśleć nad wyprawką? Mamy chustę do noszenia i tyle -
justa1509 wrote:Zastanawiam się kiedy zacząć myśleć nad wyprawką? Mamy chustę do noszenia i tyle
Ja nie mam jeszcze nic, w ten weekend mam egzamin a po nim zamierzam dopiero zrobić listę wyprawkowa żeby się nie pogubić w tym wszystkim
25.07.2018 🦊
-
Ja mam tak przyjemną pracę, że mi szkoda, no i mieszkam 3 minuty pieszo od biura... Pracuje w biurze, mogę jeździć w teren kiedy tylko chcę, czasem mam zajęcia edukacyjne i szefostwo bardzo sympatyczne.
Ale jak ktoś źle się czuje, czy ma kiepską pracę to jasne
Z wyprawowych rzeczy też dużo dostaniemy, siostra ma łóżeczko, wanienkę, przewijak, być może wózek też dostaniemyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 14:56
-
Justa ja zaczelam szalec z wyprawką po usg polówkowym. I powiem szczerze, że jak sie kupuje wszystko nowe tak jak ja, to troche schodzi z tymi rzeczami. Jest tego naprawde duzo. Mnie sporo czasu zajelo szukanie informacji, opinii i recenzji w internecie. Aha i 95% zamowilam przez internet, tylko pare ciuszkow kupilam stacjonarnie, wiec sporo czasu zaoszczedzilam nie muszac biegac po sklepach
Zuuziia lubi tę wiadomość
-
Ja siedze w domu juz od czasu punkcji
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja miałam plan pracować do końca marca, ale niestety bóle brzucha, krzyża a ostatecznie plamienia zdecydowały, że poszłam na L4 w 20 tygodniu. Mimo L4 pozostaję w kontakcie z pracą i pewnie tak jeszcze będzie przez kilka tygodni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 15:28
-
Dzięki Edwarda za patent spróbuję. Chociaż wolę wersje papierowe, kalendarze i te sprawy. Ale tu spróbuję, bo od razu sobie wszystko podlinkuje. Dotąd robiłam screeny, ale to nie zdaje egzaminu.
Dziś nie mogłam zasnąć do 3 i dzięki temu wymyśliłam jak będzie wyglądał pokoik synka
A no i w ogóle byliśmy dziś na połówkowych. Syn pozostaje w dalszym ciągu synem na 100% jest zdrowy i waży już 444g dodatkowo nasz lekarz jest świetnym specjalistą od wad serca i zrobił echo. Wg niego wszystko jest ok ale badanie bolesne. Cholera przyciskał mi tam dziś jak nie wiem. Młody wiercipięta, ale ogólnie współpracował
Elleilah ja w 10 tc już h siebie widziałam różnicę, ale to bardzo możliwe, że od sporych torbieli i ogólnie po punkcji. Teraz ma spory brzuszek i każdy się dziwi. Koleżanka stwierdziła, że taki miała w 7 mc. Ale nie można porównywać. Każda z nas jest innej budowy. Ja jestem szczupła i tylko piłeczka wystaje. Podobno u szczupłych osób szybciej widać, ale z naciskiem na podobno
Mi ja pracowałam króciutko do 2 mca. Mdłości i te sprawy. Torbiele. W pracy też im było na rękę. Prace mam taką, że dużo w samochodzie i wolałam nie ryzykować. Od 3 mc kręgosłup i biodra taki ból, że większość czasu leżenie. I to ciągniecie brzucha. Dopiero od 2 dni lepiej mi się chodzi.
Mi jak teściowa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 09:19
mi88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEdwarda, nie chcesz sama zrobić karuzeli? Ja planuje kupić tylko drewniany uchwyt a ozdoby uszyję z filcu albo zrobię origami z kolorowego papieru. Te kupne, które mi się podobają kosztują krocie i też są hand made.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 16:32
-
Czara wrote:Edwarda, nie chcesz sama zrobić karuzeli? Ja planuje kupić tylko drewniany uchwyt a ozdoby uszyję z filcu albo zrobię origami z kolorowego papieru. Te kupne, które mi się podobają kosztują krocie i też są hand made.
Nie jestem zdolna do takich rzeczy niestety. 2 lewe ręce, moj mąz jeszcze gorzej niestety ;p To prawda, drogie są jak cholera.
-
Witam nowe koleżanki.Dzisiaj dzwoniła do mnie moja gin ZUS zażyczył sobie cała dokumentacje ciąży ja ostatnio tez dostałam pismo, ze mam przesłać kartę ciąży. Wiec jak widać czasami sobie kontrola ciężarne nie tylko na działalności. Tez nie mam brzuszka jakiegoś dużego czasami wyglądam jak wzdeta heh zaraz Frankowi puszczę jakas muzyczkę do brzuszka.Co do wyprawki to spokojnie damy radę ze wszystkim Ja wszystko notuje i chętnie się potem podzielę
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Witam nowe koleżanki.Dzisiaj dzwoniła do mnie moja gin ZUS zażyczył sobie cała dokumentacje ciąży ja ostatnio tez dostałam pismo, ze mam przesłać kartę ciąży. Wiec jak widać czasami sobie kontrola ciężarne nie tylko na działalności. Tez nie mam brzuszka jakiegoś dużego czasami wyglądam jak wzdeta heh zaraz Frankowi puszczę jakas muzyczkę do brzuszka.Co do wyprawki to spokojnie damy radę ze wszystkim Ja wszystko notuje i chętnie się potem podzielę
serio? Myślałam że bardziej robią naloty do domu..
25.07.2018 🦊
-
Zuuziia wrote:serio? Myślałam że bardziej robią naloty do domu..
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615