Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe dziewczyny
Co do wyprawki to ja tez zaczelam po polowkowych ale ja jestem z tym nadal daleko w tyle, mam zamiar porzadnie i juz ostatecznie zabrac sie za to w marcu i zamawiam wszystko doslownie.
Jestesmy w trakcie robienia kacika dla malego i jestem wykonczona, a to dopiero poczatek... -
My mamy w planach odświeżanie mieszkania, ale malowanie odłożone zostało na kwiecień.
Mam nadzieję że samopoczucie będzie nadal dopisywać i będę mogła pomóc mężowi
W niedzielę po egzaminie mam zamiar wyciągnąć męża do centrum dziecięcego żeby zobaczyć wózki i foteliki i rozeznać się w cenach. Macie już jakieś wózki na oku ?
25.07.2018 🦊
-
Ja kupilam wozek kontrowersyjny ;p bo malo komu sie podoba ;p Bugaboo Bee5, to jest spacerówka i do niej dokupilam gondole. Jest rekomendowany dla niskich osob i jest naaaaaaaprawdę niski ;p mam 150cm i mam wrazenie, że jak zaloze wyzsze buty to juz bedzie za niski ;p Ale dla mnie jest piekny ;p
-
Ja na oku wozkow kilka mam ale zweryfikuje je pomacanie na zywo bo jednak zdjecia to zdjecia... niestety musze albo liczyc ze jakims cudem uda mi sie tutaj je zobaczyc albo czekac na wyjazd do pl... bo tutaj w 90% same cybexy, emmaljungi, bugaboo, tfk itp czyli to co kompletnie do mnie nie przemawia... a inne mniej "firmowe" wozki ciezko stacjonarnie pomacac
mothylek lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A tez obstawiacie na 2w1 i fotelik "popularny" kiddy lub maxicosi ?
Powiem szczerze że te foteliki z 3w1 które są w zestawie do modelu wózka mnie nie przekonują nie wiem mam jakieś wrażenie może mylne że nie są tak bezpieczne jak właśnie kiddy czy maxic..
Wolę dac mniej za wózek ale kupić solidny fotelik dla dziecka...
Jaka jest wasza opinia ?
25.07.2018 🦊
-
Ja bede kupowac wozek 2w1 a fotelik dokupie osobno.
Edwarda, my bylismy przekonani na maxi cosi nova 4 i o ile wszystko bylo super i nam sie podoba wizualnie, wszystko przemawia do nas na tak, to niestety... jest niski. Moj ma wzrost 193 i wygladal po prostu smiesznie, o ile spacerowka jest w miare spoko to chyba kregoslup mu wysiadzie przy tej gondoli jak dziecko lezy. Szkoda bo wozek mi sie mega podoba, ale jeszcze jest w zawieszeniu, bo sie zauroczylismy i ciezko teraz zeby nam sie cos spodobalo.
Jutro jedziemy ogladac stokke na zywo -
J.S wrote:Ja bede kupowac wozek 2w1 a fotelik dokupie osobno.
Edwarda, my bylismy przekonani na maxi cosi nova 4 i o ile wszystko bylo super i nam sie podoba wizualnie, wszystko przemawia do nas na tak, to niestety... jest niski. Moj ma wzrost 193 i wygladal po prostu smiesznie, o ile spacerowka jest w miare spoko to chyba kregoslup mu wysiadzie przy tej gondoli jak dziecko lezy. Szkoda bo wozek mi sie mega podoba, ale jeszcze jest w zawieszeniu, bo sie zauroczylismy i ciezko teraz zeby nam sie cos spodobalo.
Jutro jedziemy ogladac stokke na zywo
Przy takim wzroscie nie bedzie latwo. Ja czasami ide sama ze soba na kompromis, wiec moze tez musicie?
-
Ja miałam kontrole z ZUS w domu przyszły dwie panie, podpisałam się na liście i poszły. Pytały tylko czy ja to ja
Co do wózków - ja już mam dość tego tematu... serio, męczą mnie. Najpierw szukałam bo kolor bo to bo tamto. A teraz? Stwierdziłam że jednak nie chce grubej kasy na wózek wywalać, wole dołożyć do fotelika. W przyszłym tygodniu jedziemy na żywo oglądać. Mam kilka wózków na liście i zobaczymy jak na żywo. Z camarelo mi się podobają, Bebetto tez i jedo trim ale to droższy model i nigdzie u siebie nie zobaczę na żywo...
A co do fotelików - wczoraj byłam na zajęciach w szkole rodzenia i akurat było o bezpiecznym przewożeniu malucha. Mój mąż dopiero zaczął rozumieć że to nie moje wymysły. Ale wiecie co go dopiero trafiło? Serial! Dzisiaj jakiś leciał Hawai 5.0 czy jakoś tak j w odcinku akurat było o facecie który stracił w niby nie groźnym wypadku córkę właśnie przez kiepski fotelik! I zaraz powiedział że to chyba jakiś znak że dzisiaj taki odcinek poleciał i teraz mu to tak zobrazowało że zrozumiał, że nie można na tym oszczędzać.edwarda20, Av, J.S, Zuuziia lubią tę wiadomość
-
Zuzia ja biore wozek 2w1 i fotelik kiddy evoluna i-size... ye fiteliki z zestawow to tylko kawalek taniego plastiku i z bezpieczeństwem nic wspolnego nie maja...
J.S mi sie wizualnie stokke traliz podoba ale kolezanka ma jezdzilam i amortyzacja jest koszmarna w porownaniu do tej ktore sa duzo tansze jak amelis czy riko... takie samo doswiadczenie mam z joolzem...
Welonka super wybor! Mega mi sie ten wozek podoba... jedyne co go dyskwalifikuje u mnie to kosz na zakupy w innym wypadku bylby na mojej liscie... ale licze ze uda sie zobaczyc amelis hugoZuuziia lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Zobaczcie sobie jeszcze te foteliki z kiddy naprawdę są to foteliki warte uwagi, cena zbliżona do maxicosi. Jedyna wada to podobno są cięższe.
No i super wyglądają przynajmniej mi się meeega podobają ale to już nie jest priorytet bo najważniejsze żeby był bezpieczny
25.07.2018 🦊
-
Zuzia cene zblizona ma kiddy evolution bo evoluna jest 2 razy drozsza bo w pl na allegro jak patrze to zazwyczaj okolice 1700-1800zl wiec nawet drozej jak w de... ale moim zdaniem warto... poza tym evolution i evoluna sie mega nie roznia glowna roznica to fakt ze w evolution pozycja lezaca moze byc uzywana tylko.poza samochodem a w evolution rowniez podczas jazdy...
Ciezszy jest to fakt ale jest tez bardziej zabudowany i dziecko inaczej w nim siedzi jak w maxi cosi... nawet ogladalam filmik jak babeczka porownywala maxi z kiddy tak ogolnie... a no i jest wiekszy wiec zajmuje wiecej miejsca w samochodzie...
Ale dla mnie to numer 1... a i ma tez supee wentylacje bo stelaz ma jak ten w lozku co sa ze sie dopasowuje do cialka nie wielki kawal.plastiku w calosci...
Ale maxicosi czy cybexy tez sa fajne i bezpieczne...Zuuziia lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa to byl pierwszy wózek na ktory zwróciłam uwagę w sklepie bardzo podoba mi sie ich spacerówka, tylko ta kolorystyka obecnie czekam na zdjęcia ze sklepu granatowego i jasno szarego wózka. I cena nie jest wysoka . Amelis Hugo maja zamykane kosze :p
Nam pani w sklepie za wózek Amelia i fotelik z maxicosi wyliczyła cenę 1680zl .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 22:05
-
nick nieaktualnyMy chyba zdecydujemy się na x-landera x-move. Nie jest jakiś szczególnie ładny, ale super zwinny, jednym palcem nim manewrowałam.
Ile kosztują wasze foteliki? Patrzyłam na przedział cenowy 500-600 zł bez bazy isofix, ale nie wiem czy to bubel nie będzie... -
Czara zobacz sobie jak wypadają foteliki w testach;)
Mnie bardzo kusi fotelik beono sp Ferrari, jest bardzo tani a w testach wypada tak jak te dużo droższe maxi cosi. I zastanawiam się na ile warto przepłacać skoro tak samo bezpieczny i do tego nam się podoba? tylko cena jest właśnie podejrzanie niska (koło 200zl...!) dlatego szukam haczyka od dłuższego czasu :p