Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moim zdaniem wybór wózka zalezy od duzo rzeczy my zawracaliśmy uwagę na gondole rodzę na poczatku lata mieszkamy w domu jedno rodzimym wiec gondolka będzie w ruchu cały czas do późnej jesieni ,jesli mieszkałabym w bloku patrzyłabym najbardziej chyba na wagę wózka a jesli rodziłabym w zimie to chyba zdecydowałabym sie na lepszą spacerówka z możliwością dopięcia gonili .
Dzisiaj pierwszy raz poczułam ruchy na wysokości pępka i wyżej jak leze widzę jak mi skacze miejscami brzuch i od rana praktycznie caly czas figluje ,może księżniczka w końcu zmieniła pozycje i lepiej ja czuje
Moje piersi mnie dzisiaj zalały mam nadzieje ze to sie zaraz ustabilizuje i uspokoi a nie będzie nasilać sie do samego porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 11:15
-
Bizonka najpierw pomysl na czym ci najbardziej zależy w wozku i co jest najwazniejsze...
Ja odrazu wiedzialam ze duze pompowane lub zelowe kola super amortyzacja duza gondola i rozkladana na plasko spacerowka bo w rodzinie czesto byly duze dzieci ze juz w 4-5 miesiacu trzeba bylo przesiasc do spacerowki a za male na siedzenie byly no i duzy zapinany kosz na zakupy...
Waga u mnie najmniej istotna bo nie musze wozka targac po schodach tak samo wielkosc bo mamy naprawde duzy bagaznik a no i wpinanie fotelika tez na ostatnim miejscu bo jednak z uwagi na kregoslup dziecko powinno w nim czas spedzac jak najkrocej tylko jak juz jest taka koniecznosc poza samochodem no ale 99% wozkow ma i tak teraz mozliwosc wpiecia wszystkiego...
No i nie chciałam zeby byl z jakiejs wysokiej polki cenowej bo wiem ze po ok roku poltora chce wymienic na jakas fajna konkretna spacerowke i na nia wole wydac wiecej bo wiadomo ze dluzej posluzy...
J.S ja za ubrankami juz sie rozgladam ale kurcze ciezko mi upolowac cos naprawde super nie znajac plci bo wiele uniwersalnych mi sie nie podoba raczej pojedyncze egzemplarze... ale chce pojezdzic chociaz rozeznac sie zebym w razie czego wiedziala po co i gdzie meza wyslam lub co zamawiac bo ja tez raczej zwolenniczka zakupow online jestem no ale niektore rzeczy musze dotknac...
A paznokcie robie w sumie dla przyjemnosci tzn skonczylam stylizacje paznokci itp ale robie sobie tylko czy np kuzynce tak dla relaksu zawodowo pracuje w zupelnie innej branzy bo zajmuje sie starszymi osobami na oddziale z demencja starcza i takimi ktorzy juz tylko leza...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
J.S. Mam kilka pytań do Ciebie odnośnie Stokke Trailz. Jak z szerokością gondoli? Jak wysoko zawieszona? Budka ma wentylacje? Jak amortyzacja? Przepraszam, że zasypuje tyloma pytaniami, ale kurczę nie ma u mnie w mieście, żebym mogła obejrzeć ma żywo a w necie ciężko o niektóre dane ;(
I jeszcze kochana jak to nie problem to zapodaj nazwę tego rozkładanego cybexa cloud q?
Bizonka w chuście z niemowlakiem na spacer to chyba będzie ciężko. Z fotelikiem wpiętym w stelaż też. Na początku dziecko powinno jak najwiecej być w pozycji leżącej czyli do spacerów najlepiej gondola. A te najczęściej sprzedają od razu ze spacerówką. Co mnie wkurza i utrudnia wybór ;p
-
Cierpliwa ja tak samo, sa rzeczy ktore musze zobaczyc na zywo, dotknac i ocenic material. Zdjecia czesto tego nie oddaja.
Rozumiem, podziwiam za prace - ja bym nie potrafila, kompletnie nie nadaje sie do pracy ze starszymi osobami, takze szacunek.
Andzia, oj ja az tak sie nie przygladalam, bo cenowo mnie zabil, ale powiem z moich obserwacji Szerokosci gondoli nie znam ale jest naprawde duza, a przynajmniej taka mi sie wydawala. Jest spora i solidna, wyscielona miekko ogolnie fajna. Wozek na idealna wysokosc, blisko do dziecka.
Budka jest wentylowana, po sklepie jezdzilam to wydawalo mi sie ze amortyzacja jest super, wczesniej posilkowalam sie recenzjami i sam producent mowi o tym, ze to super wozek na kazdy teren. Wydawal sie solidny i porzadny i rzeczywiscie na kazdy teren w porownaniu do xplory gdzie on jest typowo miejski. Pani mowila ze sie nadaje wszedzie, a wlasnie xplory mi odradzala jak nie mieszkam wsrod rownych chodnikow, wiec musialam zrezygnowac poza tym wydawal sie niestabilny w porownaniu do trailza. Mi sie podobal i generalnie bylby numerem 1 gdyby nie cena, jeszcze zeby byla to cena z fotelikiem to dalabym rade to ugryzc ale osobno to niestety tez jechalam do innego miasta ogladac oddalonego bo w mojej dziurze nie ma, a w poblizu tez ciezko o to aby zobaczyc stokke na zywo, musialam po to zrobic sobie wycieczke.
Dokladnie to ten model cybexa -
Dziękuję J.S. napisałam do Stokke zapytanie. Zobaczymy czy odpowiedzą. Ja ogólnie tez myślę, że to spory wydatek, ale jeśli tylko będzie to możliwe to chcieliśmy mieć więcej dzieci i jeśli byłby super to bym wzięła z myślą, że przyda się kolejnym maluszkom
-
Siedzę i czytam was i zaczęłam przeglądać wózki u nas kryterium stawia teren. Mieszkamy pod lasem i musi mieć duże koła. Wybór obecnie pada na http://www.navington.com/shop/caravel/
Bardzo podobają nam się wózki retro, ale potrzeba nam też skrętne koła. -
Dziewczyny mysle ze jak juz wozek bedzie wybrany to ulga ze polowa za nami hehe...
Ja jeszcze mam podobna zagwozdke z lozeczkiem... resza sie nie stresuje powoli do przodu...
Najbardziej mnie chyba stresuje fakt ze ciaza mnie ograniczy i nie pozwoli mi na wyprawe do pl a wtedy wybieranie wozka z ciemno na podstawie zdjec i info z neta
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Hej, ja już po USG. Na tą chwilę wszystko ok Maluszek ma 6.5 cm, FHR 161. Kość nosowa obecna, przezierność 1.8. Przepływa ok. Łożysko na tylnej ścianie. I... Prawdopodobnie chłopak
Co myślicie?Eilleen, Ineczka, pilik, welonka, mi88, Andziula_1988, J.S, Loczek2018, Alphelia, gondi lubią tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Pumka super! A tak sie martwilas juz od czasu bety bo wysoka byla... Oby tak dalej! I gratuluje watepnje synka!
Ale tutaj dzis cisza...pumka1990 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
pumka1990 wrote:Hej, ja już po USG. Na tą chwilę wszystko ok Maluszek ma 6.5 cm, FHR 161. Kość nosowa obecna, przezierność 1.8. Przepływa ok. Łożysko na tylnej ścianie. I... Prawdopodobnie chłopak
Co myślicie?pumka1990 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Hej dziewczyny, czytam na bieżąco, ale jakoś się nie mogłam zebrać żeby coś napisać.
U nas wszystko w porządku, mała kopie coraz mocniej j coraz częściej daje o sobie znać . Powiem Wam, że od kiedy czuje ruchy to usg mi już obojętne, trudniej się ogląda większego dzieciaczka do tego idę na wizyty spokojna a wcześniej dopiero umiałam odetchnąć jak zobaczyłam bijące serducho ...
Ale w sobotę mam połówkowe, jadę do kliniki do Katowic i liczę na jakieś piękne zdjęcia 3D, może się mała nie schowa bo ostatnio właśnie co usg to się plecami obraca albo chowa głowę. Już pół kg pewnie waży. Moja waga też ruszyła a brzuch wywaliło.
Pumka super że wszystko w porządku!
Mi temat wózków nie daje spokoju, na początku bardzo chciałam taki czy taki i się nastawiałam że nowy na pewno, potem zaczęłam jednak szukać tańszych ale dalej nowych a ostatnio zaczęłam myśleć czy to ma sens, nowy wózek ze średniej półki na maks rok? Wszyscy jednak marudzą na te spacerówki więc podejrzewam że na przyszłe lato będę szukać porządnej spacerówki.
Tez strasznie się waham czy fotelik z bazą czy bez (nie jeździmy dużo, zawsze myślałam że baza musi być dla bezpieczeństwa, a na warsztatach nam powiedzieli że jak dobrze przypięty fotelik pasami to naprawdę bez znaczenia) więc już mam dość tych tematów, chciałabym je mieć z głowy ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 07:43
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
Pumka gratulacje! Cieszę się, że wizyta udana i z Maluszkien wszystko dobrze
Ja mam wózkowy zawrót głowy. Już byłam prawie zdecydowana na Invictusa, ale coś mnie podkusiło i sprawdziłam wymiary gondoli i wydaje mi się za wąska ;( buuuu
Ja dziś jestem mistrzem świata... miałam iść na wyniki, a rano zapomniałam i wzięłam tabsa na tarczyce. Brawo ja ;(pumka1990 lubi tę wiadomość
-
Pumka, super!
Ja też ostatnio mało piszę, tylko czytam, a potem zapominam, co miałam napisać. Połowę wolnego czasu spędzam, robiąc kocyk na szydełku.
I czekam cały czas na ruchy, ale póki co jeszcze nic nie czuję. Jestem i tak o wiele bardziej spokojna, niż przed genetycznymi, ale czekam na ten stan jak u Pilik, że usg u ginekologa nie przyprawia mnie o chwilowe zatrzymanie akcji serca
Pilik, jak samopoczucie?
Ja mam czwartek i piątek wolny - mam mnóstwo dni urlopu jeszcze z poprzedniego roku i powoli muszę je wykorzystywać! Policzyłam sobie, że jeszcze jakieś trzy miesiące prawdopodobnie będę pracować - a ja jeszcze nie powiedziałam o ciąży w pracy, powiem chyba w przyszłym tygodniu, już po czwartkowej wizycie, na której pewnie będziemy słuchać serduszka detektorem (idę tylko po skierowania, usg robię prywatnie, więc kolejne dopiero 8marca).pumka1990 lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
A, i czasem sobie z ciekawości czytam inne wątki - nie wiem, od czego to zależy, ale czasami na niektórych jest więcej dramatów. U nas na sławnych sierpniówkach było całkiem nieźle, natomiast na przykład w wątku październikowym co chwila ktoś przychodzi z wiadomością, że beta nie rośnie, serduszko przestało bić, zarodek mniejszy, niż powinien. Masakra.
I ulga, że już minął ten pierwszy trymestr i te problemy już za mną. A przecież sama miałam w 6t przygodę ze źle zrobionym usg i niby brakiem zarodka, brr.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo