X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy czuje... Czasem mam takie kłucia w pochwie jakby ktoś szpilkę wbijał.

A jeszcze w piątek lekarz pobrał posiew, bo powiedział ze czasem jakaś infekcja może powodować skurcze. Czekam więc na wynik :)

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam kłucie w środku. Na wszelki wypadek przyspieszę posiew i wizytę.

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam takie klucia i pobolewania w pochwie i sie okazalo ze to infekcja pecherza. Nie mialam zadnych innych objawow, ktore wskazywalyby na pecherz. Dostalam leki, pije bio sok z zurawiny i czuje sie o wiele lepiej.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam posiew moczu i zero, może muszę teraz z pochwy i cewki :/

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja mialam takie klucia i pobolewania w pochwie i sie okazalo ze to infekcja pecherza. Nie mialam zadnych innych objawow, ktore wskazywalyby na pecherz. Dostalam leki, pije bio sok z zurawiny i czuje sie o wiele lepiej.

A z czego Ci wyszła infekcja, mam na myśli jakie badania robiłaś? A może to lekarz się zorientował i dał Ci wtedy leki?

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nie czuc tego jak sie skraca szyjka, tak mowia. Ja czasami klucia czulam w pochwie, jakby ktos mi naciskal w srodku. Nie mialam robionego posiewu z pochwy, jedynie badanie moczu ktore bylo ok

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wyszlo w zwyklym badaniu moczu. Ja mysle ze na Twoim etapie ciazy to po prostu macica rosnie, bola wiezadla i wszystko sie zmienia przez hormony. Oczywiscie nalezy sie obserwowac i leczyc wszelkie infekcje.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Dziękuje dziewczyny :)

J.S. Ja mam bardzo duże problemy ze skórą na dłoniach (uczulenia) i polecam krem ederix i mediwax. W aptece albo internecie kupisz, świetne są oba. I ważne - jak jest mróz nie kremuj rąk przed samym wyjściem. Minimum pół godziny przed. Kremy są na bazie wody, w kontakcie z mrozem (nawet niewielkim) naczynka pękają i jeszcze pogarszamy sytuacje...
    Dzięki za radę bo z dłońmi mam straszny problem i nie wiedziałam że nie można kremowac przed wyjściem.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam badanie moczu tydzień temu - wyszedł ok. Teraz posiew w pochwy.
    Bizonka, ja rowniez mysle ze Tobie macica się rozrasta. Ja się czułam wtedy jak balon, kłuły mnie jakby jajniki. Na stawianie się macicy to za wcześnie.

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pochwale ze dzis tak konkretnie poczułam ruchy małej! wczesniej sie cos pojawialo babelki ale nie bylam pewna czy to wlasnie to. Ale niedawno jak zjadlam babeczke to uhu istna rewolucja! takie smyrgotki od srodka ze jestem pewna na 100% ze to dzidzia <3 Niesamowite uczucie jak sie ma dokladna pewnosc ze to to :)

Alphelia, Cccierpliwa, Eilleen, pumka1990, welonka, pilik, Andziula_1988, edwarda20, Loczek2018 lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy pierwszy raz poczułyściw to stawianie się macicy?
    Ja od wczoraj średnio się czuję (lekko boli mnie podbrzusze i jajniki, czasami coś zakuje w pochwir, ale to raz na dzień), zastanawiam się czy to to, czy macica cały czas się rozciąga?

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• welonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,ja właśnie siedzę w labie na krzywej sam roztwór jest znośny do wypicia ale moim przypadku nie na raz,jestem 10minut od wypicia jest gorąco i czuje się jakby mi miało zaraz serducho wyskoczyć i mdli . Glukoza zwykła nie pozwolili wcisnąć cytryny jedynie wody moge troche się napic

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Ja od wczoraj średnio się czuję (lekko boli mnie podbrzusze i jajniki, czasami coś zakuje w pochwir, ale to raz na dzień), zastanawiam się czy to to, czy macica cały czas się rozciąga?

To o czym piszesz miałam i ja - głównie kłucie w jajnikach, w pochwie, jakby ktoś mi igłę wbijał. Do tego ciągnięcie w pachwinach. Stawianie się brzucha to inna bajka.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poczułam pierwszy raz intensywny ból przesuwania się kości na dole, było mega nieprzyjemne, a takie coś jakby zakwasy i klucia mam raz na jakiś czas, czasem nawet jakby mnie całe podbrzusze bolało, ale też nie jestem pewna czy to nie od jelit.

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Super, że już lepiej. U mnie teraz jakby trochę lepiej. Ale zauważyłam pewną zależność. Jak nie zrobię „2” to wtedy ten brzuch mi twardnieje. Lekarz mówił, że to może być od jelit. Już przed ciążą miałam problemy. Mało po czym nie mam wzdęć. Kiedyś lekarz stwierdził, że jestem drobna a jelit jest sporo i muszą się zmieścić stad u mnie problemy. Teraz jak jest jeszcze Mały w brzuchu jest mniej miejsca, więc problem się nasila. Najważniejsze, że szyjka długa i zamknięta.

Co do boli w pochwie to mi się też zdarzają. I wydaje mi się, że to dziecko się układa tak i kopie tak zacnie. Mówiłam i tym lekarzowi. Mówił, że to albo dziecko albo macica się rozciąga i takie wrażenie.

Ja dziś idę do fizjoterapeuty na taping. Jak posiedzę chwile bez oparcia wysokiego albo pochodzę to lopatka mnie tak piecze, że idzie oszaleć. Podobno to od kręgosłupa. Wcześniej niestety zdarzały mi się takie „przyjemnosci” ale sporadycznie.

Vanilka ;) a będzie tylko fajniej ;) ja wczoraj pół dnia patrzyłam na brzuch jak faluje i podskakuje ;)

mi88, J.S lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i chciałam Was zapytać jakiej firmy macie poduszki te w kształcie u. Ja swoją muszę chyba wymienić. Nic mi nie pomaga ;(

dqpri09kh0x52aib.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    to macica sie rozciaga i wiezadla. do tego cale cialo wciaz reaguhe na zmiany hormonalne. jeszcze potrzeba kilku tyg zeby sie przystosowac do nowej sytuacji.

Mnie sie macica nie stawia, tzn moze poczulam ze 2 razy calkiem niedawno i tylko chwile. choc sama nie jestem pewna czy to to. za to mam czesto skurcze BH, takie kilkunastosekundowe bole miesiaczkowe.

pumka1990 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka powodzenia! :)

Hej u mnie więzadła ujawnily sie silnym bólem w pachwinie i z boku brzucha. Nie mogłam zgiąć nogi bol byl tak potworny,ze prawie wyłam z bolu, mogłam tylko stać ale po 20,min przeszlo samo. Lekarz sprawdzal szyjkę macicy i mowil ze wszystko jest ok. Organizm różnie reaguje na te wszystkie zmiany mysle ze w następnych ciążach nawet nie będziemy zwracać uwagi na niektóre klocia i bole :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    J.S. Super, że już lepiej. U mnie teraz jakby trochę lepiej. Ale zauważyłam pewną zależność. Jak nie zrobię „2” to wtedy ten brzuch mi twardnieje.

Ja na początku 2 trymetru miałam dość mocne bóle na wysokości podbrzusza i u mnie też to było od jelit, nawet pisałam o tym na czerwcówkach, do tego jak za szybko się człowiek wypróżniał w tamtym okresie to potrafiło się i krwawienie pojawić, bo normalnie naczynka pękały w środku :O
    Andziula_1988 wrote:
    Ah i chciałam Was zapytać jakiej firmy macie poduszki te w kształcie u. Ja swoją muszę chyba wymienić. Nic mi nie pomaga ;(

Ja mam z Lidla i jestem bardzo zadowolona, bo poducha wypełniona jest groszkiem i ładnie układa się pod brzuszkiem, a "wypchnięty" groszek powoduje, że przemieszcza się on na koniec poduszki, tam gdzie kładę głowę i dzięki temu mam głowę zawsze wyżej niż resztę ciała :) Mimo to i tak budzę się w nocy, bo maluch się kręci i mnie budzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 10:03

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:

A co sie dzieje z Twoją poduchą?

Ja mam L od 1 trymestru, ale tez nie pomaga jakos bardzo, kregoslup jak bolal tak boli, spac tez nie zawsze mogę. Także to nie wina poduszki moim zdaniem, a po prostu stanu w jakim jestesmy.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ