Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oswiadczam ze dzis zakonczylam temat wyprawki. Zamowilam wszystkie pierdoly ktore mi brakowały i czekam na paczuszki To bedzie taka rozrywka na ten tydzien bo nie zamierzam ruszac tylka z domu, przeprowadzka wykonczyla mnie fizycznie - mialam lezec i pachniec a niestety musialam troche popakowac bo maz by nie ogarnal wszystkiego.
Łózeczko tez zostalo dzis skrecone, takie wielkie sie wydaje! Dzidzius taki malusi bedzie Za 2-3 dni posciele, poukladam ciuszki i wszystkie rzeczy - musi troche odetchac bo smierdzi fabryka.
Ja kupowalam z bardzo roznych stron. Tak jak pisalam, jak cos bylo polecane, szukam recencji i opinii a potem sklepu. Ciuszki kupowalam tam gdzie byly promocje i mi sie podobaly.
mi88, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
pilik wrote:Dziewczyny ze śląska i okolic, może któraś by chciała przyjechać na warsztaty - Mama wie. Podobno super wejściówki jeszcze są, tanie a podobno warto. Warsztaty w przyszłą niedziele. Miłego dnia!
https://evenea.pl/imprezy/szkolenia/katowice/mama-wie-katowice-182062/
Ja też powoli zaczynam się rozglądać za ubrankami. I muszę wyprawkę w ogóle spisać i zacząć kompletować
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi88 lista wyprawkowa to według mnie podstawa bo jest tego bardzo duzo. Ja sobie ściągnęłam kilka z Internetu, polaczylam, pousuwalam to co na pewno nie będzie mi potrzebne, dodałam swoje, przez te pare mcy raczej dodawalam do listy niż usuwalam :p ale taka lista jest naprawde pomocna
-
Ja też już zrobiłam wielkie zamówienie z apteki Gemini, oczywiście zostało mi jeszcze parę produktów do kupienia, ale przez to, że zamierzam je kupować tutaj w de to po prostu poczekam, aż trafię na fajne promocje Teraz "tylko" tą wyprawkę muszę przywieźć z Polski
W tym tygodniu wreszcie wizyta po ponad miesiącu czekania. Trochę się martwiłam, bo Lilka przez kilka dni nie dawała zbytnio znaków życia, a wcześniej ciągle kopała. Wreszcie wczoraj jak już poruszałam brzuchem i postukałam palcami, to odezwała się trzema kopniakami, a dziś rano już normalnie tak jak kiedyś zaczęła kopać i odpowiadać na moje stuknięciapilik, pumka1990 lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Mi88 - nie wiem dokładnie, nie ma programu, ale dużo osób mi polecało te warsztaty i ogół od ten koleś fizjoterapeuta podobno naprawdę jeden z najlepszych w kraju i mądrze mówi. Wiesz, warsztaty 3 godz. Za 15zl, zawsze jak uznasz że to totalnie nie to to wyjdziesz i wiele nie stracisz . A widziałam właśnie ze w Krakowie są tego samego dnia co u nas tylko rano
Ja mam tylko nadzieje że wszystko będzie punktualnie po pół godziny po planowanym końcu mam pociąg do domu :p
A listę wyprawkową polecam tą http://www.mamalekarz.pl/wp-content/uploads/2017/02/Wyprawka-MamaLekarz.pdf
Czara - dotykałaś już te materace z ikea? Który bierzecie? Rozważam je właśnie mocno i się zastanawiam co lepszego mają te inne i czy warto szukać dalej. Łóżeczko tez w ikea chce kupićWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 08:05
mi88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaterac wezmę ten za 250 zł, sprężynowo- kieszeniowy. Myśle, ze jest dobry. A łóżeczko chce Sundvik z zabudowanymi bokami. Zastanawiałam się nad tym białym ze szczebelkami z każdej strony, próbowałam znaleźć gdzieś opinie, które lepsze, ale nic takiego nie ma.
Widziałam ze w ikea są dwa łóżeczka z szufladami - jedno białe z pomarańczowymi i całe szare w takim dziwnym stylu. -
Alphelia to obie wizytujemy w tym tygodniu
Licze ze jutro poznam plec i rusze z wyprawka... chcialabym juz z listy z tych rzeczy ktore nie wiem czy tu czy w pl kupie ruszyc zeby w razie czego w pl juz zamowic zeby siorka paczke zrobila i wyslala potem chociaz w sumie duzo tego nie ma bo procz wozka to tylko drobiazgi jakies w pl bede kupowala jak np kocyki czy pieluszki jesli bardziej beda mi sie podobaly... reszta w sumie tutaj...
No i nasz wyjazd do pl stoi tez pod wielkim znakiem zapytania i coraz bardziej myslimy z niego zrezygnowac...
Pilik piankowe materace sa ok ale nie z kazdej pianki ja do tej pory jak przetrzasalam temat bo w ogole w szoku bylam ze piankowe sa dosc wysoko w rankingach doszlam do wnioski ze jak sama pianka bez zadnych dodatkow typu lateks kokos to tylko tzw zimna pianka... a ta poliuretanowa podobno nie chyba ze wlasnie jest tylko dopelnieniem domieszek bo sie z czasem w innym wypadku odksztalca...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 11:43
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dzień dobry
Pilik wybieram się 23 marca na Mama wie Bardzo lubie te wszystkie wykłady byłam na bezpiecznym maluchu,chodzę na świadoma mamę zobaczymy co na tych będzie
Właśnie wrocilam z gimnastyki w szkole rodzenia fajna sprawa raz w tygodniu a potem dwa razy mogę chodzić i to na NFZ na 16 mamy dzisiaj wykład z faz porodu;) A jutro warszataty z mięśni dna miednicy czas ruszyć tyłek zanim mi urośnie mega heh .Tyle różnych zajęć dlatego jest mnie mniej staram się tez z mężem czas spędzać ostatnie miesiące tylko we dwoje
Co do łóżeczek w Ikei oglądałam z szufladami bo na takim nam zależało, ale nic ciekawego nie było a jak były to drogie jakieś dziwne w necie jest sporo my kupiliśmy na Allegro takie z możliwością przerobienia na tapczanik
Miłego dnia
pilik lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Alphelia powodow kilka moje samopoczucie i to czy lekarz pozwoli to jedno bo nie wiadomo co do konca maja/poczatku czerwca bedzie...
No ale dodatkowo po przemysleniach postanowilismy ze 2 tyg to za duzo bo szkoda nam zwyczajnie urlopu teraz tyle marnowac bo jeszcze nie wiemy jak rozwiazemy to po porodzie i jaki bedzie porod ale maz chce jak najdluzej spedzic czas z nami i urlop jesli nie zdecydujemy sie na jego elternzeit bedzie potrzebny...
No a tydzien w pl to tak naprawde mordega jeden dzien na podroz tym bardziej ze w 30tc bede musiala na czeste postoje stawac tym bardziej ze clexane itp (kuzynka miala zalecane co max 2h po 20-30 minut postoju na spacer rozruszanie itp) wiec droga dluzej potrwa... pozniej dzien u tesciow dzien u szwagierki (chyba ze szwagierka bedzie u tesciow to dwa dni u tesciow) dzien u mojej mamy dzien u mojej babci bo dziadek po udarze jest sparalizowany i on nas nie odwiedzi i juz 5 dni za nami... dzien na to zeby ogarnac wozki itp no i dzien na powrot tydzien minal... nie ma szans inaczej tego rozwiazac bo nasi najblizsi mieszkaja przeszlo 100km od siebie a nie mozemy jechac do jednych rodzicow drugich nie lub odwrotnie...
W 30tc to bylby niezly maraton i meczarnia jakby nie patrzec wiec sie zastanawiamy czy jest w ogole jakikolwiek sens sie tak napinac... a no i kolejny punkt ze w tym czasie wlasnie odbieramy nowy samochod i dopiero wtedy moglibysmy jechac do pl dlatego ze w obecnym tym wiekszym rodzinnym znow kolo dwumasowe szaleje i maz nie chce juz nim tak daleko jechac dlatego teraz nie wiadomo czy i to sie nie przeciagnie bo oficjalny termin odbioru mamy na czerwiec (nieoficjalnie moze sie do konca maja wyrobia) a czerwiec dlugi i jak sie znow to do polowy czerwca przeciagnie to znow bede jeszcze dalej w ciazy...
No i tak rozmyslamy czy gra warta swieczki
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja niestety nie mam możliwości uczęszczania na szkole rodzenia ale zamierzam sama ćwiczyć w domku i mam fajne vademecum, gdzie wszystko jest bardzo przejrzyście opisane. Jesli bedzie miały jakies fajne akrtykuly czy linki to z chęcią skorzystam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 14:27
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Pilik, SUPER lista wyprawkowa!!
A doradźcie mi, jakiego rozmiaru ubranek potrzeba najwięcej w wyprawce? Gdybym poszła na spontaniczne zakupy i chciała kupić coś, co mi wpadnie w oko, jeszcze bez planowania ile czego potrzebuję?
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Ja juz tez swoja liste ostatnio stworzylam szok ile tego wyszlo!
Mi88 ja najwiecej na 62 bede kupowala... w 56 czesto dzieci za dlugo nie pochodza a nim z 62 wyrosna to mija troche...
No a jakby sie okazalo ze maluch uridzi sie maly i pochodzi w 56 dluzej to dokupie...mi88 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
mi88, co do ubranek mam podobny plan jak Cierpliwa, czyli więcej na 62 a jak po porodzie okaże się, że jednak 56 przyda się na dłużej to dokupimy.
mi88 lubi tę wiadomość