X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicco Next2Me jest fajne, ale drogie. Są jednak podobne łóżeczka innych firm, dużo tego wszystkiego na olx. Kosz Mojżesza też bym rozważyła - on jednak nie jest dostawką, a jakoś wydaje mi się, że dostawka może się lepiej sprawdzić, bo można patrzeć na dzidziusia leżąc w łóżku :)

Ja jeszcze nie wiem, jak zrobimy z łóżeczkiem. Bo jeszcze kwestia tej mobilności - jak będę chciała posiedzieć w kuchni/salonie, gdzie będzie maluch? Potrzeba drugiego łóżeczka?

Wózek - jak już wybiorę, planuję znaleźć używany. Tak samo łóżeczko.
    Fotelik nowy, bo tylko wtedy jest pewność, że nie jest po wypadku.

Póki co myślę o takim rozkładanym do pozycji leżącej - znajomi polecili Kiddy. Mój dotychczasowy punkt widzenia dobrze odzwierciedla ten artykuł http://www.sklep-tosia.eu/artykuly-i-poradniki/wszystko-co-musisz-wiedziec-o-pozycji-lezacej-w-foteliku-0-poradnik_a736.html - jak jest według Was? Wiem, że tu sporo dziewczyn, które siedzą głęboko w temacie, a ja dopiero brodzę po powierzchni :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa, to trzymam kicuki za dziewczynkę :D Ja się cieszę, że moja się potwierdziła, bo jakoś od początku ciąży bardziej mi się podobała taka perspektywa :)
    Pracuję jeszcze, i jeśli wszystko będzie dobrze, to planuję jakoś do końca siódmego miesiąca. Ale zobaczymy, jak wyjdzie :)
    Do tej pory nie czuję się jak w ciąży, pracę mam fajną, więc dla mnie nie ma sensu siedzieć w domu. I tak będę miała długą przerwę od pracy, a jednak ciężko się potem wraca - im dłużej, tym gorzej. A my jeszcze myślimy o kolejnym maluszku - jak się uda poród sn, to nie będziemy długo czekać :)
    Swoją drogą, tak sobie pomyślalam ostatnio, że gdybym nagle straciła pamięć i obudziła się, nie miałabym pojęcia, że jestem w ciąży. I w sumie nie wiem, ile czasu potrzebowałabym, żeby się zorientować!
    Nie obraziłabym się, jakbym już w końcu zaczęła czuć Małą :D

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 mimo ze sa foteliki teoretycznie z pozycja lezaca nie jest ona jednak do konca lezaca bo na calkiem plasko dziecko w nim nie lezy dlatego nadal nie mialabym zamiaru wozic dziecka w tym foteliku w stelazu wozka fakt natomiast taki ze jest przydatna i napewno lepsza jest ta funkcja jak np trzeba wyskoczyc na szybkie zakupy trzeba samochodem i wozek wepnie sie w wozek sklepowy bo przeciez samemu sie na dwa wozki zakupow nie zrobi czy np kiedy wlasnie dziecko sasnie i nie chce sie przekladac i go obudzic...

I dokladnie jak artykul mowi jest teraz wielw fotelikow z taka funkcja ale poza kiddy evoluna moze ta fukcja byc jedynie poza samochodem uzywana nawet w kiddy evolution...

My jeszcze przed ciaza wiedzielismy ze kupujemy na 100% kiddy evoluna bo raz ze jesli o testy chodzi jest jednym z najbezpieczniejszych fotelikow i najlepiej przechodzi testy a nie ukrywam ze mimo ze nie mam zamiaru naduzywac pozycji lezacej to przyda sie w dlugej podrozy do pl zeby kregoslup dziecka mogl odpoczac od czasu do czasu...

mi88 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, ale zaszalałas! ;)

My będziemy mieli skromną wyprawkę :) Mnóstwo ubranek dostałam, połowy pewnie nie założę małemu... Sporo też kupiłam w lumpeksie, mozna tam wygrzebać naprawdę perełki. Wózek i nosidełko kupie nowe - to koszt pewnie około 4000 zł, ale rodzice i tesciowa już zapowiedzieli, ze to ich pierwszy wnuk i chcą dołożyć. Moja siostra jest tez tak zaangażowana, ze tez ciągle coś kupuje. Dzisiaj nawet powiedziała, ze musi zacząć już robić zapas pampersow ;) Monitor oddechu odkupie od koleżanki, kołyskę już sąsiadka powiedziała, ze chce pożyczyć... Kolega powiedział, że ma dla nas łóżeczko turystyczne. Tak więc mało nam zostanie do kupienia :)
    Rzeczy do szpitala typu podkłady, majtki itp. powoli kupuje robiąc zakupy w aptece. Za każdym razem coś dorzucam do koszyka.
    I powiem Wam, ze nigdy bym się nie spodziewała, ze cokolwiek od kogoś dostaniemy. Byliśmy przygotowani, że sami wszystko kupimy, a tu znajomi sami zaczęli proponować.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara i super!

U nas tez moja kuzynka ma jeszcze majtki poporodowe podklady itp bo teraz niedawno rodzila i juz mi zaznaczyla ze trzyma wszystko dla mnie mam nie kupowac...

Meza kuzynka zas tez mowi ze jak bedzie synek to moge wszystkie ubranka od niej wziac (ma polrocznego synka) ktore na malego juz nie pasuja... powiedziala tez ze mam maty edukacyjnej nie kupowac bo moge jej wziac wanienke na stelazu tez moge sobie od niej wziac (ale raczej kuoie najzwyklejsza ikeowska bo jest podobno bardzo duza a ja mam tylko prysznic wiec przyda sie duza) jesli maly do tego czasu wyrosnie z kolyski to tez moge sobie pozyczyc od niej...

Uwazam ze wyprawka przynosi mega duzo radosci ale dostac/moc pozyczyc cos zwlaszcza z takich rzeczy ktorych sie az tak dlugo nie uzywa jest tez super... u nas tez sie kuzynki same odrazu wychylily jedna nawet dzwonila specjalnie zeby mi powiedziec ze mam maty i wanienki nie kupowac bo ona proponuje swoje bo u niej i tak prawie nie uzywane to bylo i odrazu zaznaczyla ze jak bedzie chlopiec to ona ma tyle ciuszkow ze na dibra sprawe nic bym kupowac nie musiala...

Super ze masz od kogo odlupic monitor itp tez bym odkupila jakbym miala jakas sprawdzona osobe...
    Ale szukam pieluszkowego uzywanego zeby miec na wyjazdy czy jak dziecko by spalo w salonie nie w lozeczku...

Bylam dzis na spotkaniu-kolacji z moim zespolem z pracy i super bylo wyjsc do ludzi!
    Dwie kolezanki wrozyly mi plec zobaczymy czy sie sprawdzu hehe

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Mi gratuluje córeczki

mi88 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle napisałam i mi skasowało kurczaki. Mi bezpieczny maluch byłam bardzo fajny polecamtez Świadoma Mamę są w różnych miastach fajne tematy :) My wydaliśmy póki co 2300zl mamy wózek, lozeczko,materacyk, bujaczek i kołyskę w jednym rzeczy potrzebne do szpitala dla mnie podkłady, koszule staniki itp, ubranka dla młodego.Zostaja mi zakupy w aptece Gemini ma wszystko w jednym miejscu i fajne ceny oraz fotelik mamy na oku Maxi Cosi Pebble albo Pebble Plus z baza i możliwością wpięcie kolejnego fotelika.Sporo rzeczy kupuje jak sa promocje, mam zniżki z warsztatów pełno próbek, smoczki itp niby drobiazgi, ale potem odchodzą w wyprawce :) Warto zrobić sobie listę i popatrzeć kiedy jest jakas promocja co można fajnego od kogos odkupić w stanie idealnym.My np sporo ciuszków mamy z lumpka praktycznie z metkami uwielbiam firmę Next, George wiem,ze mige je wyprać w temp 60 stopni i nic się z nimi nie stanie a z nowymi ciuszkami sie okaże na metce jest napisane prac w 40 a w takiej temp bakterii nie wypierzemy. Ostatnio na warsztatach dowiedziałam się fajnych rzeczy, żeby nie kupować czarnych body itp bo nawet jak mamy 100% bawełny to czarny czerwony i jeszcze jakiś kolor powstaje w połączeniu sztucznych barwników co może uczulać takiego. bobasa zwłaszcza jak ma np atopowe zapalenie skory nie wiedziałam podobnie z kolderkami pięknymi kolorowymi tez są barwione trzeba patrzeć czy maja wszystkie certyfikaty

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara u nas na kwietniowkach dziewczyny tez mialy podostawac wszystko od znajomych a koniec koncow nic nie dostaly. Albo ci znajomi czekaja do teraz. Dziewczyny musialy same wszystko kupic bo czekalby do porodu albo i dalej. Tak to niestety z ludzmi jest. Obys miala innych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 10:52

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Paulinaaa, to trzymam kicuki za dziewczynkę :D Ja się cieszę, że moja się potwierdziła, bo jakoś od początku ciąży bardziej mi się podobała taka perspektywa :)
    Pracuję jeszcze, i jeśli wszystko będzie dobrze, to planuję jakoś do końca siódmego miesiąca. Ale zobaczymy, jak wyjdzie :)
    Do tej pory nie czuję się jak w ciąży, pracę mam fajną, więc dla mnie nie ma sensu siedzieć w domu. I tak będę miała długą przerwę od pracy, a jednak ciężko się potem wraca - im dłużej, tym gorzej. A my jeszcze myślimy o kolejnym maluszku - jak się uda poród sn, to nie będziemy długo czekać :)
    Swoją drogą, tak sobie pomyślalam ostatnio, że gdybym nagle straciła pamięć i obudziła się, nie miałabym pojęcia, że jestem w ciąży. I w sumie nie wiem, ile czasu potrzebowałabym, żeby się zorientować!
    Nie obraziłabym się, jakbym już w końcu zaczęła czuć Małą :D
    Jakbym czytała o sobie. ;-) też nie czuje się w ciąży. Również mam zamiar pracować do 7 miesiąca jeśli będę sów dobrze czuła. No i nie chce za długo czekać na drugie dziecko.

mi88 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Czara u nas na kwietniowkach dziewczyny tez mialy podostawac wszystko od znajomych a koniec koncow nic nie dostaly. Albo ci znajomi czekaja do teraz. Dziewczyny musialy same wszystko kupic bo czekalby do porodu albo i dalej. Tak to niestety z ludzmi jest. Obys miala innych.
    Ubrania dla małego mam już w domu - już nie przyjdą zabrać ;) A zobaczymy jak z resztą. Sąsiadka jeszcze wczoraj przypominała, ze kołyskę może pożyczyć, ale stwierdziłam, ze to zdecydowanie za wczesnie :) Co będzie z innymi rzeczami, zobaczymy :) Dam znać czy jednak sama musiałam kupić.

edwarda20 lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze śląska i okolic, może któraś by chciała przyjechać na warsztaty - Mama wie. Podobno super :) wejściówki jeszcze są, tanie a podobno warto. Warsztaty w przyszłą niedziele. Miłego dnia!
    https://evenea.pl/imprezy/szkolenia/katowice/mama-wie-katowice-182062/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 10:21

mi88 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Jakbym czytała o sobie. ;-) też nie czuje się w ciąży. Również mam zamiar pracować do 7 miesiąca jeśli będę sów dobrze czuła. No i nie chce za długo czekać na drugie dziecko.

ja niestety nie pracuje od 1,5 miesiaca, ale to przez problemy ciążowe ( plamienia, krwawienia, krwiaki, wymioty ) no i już do pracy nie wracam, na działalności swojej jestem. Też zawsze myślałam że do roku drugie dziecko, ale ja dopiero od kilku dni zaczynam żyć i tak mnie to wszystko wykończyło że póki co nie chce słyszeć o drugiej ciąży :p jestem wrakiem człowieka :p
    Czekam aż brzuch zacznie się śmielej pojawiać :D może wtedy uwierze w ciążę :p

Ale jak tylko dowiem się jaka płeć to chyba zacznę myśleć o zakupkach <3 kupowanie wyprawki to musi być coś super pięknego :p szkoda tylko że to tyle kosztuje :p a niestety nie mamy NIKOGO kto nam może cokolwiek dać :(

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    ja niestety nie pracuje od 1,5 miesiaca, ale to przez problemy ciążowe ( plamienia, krwawienia, krwiaki, wymioty ) no i już do pracy nie wracam, na działalności swojej jestem. Też zawsze myślałam że do roku drugie dziecko, ale ja dopiero od kilku dni zaczynam żyć i tak mnie to wszystko wykończyło że póki co nie chce słyszeć o drugiej ciąży :p jestem wrakiem człowieka :p
    Czekam aż brzuch zacznie się śmielej pojawiać :D może wtedy uwierze w ciążę :p

Ale jak tylko dowiem się jaka płeć to chyba zacznę myśleć o zakupkach <3 kupowanie wyprawki to musi być coś super pięknego :p szkoda tylko że to tyle kosztuje :p a niestety nie mamy NIKOGO kto nam może cokolwiek dać :(
    Mam nadzieję że już zaczniesz się lepiej czuć. :-) ja też czekam na płeć ale i tak większość rzeczy będę kupować uniwersalne bo przy drugim będę chciała wykorzystać te same rzeczy. W zasadzie też nie mam nikogo od kogo mogłabym coś dostać. Mam koleżankę która niedawno urodziła ale będzie te rzeczy jeszcze wykorzystywać. Co do wózka to się zadeklarowali moi rodzice :-) i na pewno coś jeszcze będą chcieli kupić znając ich. Coś tam też zapewne dostaniemy od rodziny Marcina bo już mówili.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pracuje od samego poczatku a wlasciwie to juz od dnia punkcji takze naprawde od samego poczatku bo dnia zaplodnienia... ale to ze wzgledu glownie na charakter mojej pracy bo mam w niej stycznosc z chirobami iglami lekami musze dzwignac takze po punkcji bylam na zwolnieniu a jak juz wiedzialam ze sie udalo to dostalam odrazu zakaz pracy od szefa...

Co do ciazy ja mimo ze mam brzuszek nadal czasem nie wierze... chyba dopiero jak konkretnie zaczne czuc ruchy to stanie sie to dla mnie namacalne... poki co nawet na usg mysle sobie ze to niesamowite ze ten maly czlowieczek naprawde bryka w moim brzuchu

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak widzę dziecko na usg to nie mogę wyjść z podziwu że jest we mnie :-) brzuszek też już u mnie widać.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ruchy i nadal to do mnie e pelni nie dociera :P

AnkaK90 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tuz przed porodem i nie umiem sobie wyobrazic, ze za chwile wyjdzie ze mna bobas :O

Leira lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jakich stron kupujecie różne rzeczy? Macie wybraną jedną konkretną czy z różnych w zależności od produktu które chcecie kupić. Zaczynam się rozglądać.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Estelle Nowa

Wysłany: 11 marca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja akurat dużo dostaje, pewnie i tak tego nie wychodzimy ;)

Wesoła, odważna, czasem histeryczna ;) Redaktor działu uroda na Lova
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Z jakich stron kupujecie różne rzeczy? Macie wybraną jedną konkretną czy z różnych w zależności od produktu które chcecie kupić. Zaczynam się rozglądać.
    Roznie zalezy co chce kupic i czego szukam ;) narazie w wiekszosci przegladam tylko kilka ciuszkow w c&a zamowilam ale tez przegladam gdzie mi do glowy przyjdzie czasem google pomocne w odkryciu nowych stron...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ