Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Majka, to nie jest normalne, trzeba to skontrolowac, bo moze swiadczyc o zapaleniu pecherza.
Marzena, nie znam sie, sa jakies kalkulatory do sprawdzania czy beta dobrze przyrasta. Podane byly kilka stron wczesniej, jak nyla wlasnie rozmowa o becie.
Ja kilka ciuszkow mam, teraz przyjdzie kolejna paczka, chyba ze jutro okaze sie, ze moj syn to jednak corka, to wtedy nie mam kompletnie nic. Jutro po lekarzu chce jechac do duzego sklepu dzieciecgo, bo podobno jest tam wozek ktory mnie interesuje, a jesli mi sie nie spodoba, to szukam dalej. Kupie wozek w marcu, a cala reszte mam zamiar kupowac wczesniej, tylko to pierwsze dziecko i sama sie juz gubie w tym, co mam kupic. -
J.S wrote:Ja kilka ciuszkow mam, teraz przyjdzie kolejna paczka, chyba ze jutro okaze sie, ze moj syn to jednak corka, to wtedy nie mam kompletnie nic. Jutro po lekarzu chce jechac do duzego sklepu dzieciecgo, bo podobno jest tam wozek ktory mnie interesuje, a jesli mi sie nie spodoba, to szukam dalej. Kupie wozek w marcu, a cala reszte mam zamiar kupowac wczesniej, tylko to pierwsze dziecko i sama sie juz gubie w tym, co mam kupic.
To jakiś sieciowy sklep czy tylko w Twoim mieście? Jak sieciowy to mogłabyś podać nazwę?
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
mi88 wrote:Pilik, powodzenia! Mierzysz ciśnienie?
Też polecam magnez - nie mam pewności, czy to on pomógł, bo biorę tylko jedną tabletkę wieczorem, ale dokładnie od momentu kiedy go biorę, nie boli mnie podbrzusze - w ogóle, już od prawie trzech tygodni.
Może pomożecie - zawsze miałam problemy z połykaniem tabletek. Od kilku lat jest o wiele lepiej - nie sprawia mi kłopotu połknięcie np. D-vitum - czyli takiej podłużnej, śliskiej kapsułki z olejem/proszkiem w środku:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/592df0fe0a9d.jpg
Natomiast z magnezem, który mam (slow mag), mam straszny problem. To jest taka płaska, okrągła tabletka, nie śliska - taka jakby duża witamina C.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31871844e76a.jpg
(obok dla porównania dvitum)
I już parę razy mi stanęła w gardle. Nie można tego rozgryzać.
Lekarz polecił mi asmag forte, że podobno dobry - ale boję się, że to znowu coś o głupim kształcie. Macie jakiś magnez w "łatwo przełykalnej" formie? Czyli albo stosunkowo małe tabletki, albo takie, jak d-vitum?
Ja zazywam Asmag forte i tabletka jest niestety szorstka (czasem tez stawala w gardle), ale raczej mniejsza od tej Twojej wiec moze sprobuj
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03a473c819ad.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73670bc27c09.jpg
Co do wyprawki to mam juz troche rzeczy, ale chyba wiecej do kupienia :p
mi88 lubi tę wiadomość
-
ja dopiero w piątek.
Czytałam teraz o tym bólu pęcherza...może się tak dziać przez ucisk macicy na pęcherz, ale i tak cieszę się, że się umówiłam do gina.
Póki co teraz zajadam żurawinę, bo słyszałam, że dobra na bolący pęcherzMarzena782 lubi tę wiadomość
PRAWIEMAMA -
Cześć Dziewuszki w Nowym 2018 Roku, który będzie piękny - mówię Wam
Byłam dzisiaj na becie - 1995 mIU/mlMarzena782, pilik lubią tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
edwarda20 wrote:Brawo. Warto bylo tak panikowac? ;p
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Ja prowadze ciaze prywatnie, ale u mnie w miescie nie ma nikogo wartego uwagi na nfz, same konowaly moim zdaniem. Prowadze prywatnie, bo lubie miec taki komfort, ze moge do oporu zadawac pytania, miec wymogi, lekarz ktory prowadzi moja ciaze akurat ma certyfikat FMF a u mnie na nfz zaden takowego nie mial. To kwestia wyboru, zasobu portfela, bo jednak wszystkie badania trzeba robic prywatnie. Nie twierdze, ze nie ma lekarza na nfz godnego uwagi zapewne sa ale w wiekszych miastach, bo w mojej dziurze na pewno nie. Niektore dziewczyny trafily i sa bardzo zadowolone, tez bym chetnie takowego znalazla, ale niestety to graniczy z cudem
Edwarda, zaczelam panikowac hihi, czy ja ci tych ciuchow oddawac nie bede. Dzisiaj mi sie snilo ze mam dziewczynke, maaasakraWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 16:18
gabi90 lubi tę wiadomość
-
Ja mam prywatna opieke medyczna z pracy w Enelmedzie i tam prowadze ciąze. Szału nie ma z ginekologami, raczej wszyscy maja slabe oceny na znanym lekarzu, ale z racji bezproblemowej ciazy to chodze tam. Wszystkie badania mam w cenie, wiec sie oplaca. Jedynie genetyczne i połowkowe robilam u najlepszego genetyka w miescie - na tych 2 badaniach oszczędzac nie mozna.
gabi90 lubi tę wiadomość
-
gabi90 wrote:Cześć Dziewuszki w Nowym 2018 Roku, który będzie piękny - mówię Wam
Byłam dzisiaj na becie - 1995 mIU/ml
Jedziemy tym samym wózkiem ja miałam
29.12 betę - 427,5
Dziś 2.01 1678
))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 16:53
gabi90 lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
edwarda20 wrote:Dobry gin nie powinien sie pomylic, ale czytalam ze takie rzeczy o dziwo nadal sie zdarzaja ;p
Mam nadzieje, ze moj sie nie pomylil, ale dzisiaj mi sie tak snilo. Bardziej stresuje sie badaniem, czy jest zdrowy, czy wszystko w porzadku, ech. Jajo zniose do jutra. -
Ja chodzę na nfz i prywatnie.
Moj gin ma swoj gabinet ginekologiczby i prowadzi go razem z zona ktora jwst pediatra , maja praciwnie rtg jeszcze . I ten sam przyjmuje mnie na nfz tym sposobem wszystkie badania mam refundowane. Prywatnie ide gdy mam jakies wazniejsze badanie . Bo prywatnie ma lepszy sprzet, duzo lepszy. Lubie go ,moge zapytac o wszystko , czasem dostaje opieprz ze czytam bzdury w necie
Mi sie od zawsze sni dziewczynka , mimo ze lekarz mowi ze CHYBA dziewczynka to jakos tak czuję ze syn
Sam gin zaznaczyl zebym z zakupami ubrankowymi wstrzymala sie do polowkowego