Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edwarda20 wrote:San a co sie stalo?
Wlasnie wydalam prawie 400 za na ciuszki z nexta Sa przeceny, a ciuszki piekne. Nie moglam sie powstrzymac ;p;p Polecam nexta ale tylko jak sa wyprzedaze, inaczej ceny powalają ;pedwarda20 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Hej dziewczyny, ale miałam do nadrobienia... pewnie wszystkiego nie pamiętam już (wiecie, ciążowy mózg ), ale.. co do tycia - podobno in więcej kobieta ważyła przed ciążą tym mniej powinna przytyć w ciąży. Jak ktoś w pierwszym trymestrze przybiera to najcześciej szczupłe dziewczyny. I tak gdzieś widziałam schematy że kobiety z bmi do 20 mogą przytyć zgodnie z normami nawet 16kg, kobiet z bmi 20-25 powinny przytyć 8-12 kg, a te z bmi powyżej 25 maksymalnie 8kg. To wszystko "książkowe" normy, a wiadomo że życie często pokazuje coś zupełnie innego
Ja nie byłam przekonana to pierwszych genetycznych i pappy, ale zdałam się na moją gin - powiedziałam co i jak i że jak uważa to za konieczność to pójdę. Ona mi zrobiła dokładnie usg, sprawdziła przezierność i powiedziała że nie ma nieprawidłowości i to moja decyzja, ale chce żebym poszła na połówkowe. I tak właśnie planujemy
We wtorek mam wizytę i już na nią bardzo czekam, od piątku mam bóle ciągnące z prawej strony podbrzusza i troszkę się stresuje. Do tego głowa mnie boli drugi tydzień i mogłabym spać i spać...!
Co do wyprawki - ja sobie planuje dużo rzeczy uszyć dlatego jak już będę miała potwierdzenie płci to pewnie powolutku wybiorę materiały i zamówię i będę stopniowo szyła dużo rzeczy będę miała też po synku brata który będzie 13 miesięcy starszy od naszego malucha więc też ciuszki będą odpowiednie do pory roku a ciuchami się nie przejmuje bo u męża w rodzinie to pierwsze dziecko i ciocia i babcia będą nas pewnie zaopatrywać :p poza tym przyjaciółka rodzi trzy miesiące przede mną więc pewnie też na coś będę mogła liczyć .
Co do ochraniaczy, kołderkę i poduszek warto sobie przeczytać i przemyśleć
https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/
Milego ostatniego dnia roku!!
-
Dziewczyny a na jaki rozmiar kupujecie 56-62? U mnie sklepy z odzieżą dziecięcą to tylko 5-10-15 ,crocodilo ,reporter pepco i boboland w lumpach ceny okropnie wysokie naprawde trzeba chodzić żeby cos upatrzeć .
Pilik u nas moja siostra szaleje bo jak gdzies idzie na zakupy to zawsze co kupuje małej bo nie może sie powstrzymać
Co do wagi nie ma sie co sugerować ktora ile przytyła ,ja mialam przed ciąża niedowagę jestem w połowie i przytyłam 2kg lekarz śmieje sie ze w9miesiacu bede ważyć tyle ile powinnam przed ciąża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 09:28
-
Welonka kupilam w next przez Internet. Chyba stacjonarnie nie ma w pl, moze w wawie?
Ja kupuje na 62 i 68. Na 56 mam kilka bodziakow. Ale u mnie w rodzinie rodzą sie duże dzieci dlatego nie sadze zeby synol byl maly. A jak będzie to mąż dokupi na 50 /56 pare rzeczy.
Ineczka wiele rzeczy z nexta jest unisex. Wczoraj zamowilam rozowa chlopiecs koszulkę to mąż mnie opitolil ze mężczyźni nie chodzą w rozu. Hahaha. Powiedziałam ze po 1 to będzie malutki chłopczyk, po 2 tylko prawdziwi mężczyźni chodzą w rozu. No i mojs siostra tez ubierala swoich synów w różowe koszulki i bluzy i zawsze wyglądali przeslodko
-
O wow edwarda, 400 zl,az mi sie oczy zaswiecily jak pomyslalam ile mozna miec ciuszkow za te pieniądze jak wydalam 100 zl w f&f to bylam przeszczesliwa, a to wielka roznica no ale w tym miesiacu wyprawka dla mnie
Ja ubranka mam od 56 w gore, z czego 56 to kilka sztuk. Ale to duzo zalezy od firmy,niektore 62 to jak 56 ja uridzilam sie malutka, bo 2800 wazylam i 50 cm,maz wazyl 2000, ale urodzil się poltora miesiaca przed terminem, teraz to duzy facet,wiec nie wiem czego sie spodziewac po corce
Bete zrobilam raz, zaraz po tescie, chcialam miec pewnosc,bo jakos tak szybko sie udalo, ale przyrostu nie sprawdzalam do lekarza tez poszlam na pierwsza wizyte dopiero po trzech tygodniach od testu -
acygan wrote:O wow edwarda, 400 zl,az mi sie oczy zaswiecily jak pomyslalam ile mozna miec ciuszkow za te pieniądze jak wydalam 100 zl w f&f to bylam przeszczesliwa, a to wielka roznica no ale w tym miesiacu wyprawka dla mnie
Ja ubranka mam od 56 w gore, z czego 56 to kilka sztuk. Ale to duzo zalezy od firmy,niektore 62 to jak 56 ja uridzilam sie malutka, bo 2800 wazylam i 50 cm,maz wazyl 2000, ale urodzil się poltora miesiaca przed terminem, teraz to duzy facet,wiec nie wiem czego sie spodziewac po corce
Bete zrobilam raz, zaraz po tescie, chcialam miec pewnosc,bo jakos tak szybko sie udalo, ale przyrostu nie sprawdzalam do lekarza tez poszlam na pierwsza wizyte dopiero po trzech tygodniach od testu
Kwota spora ale tez sporo ciuszkow bo: 4 pajacyki na 68-74, 4 pajacyki 62-68, 3 pajacyki na 62, 6 koszulek na 62-68. Średnio ok 20zl kazda rzecz. A piekne! ;p
-
A co do wielkosci dzieci: moja siostra i ja ok 55 cm i po 4kg, synowie mojej siostry to samo, mąż 58 cm i niecale 4kg. Wolalabym mniejsze dziecko, ale poki co sie nie zanosi. Na polowkowych juz wazyl sporo i mial duzy brzuszek ;p Zaczelam sie bac naturalnego porodu, a do tej pory podchodzilam do tego na luzie. Naczytalam sie o duzych dzieciach, zablokowanych ramionkach itp...
-
Kuurde po co ja tu weszlam i przeczytalam o Next Malo co trafilam juz na wyprzedazy, bo wiekszosc wykupione ale z nowej kolekcji szarpnelam i jak zwykle kasa poszla, ale nie moglam sie oprzec, te ciuszki sa urocze.
Zamawialam stamtad pierwszy raz, dopiero wyczytalam o tej firmie ze jest polecana. Maja bardzo ladne uvrania, jakosciowo tez chyba super skoro zamawiacie? Skusilam sie na pajaca, body, trzypak spodenek i conversy bo byla fajna cena, ale to jak juz bedzie wiekszy. -
Alphelia, blaaagam cie Ja w 17 tygodniu dowiedzialam sie, ze mam synka i mam nadzieje ze w srode na polowkowych nic sie nie zmieni, bo mam ciuszki stritce dla chlopca i kurcze, ciezko byloby mi ubrac dziewczynke w takie rzeczy Najwyzej bede szukala kogos na belly kto odkupi, ale mam nadzieje ze lekarz jednak dobrze wszystko widzial. Badz co badz, najwazniejsze aby zdrowe bylo
-
J.S wrote:Alphelia, blaaagam cie Ja w 17 tygodniu dowiedzialam sie, ze mam synka i mam nadzieje ze w srode na polowkowych nic sie nie zmieni, bo mam ciuszki stritce dla chlopca i kurcze, ciezko byloby mi ubrac dziewczynke w takie rzeczy Najwyzej bede szukala kogos na belly kto odkupi, ale mam nadzieje ze lekarz jednak dobrze wszystko widzial. Badz co badz, najwazniejsze aby zdrowe bylo
A jakosc jest super
-
J.S wrote:Alphelia, blaaagam cie Ja w 17 tygodniu dowiedzialam sie, ze mam synka i mam nadzieje ze w srode na polowkowych nic sie nie zmieni, bo mam ciuszki stritce dla chlopca i kurcze, ciezko byloby mi ubrac dziewczynke w takie rzeczy Najwyzej bede szukala kogos na belly kto odkupi, ale mam nadzieje ze lekarz jednak dobrze wszystko widzial. Badz co badz, najwazniejsze aby zdrowe bylo
Przekonałaś mnie kupiłam parę ciuszków, ale unisex, bo większość była niestety już wyprzedana. Ja kupowałam w Niemczech i nie było w ogóle na wyprzedaży damskich ciuszków niemowlęcych
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Edwarda, bedzie miala na uwadze hihi, choc nie ukrywam ze z bolem serca, bo sie w tych ciuszkach zakochalam
Alphelia, no niestety wlasnie wyprzedane, ja wczoraj w nocy duzo szperalam, a dzisiaj ostatecznie wybralam. Super strona, bede tam na pewno zagladac.
Czytalam, ze w ogole bardzo ciezko zeby next mial wyprzedaze w sklepach stacjonarnych i online na ciuszki dzieciece, to podobno rzadkosc, a jak juz sa to rozchodza sie jak cieple buleczki. Zapewne oferta sklepow online takze rozni sie od tych stacjonarnie. -
Edwarda uwazam dokladnie jak ty ze chlopcy i roz pasuja do siebie... i jesli bede miala miec syna na oewno jakies rozowe couszki meskie mu przypadną... moj maz sam ma ze dwie rozowe koszulki i rozowa koszule ale taka ostro rozowa wiec i syn moze roz nosic... uwazam ze tak dlugo jak nie ma chlopczyk na ubraniu motylkow i kwiatkow a dzieczynka traktorow i rakiet to kazdy kolor jest na kazda plec
edwarda20 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Next super jakosc to prawda,nie kupowalam tam jeszcze nowych, ale mam uzywki i sa super jak na tyle pran na escallante tez wyprzedaze,tez maja spoko wzory, choc nie wiem jak z jakoscia. Ja na pewno bede kupować w tesco ciuszki z f&f, bo jakosc naprawde super,a cena nizsza niz next ma na wyprzedazach a przynajmniej na takie ceny trafilam w styczniu na pewno jeszcze sie tam w cos zaopatrze
-
Dziewczyny wpadłam na szybko złożyć Wam życzenia noworoczne Dużo zdrówka, cierpliwości i miłości Mam nadzieję i mocno wierzę w to, że Nowy 2018 Rok będzie dla nas wszystkich piękny
mi88, pumka1990, Alphelia lubią tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Sarrrra wrote:Ja sprawdzałam betę właśnie po to żeby wykluczyć pozamaciczna. Fajny wątek. Przyłączam się. Widzę dziewczyny z różowej strony.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Hehe uważaj u nas byl chłopak i po tygodniu zmienił się w dziewczynkę :d mam nadzieje ze juz tak zostanie :p
Dzisiaj byliśmy u M siostry jak zobaczyłam jej syna to odrazu powiedziałam ze mama nadzieje ze nasze dziecko wagę i posture odziedziczy po nas młody ma7miesiecy i wazy 11kg .