Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Ja mam kaca ale po picolo truskawkowym hehe
Ja mam w srode wizyte bo musze mu dpilazac wyniki badań , i cos mnie od wczoraj kłuje w boku brzucha po lewej stronie wiec mu powiem odrazu , pewnie zleci kolejnw badania.
Marzena to zalerzy ja już teraz zaczynam co nieco kupywac jakiws tam rzeczy zeby rozlozyc wydadki ale ubranka zaczne jakis po badaniu polowkowymMarzena782 lubi tę wiadomość
-
Ja odpoczywam po nocy z eurobiznesem. Moja aktualną, jedyną dolegliwoscią jest bol kregoslupa i niestety bardzo mnie w nocy bolal. Jak gralismy wolalam stac niz siedziec
Marzena ja ubranek wiekszosc juz mam i jakies pojedyncze pierdoly, teraz bede zamawiac resztę. PS. Ustaw sobie suwaczek.
-
Jak mogę ustawic sobie szuwaczek ?
Ja dopiero w środę mam 1 wizytę już nie mogę doczekać się mojej fasolki
Jutro idę na 5 betę po 4 dniach jestem ciekawa jak przyrosła oszaleje do środy4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Witam w Nowym Roku ja to od wczoraj czuje się jak bym byla na kacu a wszystko przez to ze stary rok żegnałam okropnymi wymiotami mam nadzieje ze w tym roku to juz sid nie powtórzy ja mam w środę wizytę i nie mogę doczekać się
Marzena782 lubi tę wiadomość
-
Czeesc
Ja ze zlym samopoczuciem niestety. Bol krzyza mi dokucza i dziwne, ale boli mnie lewa lydka, tak bardzo ze az mi promieniuje. Nasmarowalam lydke bielenda na zmeczone nogi ale guzik pomoglo, mecze sie. Ulozylam sie na poduszce ciazowej w jako tako wygodna pozycje iii leze z nadzieja, ze jutro bol minie
Jesli zastanawiacie sie nad winami bezalkoholowymi to nie polecam, zamowilam na sylwestra 0,0% i smakowalo jak rozwodbiony ocet, za to polecam wam piwa bezalkoholowe, ja probowalam limonkowego becksa, grejpfrutowe i jezynowe, naprzemiennie z picollo brzoskwiniowym. To bedzie piekny 2018, mam taka nadzieje
W srode polowkowe, ale stres, w koncu opowiem o swoich dolegliwosciach, bo to wszystko wydaje sie niepokojace i z kazdym dniem te bole narastaja, dobrze ze juz tak blisko. -
J.S a bierzesz magnez? W ciąży częste są bóle/skurcze w łydkach i wtedy duże dawki magnezu najcześciej pomagają. Ja miałam skurcze nóg ogólnie, takie bardzo nieprzyjemne ciągnięcie od ud w dół i po magnezie praktycznie minęło. Na początku brałam 3x2, teraz 3x1 daje rade
Co do wyprawki - jak potwierdzi się płeć zamówię trochę materiałów na to co planuje szyć, bo przy moich plecach aktualnie to powoli moze iść. A reszta po połówkowych zacznę myślec bardziej i się rozglądać. Kilka rzeczy chce kupić używanych więc będzie trzeba zapolować .
Ja mam wizytę dzisiaj! Już czekam bardzo. Cicho siedzę bo od tygodnia ponad dzień w dzień boli mnie głowa. Dzisiaj też już się obudziłam z nieprzyjemnym uczuciem w głowie do tego od soboty pobolewa mnie brzuch i cieszę się że wszystko w końcu skonsultuje...
Wszystkiego dobrego na Nowy Rok!! -
pilik wrote:J.S a bierzesz magnez? W ciąży częste są bóle/skurcze w łydkach i wtedy duże dawki magnezu najcześciej pomagają. Ja miałam skurcze nóg ogólnie, takie bardzo nieprzyjemne ciągnięcie od ud w dół i po magnezie praktycznie minęło. Na początku brałam 3x2, teraz 3x1 daje rade
Co do wyprawki - jak potwierdzi się płeć zamówię trochę materiałów na to co planuje szyć, bo przy moich plecach aktualnie to powoli moze iść. A reszta po połówkowych zacznę myślec bardziej i się rozglądać. Kilka rzeczy chce kupić używanych więc będzie trzeba zapolować .
Ja mam wizytę dzisiaj! Już czekam bardzo. Cicho siedzę bo od tygodnia ponad dzień w dzień boli mnie głowa. Dzisiaj też już się obudziłam z nieprzyjemnym uczuciem w głowie do tego od soboty pobolewa mnie brzuch i cieszę się że wszystko w końcu skonsultuje...
Wszystkiego dobrego na Nowy Rok!!
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Pilik, powodzenia! Mierzysz ciśnienie?
Też polecam magnez - nie mam pewności, czy to on pomógł, bo biorę tylko jedną tabletkę wieczorem, ale dokładnie od momentu kiedy go biorę, nie boli mnie podbrzusze - w ogóle, już od prawie trzech tygodni.
Może pomożecie - zawsze miałam problemy z połykaniem tabletek. Od kilku lat jest o wiele lepiej - nie sprawia mi kłopotu połknięcie np. D-vitum - czyli takiej podłużnej, śliskiej kapsułki z olejem/proszkiem w środku:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/592df0fe0a9d.jpg
Natomiast z magnezem, który mam (slow mag), mam straszny problem. To jest taka płaska, okrągła tabletka, nie śliska - taka jakby duża witamina C.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31871844e76a.jpg
(obok dla porównania dvitum)
I już parę razy mi stanęła w gardle. Nie można tego rozgryzać.
Lekarz polecił mi asmag forte, że podobno dobry - ale boję się, że to znowu coś o głupim kształcie. Macie jakiś magnez w "łatwo przełykalnej" formie? Czyli albo stosunkowo małe tabletki, albo takie, jak d-vitum?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 10:21
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Dzieki dziewczyny, sproboje ten magnez bo dzisiaj cala noc z noga wysoko na poduszce, taki bol. Podbrzusze tez mnie ciagnie. Od dzisiaj wdraze magnez, wczesniej bralam ale niesystematycznie. Od dzis sie poprawiam.
Mi, mam to samo.. o ile ta powleczona przejdzie bez problemu, to niestety inna juz nie. Nie znam na to sposobu, skoro nie mozna rozpuscic, ani rozgryzac, a w konsystencji calkowitego proszku? Bo wiem, ze nie mozna rozgryzac czasami, ale juz potluc na drobny proszek tak. -
Oj nie, one są dojelitowe, więc ta otoczka chroni przed sokami żołądkowymi i rozpuszcza się dopiero dalej - a tak podobno najlepiej, bo nie drażni żołądka i dobrze się przyswaja.
Tak samo działa acard - moje ukochane tabletki, bo są maleńkie i w kształcie serduszka , w dodatku wierzę, że to w dużej mierze dzięki nim wszystko jest dobrze przy moich mutacjach
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
pilik wrote:J.S a bierzesz magnez? W ciąży częste są bóle/skurcze w łydkach i wtedy duże dawki magnezu najcześciej pomagają. Ja miałam skurcze nóg ogólnie, takie bardzo nieprzyjemne ciągnięcie od ud w dół i po magnezie praktycznie minęło. Na początku brałam 3x2, teraz 3x1 daje rade
Wszystkiego dobrego na Nowy Rok!!
Meczylam sie z takim bolem głowy ponad dwa miesiace, 24h na dobe, do tego wymioty, wiec wiem co czujesz. Ale nic nie moglam zrobic, ciśnienie mialam dobre, widocznie taki urok ciazy. Modlilam sie tylko, zeby nie czuc się tak cala ciaza, bo byly momenty, ze cale dnie plakalam do poduszki.
Ja kapsulki tez lykam normalnie a problem mam ze zwykla nospa i w ogole takimi szorstkimi tabletkami.
Co do wyprawki to w tym tygodniu zamawiam art higieniczne dla siebie, kompletuje torbę do szpitala i tak naprawdę wiekszosc bede miec za soba. Zostanie wozek, lozeczko i chemia. Poza tym jakies pierdoly, kocyki itd.
Zaczelismy dzis 25 tydzien
Meczy mnie przeziebienie, sylwester spedzilismy w domu, bolal mnie brzuch i przez ostatnie kilka dni boli mnie krocze,kluje w pochwie, za tydzien na szczescie wizyta. A w sobote robie chyba krzywa cukrowa, boje sie
-
Mi - szukałam magnezu łatwiejszego do połknięcia i niestety nie ma. Ja mam takie ogromne tabletki. Jedyna rafa - magnez rozpuszczalny. Są takie w większych dawkach najcześciej magnez skurcz np. dopytaj jak tak Ci cieżko. Mi lekarz powiedział że mogę rozdrobnić magnez jakbym miała problem. Ale daje radę póki co... chociaż bywa cieżko :p a aptek kilka obeszlam i prosiłam o pokazywanie tabletek, dziwne na mnie patrzyli :p
mi88 lubi tę wiadomość
-
Witam się w Nowym Roku
Tez biorę ten magnez i faktycznie tabletka niezbyt przyjemna do przełykania.
Ból głowy to chyba najtrudniejszy temat do tej pory u mnie, miewałam takie fale, że kilka dni wycięte z życiorysu, teraz pobolewa a na szczęście to nie jest już takie straszne. Mój lekarz twierdzi, że to od zwiększonej ilości krwi i zmian hormonalnych. Kazał brac paracetamol, ale staram się unikać.
Waga... u mnie ciagle stoi w miejscu 50 kg, zobaczymy, moja siostra mówi, że przybrała dopiero w 3 ostatnich miesiącach.
Jeśli chodzi o wyprawkę to nie mam jeszcze nic (jednego bodziaka z WOŚP dostałam od siostry na święta), ciagle wydaje mi się, że to za wcześnie... myślę, że po połówkowych coś zaczniemy ogarniać. Wiele rzeczy tez pewnie dostanę od rodzinki, bo u nas sporo dzieciaków:) -
Hej wszystkim 29.12 moja beta 427,5 mlU/ml dziś 2.01 beta 1678 mlU/ml co myślicie ? Drogie koleżanki
Dziś 21 dzień od owulacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 12:19
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Witajcie dziewczyny !
Ja również spodziewam się pierwszego dzidziusia , jestem bardzo podekscytowana i zaraz pełna obaw.
Mam do Was takie pytanie, wiem, że w czasie ciąży często się sika itp. ale czy normalne jest to, że odczuwa się ból przy oddawaniu moczu ?
Wszystkiego dobrego w Nowym RokuPRAWIEMAMA -
Majka90 wrote:Witajcie dziewczyny !
Ja również spodziewam się pierwszego dzidziusia , jestem bardzo podekscytowana i zaraz pełna obaw.
Mam do Was takie pytanie, wiem, że w czasie ciąży często się sika itp. ale czy normalne jest to, że odczuwa się ból przy oddawaniu moczu ?
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Nie, to może oznaczać zapalenie pęcherza moczowego. Też miałam taki ból przy oddawaniu moczu i było to zapalenie.
Co do magnezu to mi gin przepisała magnez w proszku, który rozpuszcza się w szklance wody i pije. Ja mam Biolectra 400mg.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.