Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za wizytujace
Co do prowadzebia ciazy, to do tej pory chodzilam na nfz i prywatnie. Od lekarza na nfz oczekiwalam głównie skierowan na badania, szczegolnie te pierwsze, zeby troche zaoszczędzić, teraz z niego rezygnuje, bede chodzic tylko prywatnie. Podejscie i sprzet bez porownania.J.S lubi tę wiadomość
-
J.S. trzymam kciuki za jutro! A za jakim wozkiem patrzysz?
Mam pytanie ma ktoras moze poduazke ciazowa w ksztalcie U?
Ja sie ostatnie dwa dni czuje tak zmeczona ze wiwcej spie jak nie spie... chyba nie moge odespac sylwestra heheJ.S lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Gabi, tak, jak dziewczyny piszą - najlepiej chodzić do dwóch. NFZ po skierowania, a prywatnie po dobrej jakości USG - praktycznie nie zdarza się naprawdę dobry sprzęt na NFZ, mimo że dobrzy lekarze się zdarzają
Katy, ogromne dzięki za zdjęcie Asmag! Już widzę, że mi nie podejdzie.
Majka, na Twoim miejscu jutro rano przed wizytą oddałabym mocz do badania. Lekarz Ci na podstawie samych objawów nic nie powie, a nie ma sensu czekać kolejnego dnia. Możesz nawet prywatnie zrobić, to jest tanie badanie - nie wiem, gdzie mieszkasz, ale niektóre placówki oferują przyspieszenie wyników - u mnie w Diagnostyce dopłaca się 2zł za wyniki dostępne przed południem.
Chodzi o to, że jeśli nie ma potrzeby, lepiej nie brać leków na zapalenie pęcherza w ciąży. Jak cukierki można jeść tylko żurawinę (tylko nie taką z cukrem, bo to zaszkodzi, zamiast pomóc!! w sklepach praktycznie nie da się dostać bez cukru - mi się udało kiedyś dorwać w sklepie z herbatą. Najłatwiej kupić tabletki w aptece.)
Jeśli wyniki wyjdą niepokojąco, może też się przydać posiew - tylko na to się czeka chyba minimum dwa dni, a bywa, że dłużej.
Ogarniałam temat, bo jakiś czas temu czułam dziwny dyskomfort podczas oddawania moczu. Nie ból, ale bałam się, że coś się może z tego wykluć.
Zrobiłam mocz - wyszedł w porządku. Akurat byłam u lekarza, więc mu to pokazałam i stwierdził, że we wczesnej ciąży nie chce mi dawać nawet Uroseptu bez wskazań i polecił brać żurawinę i zrobić posiew. Z posiewu też na szczęście nic nie wyszło.
Powodzenia na wizytach!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 19:13
Katy lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Dzieki dziewczyny
Cierpliwa, wozek mi sie podoba maxi cosi nova 4, a juz najbardziej jego skladanie jedna reka. Duzo podrozujemy i na pewno to jest jeden plus ktory za tym przemawia, dodatkowo odczepiana gondola, dobra amortyzacja, wygladem tez mi sie podoba, tylko chce zobaczyc jak sie prowadzi. Poluje na model 2w1 bo fotelik chce dokupic maxi cosi ale inny niz jest w zestawach, albo cybexa. Stawiam na jakis porzadny, sprawdzony fotelik, bo dla mnie to podstawa.
Calym sercem jestem za stokke trailz, ale cena 2w1 powala, musialabym kupic razem z fotelikiem za prawie 6 tysiecy, a nie stac mnie na taka zabawe, choc uwazam ze spacerowki stokke sa absolutnie cudowne.
Zastanawiam sie i chce zobaczyc na zywo jeszcze joolz day 2, bo podobaja mi sie kubelkowe spacerowki, jednak cena tez jest dosyc sporawa. Ogolnie moze mam dziwny gust, bo malej ilosci osob podobaja sie te modele z tego co sie pytalam
A poduszke U polecam, sama mam C i jest to klopotliwe, to przekrecanie jej do odpowiedniej pozycji. Wybudzam siebie, psa i mojego narzeczonego, takze wybierz lepiej U. Ja mam C i zaluje, ale coz -
J.S. Joolz day 2 ma moja kuzynka... wizualnie fajny ale jakos sie tak telepie na spacerach w sensie ta rama choc tak jak sie chwile popcha wszystko spoko... stokke akurat traliz to jedyny ktory mi sie podoba no ale ja znow nie koniecznie jestem wielbicielem siedzisk kubelkowych u maluszkow bo w rodzinie dzieci czesto przestawaly sie w wieku 4-5 miesiecy miescic w gondoli tzn byla juz na styk i wtedy zbawieniem byla.rozkladana na plasko spacerowka bo do kubelka tak male dziecko jakos nie bardzo mi pasuje zeby w wymuszonej pozycji siedzacej nawet lezalo mimo ze wizualnie bardzo mi sie podobaja...
No a Maxi Cosi wozki jakos tak spacerowki srednio do mnie przemawiaja przez ten kawalek plastiku miedzy nogami...
Co do fotelika to my jestesmy zdecydowani na Kiddy jeszcze przed ciaza mowilam ze bedzie ten jak sie kiedys uda...
Ja to mam dylemat z wozkiem blizniaczym bo poki co wiekszosc jest na zdecydowane nie to bedzie ciezka przeprawa...
O widzisz dobrze ze piszesz bo jak sie maz albo ja za duzo wiercimy to pies patrzy na nas z wyrzutem ze go budzimy hehe... to cjyba U bedzie dobrym wyborem
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Joolz day wlasnie wizualnie fajny, ale jestem ciekawa jak sie sprawdza. Jak mowisz ze telepie, to trzeba to przemyslec, bo cena do niskich nie nalezy.
Kurcze co do blizniaczych to moze byc ciezko, z ciekawosci kiedys patrzylam i tez w wiekszosci bylam na nie. Ciezka przeprawa, ale jak juz wybierzesz, to jaka radosc Ja jeszcze zastanawialam sie nad anexem ale przestal do mnie przemawiac jak zaczelam go widziec na kazdym kroku.
Silver Cross tez fajny ale nie wiem jak to wyglada cenowo dokladnie, ale wizualnie mi sie podoba.
Wybierz U, pies bedzie ci za to wdzieczny Teraz jak sie obracam z moja poduszka, to uderzam psa w glowe, musialabys widziec te oczy diabla
A ja szykowalam sie do lekarza, mam juz brzuch, teraz to do mnie dotarlo jak ciezko bylo mi sie ogolic Myslalam ze mi dyak wypadnie, a jeszcze objadlam sie szczypioru po ktorym mam wzdecia i mam ogrooomny Moglam to zeobic jutro jak sie zmniejszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 20:11
-
No nawet moj maz zwrocil.na to uwage ze jakos tak lata ta rama i amortyzacja taka niby jest ale szalu jakby nie robila... no ale.ogolnie joolzy maja takie.dobre recenzje... tylko mi sie wydaje ze je bardzo zawyza wyglad lekkosc i wielkosc po zlozeniu jak wlasnie takie szczegoly...
No z blizniaczym bedzie nie lada wyzwanie... moze w pl cos nam w oko wpadnie...
Anex cross tez mi sie bardzo podoba ale ma cala mase opinii ze peka rama nawet kilka zdjec widzialam wiec slabo troche... a cenowo calkiem calkiem wychodzi bo wiem ze razem z fotelikuem jaki mamy na oku i baza isofix jakos kolo 4tys wychodzil
Mi teraz golenie czasem ciezko idzie zwlaszcza ze po hiperce tez brzuch lekko napuchniety byl a i tluszczyku troche i zastanawialam sie jak pozniej dam rade heheWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 20:22
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Hej dziewczyny, gratulacje bet
Czekajcie spokojnie na wizyty bo to wcześnie.z bólem przy sikanie dobrze że się zapisałaś, lepiej sprawdzić czy wszystko ok!
Ja po wizycie, ale głowa mi pęka ciagle, aż mdłości mam z tego i nie miałam mocy się odezwać.
Moja Malutka ma 100g, już za duża żeby zmierzyć, łatwiej zwarzyc . Ale się ruszała! 3D mi gin włączyła i wlasnie mały wiercipiętek boksowała, hehe. Łożysko mam z przodu więc na ruchy poczekam, ale wszystko w porządku więc jestem spokojnaJ.S, SanKwt, Paulinaaa lubią tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:J.S. Joolz day 2 ma moja kuzynka... wizualnie fajny ale jakos sie tak telepie na spacerach w sensie ta rama choc tak jak sie chwile popcha wszystko spoko... stokke akurat traliz to jedyny ktory mi sie podoba no ale ja znow nie koniecznie jestem wielbicielem siedzisk kubelkowych u maluszkow bo w rodzinie dzieci czesto przestawaly sie w wieku 4-5 miesiecy miescic w gondoli tzn byla juz na styk i wtedy zbawieniem byla.rozkladana na plasko spacerowka bo do kubelka tak male dziecko jakos nie bardzo mi pasuje zeby w wymuszonej pozycji siedzacej nawet lezalo mimo ze wizualnie bardzo mi sie podobaja...
No a Maxi Cosi wozki jakos tak spacerowki srednio do mnie przemawiaja przez ten kawalek plastiku miedzy nogami...
Co do fotelika to my jestesmy zdecydowani na Kiddy jeszcze przed ciaza mowilam ze bedzie ten jak sie kiedys uda...
Ja to mam dylemat z wozkiem blizniaczym bo poki co wiekszosc jest na zdecydowane nie to bedzie ciezka przeprawa...
Dla blizniakow to tylko Bugaboo Donkey Kolezanka ma blizniaki i sobie chwali, wyglad fajny, jakosc rewelka, lekki, skladany do malutkiego itp.
Ja długo chciałam Bugaboo Cameleon ale stwierdziłam, że gondola posłuży tylko kilka mcy i to wiosną/latem, a potem bede sie meczyc z tymi wielkimi kołami. I teraz sklaniam sie raczej ku spacerowce Bugaboo Bee + miękka gondola. Lepiej według mnie lepiej zainwestować w wypaśną spacerówkę, bo dziecko bedzie jej uzywalo 2-3 lata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 20:25
-
Cierpliwa, wlasnie slyszalam o tej pekajacej ramie, tak samo ktorys model adamexa tez mial taki problem. Fakt faktem ze cenowo wychodzi calkiem fajnie, ja chcialabym sie zmiescic wlasnie w tej kwocie ze wszystkim.
Bugaboo w ogole mi sie nie podoba jakos, nie moja bajka A o tych warsztatach nie wiedzialam, dobrze wiedziec. -
J.S wrote:Cierpliwa, wlasnie slyszalam o tej pekajacej ramie, tak samo ktorys model adamexa tez mial taki problem. Fakt faktem ze cenowo wychodzi calkiem fajnie, ja chcialabym sie zmiescic wlasnie w tej kwocie ze wszystkim.
Bugaboo w ogole mi sie nie podoba jakos, nie moja bajka A o tych warsztatach nie wiedzialam, dobrze wiedziec.
Hehe, czyli mamy zupelnie inne gusta, mnie znowu joolz day sie absolutnie nie podoba ;p ;p
-
Bugaboo Donkey to dla mnie ostatnie miejsce jak juz wszystko inne okaze sie ostatnim zlomem... bo dla mnie ten wozek jedyne zalety jakie ma to waga w miare plus szerokosc a poza tym same wady... sa strasznie niskie podczas korzystania z gondoli korzystanie z.kosza niemalze niemozliwe wlasnie przez to jak nisko sa usadowione nie maja nawet wentylacji budki co w przypadku letniego dziecka jest dla mnie wazne... gondole sa waskie wiec dziecko jesli pojdzie po swoim calym kuzynostwie przesiadzie sie szybko do spacerowki a siedziska kubelkowe tez sa dla mnie wada przy pierwszych wozkach wlasnie w przypadku dzieci ktore sie bardzo wczesnie musza do spacerowki przesiasc i powinny lezec jeszcze na plasko...
No i wiele znajomych mowi ze po dluzszym uzytkowaniu podczas skretu czuc wibracje ramy ze wzgledu na to je jest ruchoma i mozna ja zwezac poszerzac... takze dla mnie jak za taka cene zbyt duzo wad... po ostatnim usg bylismy poogladac rzeczy dzieciece i wozki i probowalam jeszcze raz sie do niego przymierzyc ale nadal uwazam za dramat funkcjonalnosc kosza na zakupy przy gondoli (i to rowniez opinia znajomych posiadajacych cameleona i donkeya dlatego zwrocilam na to uwage) i dramat ze schylaniem sie do gondoli bo juz teraz trzeba sie faktycznie nawyginac (nie wspomne o moim wysokim mezu) a co dopiero np po cc taka gimnastyka...
Takze ten model jak dla mnie tylko jako kolo ratunkowe jak juz naprawde nic nie znajde
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
J.S ja bym tez jednak nie chciala na pierwszy wozek jakiegos majatku wydawac wlasnie ze wzgledu na to ze dziecko jednak pouzywa moze z rok a pozniej i tak sie szuka fajnej lzejszej i praktyczniejszej spaceroqki i wlasnie wole zainwestowac w konkretna spacerowke jak w ten pierwszy wozek...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dlatego ja kupujac wozek chce zwrocic uwage w szczegolnosci na spacerowke, aby byla praktyczna, zebym potem nie musiala zmieniac, ale wiadomo, roznie bywa. Mam zamiar kupic wozek w marcu, takze mam jeszcze dwa miesiace A gdzie tu cala reszta, ogladam, przegladam i sama glupieje od tego wszystkiego.
-
Badałam dziś krew i zrobiłam dodatkowo bete i progedsteron. Beta jakoś wolniej zaczęła rosnąć... Bo 27.12 była 16.300, a dziś po 6 dniach 58322. Czy to normalne? No i progesteron... 20.9 przez 12 dni spadł mi na 13.1. Poleciałam do ginekologa i dostałam luteine 2 razy dziennie pod język i 2 razy dziennie dopochwowo, plus skierowanie na wszystkie badania krwi kolejne USG dopiero 20.01.. Powinnam się martwić?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Cccierpliwa to fakt z tym koszem i ze bugaboo sa niskie. Akurat jesli chodzi o jego wysokosc to dla mnie na plus bo ja mam 150cm a maz 175 wiec jestesmy niscy ;p
Pumka nie ma co juz badac tej bety, bo ona na tym etapie co jestes wlasnie zwalnia. Nie bedzie rosla w nieskonczonosc ;p W sumie to za tydzien powinnas widziec serduszko, wiec troche sie uspokoisz.
Co do progesteronu to nie pomoge, bo nigdy go nie badalam.
-
Jeju.. ile wy o tych wózkach piszecie.. Jak z wyborem auta normalnie Będę miała zadanie dla męża, czuje, że to może być temat dla niego
Co do wózków to wiem tylko, że mój brat czekał 8 tygodni i wózek trafił do nich tydzień po porodzie
A co myślicie o adapterze do pasów do auta? Któraś korzysta albo zamierza korzystać? Niby z brzuchem się po prostu nie zapina ale ja jakoś boję się, że w razie wypadku więcej szkody można sobie zrobić wypadając z auta niż w pasach. A to koszt raptem 100zł. No i właśnie, brzuchate, kiedy przestałyście zapinać pasy? Ja już teraz czuję, że lekko mnie rzeczy cisną, więc pewnie i pas. A autem jeżdżę codziennie.
Proszę jutro o kciuki mam rano usg6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka