Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa wrote:Dooti super wiesci!
Ja wizytuje w piatek
Trzymam kciukiNasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Paulinaaa wrote:Ja wiem o czym mówisz, sama już miałam 3 razy USG bo plamienia,krwawienia się pojawiały. od 2 dni spokój, tfu tfu ...żeby nie zapeszyć.
A bierzesz luteine lub duphaston?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Ineczka wrote:Pumka ja miałam progesteron 13 potem spadł do 11 dostałam 3xdupka i luteinę na noc potem już nie ma co badać proga bo bierzesz tabletki.Masz o wiele ładniejszy niż ja miałam plus bierzesz już naprawdę dobre dawki leków wiec będzie dobrze kochana W 9 tyg odstawiłam dupka z dnia ja dzień a po 12 tyg luteinę i wszystko jest dobrze:) Pamiętaj, ze po 11 tyg łożysko będzie już wsparciem jak chodzi o proga wiec niczym się nie martw
Pamiętam, ale strasz zawsze jest mam nadzieję, że na wizycie 20.01 będzie wszystko okEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Ja również po usg 2,04cm i wszystko ok, wiek wg usg 8t4d, więc jesteśmy trochę młodsi
Z ciśnieniem u mnie jest odwrotnie niż u was, normalnie 80/60, na wizycie miałam 100/60 więc też trochę mi się w ciąży podniosłoAndziula_1988, Dooti, acygan lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Hej jestem już po pierwszej wizycie
Ciąża Potwierdzona , wewnątrz maciczna , ładnie u iejscowiona ,asolka dobrze rozwijająca się za 12 dni wizyta i serduszko + wszystkie zbędne formalności jupiii )Andziula_1988, Dooti, Marta..a, acygan lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
welonka wrote:To będziemy razem stresować się u mnie narazie spokój z tymi bólami pojawiaj sie teraz jak zdenerwuje sie. Podobno ten antybiotyk co dostałam bierze sie jedna saszetkę ale podobno bardzo skuteczny .
Mi jak dobrze pamiętam jestes z Krakowa potrzebuje dobrego laboratorium tam i szpitalu klinicznego zajmującego się genetyka orientujesz sie cos ? Bo szukam w Lublinie ale nie moge nic znaleźć gdzie zajmują sie mutacja genów.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Ja dostałam Uromaste saszetkę i niestety mi nie pomogło na te moje leukocyty i erytrocyty eh
-
Czesc
Ja po polowkowych, synek zostaje synkiem. Wszystko jest w porzadku, termin porodu przesunal sie na 12, maly o 4 dni starszy. Wazy juz 468g, kawal chlopa, pokazywal chetnie siuraka, natomiast obrocil sie plecami i nie moglismy zrobic zdjecia twarzy, ale jedno sie udalo. Jest sliczny, zakochalam sie totalnie. Badanie trwalo 40 min, wszystko zostalo pomierzone i sprawdzone. Usiadl jak mnich i pokazywal caly kregoslup, smialismy sie ze zapozowal, czy nie ma zadnych nieprawidlowosci. Pokazywal okejke, machal stopami, trzymal sie za glowe, zarzucal nogi za glowe, istny akrobata.
Andziula_1988, SanKwt, Ineczka, mi88, Alphelia, Dooti, Marta..a, acygan, Cccierpliwa, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Andziula_1988 wrote:Ineczka jak dobrze pamietam Ty nie masz dolegliwości z tym pęcherzem? Tylko z wyników wyszło, że coś nie tak? Mi wyszły leukocyty nieliczne, lekarz kazał zrobić posiew, wyszedł ujemny. Pecherz nie boli, nie piecze, ale bolą mnie nerki, a tak przynajmniej sądzę, że to nerki. Chociaż boli mnie tez kręgosłup o sama nie wiem czy to może tak promieniować i tylko mi się zdaje, że to nerki ?
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
A mnie tez boli krzyż i zastanawiałam się czy to nie od nerek, ale to chyba nie to
J.S wrote:Czesc
Ja po polowkowych, synek zostaje synkiem. Wszystko jest w porzadku, termin porodu przesunal sie na 12, maly o 4 dni starszy. Wazy juz 468g, kawal chlopa, pokazywal chetnie siuraka, natomiast obrocil sie plecami i nie moglismy zrobic zdjecia twarzy, ale jedno sie udalo. Jest sliczny, zakochalam sie totalnie. Badanie trwalo 40 min, wszystko zostalo pomierzone i sprawdzone. Usiadl jak mnich i pokazywal caly kregoslup, smialismy sie ze zapozowal, czy nie ma zadnych nieprawidlowosci. Pokazywal okejke, machal stopami, trzymal sie za glowe, zarzucal nogi za glowe, istny akrobata.J.S lubi tę wiadomość
-
Ja po polowkowych, synek zostaje synkiem. Wszystko jest w porzadku, termin porodu przesunal sie na 12, maly o 4 dni starszy. Wazy juz 468g, kawal chlopa, pokazywal chetnie siuraka, natomiast obrocil sie plecami i nie moglismy zrobic zdjecia twarzy, ale jedno sie udalo. Jest sliczny, zakochalam sie totalnie. Badanie trwalo 40 min, wszystko zostalo pomierzone i sprawdzone. Usiadl jak mnich i pokazywal caly kregoslup, smialismy sie ze zapozowal, czy nie ma zadnych nieprawidlowosci. Pokazywal okejke, machal stopami, trzymal sie za glowe, zarzucal nogi za glowe, istny akrobata.J.S lubi tę wiadomość
Ja po polowkowych, synek zostaje synkiem. Wszystko jest w porzadku, termin porodu przesunal sie na 12, maly o 4 dni starszy. Wazy juz 468g, kawal chlopa, pokazywal chetnie siuraka, natomiast obrocil sie plecami i nie moglismy zrobic zdjecia twarzy, ale jedno sie udalo. Jest sliczny, zakochalam sie totalnie. Badanie trwalo 40 min, wszystko zostalo pomierzone i sprawdzone. Usiadl jak mnich i pokazywal caly kregoslup, smialismy sie ze zapozowal, czy nie ma zadnych nieprawidlowosci. Pokazywal okejke, machal stopami, trzymal sie za glowe, zarzucal nogi za glowe, istny akrobata.
Bylas z mezem ? Podobało mu sie ?
Pokaz fotke
Ja juz za pare tygodni tez bede cieszyła wzrokJ.S lubi tę wiadomość
-
San, dla niego to zawsze duze przezycie. Od prenatalnych chodzimy razem, bo wtedy zaczely sie przez brzuch, ogolnie jest zakochany odkad widzial jak sie porusza, jak wywija, ciesze sie, ze jest obecny na kazdym badaniu, bo zdjecie tego nie oddaje. Mam tylko jedno, poniewaz tak jak pisalam - zrobienie zdjecia twarzy graniczylo z cudem.
https://zapodaj.net/e2307a28c1b21.jpg.htmlSanKwt, Marta..a lubią tę wiadomość
-
J.S wrote:San, dla niego to zawsze duze przezycie. Od prenatalnych chodzimy razem, bo wtedy zaczely sie przez brzuch, ogolnie jest zakochany odkad widzial jak sie porusza, jak wywija, ciesze sie, ze jest obecny na kazdym badaniu, bo zdjecie tego nie oddaje. Mam tylko jedno, poniewaz tak jak pisalam - zrobienie zdjecia twarzy graniczylo z cudem.
https://zapodaj.net/e2307a28c1b21.jpg.html -
Ineczka wrote:No właśnie u mnie jest sporo leukocytów i erytrocytów, dlatego moja gin obstawia coś na układzie moczowym a nie nerki, ale posiew wyszedł oki, inne infekcje tez nie wchodzą w grę Nic nie boli nie mam ani białka ani cukru kolor tez normalny nie wiem o co chodzi.Musze się dostać do urologa może on mi powie co się dzieje
-
Welonka, z genetykiem chyba nie bardzo pomogę. Po wynikach na trombofilię konsultowałam się online z genetyk, która pracuje w Krakowie - Katarzyna Końska. Tu na dole masz w razie czego kontakt online lub terminarz wizyt:
https://diag.pl/pacjent/poradnia-genetyki-klinicznej/
Byłam bardzo zadowolona z tej rozmowy. Kiedyś wklejałam na forum to, co mi napisała o MTHFR i PAI. Była jedynym lekarzem, od którego usłyszałam chociażby konkretne dane na temat przyswajalności kwasu foliowego przy mojej wersji MTHFR.
Dzieki niej nie robiliśmy przerwy ze staraniami ze względu "dosuplementowanie" kwasu foliowego
Katarzyna Końska wrote:22września, genetyk (konsultacja online)
Zacznę od wyników badań molekularnych. Nie stwierdzono u Pani mutacji w genach F2 i F5, które maja najsilniejszy wpływ na predyspozycję do zakrzepów - to dobra wiadomość.
W genie MTHFR bada się 2 zmiany: C677T oraz A1298C. Nie są to mutacje, tylko polimorfizmy, czyli warianty ponieważ występują u wielu osób. Ich obecność nie wyłącza działania enzymu, tylko zmniejsza nieco jego aktywność. W przypadku takiego układu, jak u Pani (homozygota A1298C i ujemny C677T) aktywność enzymu spada do ok. 80%. To nadal jest wysoka aktywność i w zasadzie wystarcza do metabolizmu kwasu foliowego.
Można jednak, niejako profilaktycznie, zastosować przy suplementacji kwasu foliowego jego zmetylowaną formę. To był dobry krok ze strony immunologa. Preparat, który Pani zażywa zawiera obie formy i jest dostosowany do kobiet z polimorfizmami MTHFR.
Przy takim układzie polimorfizmów I wcześniejszej suplementacji "zwykłego" kwasu foliowego, nie powinna być Pani w stanie niedoboru, więc nie należy się obawiać o wyższe ryzyko wad cewy nerwowej.
Proszę kontynuować zalecany preparat przy staraniach o ciążę.
Zmiana PAI-1 4G wiąże się z pewną tendencją do nadkrzepliwości, ale w niezależnych badaniach nie wykazano jej bezpośredniego wpływu na ryzyko poronień.
Przy takim układzie polimorfizmów w zasadzie nie ma wskazań do stosowania profilaktyki przeciwzakrzepowej przed lub w ciąży (np.Acard). Ale ostateczna decyzja leży w rękach ginekologa.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Welonka, z genetykiem chyba nie bardzo pomogę. Po wynikach na trombofilię konsultowałam się online z genetyk, która pracuje w Krakowie - Katarzyna Końska. Tu na dole masz w razie czego kontakt online lub terminarz wizyt:
https://diag.pl/pacjent/poradnia-genetyki-klinicznej/
Byłam bardzo zadowolona z tej rozmowy. Kiedyś wklejałam na forum to, co mi napisała o MTHFR i PAI. Była jedynym lekarzem, od którego usłyszałam chociażby konkretne dane na temat przyswajalności kwasu foliowego przy mojej wersji MTHFR.
Dzieki niej nie robiliśmy przerwy ze staraniami ze względu "dosuplementowanie" kwasu foliowego
?bo u mnie w labie ie robią takich rzeczy a nie widzi mi sie znowu jechać Łodzi