X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sierpniówkach też już było kilka awantur - chyba podobnie jak na lipcówkach, bo czasem Was podczytywałam, żeby się dowiedzieć, co mnie czeka za 2-3 tygodnie :)
    A takie kłótnie czasem się potrafią ciągnąć stronami i niczego nie dają.

Podobnie miałam w dziale staraczkowym - tam San założyła wątek 'Starając się pierwsze dziecko' i to był strzał w dziesiątkę, bo czasami już nie mogłam czytać postów typu "Już tracę nadzieję, staramy się trzeci miesiąc i nic... Z pierwszym dzieckiem udało się za pierwszym razem, myślałam, że teraz też się uda". Albo rady dziewczyn, które mają już jedno lub więcej dzieci: "Ja uważam, że za bardzo się stresujesz tymi staraniami. Wystarczy odpuścić i samo przyjdzie".
    Dobrze jest mieć wątek, gdzie na pewno nie czyhają za rogiem tego typu teksty :D

Loczek2018, Flowwer, Paulinaaa, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na czerwcowkach się w miare obyło bez afer póki co. Ale miałyśmy za to kilka tragedii, może przez to ciszej i spokojniej... jak się czyta o takich smutnych wydarzeniach, małe problemy przestają być aż tak istotne...

Anna Stesia, mi88 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Noc mialam koszmarna, plakalam z powodu bolu plecow, myslalan ze oszaleje. Dopiero po 3 godzinach ukladania sie zasnelam, ale co budzilam sie siku - znowu to samo, bol promieniowal i nic nie pomagalo. Chodze jak zombie, jestem taka zmeczona, ale popralam, pomylam podlogi, pozniej mam zamiar pocwiczyc koci grzbiet i rozne inne pozycje, coby troche rozciaagnac to wszystko. Lekarz mowi, ze uciska mi macica na nerw ten duzy, glowny i dlatego tak jest :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jakbym czytala o watku kwietniowym :D tam tez sie dzialo, ale na szczęście jest teraz spokoj :) doszlam do wniosku, ze tam gdzie sa same baby ostra wymiana zdan jest nieunikniona :) takze lepiej sobie odpuscic.
    Z jednej strony inaczej sie patrzy na wszystko czekajac na pierwsze dziecko,ale z drugiej na przykładzie watku kwietniowego moge powiedziec, ze sporo takie osoby wnoszą. Gdyby nie doswiadczone dziewczyny wielu rzeczy bym nie wiedziala.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, na czerwcówkach raczej spokojnie i kulturalnie, chociaż też jest sporo kobiet, dla których to jest kolejne dziecko z kolei. Dlatego fajnie, że powstała też ta grupa :) ja jestem "pierwszakiem" w kwestii macierzyństwa, nie mam koleżanek, które już rodziły, nie mam z kim pogadać o tym i dowiedzieć się interesujących mnie rzeczy.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Nie wiem jak duży masz brzuch, ale jak potrafisz jeszcze to przy tym ucisku najlepiej jest leżeć na brzuchu. Ucisk się wtedy zmniejsza. Ja też zasypiam na boku z poduchą miedzy nogami najcześciej albo z ugietymi nogami czasem. Powodzenia w szukaniu pozycji! Niestety znam ten ból :( dzisiaj też mnie kilka razy budził...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Rozumiem jak to jest i współczuję. Mnie też cały czas bolą plecy, dziś to samo miałam w nocy, budziłam się i nie mogłam się wygodnie ułożyć. Śpię z poduszką ciążową C, ale też mi nie jest z nią zbyt wygodnie. Dziś spróbuję bez niej.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plik, przytylam na razie 4 kg i brzuch mam malenki, proboje sie tak ukladac na brzuch ale w glowie boje sie, ze ucisne gdzies malego albo jakis slaby przeplyw bedzie :/ Tak samo robie, ukladam poduszke miedzy nogi i na lewym boku, bo boli mnie prawy. Straszne to jest i nie zapowiada sie, aby mialo byc lepiej.

Alphelia, ja tak samo - mam poduszke C i wedlug mnie powinna ona byc twardsza na tym wygieciu, bo jak klade bok na niej to ona jest miekka i sie zapada :/ Sproboj, daj znac jak ci poszlo

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na watku kwietniowym, dzięki temu, że są az dwa i sporo bab tam przeszla, to sie uspokoilo. Na sierpiowym widze, że moze byc podobnie, bo jest tam pare lasek, ktore są wszystkowiedzące i co to nie one ;p Weszłam kilka razy poczytac i poprzypominać sobie początki, ale to byl bląd, tylko sie niepotrzebnie zdenerwowalam.

Co do spania... mam ten problem w sumie od samego zaplodnienia. Bardzo szybko kupilam poduszke C i myslalam ze pomoze. Pomaga tylko troszeczke. Poki mnie tak plecy nie bolaly jak teraz to jeszcze bylo w miare, raz przespalam pol nocy, raz cala, raz w ogole. Teraz jest okrutnie, prawie co noc jak u JS. Mąz mnie masuje przed snem codziennie, wiadomo, nie umie, robi to na czuja, takze tylko chwilowo pomaga, ale dobre i to. Dzis przychodzi do mnie rehabilitantka wiec licze ze mi ulzy...

mi88 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J. S. Powiem Ci, że mi przeszkadzała twardość tej poduszki w miejscach, gdzie opieram głowę, bo w nocy budziłam się z okropnym bólem ucha. Teraz patrzę, że dość wyraźnie rozpłaszczyła się ta poduszka, szczególnie na tym pionowym odcinku wspierającym plecy lub pod nogi. Mój mąż twierdzi też, że ta poduszka jest dla mnie za duża. Ja w sumie sama nie wiem jaka powinna już być :P ale dziś zmieniłam też materac i spróbuję bez poduszki jak będzie.

Poza tym pochwalę się, że przyszły dziś rano ciuszki z Nexta :D są piękne i rzeczywiście dobre jakościowo :) jak je oglądałam to poczułam tak bardziej realnie, że będziemy mieć dziecko <3 miałam ochotę przytulić się do tych ciuszków, są takie słodkie :D

acygan lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja mam problemy z ułożeniem się do snu. Mi do całej radości dochodzi katar wiec jak sie już ułożę to zaczyna byc mało przyjemnie bo nos zatkany np ;) ale juz lepiej (z nosem, z plecami nie liczę na to :P ) i mi poki co pomaga prawie na płasko leżenie na plecach albo na prawym boku z nogami ułożonymi w roznoraki sposób którego nie potrafię określić i wyjaśnić ale najchętniej łóżko szer.160cm dla mnie samej :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na pake z Nexta :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, ja mam często problemy z zatokami, mam "przewlekły nieżyt nosa" i astmę, ale przez to że biorę na to leki, to mnie nie męczy przy zasypianiu. Zauważyłam, że zasypiam zawsze na prawym boku, a przebudzam się na plecach. Na razie marzę też o wygodnym łóżku. Mam nadzieję, że wreszcie się doczekam po przeprowadzce.

Edwarda,zazdroszczę rehabilitantki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 14:08

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Terka, ja mam często problemy z zatokami, mam "przewlekły nieżyt nosa" i astmę, ale przez to że biorę na to leki, to mnie nie męczy przy zasypianiu. Zauważyłam, że zasypiam zawsze na prawym boku, a przebudzam się na plecach. Na razie marzę też o wygodnym łóżku. Mam nadzieję, że wreszcie się doczekam po przeprowadzce.

Ja ogólnie sie zaraziłam i po prostu przeziębiona jestem ;) ale fakt zatoki czyste i swobodne miałam tylko nad morzem jak byliśmy ;) no my wlasnie kupiliśmy łóżko jak dowiedzieliśmy się o ciąży ;)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:

Ogolnie masaze sa polecane i zalecane w ciazy, tylko u osoby ktora sie zna i ma doswiadczenie. Ja swoja panią znam bo rehabilitowala mnie po wypadku autem, wiec wiem ze krzywdy mi nie zrobi :)

Alphelia lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyszły dzis dwie paczki - włóczki, bo zaczynam szydełkować :D oraz legginsy i rajstopy ciążowe.
    W ogóle ostatnio kupiłam fajne ocieplane legginsy w Terranovie - za 15zł, łatwo się rozciągają w pasie i brzuchu - jesli któraś szuka, polecam.
    Do tej paczki z rajstopami domówiłam sobie majtki ciażowe - zdjęcia były normalne, a po rozpakowaniu - one są ogrooomne :D Moja babcia miała mniejsze - wiem, bo jak byłam mała, to się czasem suszyły na polu.
    Ale może na końcówkę ciąży będą akurat, będę mogła cały brzuch nimi objąć :D

pilik, acygan lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia mam tak samo, albo boli mnie kark :/ Tak zle i tak niedobrze.

Edwarda, fajnie ze masz zaufana rehabilitantke, jak ten stan dalej bedzie sie utrzymywal, to tez przekde sie do jakiegos osrodka fizjoterapii i sie zapisze na jakis masaz, a rok temu o tej porze mialam powazna rwe kulszowa i bralam zastrzyki sterydowe, plus rehabilitant i czuje sie dokladnie tak, jak wtedy.

Ja tez czekam na paczke z nexta, przyslali mi dzis smsa, ze bedzie ale nie wiem, czy to to ;)

Wczoraj kupilam rampersy w hm, spodenki i taki komplecik, do tego w smyku wzielam dwie paczki tych kolorowych pieluszek tetrowych i jedna pake bawelnianych w jezyki, cudne :D I dwa smoczki z lovi niebieskie z misiem z korona i drugi z napisem my little love, ach niech juz bedzie maj ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 14:26

Loczek2018, Andziula_1988, acygan lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie często takie bole łapią wieczorem jak położę się spać ,ja jak niw moge juz wytrzymać to podkulam nogi i odwracam sie na brzuch odrazu czuć ulge

age.png
  • GOSIA12 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do poduszek ciążowych to mam podobne zdanie. Strasznie szybko się wygniata a ta część co jest między nogami powinna być trochę twardsza.

U mnie na kręgosłup dobrze działa zwykła poduszka zwinięta między nogami.
    Moja koleżanka zwijała sobie kocyk. Dla niej był dużo lepszy niż ta poduszka ciążowa bo się tak nie ugniatał szybko.

4cee14c3a628492e5c2fece33b9ad1ab.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mnie często takie bole łapią wieczorem jak położę się spać ,ja jak niw moge juz wytrzymać to podkulam nogi i odwracam sie na brzuch odrazu czuć ulge

Moja ulubiona pozycja nawet za dnia to siad turecki i potem położyć sie na tych nogach- do przodu jakby sie schylić. U w sumie w tym miejscu brzuch sie chowa i nie uciska nic ;) ciekawe jak długo bedzie sie mieścił :P

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ