X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Moja ulubiona pozycja nawet za dnia to siad turecki i potem położyć sie na tych nogach- do przodu jakby sie schylić. U w sumie w tym miejscu brzuch sie chowa i nie uciska nic ;) ciekawe jak długo bedzie sie mieścił :P

U mnie juz na styk a brzuch maly :d ja biorę drugą kołdrę i tak pozwijam sie ze większość kołdry znajduje się miedzy nogami a jak tak wygodnie :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam poduszkę typu C i nie jestem w stanie z nią spać. Używam do odpoczywania i się sprawdza. Ale do spania biorę zwykłą poduszkę miedzy nogi.
    Co do leżenia na brzuchu - nie przejmuj się, jak ty czujesz się ok to dziecku też nic nie grozi :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Też mam poduszkę typu C i nie jestem w stanie z nią spać. Używam do odpoczywania i się sprawdza. Ale do spania biorę zwykłą poduszkę miedzy nogi.
    Co do leżenia na brzuchu - nie przejmuj się, jak ty czujesz się ok to dziecku też nic nie grozi :)

Wlasnie czytałam u mamy ginekolog,ze ona używała tej poduszki od 10 tyg, sama chyba się skusze na zakup ale podejrzewam,ze w nocy tak jak u cb bedzie mi niewygodnie i ja wyrzucę przez sen. Moj biedny mąż tak sie boi,ze moze przez przypadek uderzyć mnie w nocy, ze spi na samym końcu łóżka,ja mam dla siebie prawie cale i jest mi bardzo wygodnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 16:26

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Wlasnie czytałam u mamy ginekolog,ze ona używała tej poduszki od 10 tyg, sama chyba się skusze na zakup ale podejrzewam,ze w nocy tak jak u cb bedzie mi niewygodnie i ja wyrzucę przez sen. Moj biedny mąż tak sie boi,ze moze przez przypadek uderzyć mnie w nocy, ze spi na samym końcu łóżka,ja mam dla siebie prawie cale i jest mi bardzo wygodnie :D
    Tez mam C, ale teraz chyba bym kupila U, bo przekrecanie z C jest okropne ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tez mam C, ale teraz chyba bym kupila U, bo przekrecanie z C jest okropne ;p

Nawet nie wiedziałam ze jest więcej takich poduszek :) teraz mogę rozważyć więcej opcji :D

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty, kup U, potwierdzam ze C to niewypal

mi88, Britty lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Klinka to i tak najbliżej Kraków Warszawa bo patrzyłam na kliniki Lublin Rzeszów to nie wykonują takich badan ,czekam jeszcze o 15 mam przedzwonić do takiego laboratorium to powie mi czy robią. A powiedz miałaś wykonywane na nosicielstwo geny ? My mamy napisane najczęstsze mutacje genu cftr . Mozesz powiedziec ile płaciłaś w klinice za badanie ? Bo tu mi jedna Pani powiedział 670zl od osoby .
    A kręgosłup daje w kość ;( od dziś sporobuje spac z poduszką ciążową c.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 22:03

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hehe mój ma to samo biedak. Już Mu tłumaczyłam, że tyle lat śpimy razem i nigdy sie to nie zdarzyło to teraz tez się nie zmieni nagle. Ale On swoje ;p I jak tylko do wc wstaje to się budzi. Już Mu powiedziałam, że przeniosę się do drugiego pokoju, żeby się wyspał porządnie. Ale mówi, że wtedy to już w ogóle nie będzie spał

mi88, Britty lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Hehe mój ma to samo biedak. Już Mu tłumaczyłam, że tyle lat śpimy razem i nigdy sie to nie zdarzyło to teraz tez się nie zmieni nagle. Ale On swoje ;p I jak tylko do wc wstaje to się budzi. Już Mu powiedziałam, że przeniosę się do drugiego pokoju, żeby się wyspał porządnie. Ale mówi, że wtedy to już w ogóle nie będzie spał

Haha nieźle :D mój przez sen i tak często tylkiem odwrócony do mnie wiec chyba nic mi nie grozi bo tylek wiadomo dość miękki i amortyzacja jest :D i chyba on tez sie jakoś specjalnie tym nie przejmuje w nocy :P za to bardzo uważa przy <3 :P :D czy wszystko ok czy nie uciska, nie gniecie nie cos tam jeszcze... I wez tu sie zabaw do porządku (a chęć na większe szaleństwa od czasu ciąży właśnie :P ) :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka tylko się cieszyć, że takich mamy kochanych tych chłopów ;) ja po ostatniej próbie z wibratorem trochę się wystraszyłam i czekam na wizytę, żeby potwierdzić, że możemy się poseksić na spokojnie. Nie chce później panikować. Mimo, że ogólnie nic się nie działo.

Welonka cftr miałam badanych 18 mutacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 22:03

dqpri09kh0x52aib.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Terka tylko się cieszyć, że takich mamy kochanych tych chłopów ;) ja po ostatniej próbie z wibratorem trochę się wystraszyłam i czekam na wizytę, żeby potwierdzić, że możemy się poseksić na spokojnie. Nie chce później panikować. Mimo, że ogólnie nic się nie działo.

Welonka cftr miałam badanych 18 mutacji ( tylko ja miałam to zlecone- mąż nie miał), wyniki mthfr nie mogę znaleść. Możliwe, że zostały w klinice. I to już mieliśmy oboje. A cena za mnie i męża ponad 1500 pln.

No mi lekarz caly czas mówił ze wszystko jest ok. Nic nie mówił ze nie mogę to znaczy ze mogę bo by mi powiedział ze nie jakby cos było :D mówi ze ciąża super to co sie będę martwic :D

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znalazłam juz gdzie możemy zrobić za 160 mutacji 550xl od osoby , tylko caly czas zastanawiamy się czy robic jesli nawet wyszlo by ze któreś z nas jest nosicielem to nic to nie zmieni w ciąży nir da sie leczyć a teraz każde dziecko w w 3 dobie zycia ma na mukowiscydozę robione badania w szpitalu.

A my mamy zakaz prawie od początku ciąży i co wizytę słyszę Nie ,dobrze ze chłop wyrozumiały a nie strzela fochy . Mamy duże łóżko a zawsze któreś narzeka ze ma malo miejsca śmieje się ze nie możemy dziecka uczyć spać z nami bo wtedy to juz w ogóle nie będzie miejsca :d

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda powiedz ze nie znasz nikogo u kogo dr.D. Nie pomylił sie z rozpoznaniem płci ,bo coraz więcej spotykam tutaj historii ze na połówkowym zmienia sie pleć a ja juz pewna ze bedzie cora kupuje rzeczy pod dziewczynkę :p

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam. Ma opinie, że nigdy sie nie myli :) Wierze w to.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie jak z ciaza wszystko ok to można sie kochać ile sie chce tak mi ostatnio lekarz mówił :D podobno sex w ciąży ma wiele korzyści :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam :) Tez czekam na swoją poduszkę powinna niedługo przyjść a teraz zwijam kołdrę i wkładam między nogi spiac na lewym boku.My mamy takie szersze łóżko wiec mąż jak się zwinie w kłębek na drugiej stronie to jestem bezpieczna ;) Przyzwyczaiłam się tak do materaca welpur, ze jak śpimy na sprężynowym to jest tragedia np u rodziców. Póki co mamy olany, żeby dziecko spało u siebie i chcemy kupić takie łóżeczko, które może dostawić będę spokojniejsza niz jak będzie z nami mój mąż kiedyś psa zrzucił bo mu w nogach leżał oczywiście przez sen ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trzeba tu Kal ściągnąć :)

pilik, mi88 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że odstawiłam dziś na noc poduszkę ciążową C i spałam tylko ze zwykłą poduszką między nogami i plecy mnie nie bolą ;) Niestety nie zmienia to faktu, że mam problemy ze snem i jak się obudziłam w nocy tak już nie zasnęłam :/ Myślałam, że to przez pęcherz ale po powrocie z ubikacji nie mogłam ciągle zasnąć . Miałam takie okropne i irytujące uczucie, jakby mnie stawy i mięśnie swędziały i nie mogłam ich podrapać. Do tego jeszcze odezwał się głód, ale nie chciało mi się wstawać i iść coś zjeść :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 07:08

pilik lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia jakby uczucie swędzenia się powtarzało koniecznie zgłoś i lekarzowi. Dobrze że kręgosłup nie boli przynajmniej!
    Britty jakbym teraz wybierała poduchę to pomyślałabym nad 7 lub I albo nawet nad zwykłym rogalem do karmienia...! Mi właśnie mąż ciagle marudzi że się rozpychał, ale pies który z nami śpi też ma swoj udział :p
    Ja planuje kupić łóżeczko-tapczanik i zrobić taką "dostawkę" użyteczniejszą dłużej ;). Mierzyłam i zgra mi się z wysokością łóżka, a jak już będę chciała uczyć dziecko spania samemu to najpierw zamontujemy ściankę, a potem się łóżeczko odstawi. Mam nadzieję że to się sprawdzi ;). A będę też polować na kosz Mojżesza, na początek bym go bardzo chciała, ale używany chce dorwać bo to jednak na pół roku tylko zwykle

Britty lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co bez poduszki ani koca ale spróbuje któregoś razu czy wygodniej mi będzie :D
    Ale mam dziewczyny porąbane sny... Szaleństwo jakieś... Wczoraj śniło mi sie że urodziłam dziecko ale bylo ono całkowicie bez tarczycy (?) a dzisiaj śnił mi sie mój 12 siostrzeniec ze gdzieś sie porządnie wywalił i ostro poturbował... Wez człowieku spij spokojnie...

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ