Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
terka wrote:Moja ulubiona pozycja nawet za dnia to siad turecki i potem położyć sie na tych nogach- do przodu jakby sie schylić. U w sumie w tym miejscu brzuch sie chowa i nie uciska nic ciekawe jak długo bedzie sie mieścił
U mnie juz na styk a brzuch maly :d ja biorę drugą kołdrę i tak pozwijam sie ze większość kołdry znajduje się miedzy nogami a jak tak wygodniepumka1990 lubi tę wiadomość
-
pilik wrote:Też mam poduszkę typu C i nie jestem w stanie z nią spać. Używam do odpoczywania i się sprawdza. Ale do spania biorę zwykłą poduszkę miedzy nogi.
Co do leżenia na brzuchu - nie przejmuj się, jak ty czujesz się ok to dziecku też nic nie grozi
Wlasnie czytałam u mamy ginekolog,ze ona używała tej poduszki od 10 tyg, sama chyba się skusze na zakup ale podejrzewam,ze w nocy tak jak u cb bedzie mi niewygodnie i ja wyrzucę przez sen. Moj biedny mąż tak sie boi,ze moze przez przypadek uderzyć mnie w nocy, ze spi na samym końcu łóżka,ja mam dla siebie prawie cale i jest mi bardzo wygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 16:26
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:Wlasnie czytałam u mamy ginekolog,ze ona używała tej poduszki od 10 tyg, sama chyba się skusze na zakup ale podejrzewam,ze w nocy tak jak u cb bedzie mi niewygodnie i ja wyrzucę przez sen. Moj biedny mąż tak sie boi,ze moze przez przypadek uderzyć mnie w nocy, ze spi na samym końcu łóżka,ja mam dla siebie prawie cale i jest mi bardzo wygodnie
-
welonka wrote:Klinka to i tak najbliżej Kraków Warszawa bo patrzyłam na kliniki Lublin Rzeszów to nie wykonują takich badan ,czekam jeszcze o 15 mam przedzwonić do takiego laboratorium to powie mi czy robią. A powiedz miałaś wykonywane na nosicielstwo geny ? My mamy napisane najczęstsze mutacje genu cftr . Mozesz powiedziec ile płaciłaś w klinice za badanie ? Bo tu mi jedna Pani powiedział 670zl od osoby .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 22:03
-
Britty wrote:Wlasnie czytałam u mamy ginekolog,ze ona używała tej poduszki od 10 tyg, sama chyba się skusze na zakup ale podejrzewam,ze w nocy tak jak u cb bedzie mi niewygodnie i ja wyrzucę przez sen. Moj biedny mąż tak sie boi,ze moze przez przypadek uderzyć mnie w nocy, ze spi na samym końcu łóżka,ja mam dla siebie prawie cale i jest mi bardzo wygodnie
mi88, Britty lubią tę wiadomość
-
Andziula_1988 wrote:Hehe mój ma to samo biedak. Już Mu tłumaczyłam, że tyle lat śpimy razem i nigdy sie to nie zdarzyło to teraz tez się nie zmieni nagle. Ale On swoje ;p I jak tylko do wc wstaje to się budzi. Już Mu powiedziałam, że przeniosę się do drugiego pokoju, żeby się wyspał porządnie. Ale mówi, że wtedy to już w ogóle nie będzie spał
Haha nieźle mój przez sen i tak często tylkiem odwrócony do mnie wiec chyba nic mi nie grozi bo tylek wiadomo dość miękki i amortyzacja jest i chyba on tez sie jakoś specjalnie tym nie przejmuje w nocy za to bardzo uważa przy czy wszystko ok czy nie uciska, nie gniecie nie cos tam jeszcze... I wez tu sie zabaw do porządku (a chęć na większe szaleństwa od czasu ciąży właśnie )https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Terka tylko się cieszyć, że takich mamy kochanych tych chłopów ja po ostatniej próbie z wibratorem trochę się wystraszyłam i czekam na wizytę, żeby potwierdzić, że możemy się poseksić na spokojnie. Nie chce później panikować. Mimo, że ogólnie nic się nie działo.
Welonka cftr miałam badanych 18 mutacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 22:03
-
Andziula_1988 wrote:Terka tylko się cieszyć, że takich mamy kochanych tych chłopów ja po ostatniej próbie z wibratorem trochę się wystraszyłam i czekam na wizytę, żeby potwierdzić, że możemy się poseksić na spokojnie. Nie chce później panikować. Mimo, że ogólnie nic się nie działo.
Welonka cftr miałam badanych 18 mutacji ( tylko ja miałam to zlecone- mąż nie miał), wyniki mthfr nie mogę znaleść. Możliwe, że zostały w klinice. I to już mieliśmy oboje. A cena za mnie i męża ponad 1500 pln.
No mi lekarz caly czas mówił ze wszystko jest ok. Nic nie mówił ze nie mogę to znaczy ze mogę bo by mi powiedział ze nie jakby cos było mówi ze ciąża super to co sie będę martwicAndziula_1988 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
To znalazłam juz gdzie możemy zrobić za 160 mutacji 550xl od osoby , tylko caly czas zastanawiamy się czy robic jesli nawet wyszlo by ze któreś z nas jest nosicielem to nic to nie zmieni w ciąży nir da sie leczyć a teraz każde dziecko w w 3 dobie zycia ma na mukowiscydozę robione badania w szpitalu.
A my mamy zakaz prawie od początku ciąży i co wizytę słyszę Nie ,dobrze ze chłop wyrozumiały a nie strzela fochy . Mamy duże łóżko a zawsze któreś narzeka ze ma malo miejsca śmieje się ze nie możemy dziecka uczyć spać z nami bo wtedy to juz w ogóle nie będzie miejsca :d -
Nadrobiłam Tez czekam na swoją poduszkę powinna niedługo przyjść a teraz zwijam kołdrę i wkładam między nogi spiac na lewym boku.My mamy takie szersze łóżko wiec mąż jak się zwinie w kłębek na drugiej stronie to jestem bezpieczna Przyzwyczaiłam się tak do materaca welpur, ze jak śpimy na sprężynowym to jest tragedia np u rodziców. Póki co mamy olany, żeby dziecko spało u siebie i chcemy kupić takie łóżeczko, które może dostawić będę spokojniejsza niz jak będzie z nami mój mąż kiedyś psa zrzucił bo mu w nogach leżał oczywiście przez sen
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Melduję, że odstawiłam dziś na noc poduszkę ciążową C i spałam tylko ze zwykłą poduszką między nogami i plecy mnie nie bolą Niestety nie zmienia to faktu, że mam problemy ze snem i jak się obudziłam w nocy tak już nie zasnęłam Myślałam, że to przez pęcherz ale po powrocie z ubikacji nie mogłam ciągle zasnąć . Miałam takie okropne i irytujące uczucie, jakby mnie stawy i mięśnie swędziały i nie mogłam ich podrapać. Do tego jeszcze odezwał się głód, ale nie chciało mi się wstawać i iść coś zjeść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 07:08
pilik lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia jakby uczucie swędzenia się powtarzało koniecznie zgłoś i lekarzowi. Dobrze że kręgosłup nie boli przynajmniej!
Britty jakbym teraz wybierała poduchę to pomyślałabym nad 7 lub I albo nawet nad zwykłym rogalem do karmienia...! Mi właśnie mąż ciagle marudzi że się rozpychał, ale pies który z nami śpi też ma swoj udział :p
Ja planuje kupić łóżeczko-tapczanik i zrobić taką "dostawkę" użyteczniejszą dłużej . Mierzyłam i zgra mi się z wysokością łóżka, a jak już będę chciała uczyć dziecko spania samemu to najpierw zamontujemy ściankę, a potem się łóżeczko odstawi. Mam nadzieję że to się sprawdzi . A będę też polować na kosz Mojżesza, na początek bym go bardzo chciała, ale używany chce dorwać bo to jednak na pół roku tylko zwykleBritty lubi tę wiadomość
-
Ja poki co bez poduszki ani koca ale spróbuje któregoś razu czy wygodniej mi będzie
Ale mam dziewczyny porąbane sny... Szaleństwo jakieś... Wczoraj śniło mi sie że urodziłam dziecko ale bylo ono całkowicie bez tarczycy (?) a dzisiaj śnił mi sie mój 12 siostrzeniec ze gdzieś sie porządnie wywalił i ostro poturbował... Wez człowieku spij spokojnie...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm