X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty lekarka taka widać z powołania. Powiedziała, że może wypisać mi ileś tam różnych skierowań na wyniki w trakcie ciąży. Wiec super. Ale ja i tak standardowe morfologia, mocz, tsh i fr4 mam w pakiecie medycznym, więc będę tak robić. Ale dobrze mieć alternatywę ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIlik, a mozna nacierac sie amolem w ciazy? Hmm.

Welonka, na pewno, ja tez czulam delikatne kopniecia, a teraz bryka jak szalony.

Dzisiaj caly dzien zgaga, bol kregoslupa, no bajka. Mialam sprzatac ale musialam to odlozyc, bo nie mam mozliwosci sie schylic, kurcze :/ Jutro robie drugie podejscie, wstaje rano i sprzatam mieszkanie, klatke, bo jest tona piachu, a niestety nikt za mnie tego nie zrobi.
    Dzis kupilam prazynki i robie rozpuste, bede jadla, nawet 4 kg na plusie mnie nie powstrzymaja :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Można :) upewniłam się u dwóch ginekologów. Nie zaleca się picia, ale nacierać można :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja amolem tez sie smarowalam ze dwa razy,ale napic bym sie nie napila.

• J.S Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, sproboje ten amol, dzieki. Postanowilam jednak w poniedzialek isc na powtorne badanie moczu i zapisac sie do internisty, boje sie ze to nerka. Sprawdze to, aby byc spokojniejsza.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto sprawdzić, ja na początku ciąży dostałam ataku kołki nerkowej i to było tak straszne że nikomu nie życzę... lekarze "pocieszali" że to gorsze niż poród więc już nic mnie w życiu nie zaskoczy...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Nie wiem czy powinnam tu pisać bo po tak długich staraniach ciężko mi uwierzyć, że się uda. Byłam w czwartek na usg, tętno było. Według niej to 6t1d. Beta ładnie rosła, teraz mam zakaz sprawdzania ;-) Progesteron spadł z 22 na 15,5 więc oprócz luttagenu 3x dziennie dała mi luteine 2 dziennie. Test ciążowy zrobiłam 18 grudnia. Następna wizyta 18 stycznia i staram się o tym nie myśleć.

Britty, Marta..a, XKamaCX, Alphelia, gondi, pilik, summer86 lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Pozwolicie że dołączę? :P

Dzidzia oczekiwana tak jak u J.S. w maju <3 lecz płeć do tej pory pozostała tajemnicą.. Ahh.. Wstydliwe to nasze maleństwo :P albo uparte po tatusiu! Oby nie! :D
    Krótka wersja mojej historii? Pojechaliśmy na wakacje, z całego stresu związanego z pakowaniem zapomniałam spakować kolejnego blistra tabletek no i los (lub te bociany, które mialy gniazdo niedaleko naszego domku) :D chciał/y że udało nam się od razu w pierwszym cyklu :) co prawda, nie było planowane JUŻ, bo mieliśmy dopiero zacząć starania po powrocie no ale i tak bardzo się cieszymy że wyszło tak a nie inaczej :)

W poniedziałek mam kolejną wizytę połowkową, bo na ostatniej (28.12.) dzidzia nie chciała dać wszystkiego pomierzyc, a o rozłożeniu nóżek to już nie wspomnę :P także mam nadzieję, że tym razem będzie współpracować i może wreszcie się dowiemy, co tam między nóżkami chowa <3

Martwi mnie jedynie że na poprzednim usg wyszło że ma mniejszą główkę, ale mam nadzieję że to tylko był błąd w pomiarze i wszystko się dobrze skończy lub jeśli nie błąd, to że się jeszcze unormuje. Mocno w to wierzę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 18:58

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, że tak szybko Wam poszło :-) U nas to była męka, mieliśmy nawet iść w grudniu do kliniki, odwołałam i chciałam przełożyć na styczeń ale jakoś tak zleciało. Zachodziłam w ciążę ale każda kończyła się biochemiczną, nie byłam jeszcze zdiagnozowana czemu. Dostałam jedynie na początek dużą dawkę progesteronu bo lekarka upatrywała się że tu może być problem przy zajściu. Oby się udało.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi się robi kiedy słyszę/czytam takie historie :( trzymam mocno kciuki że TYM RAZEM wam się udało! I za kilka miesięcy będziecie już trzymać wasza kruszynke w ramionach <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 19:24

Eilleen lubi tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX wrote:
    Przykro mi się robi kiedy słyszę/czytam takie historie :( trzymam mocno kciuki że TYM RAZEM wam się udało! I za kilka miesięcy będziecie już trzymać wasza kruszynke w ramionach <3
    Nie dziękuję żeby nie zapeszyc :-)
    Kiedy masz kolejne badanie? Na pewno wszystko będzie dobrze.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam powtórkę z połowkowych :) bo tak jak pisałam wcześniej, dzidzia nie chciała ostatnio współpracować i dać sobie wszystkiego pomierzyc :) pani Dr. próbowała 3x i nic :P nie chciało się " przeciągnąć " :P także kręgosłupa nie udało jej się zmierzyć

No, ale przy okazji jeszcze raz zerknie na tą główkę i ogólnie jak rośnie :) no i może w końcu też między nóżki uda nam się zajrzeć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 20:56

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Eileen, trzymam kciuki, będzie dobrze tym razem :)
    XKamaCX, to fajnie, że Wam się tak szybko udało, dzidzia chciała Wam zrobić wcześniej niespodziankę a nie czekać na Wasze ekstra starania haha :D

U mnie wstępnie dziewczynka, ale właśnie też nie mogę się doczekać aż ktoś to więcej potwierdzi, żeby się urealniła ta prognoza :D

XKamaCX lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, kto wie, kto wie :D ale to chociaż mogła by być na tyle miła żeby rozłożyć nóżki :D hah.. Ile tych niespodzianek jeszcze ma być? :O :D

To gratuluję 'wstępnie' córeczki <3 na kiedy masz wizytę, która może urealni prognozę? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 22:10

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Eilleen, skoro tym razem beta ładnie rośnie, to musi być dobrze :)
    A ja ostatnio strasznie się nakręciłam na dziewczynkę i ciągle myślę o tym, kto tam w środku jest :)
    Chłopczyk oczywiście też będzie najwspanialszy, ale siedzi mi w głowie ta córeczka i nie może wyjść :D
    Może dlatego, że dla dziewczynki mamy imię, a dla chłopczyka nie znaleźliśmy nic na 100% ;)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia - wstępnie gratuluję dziewczynki bo wiadomo że może się coś jeszcze zmienić :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX wrote:
    Alphelia, kto wie, kto wie :D ale to chociaż mogła by być na tyle miła żeby rozłożyć nóżki :D hah.. Ile tych niespodzianek jeszcze ma być? :O :D

To gratuluję 'wstępnie' córeczki <3 na kiedy masz wizytę, która może urealni prognozę? :P

Wizytę mam dopiero 17.01 i mam nadzieję, że już nie będzie nikogo na zastępstwie i spokojnie się o wszystko wypytam :) U nas w sumie od początku wiedzieliśmy jakie imię dla chłopca i dla dziewczynek - zaplanowaliśmy syna i dwie córeczki haha :D Ale życie dopiero nam pokaże jak to będzie ;)

XKamaCX lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaX, trzymam kciuki zeby malec pokazal co ma miedzy nozkami ;) Jaka jest roznica w glowce?

Alphelia, wstepnie gratuluje corki ;)

My sie nastawialismy na dziewczynke i coo, nasz synek chetnie swieci jajkami :D Ja od poczatku czulam chlopca, potem ta mysl jakos uleciala i myslalam, ze pod sercem nosze corke, ale usg zweryfikowalo. Obojetne, to i tak pierwsze, zreszta najwazniejsze zeby bylo zdrowe, nic innego sie nie liczy.
    Teraz tak sie ciesze ze bedziemy mieli syna i niesamowita radosc sprawia kupowanie mi tych wszystkich ubranek.

Dzisiaj zmienilam miejsce snu, spie w salonie na twardej kanapie, na razie leze i jakos tak lepiej. Jutro sie okaze, czy rzeczywiscie jest dobrze, ale mimo wszystko mocz zrobie dla spokoju.

Alphelia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, to może akurat ci się poszczesci :)
    Nasza kruszynka jest za to mega urwisem, no nie ma mocnych żeby się zoutowala :D już 23 tydzień leci a jedyne co do tej pory nam pokazała to dupke :D <3 jak tym razem też się będzie w chowanego bawić to normalnie chyba jajko zniose na kozetce :D

mi88, może tak być :) mój też się ostatnio przestawił, bo od początku marzy sobie najpierw synusia ;) chociaż córeczka też by pewnie była tatusiowajak to się mówi :D Ale od ostatniej wizyty przestawiło mu się w główce i teraz jest bardziej przekonany ze dziewczynka tam sobie pływa :P a to tylko dlatego ze pani dr. ostroznie zasugerowala, ze to co tam jej się na SEKUNDE w oko rzuciło to by powiedziała że dziewczynka ale powiedziala tez ze to tylko spekulacje bo dzidzia nie lezala w dobrej pozycji do podgladow :) takze z ta plcia spróbujemy w poniedziałek :P

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    XKamaX, trzymam kciuki zeby malec pokazal co ma miedzy nozkami ;) Jaka jest roznica w glowce?
    W 21+1 tygodniu BPD 46,6mm , FOD 61,9mm , HC 171,3mm

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ