X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mowil lekarz?
    Tylko sie nie martw, bo ja pytam z czystej ciekawosci, bo u mnie brzuszek wyszedl starszy niz glowka i lekarz nic nie powiedzial. Na pomiarach sie kompletnie nie znam, wiec malo mi to mowi ;) Podobno do dwoch tygodni roznicy zalicza sie do normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 23:40

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się nie martwić, ale jednak cały czas nad tym myślę. No lekarka sama wspomniała że główka jest nieco mniejsza od reszty ale że na następnej wizycie jeszcze raz się przyjrzymy bo może i porostu główka narazie wolniej rosła. Brzuszek za to duży mi się wydawał po oglądnięciu pomiarów ;) nic takiego konkretnego w sumie nie powiedziała, ja jej tylko wspomniałam że na 1 usg lekarz mi stwierdził że ciąża jest o tydzień młodsza niż z OM ale ze w 13 tygodniu już się z OM zgadzało, także sama nie wiem..

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi tak samo dopiero po pomiarach i jak dostalam dokumentacje w reke, to sama stwierdzilam ze brzuszek jest wiekszy, bo lekarz nie wspomnial nic, dlatego nie analizuje juz tego akurat w swoim przypadku.

Rozumiem doskonale, bo to w glowie jednak tlwi, ale czytalam, ze czasami roznice sa naprawde bardzo duze i o niczym nie swiadcza, jestem pewna i trzymam kciuki za to, aby to byl blad w pomiarze, w koncu lekarz tez czlosiek. Glowa do gory :*

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką nadzieję :) dzięki za słowa otuchy :* no cóż poczekamy, zobaczymy :) ale mam nadzieję że w końcu rozłoży te nogi bo naprawdę jajko zniosę z tej niewiedzy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 00:10

Dooti lubi tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugo sie ukrywa, moj pokazal w 17 tygodniu :D Kiedy kolejna wizyta? ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę :P przynajmniej łatwiej Ci kompletowac wyprawkę :) chociaż jak narazie to i tak kupowałam unisexy ;) dzisiaj mama mi od siostry jakieś małe ubranka jeszcze nazwozila ale przeważają chyba dziewczęce z tego co widziałam :P

w poniedziałek na 10:15 powtórka z rozrywki bo przecież jaśnie pan/i nie dał/a się ostatnio w pełni pomierzyc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 01:10

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)

U mnie facet od poczatku chciał córkę jak w szpitalu powiedzieli ,ze będzie chłopak to niby sie cieszył ale caly czas mowil ze i tak bedzie córka ,5 dni później jak usłyszał ze lekarz mówi ze ewidentnie widac ze dziewczynka to cieszył sie jak male dziecko :p
    W końcu racja synuś zawsze jest mamuni a córunia tatusia :d

Tez słyszałam o tym ze różnica miedzy wymiarami moze byc o dwa tygodnie ,podobno ważne jest jaki jest stosunek główki do brzucha. U nas brzuch jest większy o 7dni ale mieści sie w normie .

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy można dołączyć? Tyle tu znajomych nicków, że nie potrafię przejść obojętnie :)

mi88, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj summer86 :) Chyba rodzisz w czerwcu, prawda?

XKamaCX nie dziwię się zupełnie, że kończy Ci się cierpliwość odnośnie płci przy takim etapie ciąży :D ja sama chciałabym już wiedzieć na 100%,choć mam przynajmniej jakieś wstępne prognozy :) ale też na razie kupiłam kilka ubranek unisex

summer86, XKamaCX lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja w środęam wizytę i się łudzę, że już poznamy płeć ;) a tu takie cudeńka wstydliwe się zdarzają. U mnie mąż twierdzi, że Mu obojętnie, ale raz powiedział, że pierwszą to chciałby dziewczynkę ;) ja chyba też, chociaż u mnie to się zmienia co rusz ;p
    Miłej i spokojnej niedzieli dziewczyny ;)

XKamaCX lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, zgadza się :) Widzę po suwaczku, że jesteśmy co do dnia na tym samym etapie ;)

Alphelia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, u mnie tak samo, roznica 7 dni ale to jest podobno w normie ;) A stosunek wielkosci glowki do brzucha procentowo wyszedl idealnie, tylko dniami sie rozni ;) Nie ma czym sie martwic.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s u mnie wszystkie parametry sa o3dni większe i według usg od poczatku ciąża jest starsza o 3 dni .

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, ale u mnie maly wyszedl takze cztery dni starszy niz na poczatku, tylko tak wyszlo na tym usg, als lekarz powiedzial aby absolutnie sie nie martwic i termin zmienil sie z 16.05 na 12.05, ale nie zmieniam suwaczka nai nic bo wszystko moze sie jeszcze zmienic, to mnie w ogole na razie nie martwi. Teraz dzieci rosna swoim tempem :) Ja juz przestalam sie doszukiwac, bo wzielam raport z badania usg i analizowalam, sama wywnioskowalam ze brzuszek jest starszy, bo lekarz powiedzial, ze wszystko jest jak najbardziej ok, moj powiedzial ze mi odlaczy internet :D i faktycznie zamiast cieszyc sie, ze lekarz powiedzial ze wszystko jest super, to ja na sile musze szukac jakiegos problemu, ze moze przeoczyl czy cos. Masakra ;)

Spalam dzisiaj lepiej na tym twardym lozku, az moge powiedziec, ze od niepamietnych czasow sie wyspalam. Piekne uczucie, a zaraz zakupy, obiadek i pieke ciasto drozdzowe bo pol nocy o nim myslalam, taka zachcianka :D
    W tym miesiacu mam w planie kupic monitor oddechu, jakos sie nastawilam, ze musze to miec, bo w mojej dalszej rodzinie zdarzaly sie bezdechy pomimo ze dzieci nie byly wczesniakami. Musze sie rozejrzec i poczytac opinie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam na imie Karolina, termin porodu mam na kwiecien. Czekam na chlopca-Huberta. Moj maz chcial corke ale chyba jest dumny ze nazwisko nie zaginie:D u mnie tez na ostatnim usg dl kosci udowej byla troche za niska ale lekarz nic nie mowil pod drugir Maluch byl obrocony tylem i oprocz glowy to nic nie chcial pokazywac:P

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s moj sie śmiał ze kobieta w ciąży powinna miec zakaz korzystania z Internetu :d i cos w tym jest tez analizowałam sama ysgbi doszlam do wniosku ze to normalne nie ms dużej różnicy :) a tak jak mówisz teraz dzieciaczki rosną w swoim tempie i dla nich 3 tygodnie to bardzo dużo i przez ten czas od wizyty do wizyty zmieniają sie bardzo .
    Ja leze i usypiam a o14 maja teście wpasc na obiad ,w ogóle bardziej odczuwam teraz zmęczenie niż pierwszym trym mogłabym spać 24h a mowis ze to czas kiedy kobieta jest pelna energii:d

gondi, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

age.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX noe martw sie ma zapas, moze dzieciątko po prostu a takie predyspozycje? Mojej siostry synek miał bardzo duza glowke w stosunku do reszty ciała ginekolog dwa razy monitor wylaczyl bo myślał ze jest popsuty stwierdził ze w zyciu dziecka naturalnie nie urodzi. A maly urodził sie naturalnie i byl najpiękniejszy z calej porodówki, ma ciemna karnacje za siostra.:)

XKamaCX lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka spij poki mozesz:D
    bo u mnie teraz jest ciezko ze spaniem, krece sie, wierce, nie moge zasnac, pozniej maly kopie kolo 1 i 5 w nocy. Na spokojnie zasypiam o 6 i spie do 10 czasem 12:) Ale czlowiek po takiej nocnej walce o sen to caly dzien do niczego. Tesknie za snem w 1 trymestrze i na poczatku 2 spalam po 12-14 h

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondi miałam tak samo :D też spałam po 12 godzin w I trymestrze, a teraz już nie ma tak dobrze. Chociaż od zmiany materaca na twardszy i zmiany poduszki ciążowej na zwykłą sypiam znacznie lepiej :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja i mąż chcieliśmy córeczkę. Tylko dla dziewczynki mieliśmy imię od dawna. Na usg w 12tc juz bylo widac chłopca wiec mialam duzo czasu zeby się z tym oswoić bo nie powiem, na poczatku bylam zawiedziona. Rok sie przygotowywalam do zrobienia dziewuszki, wszystkie rady, zabobony itp poszly w ruch. Ale jak się okazuje to nie koncert życzeń :) teraz juz ubóstwiam mojego Heniutka :)

Na połówkowych tez wyszlo ze ma większy brzuszek, glowka ciut mniejsza. Mój super doktorek powiedzial ze to nic złego, na tym etapie to normalne. Wiec wszystko jest ok :) mimo tego sprawdzilam na siatce centylowej jego wymiary i fakt, z brzusiem jest w górnym centylu, z glowa w środkowym, ale wszystko w normie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 12:51

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ