X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spij spij, welonka ;) Chociaz ja mam problem ze snem, bardzo bardzo pozno sie klade i wstaje tez pozno bo nie moge sie zalec z lozka, wiec wstaje i praktycznie moglabym szykowac obiad zamiast sniadania.
    Moj syn dzisiaj baaardzo aktywny, okopal mnie strasznie chyba za brak sniadania, dopiero jak w biegu zjadlam kanapke to sie nieco uspokoil ;)

gondi lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio śpiąca a śpie mniej. Budzę się nie wyspana, ale nie umiem spać. W dzień czasami się udaje dospać. Dzisiaj wstałam orzed 7, nie byli co robić to oglądałam wózki. I się w dwóch zakochałam, Haha. Jeszcze nie mam odwagi nic kupować, ale oglądam już dość spokojnie :)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, jakie masz na oku? ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku podobał mi się tutek, ale dzisiaj zobaczyłam dwa...
    Dymex titan - piękny, z opisy fajny, ale zero opinii http://www.babybum.com.pl/pl/glegokie/2807-wozek-3w1-titan-jodla-dymex.html
    A drugi to anex sport w kolorze rainbow <3
    Po połówkowych wezmę męża na oglądanie na żywo :)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, dzięki za wsparcie i miłe słowa :*

Teraz jak tak patrzę na te centyle, to wychodzi ze brzuszek w normie na środkowej linii a główka ciut poniżej dolnej granicy, dlatego też nie wiem jak to interpretować., bo mnie to jednak na sporą rozbieżność wygląda. :S

Co do wózka, to mój już zakupiony teraz na święta był, także na szczęście mam to już z głowy :) teraz musi jeszcze tylko przewoźnikiem do mnie z PL przyjechać :P a zdecydowałam się na MUTSY EVO FARMER Mist :)

A tak na marginesie, też bym tylko najchętniej spała i spała. Ciągle czuje się zmęczona i mam wrażenie, że bardziej niż w I trymestrze.. a miałam nadzieję że to przejdzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 15:30

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - zobaczysz na następnej wizycie. Może błąd pomiaru tylko. Na spokojnie póki nic pewnego :)
    Wózek Mutsy super! Ja szukam czegoś jednak z niższej półki cenowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 15:55

XKamaCX lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik fajna ta budka rainbow, niespotykana.

My kupiliśmy Bugaboo Bee5, ale caly czarny. Kolorowe budki można dokupić i zastanawiam się nad taka na lato.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, no zobaczymy jutro. Miejmy nadzieję że wszystko się wyjaśni :) dzięki za słowa otuchy :)

mnie tez trochę cena zszokowala dlatego kupiłam używany za 1500 w bardzo dobrym stanie :) do tego dokupilismy tylko fotelik i jest ok ;)

pilik, mi88 lubią tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie sie rozgladam za uzywanymi wozkami bo sa czasem calkiem zadbane.Tyle dziewczyn narzeka na spacerowke w wozkach 2w1 ze szkoda mi kasy na nowy zeby po pol roku kupowac calka inna spacerowke, ale zobaczymy w nastepnym tygodniu pojedziemy ogladac wozki :)

XKamaCX lubi tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam chce kupić teściowa i na pewno chce nowy. Zresztą to jednak gwarancja jest i ja planuje na dwójkę przynajmniej dlatego szukam czegoś nowego do 2000zl, mamy sporo sklepów w okolicy, po połówkowych będziemy jeździć ogladac :)
    Mi się właśnie te kolorowe podobają. Kolorami moje serce kupił ten Dymex titan jodła. Taki zielono-niebiesko-fioletowy

ds022el.png

u4uGp2.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że w sumie na ten mój jest jeszcze rok gwarancji także nie jest źle :) a też jest teoretycznie 2w1 (choć wszystko jest osobno) dlatego zobaczymy jak to z tą spacerówka będzie, bo jeśli faktycznie będzie ciężko no to tak jak wiele dziewczyn poprostu kupię inną może i nawet całkiem nowa, a tamta sprzedam, bo jednak spacerówka już na dłuższy czas będzie w użyciu, a z czasem dziecko jest coraz cięższe a przecież ma nam się wygodnie i lekko prowadzić ;) właśnie dlatego tez nie widziałam sensu kupować całkiem nowego kompletu, jeśli właśnie by się okazało że będę musiała jednak spacerówke zmienić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 17:33

pilik lubi tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sadzicie o wozkach Camarelo? Moja kolezanka sobie chwalila ze lekki, zwrotny, latwo sie prowadzi. Natomiast w sklepie sprzedawca powiedzial ze wola nie ryzykowac ze sprzedaza tych wozkow, tzn ze sa wadliwe?

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, aneca tez mialam na oku, ale jak bylam w sklepie, to jakos mi nie lezal w prowadzeniu. Moim zdaniem nie pasowalam do niego, jakos tak nijako :D
    Oficjalnie mialam byc w sklepie zobaczyc maxi cosi nova 4 albo silver cross, ale nie dojechalamy bo mielismy przygody i nie mialam juz sily ogladac wozkow. Planuje sie wybrac w lutym i ostatecznie cos wybrac.
    Mi zalezy bardziej na spacerowce i na nia bede zwracac uwage, gondola wazna, ale najbardziej potrzebuje by byla odczepiana bo wozek bedzie zostawiany w zabudowanej altance takze chce aby zostal sam stelaz, obowiazkowo mozliwosc odczepienia z tylu, aby byl przewiew, w miare duza zeby byla i w sumie tyle ;)
    Oczywiscie kupuje 2w1, fotelik to dla mnie inna bajka, podrozujemy bardzo duzo i stawiam na jak najlepszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 19:01

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie za rada doświadczonych dziewczyn postanowiłam kupic wypasna spacerowke, do której można dobrac gondole. Spacerowka tak jak mówicie posluzy 2-3 lata a gondola standardowo okolo pol roku. Fotelik tez będę kupować oddzielnie i najlepszy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie kazdy wózek z gondolą wygląda praktycznie tak samo ,mu kupujemy bebetto vulcano używany a i tak spacerówkę będziemy kupować osobno pozniej .

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda nie wiedziałam, że jest opcja wybrania spacerówki i doczepienia gondoli...!
    Ja chce mieć gondole i fotelik wpinany, planuje jeździć trochę do rodzicow czy znajomych czy nawet na zakupy, a jak sama będę jechała to w moim aucie pewnie się tylko zmieści stelaż plus fotelik więc dla mnie to istotny parametr.
    Do sklepów stacjonarnie się wybiorę i też będę sprawdzać. Przez pracę mam spore doświadczenie w prowadzeniu wózków i wiem na co zwracać uwagę żeby mi się wygodnie prowadziło ;)... ja niska jestem, mąż też nie za wysoki więc to też dość istotne z tego co czytałam. Dzieciaczka też takiegoż super długiego raczej się nie spodziewamy po nas (162cm i 172cm ;))

ds022el.png

u4uGp2.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Edwarda nie wiedziałam, że jest opcja wybrania spacerówki i doczepienia gondoli...!
    Ja chce mieć gondole i fotelik wpinany, planuje jeździć trochę do rodzicow czy znajomych czy nawet na zakupy, a jak sama będę jechała to w moim aucie pewnie się tylko zmieści stelaż plus fotelik więc dla mnie to istotny parametr.
    Do sklepów stacjonarnie się wybiorę i też będę sprawdzać. Przez pracę mam spore doświadczenie w prowadzeniu wózków i wiem na co zwracać uwagę żeby mi się wygodnie prowadziło ;)... ja niska jestem, mąż też nie za wysoki więc to też dość istotne z tego co czytałam. Dzieciaczka też takiegoż super długiego raczej się nie spodziewamy po nas (162cm i 172cm ;))
    Od niedawna sa takie opcje. Sa doczepiane normalne gondole albo takie miękkie cos ala cocon. Moim pierwszym wyborem z tego typu wozkow byl quinny flex plus ale na zywo mi sie nie spodobał. A bugaboo sa rewelacyjne i rekomendowane wlasnie dla niskich, ja mam 150 a mąż 175, wiec idealnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 20:14

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie musi byc wyciagana raczka, ja mam 171 a moj 193, takze jestesmy wysocy. Najbardziej pod tym wzgledem podoba mi sie stokke, ale jest zbyt drogi, bardziej bede patrzec tez wozek pod narzeczonego, wiec przydalaby sie wyciagana raczka.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja mam z bugaboo dwa problemy - jeden przekreślające czyli cena, a drugi bardziej naziemny - zupełnie mi się nie podobaj...

J.S. Polecanymi "podróbami" stokke sa podobno tako jumper 4 i Riko Brano lub Riko exper, ale nie mam pojęcia jak u nich z rączkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 20:23

ds022el.png

u4uGp2.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik tak wiem, wielu osobom sie nie podoba. Ja jestem zakochana :p i żaden inny wózek mi sie nie spodobał. A te takie niektóre wyglądające futurystycznie to juz w ogóle. Dobrze ze jest tego tyle na rynku, ze każdy cos znajdzie dla siebie.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ