X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spij spij, welonka ;) Chociaz ja mam problem ze snem, bardzo bardzo pozno sie klade i wstaje tez pozno bo nie moge sie zalec z lozka, wiec wstaje i praktycznie moglabym szykowac obiad zamiast sniadania.
    Moj syn dzisiaj baaardzo aktywny, okopal mnie strasznie chyba za brak sniadania, dopiero jak w biegu zjadlam kanapke to sie nieco uspokoil ;)

gondi lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio śpiąca a śpie mniej. Budzę się nie wyspana, ale nie umiem spać. W dzień czasami się udaje dospać. Dzisiaj wstałam orzed 7, nie byli co robić to oglądałam wózki. I się w dwóch zakochałam, Haha. Jeszcze nie mam odwagi nic kupować, ale oglądam już dość spokojnie :)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, jakie masz na oku? ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku podobał mi się tutek, ale dzisiaj zobaczyłam dwa...
    Dymex titan - piękny, z opisy fajny, ale zero opinii http://www.babybum.com.pl/pl/glegokie/2807-wozek-3w1-titan-jodla-dymex.html
    A drugi to anex sport w kolorze rainbow <3
    Po połówkowych wezmę męża na oglądanie na żywo :)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, dzięki za wsparcie i miłe słowa :*

Teraz jak tak patrzę na te centyle, to wychodzi ze brzuszek w normie na środkowej linii a główka ciut poniżej dolnej granicy, dlatego też nie wiem jak to interpretować., bo mnie to jednak na sporą rozbieżność wygląda. :S

Co do wózka, to mój już zakupiony teraz na święta był, także na szczęście mam to już z głowy :) teraz musi jeszcze tylko przewoźnikiem do mnie z PL przyjechać :P a zdecydowałam się na MUTSY EVO FARMER Mist :)

A tak na marginesie, też bym tylko najchętniej spała i spała. Ciągle czuje się zmęczona i mam wrażenie, że bardziej niż w I trymestrze.. a miałam nadzieję że to przejdzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 15:30

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - zobaczysz na następnej wizycie. Może błąd pomiaru tylko. Na spokojnie póki nic pewnego :)
    Wózek Mutsy super! Ja szukam czegoś jednak z niższej półki cenowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 15:55

XKamaCX lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik fajna ta budka rainbow, niespotykana.

My kupiliśmy Bugaboo Bee5, ale caly czarny. Kolorowe budki można dokupić i zastanawiam się nad taka na lato.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, no zobaczymy jutro. Miejmy nadzieję że wszystko się wyjaśni :) dzięki za słowa otuchy :)

mnie tez trochę cena zszokowala dlatego kupiłam używany za 1500 w bardzo dobrym stanie :) do tego dokupilismy tylko fotelik i jest ok ;)

pilik, mi88 lubią tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie sie rozgladam za uzywanymi wozkami bo sa czasem calkiem zadbane.Tyle dziewczyn narzeka na spacerowke w wozkach 2w1 ze szkoda mi kasy na nowy zeby po pol roku kupowac calka inna spacerowke, ale zobaczymy w nastepnym tygodniu pojedziemy ogladac wozki :)

XKamaCX lubi tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam chce kupić teściowa i na pewno chce nowy. Zresztą to jednak gwarancja jest i ja planuje na dwójkę przynajmniej dlatego szukam czegoś nowego do 2000zl, mamy sporo sklepów w okolicy, po połówkowych będziemy jeździć ogladac :)
    Mi się właśnie te kolorowe podobają. Kolorami moje serce kupił ten Dymex titan jodła. Taki zielono-niebiesko-fioletowy

ds022el.png

u4uGp2.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że w sumie na ten mój jest jeszcze rok gwarancji także nie jest źle :) a też jest teoretycznie 2w1 (choć wszystko jest osobno) dlatego zobaczymy jak to z tą spacerówka będzie, bo jeśli faktycznie będzie ciężko no to tak jak wiele dziewczyn poprostu kupię inną może i nawet całkiem nowa, a tamta sprzedam, bo jednak spacerówka już na dłuższy czas będzie w użyciu, a z czasem dziecko jest coraz cięższe a przecież ma nam się wygodnie i lekko prowadzić ;) właśnie dlatego tez nie widziałam sensu kupować całkiem nowego kompletu, jeśli właśnie by się okazało że będę musiała jednak spacerówke zmienić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 17:33

pilik lubi tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sadzicie o wozkach Camarelo? Moja kolezanka sobie chwalila ze lekki, zwrotny, latwo sie prowadzi. Natomiast w sklepie sprzedawca powiedzial ze wola nie ryzykowac ze sprzedaza tych wozkow, tzn ze sa wadliwe?

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, aneca tez mialam na oku, ale jak bylam w sklepie, to jakos mi nie lezal w prowadzeniu. Moim zdaniem nie pasowalam do niego, jakos tak nijako :D
    Oficjalnie mialam byc w sklepie zobaczyc maxi cosi nova 4 albo silver cross, ale nie dojechalamy bo mielismy przygody i nie mialam juz sily ogladac wozkow. Planuje sie wybrac w lutym i ostatecznie cos wybrac.
    Mi zalezy bardziej na spacerowce i na nia bede zwracac uwage, gondola wazna, ale najbardziej potrzebuje by byla odczepiana bo wozek bedzie zostawiany w zabudowanej altance takze chce aby zostal sam stelaz, obowiazkowo mozliwosc odczepienia z tylu, aby byl przewiew, w miare duza zeby byla i w sumie tyle ;)
    Oczywiscie kupuje 2w1, fotelik to dla mnie inna bajka, podrozujemy bardzo duzo i stawiam na jak najlepszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 19:01

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie za rada doświadczonych dziewczyn postanowiłam kupic wypasna spacerowke, do której można dobrac gondole. Spacerowka tak jak mówicie posluzy 2-3 lata a gondola standardowo okolo pol roku. Fotelik tez będę kupować oddzielnie i najlepszy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie kazdy wózek z gondolą wygląda praktycznie tak samo ,mu kupujemy bebetto vulcano używany a i tak spacerówkę będziemy kupować osobno pozniej .

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda nie wiedziałam, że jest opcja wybrania spacerówki i doczepienia gondoli...!
    Ja chce mieć gondole i fotelik wpinany, planuje jeździć trochę do rodzicow czy znajomych czy nawet na zakupy, a jak sama będę jechała to w moim aucie pewnie się tylko zmieści stelaż plus fotelik więc dla mnie to istotny parametr.
    Do sklepów stacjonarnie się wybiorę i też będę sprawdzać. Przez pracę mam spore doświadczenie w prowadzeniu wózków i wiem na co zwracać uwagę żeby mi się wygodnie prowadziło ;)... ja niska jestem, mąż też nie za wysoki więc to też dość istotne z tego co czytałam. Dzieciaczka też takiegoż super długiego raczej się nie spodziewamy po nas (162cm i 172cm ;))

ds022el.png

u4uGp2.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Edwarda nie wiedziałam, że jest opcja wybrania spacerówki i doczepienia gondoli...!
    Ja chce mieć gondole i fotelik wpinany, planuje jeździć trochę do rodzicow czy znajomych czy nawet na zakupy, a jak sama będę jechała to w moim aucie pewnie się tylko zmieści stelaż plus fotelik więc dla mnie to istotny parametr.
    Do sklepów stacjonarnie się wybiorę i też będę sprawdzać. Przez pracę mam spore doświadczenie w prowadzeniu wózków i wiem na co zwracać uwagę żeby mi się wygodnie prowadziło ;)... ja niska jestem, mąż też nie za wysoki więc to też dość istotne z tego co czytałam. Dzieciaczka też takiegoż super długiego raczej się nie spodziewamy po nas (162cm i 172cm ;))
    Od niedawna sa takie opcje. Sa doczepiane normalne gondole albo takie miękkie cos ala cocon. Moim pierwszym wyborem z tego typu wozkow byl quinny flex plus ale na zywo mi sie nie spodobał. A bugaboo sa rewelacyjne i rekomendowane wlasnie dla niskich, ja mam 150 a mąż 175, wiec idealnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 20:14

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie musi byc wyciagana raczka, ja mam 171 a moj 193, takze jestesmy wysocy. Najbardziej pod tym wzgledem podoba mi sie stokke, ale jest zbyt drogi, bardziej bede patrzec tez wozek pod narzeczonego, wiec przydalaby sie wyciagana raczka.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja mam z bugaboo dwa problemy - jeden przekreślające czyli cena, a drugi bardziej naziemny - zupełnie mi się nie podobaj...

J.S. Polecanymi "podróbami" stokke sa podobno tako jumper 4 i Riko Brano lub Riko exper, ale nie mam pojęcia jak u nich z rączkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 20:23

ds022el.png

u4uGp2.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik tak wiem, wielu osobom sie nie podoba. Ja jestem zakochana :p i żaden inny wózek mi sie nie spodobał. A te takie niektóre wyglądające futurystycznie to juz w ogóle. Dobrze ze jest tego tyle na rynku, ze każdy cos znajdzie dla siebie.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ