X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogole nie zaczynam z oglądaniem ciuszków bo przepadnę :p
    A co do lekarzy... też na początku miałam zdarzenie nieprzyjemne w szpitalu... położna powiedziała, że do 22 tygodnia i tak mi nie pomogą i jak mam porobić to i tak poronie więc przyjeżdżam bez powodu... masakra...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, aaa, boskie! Jak te pajace niebieski w paski? Bo ja sie nad nimi zastanawiam. Mi paczka przyszla z nexta w tamta srode, zakochalam sie :D

edwarda20 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te w paski najfajniejsze :) To byl 4pak. Uwielbiam dzieci w takich pajacach, wygladaja przeslodko :)

Alphelia ja mam takich białych bodziakow bardzo duzo, mama mi przywiozla z Primarka jak byla w UK :) Sa najbardziej uniwersalne, zawsze sie przydadzą.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie dziewczęta :)

Z dzidzia niby wszystko ok, waży już 488 gram :) główkę pani dr. sprawdziła i powiedziała że jest mniejsza ale w normie, tzn teraz już się mieści w granicy :) kamień z serca. Jak to powiedziała prawdopodobnie dzidzia jest ogólnie zgrabna :) ale nie spasowala jej średnia klatki piersiowej, powiedziała że jest mała przestrzeń :( i zapisała mnie do innego lekarza na środę, który ma to jeszcze raz ocenić, niby lepiej.. Eh.. Jak tylko się uspokoiłam z główka to teraz to.. :(

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX wrote:
    Witam się po wizycie dziewczęta :)

Z dzidzia niby wszystko ok, waży już 488 gram :) główkę pani dr. sprawdziła i powiedziała że jest mniejsza ale w normie, tzn teraz już się mieści w granicy :) kamień z serca. Jak to powiedziała prawdopodobnie dzidzia jest ogólnie zgrabna :) ale nie spasowala jej średnia klatki piersiowej, powiedziała że jest mała przestrzeń :( i zapisała mnie do innego lekarza na środę, który ma to jeszcze raz ocenić, niby lepiej.. Eh.. Jak tylko się uspokoiłam z główka to teraz to.. :(

Trzeba być dobrej myśli :) Dobrze, że wszystko sprawdziła i dała Ci namiary na konkretnego lekarza. Na szczęście tylko niecałe dwa dni do środy, więc niedługo wszystko się wyjaśni, wierzę, że będzie dobrze :)

XKamaCX lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, a mowila dlaczego maluch jest w tej samej pozycji? Jak sie zachowuje na usg? Martwi ten problem z pomiarami, ktoey raz juz bedziesz szla na pomiar? Dobrze ze z glowka ok, ale ta Pani doktor dziwna najpierw zabiepokoila z hlowka, a teraz z klatka piersiowa. Dobrze ze idziesz do innego lekarza. Mojego malca ciezko bylo pomierzyc, ale dlatego ze on krecil sie jak w mlynie, zmienial co chwile pozycje. Eej to kruszyna, moj wazy 468 tzn wazyl 5 dni temu :D

W srode ide na pierwsze spotkanie w szkole rodzenia ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie, sama nie wie dlaczego nie chce się z tamtąd ruszyć. Dzisiaj był według niej coś mało ruchliwy. To był dopiero 2 termin na pomiary ale łącznie z poprzednimi było 5 podejść (ze spacerami w między czasie) bo maluch nie chciał się ruszyć ani przekręcić z miejsca w którym się ulokowal. Dzisiaj w sumie jakoś jej się udało obejrzeć to co chciała, tzn to czego nie dała rady ostatnim razem. Ale kręgosłupa dalej nie dał sobie zmierzyć, a żeby między nóżki spojrzeć to już nie wspomnę ;)

Heh no widzisz mam małego brzdaca :P

Powodzenia w szkole :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 16:28

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX wrote:
    No właśnie nie, sama nie wie dlaczego nie chce się z tamtąd ruszyć. Dzisiaj był według niej coś mało ruchliwy. To był dopiero 2 termin na pomiary ale łącznie z poprzednimi było 5 podejść (ze spacerami w między czasie) bo maluch nie chciał się ruszyć ani przekręcić z miejsca w którym się ulokowal. Dzisiaj w sumie jakoś jej się udało obejrzeć to co chciała, tzn to czego nie dała rady ostatnim razem. Ale kręgosłupa dalej nie dał sobie zmierzyć, a żeby między nóżki spojrzeć to już nie wspomnę ;)

Heh no widzisz mam małego brzdaca :P

Powodzenia w szkole :)

A dobra ta lekarka jest? juz tu czytalam historie dziewczyn, ktore chodzily do slabych gin, widzieli na usg niewiadomo co, panika itp. Potem sie okazywalo ze wszystko jest ok. Takze na spokojnie, poki jeszcze nic pewnego, nie ma sie co denerwowac.

Ja szkole rodzenia zaczynam dzis :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama Dobrze Cie rozumiem pamiętaj ze lekarz mógł sie pomylić maluch mógł byc zle ułożony mowie Ci ze swojego doświadczenia. Po miesiącu wyszłam ze szpitala do swojego lekarza szlam w skowronkach a tam co słyszę ze u dziecka ma hiperechogeniczne jelito i lekarzowi nie podobała sie twarzoczaszka markery chorób genetycznych bylam juz 16tc i to byl pierwszy przegląd dziecka nie mialam usg genetycznego miedzy12-13tc nt mialam tylko sprawdzone w 11 . Pojechalam do lekarza który zajmuje się wadami płodu twarzoczaszka prawidłowa a jelito jesthiperechogeniczne i jest to spowodowane krwotokiem sprawdził wszystkie narządy i wykluczył zespól downa itp. Ale czekamy na połówkowe zeby sprawdzić czy wszystko ok . U Ciebie tez wszystko będzie dobrze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 16:58

XKamaCX lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, dobrze ze idziesz do innego gina, to juz pojutrze, tez slyszalam rozne historie o ginach.

Edwarda, daj znac jak tam ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam dziewczyny, że szczerze nie wiem czy/jak bardzo jest dobra w swoim fachu. Co prawda to lekarka od prenatalnych ale opini nie znam. Pierwszy raz u niej byłam właśnie 28.12. No i dziś na kontroli. Ale dzis oglądała wszystko tylko przez "normalne" usg a nie w 3/4d. Dlatego mam też metlik w głowie :/ jej słowa były w sumie takie, że jeśli nie mam nic przeciwko to wyślę mnie i umówi mi termin u doktora jakiegoś tam żeby on też jeszcze na to zetknął, bo co 2 pary oczu to nie jedna bo on ma wyższa licencje czy coś tam i może mi więcej powiedzieć i lepiej sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 17:37

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama poczytaj opinie na znany lekarz , a moze sama poszukaj czy gdzies w Twoich okolicach nie ma innego lekarza który zajmuje się głównie usg czy wadami rozwoju . Ja do tej pory mialam zawsze robione USG.

age.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane oooo jejjj ile o wózkach;) ja to kestem ciemna ;) ale moj to jedofyn ale dokladny model to nie wiwm jaki. Kamil mowi ze jest parzadny bo ma amortyzatory regolowane:) skrętne kulka , ale dla mnie najważniejsze ze sie dobrze i lekko prowadzi ;) aaa i ze jest 3w1 ;)

Ooo za nim ja Was nadrobilam o wazyatkim zapomnialam.

Wrocialam już do domu. Soedzilismy z mezem fajnie czas ;)
    Ja dostalam leki od nadciśnienia i przy tych lekach juz ciśnienie jest w normie, kupilam cisnieniomierz i mam mierzyc 4xdziennie .

Trraz ciesze sie swoim łóżkiem;) lece sie cieszyc tym ze jestem już w domu

welonka lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sań super, że już jesteś w domu i wszystko się unormowalo ;) a ten wózek co piszesz fajny ;)

A zmieniając trochę temat, jakie poradniki czytacie? Ja zaczęłam Ciężarówką przez 9 mcy i póki co mi się podoba. Można sie pośmiać ;) chciałam kupić jakiś dla męża, ale nie wiem jaki? Polecacie jakiś?

dqpri09kh0x52aib.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nic nie kupuje bo to za wcześnie. Wolę poczekać :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie aktualizuje mi się pasek?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam tylko artykuly / porady / fora w internecie. Maz tez. Ksiazki niestety maja to do siebie, ze sa ograniczone ilosciowo. A ja i tak wole poczytac na kilku-kilkunastu roznych stronach o tym samym temacie, zeby miec porownanie :)

Eillen moze zle wkleilas?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Czemu nie aktualizuje mi się pasek?

Niestety z tej stronki z której masz suwaczek, nie działa on. Nie aktualizuje się. Tez miałam go na początku ale zmieniłam wlasnie dlatego ze codziennie musiałabym go na nowo robić i wklejać

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4 nie śpię :( nie wiem co jest :(

JS wczoraj w szkole rodzenia bylo zapoznanie, jakas tam podst wiedza o diecie, ruchu, o samej ciąży, porodzie. 6 par, każdy jeszcze niesmialy i cichy :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Od 4 nie śpię :( nie wiem co jest :(

JS wczoraj w szkole rodzenia bylo zapoznanie, jakas tam podst wiedza o diecie, ruchu, o samej ciąży, porodzie. 6 par, każdy jeszcze niesmialy i cichy :)

Ja też miałam dzisiaj problem ze spaniem. Obudził mnie skurcz łydki około 4 i od tamtej pory problem. Przewracanie się z boku na bok aż w końcu zrezygnowałam i wstałam. Zrobię sobie drzemkę w ciągu dnia.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ