Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Oublier wrote:Ja też miałam dzisiaj problem ze spaniem. Obudził mnie skurcz łydki około 4 i od tamtej pory problem. Przewracanie się z boku na bok aż w końcu zrezygnowałam i wstałam. Zrobię sobie drzemkę w ciągu dnia.
U Ciebie w kazdej chwili moze się dzidzia pojawić na świecie. Jak samopoczucie?
-
Pełnia była dokładnie tydzień temu.
A u mnie ok, tylko objawów porodu ani widu ani słychu. Brzuch nie opadł, ciężko się oddycha. Takie typowo ciążowe dolegliwości. Dzisiaj wizyta u lekarza, zobaczymy co powie, ale wiem, że ze względu na cukrzycę ciążową jeśli do 21 nie urodzę to zamykają mnie w szpitalu i będą indukować. Wolałabym tego uniknąć. -
Ja mam wieczorem problem z zaśnięciem a jak zasne to śpię do rana budzę sie8 i mogłabym dalej spać.
Te mdłości i wymioty mnie wykańczają, rano podniosę tylko głowę i musze lecieć do łazienki meczy mnie okropnie ale wymiotuje tyko ślina zjem śniadanie i zaczynają sie okropne mdłości. Czy to sie kiedyś skończy ? -
Welonka moze spróbuj rano kawałek chleba zjeść przed wstaniem z łóżka, u nas takie metody sie stosuje w rodzinie.
U mnie doszly poranne bóle glowy, i osłabienie. Wczoraj jak bylam z mężem w biedronce to zrobilo mi sie slabo i dzisiaj podczas sniadania również. Mam nadzieje ze to nie wina ciśnienia tylko hormony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 09:25
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty takie osłabienia mogą byc spowodowane spadkiem cukru spróbuj zjeść cos słodkiego jak robi Ci sie słabo u mnie to pomaga.
Właśnie myślałam ,ze moze wymiotuje bo za pozno jem śniadanie ale spróbowałam pare razy zjeść wczesniej wtedy tak samo wymiotuje i to jeszcze bardziej mnie meczy . -
Welonka spróbuj coś sobie przygotować wieczorem przy łóżku do jedzenia lub jeśli masz kogoś w domu, to niech rano zanim wstaniesz, przyniesie Ci bułkę albo kromkę chleba. U mnie w rodzinie to pomagało na ciążowe mdłości, mi też, chociaż miałam etap "ostrych mdłości", kiedy żaden z istniejących sposobów na mdłości mi nie pomagał Boję się też, że mogłyby mi wrócić mdłości, bo to byłoby masakra. Mam od paru dni tak, że jest mi przez chwilę niedobrze, ale jak mi się odbije to jest już ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 10:27
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
u mnie to działało na początku w pierwszym trymestrze , teraz jak zjem coś zanim wstanę z łóżka to po wstaniu tym zwymiotuje i do południa juz nic nie zjem a tak przed jedzeniem zwymiotuje sama sliną wodą i mogę zjeśc sniadanie tylko wiadomo nie jest to przyjemne , do mnie mdłości i wymioty powróciły w 18 tc
-
No a ja spalam dzis wysminicie calutka nic przespana nawet nie wstawalam siusiu
Ale wiem co to bezsennosc i problem z zaśnięciem.
Kochane powiedzcie mi na jaki kolor znienialy Wam sie otoczki sutkowe?
Mi sie jakby czerwone zrobily , to dobrze ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 12:18
-
Wymioty i mdłości mogą utrzymywać się nawet do konca ciazy na wadze nie tracę przybieram wyniki mam w normie taki urok ciąży.
Na mnie wszystko przestało działać okolo12tygodnia jak leżałam w szpitalu wtedy kroplówki i leki nasilały wymioty mdłości i zgagę . 16-17tydzien w miare spokojnie moze wymiotowałam raz a od18tc od nowa ale na pewno mdłości sa słabsze. -
Welonka ma mdlosci podobno dobry imbir szwagierce mojej lekarz na wymioty przepisał zwykly lokomotiv niby cos tam pomagało.
Dziewczyny jak u was objawial sie ból więzadeł? Dzisiaj cos mnie brzuch boli a ja nie wiem czy to wiezadla czy cos innego. Nie boli cały czas najczęściej jak cos robie lub się schylam.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
SanKwt wrote:No a ja spalam dzis wysminicie calutka nic przespana nawet nie wstawalam siusiu
Ale wiem co to bezsennosc i problem z zaśnięciem.
Kochane powiedzcie mi na jaki kolor znienialy Wam sie otoczki sutkowe?
Mi sie jakby czerwone zrobily , to dobrze ?
U mnie są ciemno brązowe. Mysle,ze jesli nie towarzyszy temu ból lub pieczenie to jest ok. Pewnie taka natura02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Ja mialam calodzienne mdlosci do jakiegos 15tc. Wymioty skonczyly sie ciut wczesniej. Ale potem jeszcze jakis czas bywalo mi niedobrze, szczegolnie na jakis zapach czy jak bylo goraco, np w markecie. Tez nic nie pomagalo. Musi samo przejsc i juz. A niektore kobiety mecza sie do konca ciazy...