Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No adamex vicco ma naprawde duzo pozytywnych opinii... fajt ze jest z tych ciezszych no ale nie ciezszy jak wszystkie inne modelez tej polki no i w sumie ma wszystko na czym mi w pierwszym wizku zalezy stad tez nasz wybor...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 16:16
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Edwarda tak naprawde zalezy czego opinie dotycza bo zdarza sie ze czyram czesto o wozkach same negatywy ale dotyczace dla mnie osobicie takich pierdol ze szok...
Tak dla odmiany np joolz day 2 ma same ochy i achy a dla mnie ten wozek to kompletka porazka amortyzacja kompletne dno zwlaszcza jak sie wjedzie do parku... super to sie nim moze jeździ po sklepie jak jest pusty ale juz z dzieckiem w wozku i zapakowanym koszem podbicie to dramat... a opinie ma takie ze nic tylko kupowac...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Edwarda widzialam te opinie i to co mnie interesuje ma dobre opinie czyli gondola my gondole bedziemy uzywac do zimy a pozniej 2-3miesiace spacerowki a na wiosne chcemy kupic normalna spacerowke nawet jak wezmiemy bebetto czy inny wozek to i tak na wiosne kupimy sama spacerowke . Widzialam wozek Nowy jak i uzuwazany spaxerowka rozklada sie stelaz nie jest zadrdzewialy a glownie stal w lecie na dworze znajomi nie narzekali . Dlatego my chcemy kupic uzywke nie chce wydawac nie wiadomo ile pieniedzy na wozek jak przed rokiem wymienimy na normalna spacerowke mi zadna nie pasuje spacerowka w wozkach 2w1.
-
Przy gondolach i jej wymiarach pamiętajcie, żeby liczyć od środka czasami producent podaje wymiar całej gondoli a wiadomo z każdej strony materiał trochę zabiera, ze tka powiem
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Jestem po wizycie.
Wszystko jest dobrze. Będzie CHŁOPAK tak się wiercił że ciężko było zdjęcie zrobić ale co do płci wątpliwości nie było poza tym wszystkie wyniki super, szyjka długa zamknięta. Poplakalam się ze wzruszenia.Alphelia, welonka, Cukierniczka, pilik, summer86, Cccierpliwa, pumka1990, Andziula_1988, Paulinaaa lubią tę wiadomość
-
A ja znowu z pytaniem do dziewczyn z rozchodzącym spojeniem. Ból spojenia zazwyczaj jest opisywany jako ból przy poruszaniu się zmianie pozycji i często pachwiny. A czy odczuwalyscie bóle na srodku, bardzo nisko takie klocie nawet przy leżeniu bez ruchu. Ból umiejscowiony jest bardzo nisko prawie między nogami ale jeszcze na wzgórku?
-
Zolza_ wrote:A ja znowu z pytaniem do dziewczyn z rozchodzącym spojeniem. Ból spojenia zazwyczaj jest opisywany jako ból przy poruszaniu się zmianie pozycji i często pachwiny. A czy odczuwalyscie bóle na srodku, bardzo nisko takie klocie nawet przy leżeniu bez ruchu. Ból umiejscowiony jest bardzo nisko prawie między nogami ale jeszcze na wzgórku?
-
teqz wrote:Nie, jak leze bez ruchu to nie czuje bólu. Często ból powodowany jest infekcja intymna, nic innego mi do głowy nie przychodzi.
-
Zolza_ wrote:No infekcja to nie jest bo od 14 dni się leczę i jeszcze nie skończyłam brać nystatyny. A nie mam pojęcia co to może boleć. Myślałam że to może spojenie bo w sobotę się przeforsowałam. W czwartek jednak byłam na połówkowych i wszystko było ok szyjka długa zamknieta. Z dzieckiem też ok. Więc nie wiem co to jest liczyłam na Wasze doświadczenie.
-
Mnie spojenie boli wlasnie na srodku łona / wzgórka lonowego. Pachwiny nie. I nie jak leze. Jak sie przekrecam, wstaje i chodze.
Wydaje mi sie, ze jak jest duze rozejscie to moze jednak bolec jak sie lezy. Nigdy czlowiek nie lezy absolutnie bez ruchu... Poobserwuj sie i w razie czego ortopeda.
-
Ja odwiedziłam w weekend taki mały sklep z wózkami w okolicach domu moich rodziców, który sprzedaje wózki tylko od jednego z polskich producentów od sześciu lat.
Pierwszy raz słyszałam nazwę firmy (Baby Merc, Faster 3), ale wózek był fajny (polscy producenci chyba w ogóle używają tych samych części składowych, nawet o tym gdzieś tu na forum przeczytałam). Spodobało nam się to, że sprzedawca sporo opowiadał o tym, co jest najczęściej reklamowane/serwisowane - co się najczęściej psuje w wózku.
Opinie na ceneo ma skrajne, i szczerze mówiąc, wygląda to jak jakaś wojna na komentarze producentów wózków - są albo jedynki, albo piątki Gdyby nie ten sprzedawca, pewnie bym na wszelki wypadek odpuściła, ale wyglądało na to, że był szczery i dobrze orientował się w temacie (sam ma zresztą małe dzieci i pokazywał jak wygląda jego wózek po użytkowniu).
Póki co mamy więc faworyta, choć wiedzy na temat wózków jeszcze nie mam zbyt dobrej, więc na pewno jeszcze odwiedzimy kilka sklepów przed podjęciem decyzji.
Pokażę Wam kolory, które mi się podobają - materiał tego w kropeczki wydaje mi się praktyczniejszy, za to ma białą ramę, a na niej bardziej widać rysy. Za to te z szarą ramą podobają mi się takie jasne. I sama nie wiem, muszę to chyba na żywo zobaczyć - w sklepie nie było wszystkich kolorów
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8049f19f777a.png
Cccierpliwa, maluch zaczął kopać?
U mnie niby-niby coś czuję, ale nadal nie mam pewności, czy to to. Co ciekawe, mój mąż chyba lepiej czuje, niż ja... :o
W sobotę rano coś chyba faktycznie się działo, jak położyłam się na brzuchu na prawej stronie i trzymałam rękę w tym miejscu, które stykało się z łóżkiem.
Pokazałam mężowi i też coś czuł. W ciągu dnia też czasem miałam wrażenie, że coś tam się rusza.
Za to w niedzielę i wczoraj cisza. Wczoraj wieczorem już byłam trochę zła, leżałam na boku, mąż za mną z ręką na brzuchu i powiedział, że dwa razy go ewidentnie kopnęła - a ja nic nie czułam wtedy od środka. Potem jak sama próbowałam z ręką, to też nic. Prawie pomyślałam, że mnie okłamuje, żebym się już tak nie niecierpliwiła, ale podobno nie kłamał
Wychodzi więc na to, że mój mąż szybciej czuje ruchy dziecka, niż ja
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi88 sprzedawcy bym nie sluchala bo on po prostu wykonuje swoja prace i chce sprzedac. Nie to ze znowu jecze i wprowadzam zly nastroj ;p ale zajmuje sie HR w wielkiej, ogolnopolskiej firmie handlowej, ktora ma 150 sklepow na terenie calej Polski (nie powiem jaka;p), rekrutuje ludzi do pracy i tez ich szkole wlasnie z obslugi klienta i sprzedazy. Oni musza byc jak najbardziej szczerzy i przekonywujacy - dlatego np pokazal ci zdjecie swojego wozka, powiedzial ze tez ma dzieci itp po to aby sie z Toba utozsamic, zebys poczula bliskosc Do tego sprzedawcy maja wskazniki, na ktorych pracuja, np jest wozek tanszy, ale marża jest na nim wyzsza i on bedzie Cię przekonywal jaki ten tanszy jest super - sprzeda, firma zarobi wiecej, a i on ma od tego wyzszą prowizję. Pomijajac wlasnie prowizje od sprzedazy, progi ktore musza osiagnac zeby miec wyzsza premie kwartalna np, sa jeszcze konkursy, ktore robia albo firmy ktorych wozki sprzedajemy, albo sam kierownik sklepu, taka dodatkowa motywacja dla sprzedawcow do wyzszej sprzedazy.
Dopoki nie zaczelam pracowac w firmie handlowej to tez nie mialam pojecia, ze tak to wyglada, poczatki byly dla mnie szokujace, ale tak jest w calym handlu i nic sie z tym nie da zrobic. Dlatego nawet jesli chodze po sklepach, to sprzedawcy nie slucham ;p Wole opinie uzytkownikow danej rzeczy.
Co do ruchow, to ja poczulam pierwsze kilka kopniakow po 21tc, w nocy jak lezalam na wznak. Potem bylo roznie. Moj maz to dobrych kilka tyg pozniej dopiero poczul. Takze nie martw sie, na spokojnie.
-
Mi88 ten wózek ma moja kuzynka, jej mały ma teraz 5miesiecy, więc nie używa go bardzo długo, ale póki co jest bardzo zadowolona ja go prowadziłam w zeszły weekend i wydawał się być całkiem spoko Magda ma dokładnie taki:
http://www.babymerc.pl/oferta/5/faster-3-style
Z plusów co mówiła, to bardzo fajnie się go prowadzi, jest zwrotny, mały ma już 5miesiecy i ubrany w zimowy kaftanik, kocyk itp. a miejsca w gondoli jeszcze sporo i tapicerkę podobno się łatwo czyścimi88 lubi tę wiadomość
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Mi88 wozek fajny sama mialam na oku ale juz wlasnie 3 style i 2 style srednio mi sie podobaja... chcialabym fastera jedynke ale niestety jest prawie nie do zdobycia takze odpuscilam sobie... min dlatego ze kropkowane prazkowane itp materialy to nie dla mnie a jak juz sa gladkie to mi sie nie widza... pod tym wzgledem jedynka byla chyba najlepsza... i pod kilkoma innymi...
Co do malucha to czasem czuje w zeszly weekend w puatek nawet bardzo poczulam ale od tamtego czasu raczej bardziej subtelnie... w ogole to przypuszczam ze juz wcześniej moglam ruchy podejrzewac ale wlasnie myslalam ze to mocniejsze bedzie a tu sie okazuje ze poczatkowe to wlasnie czesto takie muskanie ze czuje sie cos ale naprawde lekko... czasem jestem pewna co do tego ze sie wlasnie kreci ale pod reka sie jeszcze zlapac maluch nie dal a czasem jest tak lekko i krotko ze sie zastanawiam czy to bylo to...mi88 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
AnkaK90, super! Dzięki za opinię, takie są najlepsze, tak jak Edwarda mówi
Edwarda, to był taki sklep w - jak by to powiedzieć - wiejskim stylu Wieś pod małym miastem, prywatny sklep ulokowany w budynku na tyłach domu (na stronie ma napisane, że może po kontakcie telefonicznym otworzyć w niedzielę - bo po prostu tam mieszka).
Nie podejrzewam faceta o bycie przeszkolonym pod kątem sprzedażowym, nie sprawiał takiego wrażenia Ale wiadomo, że w jego interesie jest sprzedać to, co ma, więc nie można mu całkiem wierzyć.
Jednak opiniom w internecie też nie do końca, bo tam też pełno szeptanego marketingu - jedyne, czemu ufam w internecie, to np. Wasze opinie i dziewczyn, które znam
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo