Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa to super, że zaczynasz czuć pierwsze ruchy kiedy masz kolejną wizytę?
Pamiętam pierwsze delikatne ruchy Lilki, na które z niecierpliwością czekałam pierwsze próby poczucia kopniaka pod ręką, poczucia ich też przez męża oraz uchwycenia ich na filmiku a teraz skończyła się subtelność i mała szaleje w moim brzuchu haha widać jak brzuch cały faluje, jak opieram rękę na brzuchu to kopniaki są takie silne czasem, że ją zrzucają z niego już nawet nie raz ciężko zasnąć jak Lilka daje czadu ze swoim wierceniem się w środku czas szybko leciWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 16:13
mi88 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia ja juz czekam niecierpliwie na te konkretne ruchy...
Za 2 tyg mam w srode usg w tym centrum badan prenatalnych co mnie gin skierowal a w czwartek wizyte i polowkowe u niego... takze za 2 tyg ogladamy brzdaca 2 dni pod rzad... chociaz szkoda mi ze w tym centrum nie bylo wczesniejszych terminow zeby ogladac z wieksza rozpietoscia ale czesciej...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U mnie jeszcze falowanie brzucha nie udało się nagrać, co tylko wyciągnę tel to Mały się uspokaja ale podobno dzieci tak mają. Nie wiem z czego to wynika, ale śmieszne to. Nagrałam jakieś filmiki, ale nie widać na nich aż tak bardzo jak na zywo. Ale jeszcze jest trochę czasu. Ostatnio sprawdzałam na yt jak się rusza brzuch jak dziecko ma czkawkę, bo tak czasem mi się zdaje jakby Mały miał. I tam trafiłam na filmiki z 36 37 tc. Co tak się na nich dzieje. Na jednym widać nawet stopkę dziecka
-
Pumka jesli o recaro chodzi to kompletnie nic nie wiem o tych fotelikach... nazwe slyszalam nie raz ale bardziej w kontekscie juz tych "starszych" fotelikow ale o tych pierwszych ani jednej opinii wiec nie pomoge
pumka1990 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Andziula_1988 wrote:U mnie jeszcze falowanie brzucha nie udało się nagrać, co tylko wyciągnę tel to Mały się uspokaja ale podobno dzieci tak mają. Nie wiem z czego to wynika, ale śmieszne to. Nagrałam jakieś filmiki, ale nie widać na nich aż tak bardzo jak na zywo. Ale jeszcze jest trochę czasu. Ostatnio sprawdzałam na yt jak się rusza brzuch jak dziecko ma czkawkę, bo tak czasem mi się zdaje jakby Mały miał. I tam trafiłam na filmiki z 36 37 tc. Co tak się na nich dzieje. Na jednym widać nawet stopkę dziecka
Mi dzisiaj udało się nagrać chwile ale na złość miałam slaba baterię i filmik jest ciemny ale cos tam widać -
Ja myślałam że poczekam długo na ruchy, bo mam te łożysko na przodzie niby, ale od tygodnia jakoś czuję, i to codziennie, najbardziej wieczorem i po jedzeniu ( po lodach i po kawie ! )
A dziś pierwszy raz widziałam jak uniosła się skóra podczas ruchu, potem myślałam że się powtórzy i chciałam nagrać i dupa, nic już nie było :p
Jak czuje ruchy,to tak wewnątrz, mąż wtedy przykłada rękę i nic nie czuje :p
Ale na to jeszcze na pewno czas, mówię, dopiero dziś zobaczyłam sama pierwsze wybrzuszenie.
Ja póki co jestem za tym wózkiem bebetto bresso premium class 2w1, po świętach pójdę zobaczyć na żywo i zobaczę czym się różni wersja premium, bo jest 500 zł droższa.
Widać już u mnie brzuch, ale nie jest duży. Dziewczyny, może głupie pytanie... skoro mi nie przeszkadza to mogę spać dalej jak chcę ? Na brzuchu, na każdym boku ?
Coś mi się kiedyś obiło że nie można po 5 miesiącu, ale może to zabobon ?
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Ja to jestem niepocieszona bo Czarek jest obrócony plecami do mojego brzucha i tylko widzę jak się pupą do mnie wypina ginekolog powiedziała, ze małe szanse ze się obróci wokół własnej osi i już raczej tak zostanie wiec tyle mam z czucia kopniaków itp z dzisiejszej wizyty wazy 1400g już a jutro zaczynam 31tc
Paulina ja do momentu jak mogłam to spałam na brzuchu, to bzdury, ze nie można w jakichś tam pozycjach spać. Można i na lewym i na prawym boku na spokojnie, a póki możesz na brzuchu to tez tak spij skoro Ci wygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 19:59
-
Z tym spaniem to nie do konca ze bujda...
Fakt ze jeat trabione a nie trzeba spac wylacznie na lewym boku ale jest zalezane w wiekszosci ze wzgledu na to ze ze spiac na plecach lub prawym boku kiedy dziecko zaczyna juz troche wazyc mozna doprowadzic do ucisku zyly glownej ktora przebiega po prawej stronie kręgosłupa i doprowadzic tym do niedotlenienia dziecka... ja tez leze i na plecach i na prawym boku bo nie da sie zawsze i cala noc na lewym ale na szczwscie lewy od zawsze lubie wiec staram wie to wykorzystac i jednak wiecej spac na lewym... no ale tylko na lewym bym napewno nie wytrzymala...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziewczyny jak u was z laktatorami? Jakie kupujecie (te ktore planuja)?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Teqz moja Oliwia tak samo jest tak odwrócona i kopniaczki to są takie delikatne jak pierwsze ruchy a najbardziej czuje jak rozpycha się przeciąga a kopniaki czuje jak leżę na boku to przy zebrach czuje, i zawsze chowa twarz i nie możemy zrobić fotki w 3d.
Co do spania to teraz w szpitalu położone bardzo zwracaly uwagę żeby za często na plecach nie leżeć a najbardziej dziewczynom które już były po 30tc -
Ja nie spie, nie leze na brzuchu od momentu jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. Nikt mi nie mowil, ze nie moge ale jakos sama stwierdzilam ze nie.
Cale zycie zasypialam na prawym boku i tak najczesciej leze i spie. Na lewym jest mi po prostu bardzo niewygodnie. Moja gin mowila, zebym w ciagu dnia starala sie wypoczywac na lewym, a spac jak chce byle mnie bylo wygodnie. I wychodzi, ze glownie prawy bok.
-
Cccierpliwa wrote:Z tym spaniem to nie do konca ze bujda...
Fakt ze jeat trabione a nie trzeba spac wylacznie na lewym boku ale jest zalezane w wiekszosci ze wzgledu na to ze ze spiac na plecach lub prawym boku kiedy dziecko zaczyna juz troche wazyc mozna doprowadzic do ucisku zyly glownej ktora przebiega po prawej stronie kręgosłupa i doprowadzic tym do niedotlenienia dziecka... ja tez leze i na plecach i na prawym boku bo nie da sie zawsze i cala noc na lewym ale na szczwscie lewy od zawsze lubie wiec staram wie to wykorzystac i jednak wiecej spac na lewym... no ale tylko na lewym bym napewno nie wytrzymala...edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Ja tez sie zwykle na prawym boku na lewym nie potrafie zasnac. Bylam dzis na badaniach moczu i morfologi. Morfologia wszystko ok jednak w moczu wykryto bakterie i podwyzszone leukocyty Objawow infekcji brak. Wizyte mam dopiero w przyszlym tyg. Znow zaczynam sie martwic. CZy ktoras z Was leczyła podwyzszone leukocyty w moczu? Tylko antybiotyk wchodzi w gre? czy jakies inne dorazne srodki tez sa brane pod uwage?
-
To akurat ostatni blog swiata jaki czytam ale dzieki i przeciez napisalam ze mozna spac na kazdym ale niesie to za soba pewne ryzyko jesli dziecko jest juz duze i ciezkie a naduzywa sie lezenia na plecach co oczywiscie nie znaczy ze napewno cos sie stanie...
I nie nie czerpie wiedzy z forow blogow czy od poloznych ktore nadal uwazaja ze trzeba dietowac kiedy sie kp
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Vanilka wrote:Ja tez sie zwykle na prawym boku na lewym nie potrafie zasnac. Bylam dzis na badaniach moczu i morfologi. Morfologia wszystko ok jednak w moczu wykryto bakterie i podwyzszone leukocyty Objawow infekcji brak. Wizyte mam dopiero w przyszlym tyg. Znow zaczynam sie martwic. CZy ktoras z Was leczyła podwyzszone leukocyty w moczu? Tylko antybiotyk wchodzi w gre? czy jakies inne dorazne srodki tez sa brane pod uwage?
-
Cccierpliwa wrote:To akurat ostatni blog swiata jaki czytam ale dzieki i przeciez napisalam ze mozna spac na kazdym ale niesie to za soba pewne ryzyko jesli dziecko jest juz duze i ciezkie a naduzywa sie lezenia na plecach co oczywiscie nie znaczy ze napewno cos sie stanie...
I nie nie czerpie wiedzy z forow blogow czy od poloznych ktore nadal uwazaja ze trzeba dietowac kiedy sie kpkaszelkowa lubi tę wiadomość
-
Vanilka wrote:Teqz a w ciazy moge stosowac Furaginum? Bo cos takiego mam w domu tylko niestety bez ulotki. Jak z dawkowaniem u ciezarnych? Ile tego trzeba brac?