Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Edwarda pytabie kiedy lokator postanowi wyjsc haha... bo to juz inna sprawa
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
To tak jak u nas w szppitalu była ponad tydzień do przodu a równy tydzień później u lekarza już była do tyłu, lekarz powiedział że wszystko dobrze. Podobno nie powinno się porównywać dziecka na różnych sprzetach.
A u nas same bliźnięta będą ja 21.05 maz 28.05 a termin mam na 3.06:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 14:01
-
Hej dziewczyny
Witam się w końcu po świętach. Jakoś nie mogłam się ogarnąć ;-p lenistwo pełną parą
U nas planowo raczek będzie, ale jakby tak kilka dni się pospieszył to byłby bliźniak i też było by dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 14:45
-
U nas jak nic będzie lew, chyba, że się bardzo pospieszy.
Kiedyś nawet zwracałam uwagę na znaki zodiaku bo wydawało mi się, że idealnie pasuję na barana, ale poznałam mojego męża skorpiona i tu wg. teorii znaków zodiaków powinniśmy się pozabijać6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U mnie mąż baran, z 15.04. A mała będzie lwem
Odnośnie pappa - nam dwóch lekarzy odradzało, czytałam też, że może źle wychodzić przy mutacjach, więc sobie darowałam. Myślałam o nifty, ale zrobiliśmy usg genetyczne u bardzo dobrego lekarza ze świetnym sprzętem, wyszło dobrze i stwierdziłam, że to mi wystarczy.
To też zależy od tego, co planujesz zrobić, jeśli dziecko jest chore.
My zdecydowaliśmy, że zabieg tylko jeśli dziecko nie miałaby szans przeżyć do porodu albo żyłoby tylko krótki czas po. A to jednak widać na usg. ZD czy Turnera nic by nie zmienił - po prostu wcześniej dowiedzielibyśmy się tego, że jest chore.
Dodatkowo - załóżmy, że ktoryś z zespołów wyjdzie na 1:200, czyli wskazanie do amniopunkcji. Ale poronienia po amniopunkcji to 1:100. Większa więc możliwość poronienia zdrowego dziecka, niż tego, że jest chore. Co wtedy?
No i ostatnia kwestia - te choroby to tylko ułamek, dobry wynik mówi tylko, że dziecko nie ma choroby związanej z niedoborem/nadmiarem genów.
To wszystko sprawiło, że ostatecznie poprzestaliśmy na dobrym usg. Gdybyśmy byli zdecydowani na usunięcie w przypadku każdej z chorób, pewnie jednak byśmy zrobili nifty.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Ja juz po dzisiejszej wizycie. Nareszcie sie odstresowalam. Wszystko jest Super Maja wazy 834g. Krzywa okazała sie nie taka straszna jak myslalam trzeba tylko ograniczyc slodkie i tyle uff Najwazniejsze ze naczczo i po 2 h wyniki ładne. Mocz po krzywej to jakies nieporozumienie i niepotrzebnie kazały mi to robic w labo.
Aa do tego tescie zaoferowali ze kupia wozek a moja mama lozeczko i wszytskie te do lozeczka. To najwieksze wydatki odeszly:)
Loczek czemu musisz az do konca czerwca pracowac? Podziwiam. Ja juz z moim brzucholkiem juz teraz nie dala bym rady a co dopiero jeszcze w czerwcu.pilik, Loczek2018, Alphelia lubią tę wiadomość
-
Eilleen wrote:Macie radę gdzie kupić kurtkę wiosenną nie za miliony monet?
H&M?
Fajne parki ciazowe są na zalando, ale drozsze.
Ja to zawsze mialam taki problem z rozmiarem (wszystko za duze), ze jak musialam cos takiego kupic jak kurtka, to wybieralam sie na caly dzien do jakiejs galerii i lazilam, lazilam, lazilam. Na ogol w koncu cos bylo na mnie dobre. Nie chce sobie przypominac co ja przeszlam szukajac zimowej ciązowej brrr. Katorga. A teraz wyciagnelam swoja zwykla kurtke wiosenna, wiadomo nie zapne sie, ale i tak jest tak cieplo, brzuch grzeje, ze nosze cienka bluzke i rozpieta kurtke.
-
Ja zamawialam teraz na bonprix jedna przyszla ale mi sie nie widzi czekam jeszcze na druga zeby na raty w razie co nie odsylac
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Co do pracy ja juz od listopada od czasu punkcji nie pracuje...
Najpierw bylam na zwolnieniu do wizyty serduszkowej a po poinformowałam szefa o ciazy i dostalam zakaz pracy...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Eilleen, w ten weekend jest weekend zniżek w którejs z gazet, wiec można złapać rabat niezły.
Poszukałabym w H&M lub C&A.
Ja chyba nie kupuję wiosennej, stosuje te samą metodę co edwarda. Na deszczowe dni mam awaryjnie większą sportową.Paulinaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tak samo. Już teraz mam taki przejściowy płaszczyk, którego za nic nie zapnę, ale nie ma potrzeby. Na Wielkanoc, jak było zimniej, miałam długi ciepły szalik, który zasłaniał wszystko z przodu
A za chwilę to w ogóle bez kurtki się obejdzie
Byliśmy dziś na ostatecznej wyprawie wózkowej i zostanę chyba przy tym, o którym pisałam ostatnio. I chyba będzie ten Baby Merc w kropki, tylko chyba z szarym stelażem - https://www.youtube.com/watch?v=xsF3T7rLhdw
Patrzyłam też na całkiem podobny Bebetto Tito, i o ile ma fajny sposób na zdejmowanie gondoli, to przeszkadzał mi ten dodatkowy daszek przy gondoli - jego się nie da tak ładnie złożyć do środka, żeby się równo schował - wygina się, ale wygląda to tak, jakby to było na siłę. A ja mam problemy z takimi drobiazgami, musi być równo
A fotelik chcemy chyba rozkładany, więc do wyboru mamy Cybex Cloud i Kiddy Evolution (Evoluny rozkładanej w aucie nie potrzebujemy, nie będziemy daleko jeździć). I dowiedzieliśmy się, że do nich nie ma bazy, która będzie pasowała do większych fotelików. Trochę szkoda, więc się jeszcze zastanawiamy nad tym rozkładaniem, ale jakoś podoba mi się to, że maluch będzie miał bardziej ergonomiczną pozycję, kiedy będzie w foteliku poza samochodem.
Cybex podoba mi się bardziej, i fajna cecha - można nawet przy rozłożeniu mieć ten pałąk do noszenia rozłożony. W Kiddym się tak nie da - do przeniesienia trzeba go złożyć.
Jest jeszcze Joie I Level, tylko on jest nowy i jeszcze nie ma testów ADAC. Za to jest najtańszy z tej trójki, i też można go przenosić w rozłożonej pozycji. ADAC chyba będzie w maju, więc poczekamy
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Eillen może popatrz za kurtkami typu Parka ze sciagaczami w pasie i może Ude się wziąść w rozmiarze sprzed ciąży i nie będzie na chwilę. Ja cała zimę przechodziłam w parce sprzed ciąży dzięki tym scigaczam i dalej jest dobra.
Myślałam że nie będę mieścić się na wiosnę w kurtkę cienką a tu mile zaskoczenie jest dobra i nawet mieszcze się w płaszcz wiosenny tu dopiero co się zdziwiłam :dWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 21:33