Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi88 popatrz ns inne testy akurat ADAC sa najmniej wazne bo ich ocena jest zawsze zawyzona przez wyglad design i uzyte materialy bo to wchodzi tez w sklad oceny fotelika u nich i czesto ocena fotelika jest wysoka a malo ma wspolnego ta wysoka nota z bezpieczenstwem jak ci zalezy na joie to poszukaj wszystkich innych testow zderzeniowych
A co do bazy to wiele kolejnych fotelikow ma tak jakby baze w sobie ze nie potrzebuje osobnej tylko sam fotelik 9-18kg da sie wpiac w isofixa to tak jakby ci zalezalo na rozkladanym...mi88 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja niestety musiałam kupić sobie kurtkę... Wiosenny płaszczyk miałam dość obcisły rok temu, więc teraz nawet go nie szukałam. Kurtkę od deszczu mam, ale potrzebowałam coś bardziej na wyjścia. w Diverse udało mi się dostać kurtkę, była 40% taniej, z 240 na 150 zł przecenili
-
mi88 bardzo fajny wózek, podoba mi się. Chociaż dalej twierdzę, że nie widzę wielkiej różnicy między wózkami :p :p
Ja słyszałam wcześniej żeby nie kupować tych 3w1, a sama się teraz zastanawiam bo https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/zestawy-3w1/z-fotelikiem-cybex/p/wozek-3w1-bebetto-bresso-fotelik-cybex-aton-5-7522.php -tu na stronie jest promka, i w zestawie fotelik cybex, kolezanka ma i sobie chwali - czyli co jednak 3w1 czasem można wziąć ?? Co o tym uwazacie ? Może w końcu w kwietniu uda mi się zobaczyć ten wózek na żywo....
Rozważam też ten : https://boboland24.pl/bebetto/bebetto-tito-s-line-2017
To moi faworyci póki co ...z neta :p
Jak weszłam na porównywarkę tych dwóch to nie widziałam różnicy praktycznie w niczym.
mi88 - jak tam ruchy ? czujesz już ?mi88 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Psulina zestaw 3w1 to nazywanie zestawu gindola+spscerowka+fotelik jednej firmy jednego producenta czyli np wzielabys fotelik no name ten ktory bebetto sobie produkuje...
Dla mnie wozek np bebetto plus fotelik cybex to mimo tego jak to napusane u sprzedajacego zestaw wozek 2w1 plus fotelik a w typowych 3w1 zazwyczaj sa dodawane foteliki ktore wygladaja identycznie jak wozek z takich samych materialow i jest on watpliwej jakosci jesli o bezpieczenstwo chodzipilik, mi88, Paulinaaa lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja już po USG. Młody nadal jest chłopakiem waży 293 gramy. FHR 143. Wszystkie parametry prawidłowe. Pępowina trójnaczyniowa. Położenie miednicowe, łożysko na ścianie tylnej, płyn owodniowy w normie.
Ryzyko skorygowane Tr21 1:19358
Martwi mnie jednak jedna rzecz, pomimo, że lekarz mówił, że wszystko jest dobrze. Jeśli chodzi o fale tętna w przewodzi żylnym. A/S jest na dolnej granicy normy - 0.41. Wiecie co to znaczy?welonka, Alphelia, Andziula_1988, Loczek2018, Eilleen lubią tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Ccierpliwa, w adac patrzę tylko na rubryczkę 'bezpieczeństwo' Poczekam do maja na testy, bo pod koniec powinny być. Ale na inne też popatrzę, dzięki za radę!
Paulinaa, dla nas też większość wózków jest taka sama Są oczywiście wyjątki z innym designem, ale zwykle też i w innej cenie
Dlatego wczoraj przejrzeliśmy jeszcze wszystkie wózki w sklepie, nie widzieliśmy różnicy między tymi, które były dla nas ok, a tym wybranym wcześniej, więc chyba zostaniemy przy nim
Bebetto fajne, też o nim myślałam, ale właśnie ten daszek przy gondoli mi nie podszedł. Za to sposób wypinania gondoli super!
Ruchy - czuję, czasem mocniej, czasem rzadziej, ale codziennie coś jest Nadal zostaje to parę procent niepewności, że to jelita, ale to chyba dlatego, że nie mam przezroczystego brzucha
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Ale tu cisza ostatnio. Pogoda piękna to pewnie każda korzysta
Mam pytanko. Od początku brałam luteinę, teraz nie biorę i zauważyłam wydzielinę z pochwy jakby upławy. Wcześniej nie zwracałam uwagi, bo przy Luteinie i tak tam wypływało sobie coś. Jak powinna wyglądać wydzielina? Jak to jest u Was? -
U mnie od prawie dwóch miesięcy śluz przyjął formę takich właśnie upławów - co jakiś czas (kilka razy dziennie) czuję, że coś wypływa. Za każdym razem muszę sprawdzić, czy to nie plamienie
Ogólnie sporo śluzu, ale w taki właśnie stresujący sposób wypływaAndziula_1988 lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Andziula jak upławy są żółte/zielonkawe albo mają nieprzyjemny zapach warto zrobić posiew i to sprawdzić. Jak są takie delikatne mleczne to nawet jak ich więcej to raczej wszytko ok.
Ja mam trochę więcej niż przed ciążą, ale też nie jakieś duże ilości.
Najlepiej obserwuj i w razie wątpliwości podpytam gina
Ja mam kryzys ciążowy totalnie. Ponad tydzień już się z niego nie umiem wygrzebać. Waga leci w górę, zgagi męczą bardzo często, w nocy źle sypiam, przez nogi ledwo chodzę, a od zmiany dawki heparyny mam ciągle siniaki i zastrzyki bardziej bolą... do tego wyglądam jak słoń. Zaczynam już odliczać do czerwca. Nie chce narzekać, chciałabym żeby ciąża była takim pięknym i magicznym czasem jak w filmach pokazują, ale niestety u mnie nie jest... psychicznie też już jestem wykończona. Ale do czerwca już coraz bliżej...!
Szyje trochę żeby nie myśleć. Mam już kokon, kocyki, trochę ciuszków. Codziennie coś staram się zrobić dla malutkiej ...Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Widziałam na Kwietniówkach, że Edwarda urodziła - gratulacje oraz wszystkiego dobrego dla mamy i Henia
J.S. - jak się trzymasz?
Pilik, doskonale Cię rozumiem. Zresztą pisałam na Ex-testerkach swoje ciążowe żale. W czwartek poszłam na spacer i pierwszy raz od dawna miałam dobry humor, to jak na złość w piątek na wizycie dostałam info o skróceniu szyjki i znów siedzę w domu.. Zrobię wszystko aby malutka siedziała jak najdłużej w brzuszku, ale ten ciągły strach i kiepskie samopoczucie potrafią przytłoczyć. -
Summer dokładnie...! Miałam kilka tygodni luzu psychicznego a teraz ciągle myśli że nagle wody odejdą, szyjka się skróci czy coś się podzieję. Po 34 tc może będę spokojniejsza. Nince mówię że do czerwca ma siedzieć, a potem już niech robi co chce.
Mąż już też się niecierpliwi, też pewnie dlatego że widzi że ja się męczę... -
Pilik, też mówię do Małej, że ma siedzieć w brzuszku do czerwca. Każdy tydzień więcej na suwaczku jest dla mnie ogromną ulgą.. ale jednak to nadal wcześnie i najlepiej byłoby wytrwać chociaż do 34 a najlepiej 37 tygodni.
pilik lubi tę wiadomość
-
Widzę każda z Nas ma to samo. Też tak mówię do Małego, że do czerwca musi tam sobie fikać. I też w głowie gdzieś obawy mam, żeby do tego 34-35 tc donosić. Nawet ostatnio stwierdziłam, że stresuje mnie czytanie forum jak u dziewczyn z mojego wątku coś się dzieje i ostatnio nie zaglądam. Albo tak sporadycznie.
Upławy mam białe i na wkładce później ewentualnie lekko żółtawe. Zapach raczej normalny. Bede obserwować.
Edwarda gratulacje w takim razie!! Dużo zdrówka dla Was ;* niech się Henio dobrze chowa a Ty wracaj do formy -
Czesc
Summer, dzieki ze pytasz :*
Jako tako, podawali mi przeciwbolowe, a dzisiaj znowu magnez. Mam nadzieje ze wyjde w przyszlym tygodniu i bede lezec w domu, szyjka skrocona, na ktg skurcze ale nieregularne i o slabszym natezeniu. Zobaczymy, mam nadzieje ze maluszek sie cofnie glowka i nas wypuszcza, jestem dobrej mysli -
J.S. tego Ci życzę z całego serducha! Do 37 tyg już u Ciebie na szczęście niedaleko i najważniejsze, że sytuacja opanowana
Przy jakiej długości szyjki Twój lekarz zalecił leżący tryb?
U mnie w piątek 26 mm (wcześniej 33-34 mm) i w zasadzie lekarz kazał się nie przejmować.. ale mam co do tego wątpliwości.
-
J.S. Ojej nie doczytałam że znowu jesteś w szpitalu mam nadzieję, że się poprawi i w poniedziałek wrócisz do domu na przynajmniej trzy kolejne tygodnie!
Summer moja gin mówi że do 0,5cm różnica w długości szyjki to żadna różnica i może wynikać ze zmęczenia, innego ułożenia, mniej dokładnego pomiaru... mi się od jakiegoś tygodnia dużo mocniej i częściej spina brzuch więc już mam stres i myśli głupie -
Ja nawet nie wiem ile moja szyjka ma, jedynie ze jest super, długa i zamknięta. W sumie mi tyle wystarczy.
Przez weekend strasznie się rozchorowałam, pojechałam dzisiaj do lekarza dyżurnego. Stwierdził że nic mi nie jest i mam kupić sobie promama a ja nie mam głosu prawie, kupiłam sobie syrop na kaszel bo od niego boli mnie cały brzuch i gardło. Jutro ogarnę wizytę u rodzinnego. Zjadłam kanapkę z czosnkiem i teraz rozbolał mnie żołądek