Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas urządzanie ogólnie rzecz biorąc to jest gotowe w tym tygodniu ubrałam kołyskę, zamontowaliśmy z mężem fotelik w samochodzie, przygotowałam pampersy w pokoju. Musimy jeszcze kupić żarówki do lampek nocnych, a poza tym to myślę, że wszystko już czeka na Lilkę Szumisia, niani, maty edukacyjnej nie kupowałam, bo możliwe, że dostaniemy od kogoś w prezencie, a jak nie to wtedy zobaczymy co z tych rzeczy nam się przyda po porodzie. Laktator mi przyszedł w tamtym tygodniu. Nie robiłam jeszcze zakupów aptecznych pod kątem jakiś środków czy leków dla dziecka na różne dolegliwości po porodzie, więc jeszcze zrobię takie zamówienie.
Cccierpliwa a Ty już szukałaś jakiegoś pediatry dla małej?
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia super!
No u nas niania ktora wybralismy to spory wydatek no i potrzebna nam raczej od poczatku wiec bierzemy sami no i szumisia tez chcielismy jednego konkretnego wiec sami kupowalismy...
Maty, karuzeli itp tez nie kupowalismy jeszcze bo mala i tak dopiero kolo miesiaca bedzie najwczesniej raczej tym zainteresowana...
Z lekow kupilam w sumie na brzuszek probiotyki i syropek na bol i goraczke od pierwszego dnia no i plasterki aromactiv od pierwszego dnia bo jak juz i tak mi bedzie siorka to wszystko z pl posylac to lepiej zeby bylo jak pozniej kolejne tysiac wysylek a to byly akurat rzeczy ktorych w de nie znalazlam albo jak np jeden z probiotykow duzo korzystniej cenowo wyszedl...
Reszta to raczej standard byl sol fizjologiczna woda morska aspirator do noska itp...
A za pediatra juz patrzylam i wstepnie mam dwie Praxis na oku
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Paulinaaa wrote:mi88 - do kiedy ty pracujeszzzzzzzzzzzzz ? Chce Ci się ja jestem najszczęśliwszym człowiekiem odkąd poszłam na l4
Jutro mam wizytę muszę spytać tylko o twardnienie brzucha, bo mam coraz częstsze, tak 5-10 razy dziennie, na 2-5 minut i puszcza, zapytam czy to normalne.
Będę w weekend w ikei, zobaczę może coś kupię tam dla dzidzi, kupiłabym wanienke bo dużo osób poleca, ale nie wiem jak ze stelażem później do niej, bo tam nie mają, a bym wolała w komplecie . Czy jest coś jeszcze co jest warte uwagi w ikei ? Robimy sobie z Mężem 4 dni wakacji , ostatni wyjazd we dwoje, lekko mnie to przeraża szczerze mówiąc ...
A wyprawka u mnie marnie, bardzo powolutku do przodu. Liczę na to, że na L4 ruszę z kopyta z zamówieniami.
W Ikei można rozważyć takie torby sportowe - https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50330507/ - podobno fajne do szpitala.
Materacyki też są fajne I komody.
A to nie musi być przecież ostani wyjazd we dwoje Malucha zawsze można zostawić na tydzień u babci, czy bliskich.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Moj maz na szczescie nigdy nie chrapal, na szczescie bo jestem strasznie wrazliwa na dzwieki, niektore potrafia mnie doprowadzic do szalu
Mam wanienke z Ikei ale kąpe na podlodze w pokoju. Nie mam pojecia czy da się do niej dobrac stelaz.
Mi88 tez tak myslalam, ze bede zostawiac u babci na luzaku. Jak ostatnio przyszlo co do czego, musialam odwiedzic gina, endo i kupic sobie pare bluzek i spodnie, moja mama z nim zostala, to wracalam do domu tak szybko jak potrafie ;p Mialam jakies takie uczucie, ze tylko ja potrafie sie nim dobrze zajac, tylko o nim myslalam. Dziewczyny z wątku pisaly, ze maja podobnie, wiec chyba matki tak maja... Ale mimo wszystko bede go co jakis czas zostawiac, bo inaczej ciezko.
Welonka jak u Ciebie? Bedziesz miala cc? Jestes umowiona?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 20:18
Paulinaaa lubi tę wiadomość
-
Edwarda mój jak zaczyna chrapac to zaraz go budzę :d całe szczęście chrapie jak jest bardzo wymeczony albo po alkoholu.
Nie będę mieć cc , mogę rodzić naturalnie bo mimo dwóch macic jest jedna szyjka i to pozwola na poród naturalny , więc czekamy aż coś ruszy dalej -
mi 88 - dzięki, super torba, kupię na bank
do szpitala bierze się 1 torbę na wszystko
czy dwie? w niektórych listach wyprawkowych jest podział : torba na porodówkę, torba na ten drugi oddział ;p
Ja bym wzięła chyba dwie, ale z podziałem torba moja, torba AgatkiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 21:10
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
W moja tobre nie zmiescily się rzeczy dla dziecka pampersy chusteczki krem i pielucha mogłam wsadxaic w jakąś siatkę Ale stwierdxialam że już wolę wpakować się w torbę od wózka .
Paulina bardzo często mecza mnie mocne twardnieja brzucha chyba odszedł czop i tyle ,dzisiaj mam wizytę zobaczę czy coś ruszyło bo ostatnio było 1.5rozwarcia i szyjka zgladzona.
-
Hej dziewczyny serio bierzecie wszystko dla dziecka do szpitala? U nas nic nie trzeba zabierać jedynie na wyjście ciuszki dla dziecka.
Welonka wizytujemy dziś razem może lekarz podusi brzuszek żeby poród przyspieszyć.
Mi88 u mnie też pomału idzie pakowanie torby chociaz mój mąż się denerwuje na mnie że gdyby coś się stalo, to będzie musiał sam pakować torbę, w sumie ma trochę racje mojej siostrze odeszły wody w 34 tc i nikt się nie spodziewał, trzeba bylo na szybko cały pokoik przygotować dla małegoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 10:05
welonka lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
mi88 wrote:Mój też strasznie chrapie - często przekręcenie się na bok działa, ale raz na kilka dni nie. Wtedy go budzę co chwila i proszę, żeby spróbował zmienić bok - czasem działa, czasem nie.
Zdarzają się noce, że już nie mogę, bo kilka godzin próbuję zasnąć i nic. On też się wkurza, szczególnie jak jest półprzytomny i nie rozumie, czemu znowu go wybiłam ze snu.
Jak będzie budził małą, to chyba mu zrobimy eksmisję do salonu
-
Paulinaaa wrote:Ja od 2 miesięcy mam strasznieeeee czuły sen, i wszystko mnie budzi, drażni, nawet oddech męża obok Średnio 2 razy w tygodniu w nocy proszę go żeby poszedł spać do drugiego pokoju, bo nie mogę zasnąć bo słyszę jego lekkie sapanie, oddychanie... biedny jest ze mną :p
mi88 - do kiedy ty pracujeszzzzzzzzzzzzz ? Chce Ci się ja jestem najszczęśliwszym człowiekiem odkąd poszłam na l4
Jutro mam wizytę muszę spytać tylko o twardnienie brzucha, bo mam coraz częstsze, tak 5-10 razy dziennie, na 2-5 minut i puszcza, zapytam czy to normalne.
Będę w weekend w ikei, zobaczę może coś kupię tam dla dzidzi, kupiłabym wanienke bo dużo osób poleca, ale nie wiem jak ze stelażem później do niej, bo tam nie mają, a bym wolała w komplecie . Czy jest coś jeszcze co jest warte uwagi w ikei ? Robimy sobie z Mężem 4 dni wakacji , ostatni wyjazd we dwoje, lekko mnie to przeraża szczerze mówiąc ...
-
J.S wrote:Wiecie co... moj tez chrapie i zawsze mi to przeszkadzalo, nie moglam spac, a teraz zasypiam doslownie przy wszystkim odkad jest maly, bo jestem tak padnieta
Ja czasami mam tak że zasypiam bez problemu a czasami to leżę i nie mogę zasnąć. Ale ja też chrapie tyle że jemu to w ogóle nie przeszkadza bo zasypia w 2 minuty.
-
Britty wrote:Hej dziewczyny serio bierzecie wszystko dla dziecka do szpitala? U nas nic nie trzeba zabierać jedynie na wyjście ciuszki dla dziecka.
W wielu szpitalach trzeba miec wszystko swoje.
Spakuj się ;p Po 30tc nie znasz dnia ani godziny
U mnie bylo tak, ze w szpitalu w ktorym ostatecznie rodzilam, niczego nie wymagali dla dziecka. Ale, ze nie bylam pewna ze mnie przyjmą, moim drugim wyborem byl szpital gdzie znowu trzeba bylo miec wszystko swoje. Wiec w torbie mialam wszystko w razie czego.
Britty lubi tę wiadomość
-
Britty wrote:Hej dziewczyny serio bierzecie wszystko dla dziecka do szpitala? U nas nic nie trzeba zabierać jedynie na wyjście ciuszki dla dziecka.
Welonka wizytujemy dziś razem może lekarz podusi brzuszek żeby poród przyspieszyć.
Mi88 u mnie też pomału idzie pakowanie torby chociaz mój mąż się denerwuje na mnie że gdyby coś się stalo, to będzie musiał sam pakować torbę, w sumie ma trochę racje mojej siostrze odeszły wody w 34 tc i nikt się nie spodziewał, trzeba bylo na szybko cały pokoik przygotować dla małegoBritty lubi tę wiadomość