WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas urządzanie ogólnie rzecz biorąc to jest gotowe :) w tym tygodniu ubrałam kołyskę, zamontowaliśmy z mężem fotelik w samochodzie, przygotowałam pampersy w pokoju. Musimy jeszcze kupić żarówki do lampek nocnych, a poza tym to myślę, że wszystko już czeka na Lilkę :) Szumisia, niani, maty edukacyjnej nie kupowałam, bo możliwe, że dostaniemy od kogoś w prezencie, a jak nie to wtedy zobaczymy co z tych rzeczy nam się przyda po porodzie. Laktator mi przyszedł w tamtym tygodniu. Nie robiłam jeszcze zakupów aptecznych pod kątem jakiś środków czy leków dla dziecka na różne dolegliwości po porodzie, więc jeszcze zrobię takie zamówienie.

Cccierpliwa a Ty już szukałaś jakiegoś pediatry dla małej?

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też już wszystko gotowe zostało dokupić żarówki do lampki i zamontować żaluzje. Co nie jest gotowe lub czego nam brakuje okaże się w trakcie

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... moj tez chrapie i zawsze mi to przeszkadzalo, nie moglam spac, a teraz zasypiam doslownie przy wszystkim odkad jest maly, bo jestem tak padnieta XD

Alphelia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia super!
    No u nas niania ktora wybralismy to spory wydatek no i potrzebna nam raczej od poczatku wiec bierzemy sami no i szumisia tez chcielismy jednego konkretnego wiec sami kupowalismy...

Maty, karuzeli itp tez nie kupowalismy jeszcze bo mala i tak dopiero kolo miesiaca bedzie najwczesniej raczej tym zainteresowana...
    Z lekow kupilam w sumie na brzuszek probiotyki i syropek na bol i goraczke od pierwszego dnia no i plasterki aromactiv od pierwszego dnia bo jak juz i tak mi bedzie siorka to wszystko z pl posylac to lepiej zeby bylo jak pozniej kolejne tysiac wysylek a to byly akurat rzeczy ktorych w de nie znalazlam albo jak np jeden z probiotykow duzo korzystniej cenowo wyszedl...
    Reszta to raczej standard byl sol fizjologiczna woda morska aspirator do noska itp...

A za pediatra juz patrzylam i wstepnie mam dwie Praxis na oku ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    mi88 - do kiedy ty pracujeszzzzzzzzzzzzz ? Chce Ci się :D ja jestem najszczęśliwszym człowiekiem odkąd poszłam na l4 :D :D

Jutro mam wizytę <3 muszę spytać tylko o twardnienie brzucha, bo mam coraz częstsze, tak 5-10 razy dziennie, na 2-5 minut i puszcza, zapytam czy to normalne.

Będę w weekend w ikei, zobaczę może coś kupię tam dla dzidzi, kupiłabym wanienke bo dużo osób poleca, ale nie wiem jak ze stelażem później do niej, bo tam nie mają, a bym wolała w komplecie . Czy jest coś jeszcze co jest warte uwagi w ikei ? Robimy sobie z Mężem 4 dni wakacji <3, ostatni wyjazd we dwoje, lekko mnie to przeraża szczerze mówiąc ... :)
    Jutro ostatni dzień do pracy, od czerwca leniuchuję :D

A wyprawka u mnie marnie, bardzo powolutku do przodu. Liczę na to, że na L4 ruszę z kopyta z zamówieniami.

W Ikei można rozważyć takie torby sportowe - https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50330507/ - podobno fajne do szpitala.
    Materacyki też są fajne :) I komody.

A to nie musi być przecież ostani wyjazd we dwoje :D Malucha zawsze można zostawić na tydzień u babci, czy bliskich.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz na szczescie nigdy nie chrapal, na szczescie bo jestem strasznie wrazliwa na dzwieki, niektore potrafia mnie doprowadzic do szalu ;)

Mam wanienke z Ikei ale kąpe na podlodze w pokoju. Nie mam pojecia czy da się do niej dobrac stelaz.

Mi88 tez tak myslalam, ze bede zostawiac u babci na luzaku. Jak ostatnio przyszlo co do czego, musialam odwiedzic gina, endo i kupic sobie pare bluzek i spodnie, moja mama z nim zostala, to wracalam do domu tak szybko jak potrafie ;p Mialam jakies takie uczucie, ze tylko ja potrafie sie nim dobrze zajac, tylko o nim myslalam. Dziewczyny z wątku pisaly, ze maja podobnie, wiec chyba matki tak maja... Ale mimo wszystko bede go co jakis czas zostawiac, bo inaczej ciezko.

Welonka jak u Ciebie? Bedziesz miala cc? Jestes umowiona?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 20:18

Paulinaaa lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda mój jak zaczyna chrapac to zaraz go budzę :d całe szczęście chrapie jak jest bardzo wymeczony albo po alkoholu.

Nie będę mieć cc , mogę rodzić naturalnie bo mimo dwóch macic jest jedna szyjka i to pozwola na poród naturalny , więc czekamy aż coś ruszy dalej :)

age.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi 88 - dzięki, super torba, kupię na bank :D

do szpitala bierze się 1 torbę na wszystko
    czy dwie? w niektórych listach wyprawkowych jest podział : torba na porodówkę, torba na ten drugi oddział ;p

Ja bym wzięła chyba dwie, ale z podziałem :D torba moja, torba Agatki <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 21:10

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja swoje wszystkie rzeczy wpakowalam w torbę sportową a osobno rzeczy dla małej w torbę od wózka

Paulinaaa lubi tę wiadomość

age.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka masz jakieś sygnały że to juuuuż niedługo ? czy spokój ?
    Jak się czujesz ?

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 1 torbe ale dziewczyny z wątku miały i dwie i trzy i wszystko się sprawdzalo. Byle bylo Wam wygodnie a mąż ogarnial :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam jedna torbe, ale to prawda dziewczyny roznie braly, mi sie akurat sprawdzila ta jedna :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z torbą to chyba zależy co potrzeba. Lista do mojego szpitala jest bardzo krótka, a dla dziecka nie potrzeba kompletnie nic. Tak więc, ja zmieszczę się w jedną torbę.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moja tobre nie zmiescily się rzeczy dla dziecka pampersy chusteczki krem i pielucha mogłam wsadxaic w jakąś siatkę Ale stwierdxialam że już wolę wpakować się w torbę od wózka .

Paulina bardzo często mecza mnie mocne twardnieja brzucha chyba odszedł czop i tyle ,dzisiaj mam wizytę zobaczę czy coś ruszyło bo ostatnio było 1.5rozwarcia i szyjka zgladzona.

age.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny serio bierzecie wszystko dla dziecka do szpitala? U nas nic nie trzeba zabierać jedynie na wyjście ciuszki dla dziecka.

Welonka wizytujemy dziś razem :) może lekarz podusi brzuszek żeby poród przyspieszyć.

Mi88 u mnie też pomału idzie pakowanie torby chociaz mój mąż się denerwuje na mnie że gdyby coś się stalo, to będzie musiał sam pakować torbę, w sumie ma trochę racje mojej siostrze odeszły wody w 34 tc i nikt się nie spodziewał, trzeba bylo na szybko cały pokoik przygotować dla małego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 10:05

welonka lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Mój też strasznie chrapie - często przekręcenie się na bok działa, ale raz na kilka dni nie. Wtedy go budzę co chwila i proszę, żeby spróbował zmienić bok - czasem działa, czasem nie.
    Zdarzają się noce, że już nie mogę, bo kilka godzin próbuję zasnąć i nic. On też się wkurza, szczególnie jak jest półprzytomny i nie rozumie, czemu znowu go wybiłam ze snu.
    Jak będzie budził małą, to chyba mu zrobimy eksmisję do salonu :D
    No też się zastanawiam jak to będzie jak Olek będzie z nami spał w sypialni. ;-) no zobaczymy, najwyżej coś pomyślimy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Ja od 2 miesięcy mam strasznieeeee czuły sen, i wszystko mnie budzi, drażni, nawet oddech męża obok :D Średnio 2 razy w tygodniu w nocy proszę go żeby poszedł spać do drugiego pokoju, bo nie mogę zasnąć bo słyszę jego lekkie sapanie, oddychanie... biedny jest ze mną :p

mi88 - do kiedy ty pracujeszzzzzzzzzzzzz ? Chce Ci się :D ja jestem najszczęśliwszym człowiekiem odkąd poszłam na l4 :D :D

Jutro mam wizytę <3 muszę spytać tylko o twardnienie brzucha, bo mam coraz częstsze, tak 5-10 razy dziennie, na 2-5 minut i puszcza, zapytam czy to normalne.

Będę w weekend w ikei, zobaczę może coś kupię tam dla dzidzi, kupiłabym wanienke bo dużo osób poleca, ale nie wiem jak ze stelażem później do niej, bo tam nie mają, a bym wolała w komplecie . Czy jest coś jeszcze co jest warte uwagi w ikei ? Robimy sobie z Mężem 4 dni wakacji <3, ostatni wyjazd we dwoje, lekko mnie to przeraża szczerze mówiąc ... :)
    Też patrzyłam na tą wanienkę z Ikei bo mi się podoba ale chcę ze stojakiem a nie wiem czy będzie pasować do stojaka.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Wiecie co... moj tez chrapie i zawsze mi to przeszkadzalo, nie moglam spac, a teraz zasypiam doslownie przy wszystkim odkad jest maly, bo jestem tak padnieta XD
    To jest dla mnie nadzieja :-)
    Ja czasami mam tak że zasypiam bez problemu a czasami to leżę i nie mogę zasnąć. Ale ja też chrapie tyle że jemu to w ogóle nie przeszkadza bo zasypia w 2 minuty.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczyny serio bierzecie wszystko dla dziecka do szpitala? U nas nic nie trzeba zabierać jedynie na wyjście ciuszki dla dziecka.

W wielu szpitalach trzeba miec wszystko swoje.

Spakuj się ;p Po 30tc nie znasz dnia ani godziny :)

U mnie bylo tak, ze w szpitalu w ktorym ostatecznie rodzilam, niczego nie wymagali dla dziecka. Ale, ze nie bylam pewna ze mnie przyjmą, moim drugim wyborem byl szpital gdzie znowu trzeba bylo miec wszystko swoje. Wiec w torbie mialam wszystko w razie czego.

Britty lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:

Welonka wizytujemy dziś razem :) może lekarz podusi brzuszek żeby poród przyspieszyć.

Mi88 u mnie też pomału idzie pakowanie torby chociaz mój mąż się denerwuje na mnie że gdyby coś się stalo, to będzie musiał sam pakować torbę, w sumie ma trochę racje mojej siostrze odeszły wody w 34 tc i nikt się nie spodziewał, trzeba bylo na szybko cały pokoik przygotować dla małego :)
    Wszystko zależy od szpitala który się wybierze. W niektórych zapewniają wszystko w niektórych nic i trzeba się dowiedzieć.

Britty lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ