Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mam torbe z wozka narazie wystarczy a jak maluch podrosnie i trzeba bedzie wiecej pakowac to wtedy kupie wieksza... w internecie pelno tego... kuzynka meza ma z rossmanna tzn tam kupiona i jest zadowolona a ma ja juz 2,5 roku
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Mnie kobitka uszyla taka do wózka bo oryginalna byla wielka i obrzydliwa.
My wydaliśmy na wyprawke okolo 15tys, bez mebelków i fotelika. A po porodzie i tak się okazało ze czegos nie ma, cos jest nie takie, inne, niewygodne itp i trzeba kupic nowe.
-
Hej dziewczyny,coś cicho się tu zrobiło ;p Widzę,że temat wydatków został poruszony, który jest tematem rzeką ;p my wczoraj zamówiliśmy pierwszą rzecz do pokoju dziecięcego a mianowicie komodę na niej mi najbardziej zależało bo dostałam już tonę ciuszków od bratowej i gdzieś je muszę ulokować bo kartanów to już mam stanowczo dość ;p co prawda w dalszym ciągu czekam aż dzidzia pokaże kim jest, ale ubranka mam nie tylko dla chłopca, ale też uniwersalne teraz odliczam do wizyty, żeby zobaczyć co tam u mojego Szkraba i nie powiem chciałabym się już dowiedzieć czy będzie synek czy córeczka
-
co do torby, to mam zamiar przejść się do decathlonu i zobaczyć czy tam coś jest
Aga ja jak bylam w 17 tygodniu u gina to już powiedział że raczej dziewczynka Także niebawem i u Ciebie będzie wiadomo !
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Wizytę mam w następny poniedziałek więc to akurat będzie 17 tydzień więc mocno liczę na to, że bejbi pokaże mamusi co ma lub czego nie ma między nóżkami Dobrze, że imiona mamy wybrane zarówno dla dziewczynki jak i chłopca tyle, o ile dla chłopca się nie zmieni tak dla dziewczynki może ;p
-
agaaa90 wrote:Wizytę mam w następny poniedziałek więc to akurat będzie 17 tydzień więc mocno liczę na to, że bejbi pokaże mamusi co ma lub czego nie ma między nóżkami Dobrze, że imiona mamy wybrane zarówno dla dziewczynki jak i chłopca tyle, o ile dla chłopca się nie zmieni tak dla dziewczynki może ;p
A jakie imiona wybraliscie?
-
Ja dowiedziałam się dopiero w 16 tygodniu, wcześniej nikt nic nie chciał mówić. U nas zakupy idą powoli, ale ten miesiąc był finansowo ciężki. W lipcu chce mieć już wszystko kupione
Torbę mam w komplecie do wózka, moja w zasadzie bardziej przypomina damska torebkę, niż taka typowo wózkową. -
Na prenatalnych w 13 tygodniu lekarka nie chciała mi powiedzieć bo sama nie wiedziała a jak to ona stwierdziła "nie lubi się mylić" więc mam nadzieję, że tym razem będzie już wiadomo bo ciekawość mnie zżera od środka i to dosłownie moje przeczucia cały czas mówią, że to synek, ale ostatnio śniło mi się, że jednak będzie córa ;p także remis ;)a co do imion to dla chłopca mamy Mikołaj a dla dziewczynki Oliwka mnie się podoba jeszcze Nadia, ale mojemu M już nie koniczenie xD
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Edwarda Ty jak rodzilas to bylo chyba dosc cieplo jak ubieraja dzieciaczki w szpitalu? Bo slyszalam ze bodziaki na krotki rekaw nawet nie warto brac bo i tak dzieci ubiera sie cieplej tzn na dlugi rekaw i np rozek. Jak bylo u Ciebie? Bo juz glupieje co zabrac dla malej a termin na lipiec wiec upalow mozna sie spodziewac.
mi88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rodzilam 7kwietnia. Na zewnątrz byla przyjemna pogoda, 20pare stopni i słońce. Za to na oddziale bylo przeokrutnie gorąco. Wszystkie dzieciaczki ubierane byly w pajace. Nawet jak ktos nie mial swojego to one dawaly swoje. NP polozne po kąpieli ubieraly w pajaca, czapeczkę i zawijaly w kocyk lub rozek- co kto mial. Za każdym razem jak przychodzila jakas lelarka to mowila zeby nie zawijać w kocyk bo jest gorąco :p
Z tego co mówily dzieciate dziewczyny, na oddziałach noworodkowych na ogol jest bardzo ciepło. I u nas tak bylo. Ja mialam standardowe zestawy do szpitala czyli body wlasnie i pajace. Body sie nie przydaly.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 07:32
mi88 lubi tę wiadomość
-
No to biorę pajace. Co najwyżej bet pójdzie w odstawkę, bo troszkę flanelkowych pieluszek biorę wiec one mogą zrobic za przykrycie .. Babcia jeszcze jakiś cienki kocyk kupiła wiec moze spakujemy.
Ile podkładów na lóżko i wkładek laktacyjnych brałaś do szpitala Edwarda? Bo mam mega paki - podkładów 30szt, wkładek 80 i dumam czy brać cale paki. Na lipcowkach dziewczyny mi podpowiadają ze biorą po kilka sztuk tak tylko zeby w nocy do pobożnych po podkłady nie latać...
Powiem wam ze ta pogoda to wielka niewiadoma, takie upały juz były a teraz ziąb ledwo kilkanaście stopni. Nie trafi człowiek..
A na mnie juz tylko bluza męża sie dopina wiec bezwstydnie w niej poginamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 07:40
-
Ja miała taka sytuacje ze madurowicz nie wymagal prawie niczego - wszystko maja swoje natomiast Medeor czyli mój drugi wybór (w razie gdyby mnie odreslali) wymagal wszystkiego swojego. Wiec w torbie mialam wszystko. 2paczki podkladow poporodowych, paczke podkladow na lozko, wkladek laktacyjnych nie brałam bo od razu zamierzalam mm. Okazało się, ze wszystko w salach bylo, nawet pieluszki dla dziecka, wiec ze swojego nie korzystałam W domu używałam juz podpasek wiec wszystko co miałam oddalam koleżance czerwcowce. Nie wiem ile leci po Sn, podobno wiecej niż po cc ale ciężko powiedzieć ile bedzie potrzebne. Zawsze mąż może dowieźć
-
Ja rodzilam w czerwcu I w szpitalu dzieci byly ubrane w kaftanik owiniwte pielucha flanelowa I wsadzone w rożek. Wszystko dawal szpital wszystko codziennie zmieniane po kąpieli. Mi po sn do tej pory leci dopiero niedawno przeszłam na małe podpaski, wyszliśmy w 3dobie poszły mi 2.5opakowania podkładów .
-
Ooo, myślałam, że do szpitala to przede wszystkim body Dobrze wiedzieć!
Wiecie może, jak to jest z żelazem i magnezem razem? Wiem, że nie powinno się przyjmować ich razem w tabletkach.
Z Prenatalem Duo było w miarę łatwo, bo brałam go na wieczór, a przez dzień 3 razy magnez i wiedziałam, że mi to nie koliduje.
Ale odkąd biorę Prenatal co drugi dzień, postanowiłam dokoksować się tabletkami z buraka, bo i tak mam hemoglobinę i ferrytynę w dolnej granicy normy. Z tym, że te tabletki też bierze się trzy razy dziennie.
No i tu powstaje konflikt, bo 3 razy magnez i 3 razy burak-czyli żelazo. Jak mam pilnować jeszcze, żeby to brać z dala od siebie, to będę musiałą sobie nastawiać jakieś budziki co 2h
Wiecie, czy trzeba na to uważać, czy to żelazo z buraka jest inne, bo naturalne, i jest OK?
W razie czego podpytam moją lekarkę jutro na wizycie, ale też nie jestem pewna, czy będzie wiedziała na 100%, jak to jest
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo