Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi, ja łykałam tabletki z buraka ale niestety u mnie hemoglobina nie podwyższyła się. Kupiłam domowy zakwas buraczany i codziennie rano na czczo piłam takie szoty - po tym drgnęło ale i tak muszę łykać żelazo na receptę.
Co do godzin, przyjmowałam mniej więcej w odstępne dwóch godzin po magnezie. Chociaż powiem Wam, ze całą ciąże faszerowałam się magnezem, od chyba 16 tyg brzuch już mi się mocno spinał a i tak nic mi nie pomagał. Odstawiłam go już jakieś 3-4 tygodnie temu i żadnej różnicy nie ma, Franuś dalej siedzi, brzuch się spina. Wiec zastanawiam się czy w ogóle było sens go tyle łykać.mi88 lubi tę wiadomość
-
Mi88 żelazo przede wszystkim nie lubi żadnego towarzystwa nie tylko magnezu więc to co ma Ci podnieść jego poziom łykaj przed posiłkiem na godzinę lub dwie, a magnez już można miksować z jedzeniem, więc do posiłku.
Ja zaczęłam z miesiąc temu pić pokrzywę i mi się wyniki poprawiły, więc też polecam z rana sobie co drugi dzień wypić taką herbatkęmi88 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
A propos przescieradelek, o ktorych rozmawialysmy niedawno: ja mam 6 sztuk - w ciazy kupilam 4, a potem jeszcze 2 jak w tydzien zuzyl mi wszystkie 4 ;p Do tej pory jedno przescieradelko mial max 3-4 dni bo albo ulał, albo przesikał, niedawno nam kupki troche wylecialo ;p itp. Ostatnio nic sie nie wydarzylo, przesieradelko mial tydzien wiec wczoraj mu zmienilam na nowe. A dzis je przesikał ;p Majac dwa zostałabym bez niczego ;p A no i 2 podkłady bo podkład tez od razu do zmiany
-
Ja przescieradelek mam 4 poki co... ale moj maz tez byl przekonany jak ostatnie dwa kupowalismy ze po co jak dwa mamy to chyba starcza haha... powiedzialam ze nam tak dwa by starczyly ale dziecko moze dwa nawet w jeden dzien zalatwic i co wtedy przemyslal chlop i stwierdzil ze faktycznie nie pomyslal ze moze rano przesiurac a popoludniu dwojka zalatwic albo ulac i po zapasie...
My spedzilismy weekend nad morzem gdzie wczoraj mielismy sesje i juz sie zdjec nie moge bo te pojedyncze ktore widzialam byly cudowne... nie przepadam za soba na fotkach a te skradly moje serce ze czekam na caloscedwarda20 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Czara fotografka ktora robila nam sesje jest jednoczesnie kolezanka wiec jak dzis zrzucala zdjecia i przegladala to zdjecie monitoru laptopa porobila i kilja mi wyslala... i juz jestem absolutnie zakochana! Zachod slonca plaza morze kon i my kon nieplanowany ale podczas sesji przejezdzali konno malzenstwo i widzac nas zapytali czy nie chcemy moze kilku ujec z koniem... plaza i kon podczas zachodu slonca no pewnie ze chcialysmy!
pilik lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Eilleen wrote:Zazdroszczę sesji może jeszcze jak będzie przypływ gotówki że będziemy mieć sesje. Bo te tańsze to tylko w studiu. Nie jestem pewna czy będą fajne zdjęcia.
Ja robię w studiu bo nie chcę pleneru
nie uważam żeby była gorsza, z maluszkiem też zrobię w studiu żeby mieć co najmniej jedno zdjęcie takie rodzinne portretowe, najpierw z brzuchem, a potem z maluchem6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Czara, Marta - dzięki za rady! Spróbuję z tą pokrzywą, zapomniałam o tym!
Czara, tak właśnie mi się wydaje, że i u mnie może być podobnie. Też brzuch mi się spina właściwie od połowy ciąży. Mam wrażenie, że magnez nic nie daje. Mam nawet luteinę co drugi dzień - i też nie ma różnicy. Spytam dziś na wizycie, kiedy mam to odstawić.
Ccierpliwa, super!
Ja nigdy nie chciałam sesji, nie lubię - nawet tę ślubną zrobiliśmy bardziej z przymusu, bo byla w pakiecie Za to może zrobimy maluszkowi, ale też nie tę noworodkową, a ewentualnie później.
Dziś wizyta - trochę się boję, bo na każdej ostatnio coś nowego wychodzi - przy ostatniej były te komory w główce na granicy normy (na szczęście nie rosną). Za każdym razem się stresuję, czy dzidziuś nie waży za dużo/nie obrócił się główką do góry - strasznie mi zależy na porodzie sn, a wiecie, jak to bywa, jak nam na czymś zależy Nie powinnam się tak bardzo na to nastawiać, bo nigdy nie wiadomo, jak się skończy. W dodatku przy cukrzycy czasem lekarze chcą wywołać poród maksymalnie w dniu terminu, a poród wywoływany to też nic fajnego.
Ech, zobaczymy, co będzie
Jeszcze tylko 6 tygodni!
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Marta pewnie ze w studio wcale nie jest gorsza ta dziewczyna ktora mi robiła ma tez piekne studyjne sesje... mi sie kazda jej sesja podoba dlatego dalam jej wolna reke co do wyboru miejsca a ze morze i plaza nam obu sie po ciuchu marzyly to padlo na morze... i nie zaluje wczoraj widzialam wyrywkowo dzis jyz pierwsze obrobione i jak nienawidze zdjec i slubne jak Mi88 robilam zeby miec fajna pamiatke i zeby byly ale jakis sie mega nie zachwycalam nimi tak na te sie gapic nie moge przestac...
Z mala tez do niej jedziemy ale juz do studio i ona tez z maluszkami studyjnie woli plener to juz z troche wiekszymi
Mi88 ja mam za 3 tyg wizyte w szpitalu przedporodowa i tez jestem ciekawa co to bedzie i co powiedza... mi nie zalezy ani na sn ani cc w zasadzie wszystko jedno byle mala wyszla cala i zdrowa... ale wlasnie wiem ze beda pewnie chcieli najpozniej w terminie wywolac z racji cukrzycy i insuliny wiec jestem ciekawa co powiedza...
Swoja droga az ciezko uwierzyc ze juz tak niewiele zostaloWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 11:22
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mi88 i jak po wizycie?
Ja mam dzisiaj, choć miałam nadzieje że jej nie doczekam idziemy sprawdzić przepływy i wody, jak wszystsko ok to do szpitala 6.07 na wywoływanie, ech. Marzy mi się żeby coś ruszyło w tym tygodniu
Co do zdjęć, nam sesje zrobił przyjaciel, amatorsko pasjonuje się fotografią i ma dobry sprzęt, byłam nie zbyt przekonana, ale efekt tak nam się podoba, że nie żałuje ani trochę. Pamiątka będzie piękna -
Pilik wszystko będzie dobrze i już nie długo będziesz miała swojego malucha koło siebie zazdroszczę też bym chciała już być na końcówce a tu jeszcze pół roku ;p chociaż i tak pewnie zleci zanim się obejrzę póki co nie mogę się już doczekać poniedziałku żeby móc znowu podejrzeć swojego lokatora
-
Pilik trzymam kciuki zeby sie zaczelo!
Ja za 3 tyg wizyta przedporodowa juz w szpitalu...
Widzialam tez juz kilka zdjec z sesji i sa cudowne nie moglam sie przestac na nie gapic...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW piątek wazyl 3100 ale lekarz powiedział ze raczej więcej, bo jest nisko i ciężko zmierzyć. Nie mówił ile może ważyć podczas porodu, bo u mnie skurcze cały czas się zapisują,szyjka krótka i ten poród w każdej chwili może być - tak od 3 tyg... W piątek pójdę na wizytę i doktor znowu się zdziwi ze mnie widzi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 12:29
-
Czara to trzymam kciuki żeby się skurcze rozkręciły!
U mnie gin mówiła że do terminu powinna mieć 3kg,
Ciekawe jak dzisiaj wyjdą pomiary... ja się boje że usłyszę że szyjka dalej trzyma i długa i że jeszcze potrwa, a wtedy to się chyba załamie zupełnie...
Powiem Wam że cały drugi i trzeci trymestr nie trwały tyle co czerwiec... -
Pilik bo koncowka jest najgorsza. Brzuch wielki, ciężko ze wszystkim a i jeszcze te upały byly to was dobily. Ale juz chwilka i będziecie miec dzidziola obok
Mój ma juz 2,5 mca i jest przesmieszny, przeslodki i coraz fajniejszy Nie myślałam ze można tak sie zakochać w dzieckupilik, mi88, Vanilka, Pikapik, Mmma, Eilleen, Paulinaaa lubią tę wiadomość