Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym sie nie bawiła, ale ja z tych leniwym i tych co sobie ulatwiaja. Prałam i piore cały czas w loveli płynie do prania i płynie do płukania. Ubranka wyprawkowe tez uprasowalam. To byl pierwszy i ostatni raz ;p Nie mam na to czasu i sily. Maluch nie ma uczulenia, ale na pampersy z roznych firm tez nie ma wiec odpukac poki co skorka fajna.
PS. Piore dzieciece rzeczy raz w tygodniu jak sie uzbiera pralka. A jak sie nie uzbiera to wrzucam wszystko razem, moje, męza, dziecka i piore w loveli.
Edit: Mi88 Ty jestes juz w 35tc i jeszcze nie poprane?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 17:38
mi88, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Haha, Edwarda, nie strasz Dopiero w ostatni weekend rzuciłam wszystkie rzeczy, które mam wziąć do szpitala, na stosik i tak leżą pod ścianą. I przy nich kartka ze spisem rzeczy, których tam nie ma (jakieś kosmetyki, ładowarka do telefonu itp.)
Prasować też planuję raz, żeby pozabijać to, co trzeba - a potem te bakterie już będą 'swoje' Ale swoje ubrania też prasuję od święta - ubieram się i tak zwykle w to, co się nie gniecie
Jak będzie jakaś sytuacja awaryjna i np. trafię do szpitala, to mąż ogarnie Chociaż wiadomo, że wolałabym sama wszystkiego dopilnować.
Nie mam jeszcze komody, ale chyba masz rację - wygospodaruję jakieś miejsce u nas w szafie i zacznę ostateczne pranie i prasowanie
Tyle miałam zrobić na tym L4, a jakoś nie idzieLoczek2018 lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Haha, Edwarda, nie strasz Dopiero w ostatni weekend rzuciłam wszystkie rzeczy, które mam wziąć do szpitala, na stosik i tak leżą pod ścianą. I przy nich kartka ze spisem rzeczy, których tam nie ma (jakieś kosmetyki, ładowarka do telefonu itp.)
Prasować też planuję raz, żeby pozabijać to, co trzeba - a potem te bakterie już będą 'swoje' Ale swoje ubrania też prasuję od święta - ubieram się i tak zwykle w to, co się nie gniecie
Jak będzie jakaś sytuacja awaryjna i np. trafię do szpitala, to mąż ogarnie Chociaż wiadomo, że wolałabym sama wszystkiego dopilnować.
Nie mam jeszcze komody, ale chyba masz rację - wygospodaruję jakieś miejsce u nas w szafie i zacznę ostateczne pranie i prasowanie
Tyle miałam zrobić na tym L4, a jakoś nie idzie
Nie wiem czy kiedys pisalas ale musisz miec super fajna prace, ze chcialo Ci sie tak dlugo pracowac ;p ;pPaulinaaa, mi88 lubią tę wiadomość
-
A ja poszłam po najmniejszej linii oporu i kupiłam lovele kapsułki, zamiast proszek+płyn i ubranka są spoko
Podzieliłam tak, że jednego dnia wstawiałam jedno pranie + prasowanie z dnia poprzedniego bo też mi było już ciężko.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Mi88 jeśli myślisz o płatkach to nie masz się co bać bo ich nie wsypuję się bezposr dnio do pralki tylko najpierw rozpuszcza w ciepłej wodzie np w garnku i potem to wlewa się do bębna. Ja tak prałam kurtke przeciwdeszczowa i żadnych śladów nie miałam.
mi88 lubi tę wiadomość
-
Mi88 ja wypralam ubranka malej w plynie do prania persil tym bialym i plynie donplukania z vernel tez takim łagodnym dla dzieci...
Teraz jestem na etapie prasowania ale lekko nie ma bo u nas po 31 stopni ostatnio takze malo sprzyjajaca temperatura na prasowanie...
Ja to nawet nie przez bakcyle prasuje i tak sie jeszcze nazbieraja poki mala sie urodzi u mbie to kwestia takiej mani troche bo ja i nasze rzeczy musze miec zawsze wyprasowane... niewyprasowane ubrania jakos mnie raza wiec co wypiore to namuetnie prasuje
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
mi88 wrote:Haha, Edwarda, nie strasz Dopiero w ostatni weekend rzuciłam wszystkie rzeczy, które mam wziąć do szpitala, na stosik i tak leżą pod ścianą. I przy nich kartka ze spisem rzeczy, których tam nie ma (jakieś kosmetyki, ładowarka do telefonu itp.)
Tyle miałam zrobić na tym L4, a jakoś nie idzie
-
Ja tez wypralam w biały persilu sensitive z dodatkowym płukaniem a płynu do płukania żadnego nie używałam, Potem prasowałam i przykryłam ręcznikiem, żeby się brud nie dostał
mi88 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
no ja chyba zacznę prać w przyszłym tygodniu mam lovellę, nie wiedziałam że są w sprzedaży kapsułki, koniecznie muszę zamówić i potem będziemy prać wszystkie ciuszki z kapsułkami skoro są, szkoda że tego nie spr wcześniej ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 08:20
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Ja wszystko piorę w loveli - na Allegro można kupić o wiele taniej. Mi88 nie przejmuj się, ja skończyłam prasowanie na kilka dni przed porodem tez mi się w ogóle nie spieszyło z praniem i prasowaniem bo tego szczerze nienawidzę, ale od tamtej pory nie prasuje
mi88, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Edwarda mnie zmotywowała i wyprałam wczoraj to, co trzeba było ręcznie i bez wirowania Okropieństwo.
Dziękuję Wam za te wszystkie informacje na temat prania! Jesteście niezastąpione, mimo że to nasze pierwsze dzieci
Mam nadzieję, że za paręnaście tygodni ja też będę mogła jakoś pomóc Adze, Jaszmurce i dziewczynom na wcześniejszym niż ja etapie ciąży
Od rana za to nic nie zrobiłam, bo poszłam na te wszystkie ostatnie badania krwi i wymazy, a teraz jeszcze ponad godzina jazdy do diabetologa - podobno to ostatnia wizyta u niego
A po drodze muszę wpaść do diagnostyki, bo przestało mi działać logowanie w stary sposób, a do centralnego systemu nigdy nie miałam dostępu - muszę to załatwić, bo wyniki w systemie luxmedu są zawsze trochę później, a i wymazy często niekompletne i trzeba osobiście odbierać. Ot, choćby hiv ostatnio miałam tak po prostu podane w systemie Diagnostyki, a w Luxmedzie już pisało, że wynik zastrzeżony.
I muszę przeczytać instrukcję obsługi laktatora, i pewnie go wyparzyć (mam lovi).
Pilik, szpieguję Cię na innych wątkach, ale zajrzyj i tu w wolnej chwili i napisz, jak z malutkąedwarda20, Loczek2018 lubią tę wiadomość
Wczoraj o 19:00 przywitaliśmy naszą córeczkę Waży 3270g, ma 51cm, 9/10. A tu nasza śpiąca księżniczka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5605eea65d6.jpgCukierniczka, mi88, edwarda20, Ineczka, Loczek2018, pumka1990, Jaszmurka lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia no wkoncu Lila z wami gratulacje!!! Przepiekna!!!
Mi88 a co pralas recznie? Pytam bo ja wszystko jak leci w pralke laduje...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Oo, już mam jedną radę dla dziewczyn w młodszej ciąży - nie zaczynajcie nowych ćwiczeń w trzecim trymestrze!
Ja długo chodziłam na basen, ale teraz przestałam, bo ktoś straszył gbsem (a jego też dziś badałam, więc nie chcę mieć nieaktualnych wyników - chociaż sama nie jestem przekonana, że rezygnacja z basenu ma sens, bo gbsem tak samo można się zarazić drogą kropelkową).
Tak czy inaczej, zmieniłam basen na ćwiczenia - wczoraj pilates dla kobiet w ciąży, byłam zadowolona, bo zmeczylam się prawie jak na normalnych zajęciach. A dziś zakwasy.
I o ile normalnie to ja zakwasy nawet lubię, bo mam poczucie, że poćwiczyłam, to w połączeniu z trzecim trymestrem to jakieś straszne połączenie
Alphelia, super!!
Cukierniczka - ja robiłam hiv, hcv, kiłę, antygen hbs, czystość pochwy, gbs, no i standardowo mocz i morfologię - to jest taki luxmedowy zestaw na końcówkę.
Cccierpliwa, na śpiworku mi pisało, żeby nie wirować, a tak mi się podpba, że dopiero za jakiś czas przetestuję, czy koniecznie
Kupiłam też bawełniany kocyk, który miał kilka opinii typu "po wyjęciu z pralki wygląda jak szmata" - długo myślałam, czy go kupować, ale zaryzykowałam, bo też się w nim zakochałam.
No i odpięłam od wózka to, co się dało, i też stwierdziłam, że przepiorę - też bałam się w pralce.
Więc to takie mało typowe rzeczy do prania, bardziej moje zachciankiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 16:34
Alphelia wrote:Wczoraj o 19:00 przywitaliśmy naszą córeczkę Waży 3270g, ma 51cm, 9/10. A tu nasza śpiąca księżniczka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5605eea65d6.jpgAlphelia lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615