X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka Ty ciągle w dwupaku?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Cukierniczka - ja robiłam hiv, hcv, kiłę, antygen hbs, czystość pochwy, gbs, no i standardowo mocz i morfologię - to jest taki luxmedowy zestaw na końcówkę.
    Ło matko. Ja ciążę prowadzę prywatnie to znowu mnie czeka widzę wizyta w luxmedzie po skierowanie żeby nie płacić za tyle badań. Dzięki, mi!

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    Ło matko. Ja ciążę prowadzę prywatnie to znowu mnie czeka widzę wizyta w luxmedzie po skierowanie żeby nie płacić za tyle badań. Dzięki, mi!
    To na przyszłość, albo dla innych dziewczyn - najlepiej na początku ciąży pójść do jakiegoś luxmedowego lekarza i dostać kartę ciąży. Na tej podstawie masz badania przez całą ciążę (dla przedziałów tygodni), nie potrzebujesz żadnych skierowań - pani w rejestracji wchodzi w system, wklepuje, w którym jesteś tygodniu ciąży i pojawia się jej zestaw dostępnych badań. Klika i idziesz na pobranie :)
    Tej karty ciąży możesz używać tylko w tym celu - przecież nikt nie będzie Cię rozliczał z tego, że masz tam mało wizyt wpisanych.
    Ja akurat mam tylko ją, bo prywatnie zaczęłam chodzić dopiero po pierwszych prenatalnych i po prostu moja lekarka tam wszystko uzupełnia.

A może nawet teraz ginekolog założyłby Ci kartę ciąży, gdybyś powiedziała, że nie masz, a potrzebujesz do badań? Bo w sumie trochę tych badań jeszcze Cię czeka - zawsze to wygodniej mieć z marszu zamiast prosić o skierowanie :) Mogę tu wrzucić ten wykaz badań dla tygodni, gdybyś chciała zerknąć :)

Cukierniczka lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, dziękuję! Na następny raz już będę wiedzieć ;-) Ja byłam raz na samym początku w luxmedzie, ale wtedy jeszcze mi lekarz nie założył karty ciąży i potem babka w recepcji mi mówiła, że muszę iść po skierowanie - w sumie raz tylko byłam, bo morfologię i mocz robię w labo bliżej siebie zwykle. Poproszę na następnej wizycie o listę badań do zrobienia i potem w luxmedzie poproszę o skierowanie na wszystkie i już. A przy okazji podejrzę malucha :-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, gratuluje!!! Sliczna :)

Alphelia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ineczka Ty ciągle w dwupaku?
    Tak na dzisiaj miałam termin,ale Franek walizki jeszcze pakuje mam nadzieje, ze nie wielkich gabarytów ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, jak sie mala czuje?

Summer, jak wasze alarmy?
    My mielismy spokoj juz, a dzisiaj wlaczyl sie znowu, a myslalam ze juz to sie skonczylo. Musialam malego obudzic, nie wiem czym to moze byc spowodoane, ktos czytal czy to minie w koncu i kiedy? :(
    Juz bralam go nad ranem do nas do lozka bo nie chce spac sam a teraz znowu sie boje

I czy mozliwe jest aby niemowlakowi przestalo smakowac mleko? Bo ja juz chyba tylko to podejrzewam. Moj maly tak cuduje przy jedzeniu, wygina sie, steka, placzs czasami denerwuje sie
    Bylismy u pediatry - wykluczyl uxzulenie na laktoze, myslelismy ze to problemy z brzuszkiem ale raczej nie ma nic takiego miejsca wiec ja zaczynam podejrzewac, ze albo mu nie smakuje, albo to rozwojowe :/
    Od razu powiem ze to nie lezy kwestia w butelce czy smoczku, bo bylo to zmieniane na rozne i roznych firm, nawet na smoczki na takie z szybszym wyplywem ale to nie to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 00:43

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    O właśnie, a dużo badań z I trymestru trzeba powtarzać w III? Bo już niedługo to zacznę :-) a dopiero co były dwie kreski na teście, jak to szybko leci... ;-)
    Ja będę robić standardowo mocz i morfologie. Dodatkowo toxo mia dała a ponieważ mam niedoczynność tarczycy to jeszcze tsh.

Cukierniczka lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Wczoraj o 19:00 przywitaliśmy naszą córeczkę <3 Waży 3270g, ma 51cm, 9/10. A tu nasza śpiąca księżniczka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5605eea65d6.jpg
    Gratulacje :-) śliczna :-)

Alphelia lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    HIV nie zawsze powtarzają. Zależy od lekarki. Nie wiem jak HCV. Gbs dopiero będę miała robionego bo to jakoś w 36 tc się robi.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    To na przyszłość, albo dla innych dziewczyn - najlepiej na początku ciąży pójść do jakiegoś luxmedowego lekarza i dostać kartę ciąży. Na tej podstawie masz badania przez całą ciążę (dla przedziałów tygodni), nie potrzebujesz żadnych skierowań - pani w rejestracji wchodzi w system, wklepuje, w którym jesteś tygodniu ciąży i pojawia się jej zestaw dostępnych badań. Klika i idziesz na pobranie :)
    Tej karty ciąży możesz używać tylko w tym celu - przecież nikt nie będzie Cię rozliczał z tego, że masz tam mało wizyt wpisanych.
    Ja akurat mam tylko ją, bo prywatnie zaczęłam chodzić dopiero po pierwszych prenatalnych i po prostu moja lekarka tam wszystko uzupełnia.

A może nawet teraz ginekolog założyłby Ci kartę ciąży, gdybyś powiedziała, że nie masz, a potrzebujesz do badań? Bo w sumie trochę tych badań jeszcze Cię czeka - zawsze to wygodniej mieć z marszu zamiast prosić o skierowanie :) Mogę tu wrzucić ten wykaz badań dla tygodni, gdybyś chciała zerknąć :)
    W medicover jest jeszcze lepiej ;-) na żadnej wizycie w temacie ciąży nie byłam bo nie mam tego pakietu prowadzenia ciąży czyli wizyt u ginekologa z usg. Ale za to w pakiecie mam wszystkie badania laboratoryjne więc i tak dają mi skierowania bez problemu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Pilik, jak sie mala czuje?

Summer, jak wasze alarmy?
    My mielismy spokoj juz, a dzisiaj wlaczyl sie znowu, a myslalam ze juz to sie skonczylo. Musialam malego obudzic, nie wiem czym to moze byc spowodoane, ktos czytal czy to minie w koncu i kiedy? :(
    Juz bralam go nad ranem do nas do lozka bo nie chce spac sam a teraz znowu sie boje

I czy mozliwe jest aby niemowlakowi przestalo smakowac mleko? Bo ja juz chyba tylko to podejrzewam. Moj maly tak cuduje przy jedzeniu, wygina sie, steka, placzs czasami denerwuje sie
    Bylismy u pediatry - wykluczyl uxzulenie na laktoze, myslelismy ze to problemy z brzuszkiem ale raczej nie ma nic takiego miejsca wiec ja zaczynam podejrzewac, ze albo mu nie smakuje, albo to rozwojowe :/
    Od razu powiem ze to nie lezy kwestia w butelce czy smoczku, bo bylo to zmieniane na rozne i roznych firm, nawet na smoczki na takie z szybszym wyplywem ale to nie to

Jakie mleko dajesz? I jak dlugo tak sie zachowuje?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp combiotik
    No juz z 3 tygodnie - miesiac, ale pediatra nie kazal mi zmieniac mleka, bo juz bylismy ze wzgledu na to, ze to nie jest ciagle, ladnie przybiera itp . Dzis to nawet w ogole tego nie bylo w nocy, szok :O i rano tez ladnie jadl i az dziw mnie bierze, ze mogloby mu nie smakowac bo byloby tak ciagle

Wszyscy mowia ze to rozwojowe i po prostu minie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 07:42

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Hipp combiotik
    No juz z 3 tygodnie - miesiac, ale pediatra nie kazal mi zmieniac mleka, bo juz bylismy ze wzgledu na to, ze to nie jest ciagle, ladnie przybiera itp . Dzis to nawet w ogole tego nie bylo w nocy, szok :O i rano tez ladnie jadl i az dziw mnie bierze, ze mogloby mu nie smakowac bo byloby tak ciagle

Wszyscy mowia ze to rozwojowe i po prostu minie

Te normalne mleka, w sensie nie jakies antyalergiczne itp sa podobno słodkie i dzieciom smakują. Wiec moze maja racje i niedługo to minie. Obserwuj go. U mnie na wątku dziewczyna miała takie wygibasy przy piersi i okazało się u malucha lekkie napięcie mięśniowe. Rehabilitacja i jest dużo lepiej.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, napiecia nie ma, bo bylam u tizjo tez w tej sprawie, takze faktycznie moze to rozwojowe :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, z alarmami odpukać póki co spokój, ale podobnie jak Ty boję się Małą brać do siebie do łóżka a w swoim łóżeczku częściej się wybudza..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kolejne pytanie, które przyszło mi do głowy - czy dziecko rusza się podczas porodu, tzn.kopie i przeciąga, jak w ciąży? :D

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z pytaniem a mianowicie ktos ma kocyk bambusowy tkany z lullalove? Nie wiem czy moge wyprac w pralce normalnie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Ja tez z pytaniem a mianowicie ktos ma kocyk bambusowy tkany z lullalove? Nie wiem czy moge wyprac w pralce normalnie

Cierpliwa, nie mam z Lullalove a coś takiego: https://www.smyk.com/texpol-la-tresse-kocyk-bambusowy-80x100-cm-szary.html i prałam normalnie w pralce, nic się nie stało. Z tego co pamiętam wrzuciłam na tryb ręcznego prania.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam ten cienki kocyk z lulalove i normalnie pralam w pralce.

Edit: normalnym programem, nie na pranie reczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 18:41

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ