Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
mi88 wrote:Cukierniczka - ja robiłam hiv, hcv, kiłę, antygen hbs, czystość pochwy, gbs, no i standardowo mocz i morfologię - to jest taki luxmedowy zestaw na końcówkę.
www.zcukremalbowcale.com -
Cukierniczka wrote:Ło matko. Ja ciążę prowadzę prywatnie to znowu mnie czeka widzę wizyta w luxmedzie po skierowanie żeby nie płacić za tyle badań. Dzięki, mi!
Tej karty ciąży możesz używać tylko w tym celu - przecież nikt nie będzie Cię rozliczał z tego, że masz tam mało wizyt wpisanych.
Ja akurat mam tylko ją, bo prywatnie zaczęłam chodzić dopiero po pierwszych prenatalnych i po prostu moja lekarka tam wszystko uzupełnia.
A może nawet teraz ginekolog założyłby Ci kartę ciąży, gdybyś powiedziała, że nie masz, a potrzebujesz do badań? Bo w sumie trochę tych badań jeszcze Cię czeka - zawsze to wygodniej mieć z marszu zamiast prosić o skierowanie Mogę tu wrzucić ten wykaz badań dla tygodni, gdybyś chciała zerknąćCukierniczka lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi, dziękuję! Na następny raz już będę wiedzieć Ja byłam raz na samym początku w luxmedzie, ale wtedy jeszcze mi lekarz nie założył karty ciąży i potem babka w recepcji mi mówiła, że muszę iść po skierowanie - w sumie raz tylko byłam, bo morfologię i mocz robię w labo bliżej siebie zwykle. Poproszę na następnej wizycie o listę badań do zrobienia i potem w luxmedzie poproszę o skierowanie na wszystkie i już. A przy okazji podejrzę malucha
www.zcukremalbowcale.com -
edwarda20 wrote:Ineczka Ty ciągle w dwupaku?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Pilik, jak sie mala czuje?
Summer, jak wasze alarmy?
My mielismy spokoj juz, a dzisiaj wlaczyl sie znowu, a myslalam ze juz to sie skonczylo. Musialam malego obudzic, nie wiem czym to moze byc spowodoane, ktos czytal czy to minie w koncu i kiedy?
Juz bralam go nad ranem do nas do lozka bo nie chce spac sam a teraz znowu sie boje
I czy mozliwe jest aby niemowlakowi przestalo smakowac mleko? Bo ja juz chyba tylko to podejrzewam. Moj maly tak cuduje przy jedzeniu, wygina sie, steka, placzs czasami denerwuje sie
Bylismy u pediatry - wykluczyl uxzulenie na laktoze, myslelismy ze to problemy z brzuszkiem ale raczej nie ma nic takiego miejsca wiec ja zaczynam podejrzewac, ze albo mu nie smakuje, albo to rozwojowe
Od razu powiem ze to nie lezy kwestia w butelce czy smoczku, bo bylo to zmieniane na rozne i roznych firm, nawet na smoczki na takie z szybszym wyplywem ale to nie toWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 00:43
-
Cukierniczka wrote:O właśnie, a dużo badań z I trymestru trzeba powtarzać w III? Bo już niedługo to zacznę a dopiero co były dwie kreski na teście, jak to szybko leci...
Cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Cukierniczka wrote:Ło matko. Ja ciążę prowadzę prywatnie to znowu mnie czeka widzę wizyta w luxmedzie po skierowanie żeby nie płacić za tyle badań. Dzięki, mi!
-
mi88 wrote:To na przyszłość, albo dla innych dziewczyn - najlepiej na początku ciąży pójść do jakiegoś luxmedowego lekarza i dostać kartę ciąży. Na tej podstawie masz badania przez całą ciążę (dla przedziałów tygodni), nie potrzebujesz żadnych skierowań - pani w rejestracji wchodzi w system, wklepuje, w którym jesteś tygodniu ciąży i pojawia się jej zestaw dostępnych badań. Klika i idziesz na pobranie
Tej karty ciąży możesz używać tylko w tym celu - przecież nikt nie będzie Cię rozliczał z tego, że masz tam mało wizyt wpisanych.
Ja akurat mam tylko ją, bo prywatnie zaczęłam chodzić dopiero po pierwszych prenatalnych i po prostu moja lekarka tam wszystko uzupełnia.
A może nawet teraz ginekolog założyłby Ci kartę ciąży, gdybyś powiedziała, że nie masz, a potrzebujesz do badań? Bo w sumie trochę tych badań jeszcze Cię czeka - zawsze to wygodniej mieć z marszu zamiast prosić o skierowanie Mogę tu wrzucić ten wykaz badań dla tygodni, gdybyś chciała zerknąć
-
J.S wrote:Pilik, jak sie mala czuje?
Summer, jak wasze alarmy?
My mielismy spokoj juz, a dzisiaj wlaczyl sie znowu, a myslalam ze juz to sie skonczylo. Musialam malego obudzic, nie wiem czym to moze byc spowodoane, ktos czytal czy to minie w koncu i kiedy?
Juz bralam go nad ranem do nas do lozka bo nie chce spac sam a teraz znowu sie boje
I czy mozliwe jest aby niemowlakowi przestalo smakowac mleko? Bo ja juz chyba tylko to podejrzewam. Moj maly tak cuduje przy jedzeniu, wygina sie, steka, placzs czasami denerwuje sie
Bylismy u pediatry - wykluczyl uxzulenie na laktoze, myslelismy ze to problemy z brzuszkiem ale raczej nie ma nic takiego miejsca wiec ja zaczynam podejrzewac, ze albo mu nie smakuje, albo to rozwojowe
Od razu powiem ze to nie lezy kwestia w butelce czy smoczku, bo bylo to zmieniane na rozne i roznych firm, nawet na smoczki na takie z szybszym wyplywem ale to nie to
Jakie mleko dajesz? I jak dlugo tak sie zachowuje?
-
Hipp combiotik
No juz z 3 tygodnie - miesiac, ale pediatra nie kazal mi zmieniac mleka, bo juz bylismy ze wzgledu na to, ze to nie jest ciagle, ladnie przybiera itp . Dzis to nawet w ogole tego nie bylo w nocy, szok i rano tez ladnie jadl i az dziw mnie bierze, ze mogloby mu nie smakowac bo byloby tak ciagle
Wszyscy mowia ze to rozwojowe i po prostu minie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 07:42
-
J.S wrote:Hipp combiotik
No juz z 3 tygodnie - miesiac, ale pediatra nie kazal mi zmieniac mleka, bo juz bylismy ze wzgledu na to, ze to nie jest ciagle, ladnie przybiera itp . Dzis to nawet w ogole tego nie bylo w nocy, szok i rano tez ladnie jadl i az dziw mnie bierze, ze mogloby mu nie smakowac bo byloby tak ciagle
Wszyscy mowia ze to rozwojowe i po prostu minie
Te normalne mleka, w sensie nie jakies antyalergiczne itp sa podobno słodkie i dzieciom smakują. Wiec moze maja racje i niedługo to minie. Obserwuj go. U mnie na wątku dziewczyna miała takie wygibasy przy piersi i okazało się u malucha lekkie napięcie mięśniowe. Rehabilitacja i jest dużo lepiej.
-
JS, z alarmami odpukać póki co spokój, ale podobnie jak Ty boję się Małą brać do siebie do łóżka a w swoim łóżeczku częściej się wybudza..
-
Ja tez z pytaniem a mianowicie ktos ma kocyk bambusowy tkany z lullalove? Nie wiem czy moge wyprac w pralce normalnie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Ja tez z pytaniem a mianowicie ktos ma kocyk bambusowy tkany z lullalove? Nie wiem czy moge wyprac w pralce normalnie
Cierpliwa, nie mam z Lullalove a coś takiego: https://www.smyk.com/texpol-la-tresse-kocyk-bambusowy-80x100-cm-szary.html i prałam normalnie w pralce, nic się nie stało. Z tego co pamiętam wrzuciłam na tryb ręcznego prania.