X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka Ty ciągle w dwupaku?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Cukierniczka - ja robiłam hiv, hcv, kiłę, antygen hbs, czystość pochwy, gbs, no i standardowo mocz i morfologię - to jest taki luxmedowy zestaw na końcówkę.
    Ło matko. Ja ciążę prowadzę prywatnie to znowu mnie czeka widzę wizyta w luxmedzie po skierowanie żeby nie płacić za tyle badań. Dzięki, mi!

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    Ło matko. Ja ciążę prowadzę prywatnie to znowu mnie czeka widzę wizyta w luxmedzie po skierowanie żeby nie płacić za tyle badań. Dzięki, mi!
    To na przyszłość, albo dla innych dziewczyn - najlepiej na początku ciąży pójść do jakiegoś luxmedowego lekarza i dostać kartę ciąży. Na tej podstawie masz badania przez całą ciążę (dla przedziałów tygodni), nie potrzebujesz żadnych skierowań - pani w rejestracji wchodzi w system, wklepuje, w którym jesteś tygodniu ciąży i pojawia się jej zestaw dostępnych badań. Klika i idziesz na pobranie :)
    Tej karty ciąży możesz używać tylko w tym celu - przecież nikt nie będzie Cię rozliczał z tego, że masz tam mało wizyt wpisanych.
    Ja akurat mam tylko ją, bo prywatnie zaczęłam chodzić dopiero po pierwszych prenatalnych i po prostu moja lekarka tam wszystko uzupełnia.

A może nawet teraz ginekolog założyłby Ci kartę ciąży, gdybyś powiedziała, że nie masz, a potrzebujesz do badań? Bo w sumie trochę tych badań jeszcze Cię czeka - zawsze to wygodniej mieć z marszu zamiast prosić o skierowanie :) Mogę tu wrzucić ten wykaz badań dla tygodni, gdybyś chciała zerknąć :)

Cukierniczka lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, dziękuję! Na następny raz już będę wiedzieć ;-) Ja byłam raz na samym początku w luxmedzie, ale wtedy jeszcze mi lekarz nie założył karty ciąży i potem babka w recepcji mi mówiła, że muszę iść po skierowanie - w sumie raz tylko byłam, bo morfologię i mocz robię w labo bliżej siebie zwykle. Poproszę na następnej wizycie o listę badań do zrobienia i potem w luxmedzie poproszę o skierowanie na wszystkie i już. A przy okazji podejrzę malucha :-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, gratuluje!!! Sliczna :)

Alphelia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ineczka Ty ciągle w dwupaku?
    Tak na dzisiaj miałam termin,ale Franek walizki jeszcze pakuje mam nadzieje, ze nie wielkich gabarytów ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, jak sie mala czuje?

Summer, jak wasze alarmy?
    My mielismy spokoj juz, a dzisiaj wlaczyl sie znowu, a myslalam ze juz to sie skonczylo. Musialam malego obudzic, nie wiem czym to moze byc spowodoane, ktos czytal czy to minie w koncu i kiedy? :(
    Juz bralam go nad ranem do nas do lozka bo nie chce spac sam a teraz znowu sie boje

I czy mozliwe jest aby niemowlakowi przestalo smakowac mleko? Bo ja juz chyba tylko to podejrzewam. Moj maly tak cuduje przy jedzeniu, wygina sie, steka, placzs czasami denerwuje sie
    Bylismy u pediatry - wykluczyl uxzulenie na laktoze, myslelismy ze to problemy z brzuszkiem ale raczej nie ma nic takiego miejsca wiec ja zaczynam podejrzewac, ze albo mu nie smakuje, albo to rozwojowe :/
    Od razu powiem ze to nie lezy kwestia w butelce czy smoczku, bo bylo to zmieniane na rozne i roznych firm, nawet na smoczki na takie z szybszym wyplywem ale to nie to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 00:43

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    O właśnie, a dużo badań z I trymestru trzeba powtarzać w III? Bo już niedługo to zacznę :-) a dopiero co były dwie kreski na teście, jak to szybko leci... ;-)
    Ja będę robić standardowo mocz i morfologie. Dodatkowo toxo mia dała a ponieważ mam niedoczynność tarczycy to jeszcze tsh.

Cukierniczka lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Wczoraj o 19:00 przywitaliśmy naszą córeczkę <3 Waży 3270g, ma 51cm, 9/10. A tu nasza śpiąca księżniczka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5605eea65d6.jpg
    Gratulacje :-) śliczna :-)

Alphelia lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    HIV nie zawsze powtarzają. Zależy od lekarki. Nie wiem jak HCV. Gbs dopiero będę miała robionego bo to jakoś w 36 tc się robi.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    To na przyszłość, albo dla innych dziewczyn - najlepiej na początku ciąży pójść do jakiegoś luxmedowego lekarza i dostać kartę ciąży. Na tej podstawie masz badania przez całą ciążę (dla przedziałów tygodni), nie potrzebujesz żadnych skierowań - pani w rejestracji wchodzi w system, wklepuje, w którym jesteś tygodniu ciąży i pojawia się jej zestaw dostępnych badań. Klika i idziesz na pobranie :)
    Tej karty ciąży możesz używać tylko w tym celu - przecież nikt nie będzie Cię rozliczał z tego, że masz tam mało wizyt wpisanych.
    Ja akurat mam tylko ją, bo prywatnie zaczęłam chodzić dopiero po pierwszych prenatalnych i po prostu moja lekarka tam wszystko uzupełnia.

A może nawet teraz ginekolog założyłby Ci kartę ciąży, gdybyś powiedziała, że nie masz, a potrzebujesz do badań? Bo w sumie trochę tych badań jeszcze Cię czeka - zawsze to wygodniej mieć z marszu zamiast prosić o skierowanie :) Mogę tu wrzucić ten wykaz badań dla tygodni, gdybyś chciała zerknąć :)
    W medicover jest jeszcze lepiej ;-) na żadnej wizycie w temacie ciąży nie byłam bo nie mam tego pakietu prowadzenia ciąży czyli wizyt u ginekologa z usg. Ale za to w pakiecie mam wszystkie badania laboratoryjne więc i tak dają mi skierowania bez problemu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Pilik, jak sie mala czuje?

Summer, jak wasze alarmy?
    My mielismy spokoj juz, a dzisiaj wlaczyl sie znowu, a myslalam ze juz to sie skonczylo. Musialam malego obudzic, nie wiem czym to moze byc spowodoane, ktos czytal czy to minie w koncu i kiedy? :(
    Juz bralam go nad ranem do nas do lozka bo nie chce spac sam a teraz znowu sie boje

I czy mozliwe jest aby niemowlakowi przestalo smakowac mleko? Bo ja juz chyba tylko to podejrzewam. Moj maly tak cuduje przy jedzeniu, wygina sie, steka, placzs czasami denerwuje sie
    Bylismy u pediatry - wykluczyl uxzulenie na laktoze, myslelismy ze to problemy z brzuszkiem ale raczej nie ma nic takiego miejsca wiec ja zaczynam podejrzewac, ze albo mu nie smakuje, albo to rozwojowe :/
    Od razu powiem ze to nie lezy kwestia w butelce czy smoczku, bo bylo to zmieniane na rozne i roznych firm, nawet na smoczki na takie z szybszym wyplywem ale to nie to

Jakie mleko dajesz? I jak dlugo tak sie zachowuje?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp combiotik
    No juz z 3 tygodnie - miesiac, ale pediatra nie kazal mi zmieniac mleka, bo juz bylismy ze wzgledu na to, ze to nie jest ciagle, ladnie przybiera itp . Dzis to nawet w ogole tego nie bylo w nocy, szok :O i rano tez ladnie jadl i az dziw mnie bierze, ze mogloby mu nie smakowac bo byloby tak ciagle

Wszyscy mowia ze to rozwojowe i po prostu minie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 07:42

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Hipp combiotik
    No juz z 3 tygodnie - miesiac, ale pediatra nie kazal mi zmieniac mleka, bo juz bylismy ze wzgledu na to, ze to nie jest ciagle, ladnie przybiera itp . Dzis to nawet w ogole tego nie bylo w nocy, szok :O i rano tez ladnie jadl i az dziw mnie bierze, ze mogloby mu nie smakowac bo byloby tak ciagle

Wszyscy mowia ze to rozwojowe i po prostu minie

Te normalne mleka, w sensie nie jakies antyalergiczne itp sa podobno słodkie i dzieciom smakują. Wiec moze maja racje i niedługo to minie. Obserwuj go. U mnie na wątku dziewczyna miała takie wygibasy przy piersi i okazało się u malucha lekkie napięcie mięśniowe. Rehabilitacja i jest dużo lepiej.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, napiecia nie ma, bo bylam u tizjo tez w tej sprawie, takze faktycznie moze to rozwojowe :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, z alarmami odpukać póki co spokój, ale podobnie jak Ty boję się Małą brać do siebie do łóżka a w swoim łóżeczku częściej się wybudza..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kolejne pytanie, które przyszło mi do głowy - czy dziecko rusza się podczas porodu, tzn.kopie i przeciąga, jak w ciąży? :D

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z pytaniem a mianowicie ktos ma kocyk bambusowy tkany z lullalove? Nie wiem czy moge wyprac w pralce normalnie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Ja tez z pytaniem a mianowicie ktos ma kocyk bambusowy tkany z lullalove? Nie wiem czy moge wyprac w pralce normalnie

Cierpliwa, nie mam z Lullalove a coś takiego: https://www.smyk.com/texpol-la-tresse-kocyk-bambusowy-80x100-cm-szary.html i prałam normalnie w pralce, nic się nie stało. Z tego co pamiętam wrzuciłam na tryb ręcznego prania.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam ten cienki kocyk z lulalove i normalnie pralam w pralce.

Edit: normalnym programem, nie na pranie reczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 18:41

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ