Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
o pokaz tą torbe link jak znajdziesz.
Mi się wydaje ze sporo rzeczy się nosi : pieluszki, rzeczy na wymianę jak pobrudzi, jakieś chusteczki, woreczki coś tam, butelki, mleko - jeśli się tak karmi, tu jakieś zabawki, podkład , no nie wiem wydaje mi się tego dużo i bym chciała mieć coś pojemnego na to żeby nie chodzić jak dziadCukierniczka lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Mi88, dopiero teraz zobaczyłam, że pisałaś o leukocytach - ja się męczyłam baaardzo długo z nimi, jak juz w miarę się wyciszyło to znów erytrocytów mnóstwo i tak samo jakieś nabłonki, fosforany. Robiłam posiew i wyszedł jałowy. Najpierw brałam urosept i furaginę, potem jak wyniki się pogorszyły (tzn leukocyty zmalały, ale były erytrocyty) to dostalam antybiotyk. Potem leukocyty mi skoczyły jeszcze bardziej i znów miałam brać urosept przez 10 dni. Tydzień temu robiłam badania żeby sprawdzić czy to coś dało i pierwszy raz od dawna mam wyniki w porządku.
mi88 lubi tę wiadomość
www.zcukremalbowcale.com -
Paulinaaa wrote:o pokaz tą torbe link jak znajdziesz.
Mi się wydaje ze sporo rzeczy się nosi : pieluszki, rzeczy na wymianę jak pobrudzi, jakieś chusteczki, woreczki coś tam, butelki, mleko - jeśli się tak karmi, tu jakieś zabawki, podkład , no nie wiem wydaje mi się tego dużo i bym chciała mieć coś pojemnego na to żeby nie chodzić jak dziad
Ja piore w 40st. Wszystko mam bawełniane i dobrej jakosci. Moja mama sie dziwi i mowi, ze 1 raz ok, ale potem powinnam w 30 bo sie zniszcza. Poki co nie mialam okazji zobaczyc czy sie zniszcza bo mam tego duzo a maluch rosnie jak szalony ;p
Na początku nie nosi sie tego duzo, taki maluszek nie potrzebuje duzo. Ja mam mala torbe przy wozku, mam w niej 2-3pampersy, mala paczke chusteczek, pieluszke tetrowa, swoj portfel, chusteczki higieniczne i jak jest goraco wkladam mala butelke wody. Jak ide na dluzszy spacer, tzn obejmujcy karmienie to butelke, mleko, dodatkowe ubranko czy kocyk wkladam do kosza pod wozkiem.Paulinaaa, Marta..a lubią tę wiadomość
-
https://www.babyono.com/torba-dla-mamy-so-active-14941.html - o ta się wydaje spoko, wlasnie mi chodzilo zeby cos porecznego a duzo kieszeni, a tu jest ich 11
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 15:29
mi88 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulina ja wszystkie ubranka pralam w programie dzieciecym tylko ustawialam temp na 40 stopni (u mnie dzieciecy wskakuje automatycznie na 90 stopni ale moge zmieniac na 60 40 i 30) a wirowanie na full zostawiam (u mnie 1600 obrotow)... na 60 stopni pralam wlasnie dzis tylko pieluszki, reczniki i przescieradelka...
Co do torby tez w przyszlosci zakupie inna zeby miec do wsadzenia w kosz na dole... mam ta z wozka ale z tego co widze bo rodzinie i znajomych to wozkowe torby sa o wiele za male z czasem...
Zawsze podklad do przewijania, pamperki, chusteczki, smok, cos na przebranie, jakas tetra itp to na poczatku jakos sie zmiesci a pozniej czesto dochodzi do tego butla z woda, jakis sloiczek, lyzeczka, butelka z porcja mm plus termos z woda lub gotowe rozrobione albo odciagniete w termoopakowaniu... dodatkowo zazwyczaj jak juz sie wychodzi z dzieckiem malo kiedy sie bierze torebke wiec portfel, telefon czy klucze laduja w tej od maluszka...
A no i zawsze ma sie tez na dole jakis kocyk, folie przeciwdeszczowa itp i jesli ma sie zamykany kosz to spoko jak nie to tez lepiej w torbie zeby sie nie zakurzylo...
A no i oczywiscie jak dziecko juz bardziej kumate dochodza jakies ksiazeczki grzechitki gryzaczki zeby takie 4-5 miesieczne dziecko czasem zajac czyms w wozku jak marudne...
U mnie jeszcze dojdzie chusta bo czasem moze sie okazac zbawieniem...
Widze jak wielkich rozmiarow i jak wypchane po brzegi maja torby teraz kuzynki i znajome z 1,5-2 letnimi dziecmi to za głowę sie mozna zlapac... ta wozkowa nawet 1/4 tych rzeczy by nie pomiescila mimo ze najmniejsza nie jest
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
W moim przyszłym wózku mam dwie torby jedna standardowa ta na rączce i druga na dole zamykana, (tak jak w kazdym wózku), ale ta na dole ma jeszcze pasek, dzięki czemu można ją wypiąć i nosić na ramieniu jak ta z przodu wózka. Do tego zakupiłam już sobie skórzany plecak na moje rzeczy i ewentualnie rzeczy bobo jak będzie trzeba, jest średni, zgrabny i pasuje do mojego stylu:)
Już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła kupić wózek!!!18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
*MiKi23* wrote:W moim przyszłym wózku mam dwie torby jedna standardowa ta na rączce i druga na dole zamykana, (tak jak w kazdym wózku), ale ta na dole ma jeszcze pasek, dzięki czemu można ją wypiąć i nosić na ramieniu jak ta z przodu wózka. Do tego zakupiłam już sobie skórzany plecak na moje rzeczy i ewentualnie rzeczy bobo jak będzie trzeba, jest średni, zgrabny i pasuje do mojego stylu:)
Już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła kupić wózek!!!
-
Powiem Wam, że to jest wszystko takie urocze. Jak bylam w ciazy to zachwycalam sie kazdym malutkim dzieckiem, usmiecalam sie do nich, zaczepialam, obczajalam wszystkie matki z wozkami, wozki, ich kolory, kola, torby itp itp A teraz kobitki w ciązy obczajają mnie, wózek i mojego bobasa
Cukierniczka, Loczek2018, Eilleen, Paulinaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cukierniczka wrote:Haha, ja też się oglądam za wózkami i czasem mam ochotę podejść i się zapytać czy się sprawdza itd i patrzę jak są dzieci ubrane żeby sobie jakoś ułożyć co faktycznie najczęściej się ubiera
-
edwarda20 wrote:O wow sporo tego Jaki wozeczek?
https://allegro.pl/wozek-bebetto-luca-3w1-mars-0-13kg-jakosc-nowosc-i7247886066.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 20:58
18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
*MiKi23* wrote:Podobają mi się czarne wózki i taki miałam upatrzony, ale tydzień temu bardziej wkopalam się w allegro i zauważyłam ( nie wiem jak wcześniej go nie widziałam) bebetto Luca w kolorze tym najciemniejszym z czarną rama 3w1 i zakochałam się
https://allegro.pl/wozek-bebetto-luca-3w1-mars-0-13kg-jakosc-nowosc-i7247886066.html
Ciekawy Tylko nie bierz 3 w 1 bo te foteliki do auta to najgorszy plastik, nic dziecka nie chronia. Wez 2 w 1. a fotelik dokup oddzielnie.
Tez mam caly czarny wozek i starowinki reaguja na niego wielkimi oczami ;p*MiKi23* lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Ciekawy Tylko nie bierz 3 w 1 bo te foteliki do auta to najgorszy plastik, nic dziecka nie chronia. Wez 2 w 1. a fotelik dokup oddzielnie.
Tez mam caly czarny wozek i starowinki reaguja na niego wielkimi oczami ;p
Aż takie słabe te foteliki? Chciałam potem pożądany kupić.
Moje szwagierki wszystkie mają wózki 3w1 i te foteliki nienajgorzej wyglądają sama nie wiem.
A ile taki najtańszy lepszy fotelik kosztuję?
Jak nazywa się twój wózek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 22:24
18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
Miki te foteliki z 3w1 to kawalek najtanszego plastiku nie majacy nic wspolnego z bezpieczenstwem... zauwaz ze najczeaciej sa opisywane nie jako fotelik samochodowy a nosidelko...
Zobacz sobie crusch testy... po malej stluczce przy tym foteliku zoataje tylko powyginany plastik przy porzadnym wypadku wyglada jakby walec po nim przejechaledwarda20, mi88 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700