Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Miki cybexy i maxi cosi to fajne i dobre juz foteliki ale to nie jest wtedy juz typowy zestaw 3w1 a wozek 2w1 i do tego porzadniejszy fotelik... pamietaj tylko ze fotelik nie zawsze pasuje do kazdego samochodu
A no i popatez na roznice w ce ie samego wizka 2w1 a wlasnie z ktoryms z tych fotelikow a nie na roznice cenowe zestawu 3w1 i zestawu z lepszym fotelikiem
Czesto okazuje sie ze kupujac sam wozek 2w1 a osobno fotelik maxi cosi czy cybex cena bedzie mniejsza niz jakbys kupila taki zestaw bo sam fotelik chociazby ma 8% vat a kupowany w zestawie z wozkiem juz jest caly komplet z vat 23% liczony
Ja np patrzylam na roznice jakbym moj wozek razem z moim fotelikiem zamowila a jakbym zamowila sam wozek a fotelik osobno jaka by to suma byla i roznica byla jednak na korzysc zakupu osobnoedwarda20 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A co do wozka my mamy szarosc na bislym stelazy i z bialym dnem gondoli... a czarne tez bardzo mi sie podobaja i ciemno granatowe ale to tez nie w kazdym wozku bo kolor do wozka musi pasowac tez... ale tez mam tak ze ciemne wozki beda mi sie duzo bardziej pidobac jak jakies zielone rozowe fioletowe i inne takie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Miki my mamy fotelik z maxi cosi City chyba ma wszystkie testy co te droższe, tylko w tych droższych można rozłożyć fotelik mają większe daszki.
My mamy biały stelaż gondola szara a spod biały strzał w 10w tym wózku jest środek bialy w granatowe gwiazdki mała potrafi na nich skupiać się się nawet 20minut -
Dziewczyny bo maxi cosi city to naprawde fajny dobry fotelik i najwazniejsze bezpieczny wystarczy do tego zeby wozic bezpiecznie maluszka samochodem
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
My mamy Maxi Cosi Cabriofix. Wiele modeli wózków 2w1 ma możliwość dopięcia na stelaż firmowe foteliki - Maxi Cosi czy Cybexa, to tylko kwestia adapterów. W zestawy 3w1 z fotelikiem firmy krzak nie ma co sie bawić tak jak mówi edwarda. W modelach Maxi Cosi jest taka różnica że do City nie ma bazy isofix, Cabriofix i pozostałe jak najbardziej można wpinać w isofix na bazie. O Cybexach sie nie wypowiem bo do wózka 2w1 który kupiliśmy aton 5 nie pasował więc go nie rozpracowywaliśmy .
Edit: Na stronie Maxi Cosi możesz wstępnie przymierzyć sie do fotelika jesli macie nowsze auto,masz opis czy w danym aucie były przeprowadzane testy i jakie foteliki pasowały. Ale zawsze dobrze przymierzyć na żywo, bo mozna sie zdziwić ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 15:48
-
Na stronie sa pidane tylko samichody do ktorych da sie baze pod isofix wpiac w sensie ogolnie wpiac co nie znaczy ze prawidlowo i pod odpowiednim katem bedzie fotelik wpiety wiec mozna sie tym sposobem niezle nadziac i kupic fotelik w ciemno ktory tak czy inaczej nie bedzie dobrze lezal...
Nie ma to jak sprawdzic...
A z adapterami to prawda my tez mizemy do naszego wozka nasz kiddy wpiac...
Edwarda zagladam co jakis czas ale przyznam szczerze ze ani jedna rzecz taka codzienna mi sie nie spodobala... glownie dlatego ze wiekszosc rzeczy jest mega ciaplata dla dziewczynek... podoba mi sie jeden overall ale typowo letni wiec juz nie na ten rok... mam wrazenie ze dla chlopcow duzo lepszy wybor tam...
Ale sukieneczki na jakas okazje maja piekne
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dzięki dziewczyny za pomoc i opinie jeszcze się muszę wglebic w te tajniki z fotelikami.
Auto nie wiem czy będzie z isofixami czy bez bo będziemy dopiero szukać. Mąż chce mi kupić małe miejskie autko co by nim baby jeździć mogły a zapięcie na ISOFIX mają modele od 2006 roku obowiązkowo a nie wiemy czy się trafi taki. Więc myślałam o bazie pod fotelik zapinanej na pas, by tego nieszczęsnego fotelika non-stop nie odpinać i zapinać pasami18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
Cccierpliwa wrote:Edwarda zagladam co jakis czas ale przyznam szczerze ze ani jedna rzecz taka codzienna mi sie nie spodobala... glownie dlatego ze wiekszosc rzeczy jest mega ciaplata dla dziewczynek... podoba mi sie jeden overall ale typowo letni wiec juz nie na ten rok... mam wrazenie ze dla chlopcow duzo lepszy wybor tam...
Ale sukieneczki na jakas okazje maja piekne
Moze tak byc. Ogolnie dla dziewczynek jest wszedzie spory wybor, a chlopcy tacy poszkodowani ;p W lidlu nawet sa super te dziewczece ubranka a dla chlopca same niebieskie i szare. Znowu next ma dla chlopca super, tyle ze bez wyprzedazy to mozna isc z torbami ;p Mnie jeszcze H&M nigdy nie zawiodl, lubie ich ciuszki.
-
Wszystko fajnie, ciuszki super. Nie potrafię tylko zrozumieć dlaczego produkują ciuszki dla niemowlaków z zapięciem na plecach.. Rozumiem jak maluch siedzi, ale dla takiego leżącego? Przecież to strasznie niewygodne! Np. w Kiabi mnie to strasznie denerwuje i patrzę, że w Next jest to samo..
Co do fotelika to mamy Maxi Cosi Citi i bardzo fajnie nam się sprawuje. Zapinanie nie jest tak upierdliwe jak początkowo myślałam, po jakimś czasie robi się to w max pół minuty -
Edwarda a ja gdzie nie pójdę to widzę ładne ubranka dla chłopaków bo dla dziewczynek tylko sam róż albo róż z szarym. Przyznam się ze mamy kilka ciuszkow z działu chlopiecego :d
Ja miałam śpiochy ktore nie były zapinane w kroku tylko na tyłku milay zapięcia raz je założyłam na noc i schowalam bo musialm dIecko przekrecac na bok albo podnocic tyłek .Ja lubię ciuszki cool club i f&f z h&m też fajne ma. Ostatnio u siebie w miesixe odwiedzialam 3 sklepy chciałam kupić jednokolorowe body i nie dostałam .
U nas napięcie jest już mniejsze więc mam nadzieję że obejdzie się bez neurologa ale decyzja zapadnie na szczepieniu które mamy w 8tygodniu. -
W Lidlu to prawda że dla chłopców to takie ciuszki w wypłowiałych kolorach. W sumie to nic tam nie zamierzam kupić :p generalnie szukam dla Filipa kolorowych i wesołych ubrań, bo te szarości to az nie pasują dla maluszka
Dzisiaj sprawdziłam ile ważyłam jak się urodziłam, w 39 tygodniu 2400 w dniu wypisu. Byłam bardzo malutka -
Ja ram roz lubie a roz z czernia i z szaroscia bardzo wiec nie narzekam, ale przyznam ze mam wiele kolorow dla malej a najwiecej chyba szarosci samych lub z innym dodatkiem... i tez calkiem spiro miety i blekitu
Mmma, mi88 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Welonka to znowu ja mam kilka rzeczy z działu dziewczynek bo fajne i kolorowe np zolte body z gruszka. Uwielbiam kolory ale zeby cos ciekawego znalezc dla chłopca to musze 'godzinami' szukac w necie :p i prawda jest taka ze sporo mam handmade na zamówienie.
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Dziewczyny w Next zaczely sie wyprzedaze. Polecam bo ubranka są cudasne a jakość rewelka
Cccierpliwa, też lubię róż z szarym. I błękitny jeszcze I właśnie wolę pastele od zdecydowanych kolorów.
U mnie sukces, bo mam już praktycznie wszystko wyprane i wyprasowane. Torby tak mniej-więcej spakowane - a muszę spakować dziś-jutro koniecznie, bo w sobotę wesele i na wszelki wypadek trzeba wziąć je ze sobą. Chociaż mała szansa, że się coś ruszy - parę dni temu szyjka miała 3.5cm, czasem coś mnie boli jak na okres i brzuch się częściej spina, ale tak już mam od kilku tygodni i wiele się nie zmienia
Coś mi się zdaje, że mała niestety nie będzie chciała wyjść przed terminem.
Przeczytałam też instrukcję laktatora, złożyłam go, a potem wyparzyłam i wsadziłam z powrotem do pudełka, wszystkie elementy w małych woreczkach strunowych.
Teraz by pasowało wstać i spakować torby do końca, przygotować sobie sukienkę na wesele i posprzątać mieszkanie - ale tak mi się nie chce! Zmotywujcie jakośedwarda20 lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Racja połączenie szarego z różowym fajnie wygląda i też mam takie ciszuki , chodziło mi o to ze na dziewczynkę to wszędzie tylko same takie połączenia z rozem . Ja z chlopiecego mam body właśnie w kolorach niebieskiego turkusowego a nawet mam takie granatowe spodnie na szelkach .
-
Dzień dobry:) 9.07 o godzinie 9.07 na świat przyszedł Franek Jesteśmy już w domu. Po 18h porodu SN zrobili cc niestety nie mogli wbić się w kregoslup i wszystko odbyło się w znieczuleniu ogólnym:( Mąż kangurowal małego ja zobaczyłam go dopiero po wybudzeniu. Dochodzę do siebie o przebiegu porodu nie wiem czy powinnam turtaj pisać bo nic pozytywnego bym chyba nie napisała. Wymęczyli mnie strasznie na IP zgłosiłam się w nd o 15 od 7 rano miałam skurcze,ale nie chciałam jechać za wcześnie.Decyzje o cc podjęli dopiero w pon o 6 rano w poniedziałek po 18h silnych skurczy, odejściu wód i zatrzymaniu rozwarcia na 5cm Mały jest śliczny walczę teraz o laktacje
Loczek2018, Alphelia, Marta..a, welonka, pilik lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615