Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzis mialam wizyte przedporodowa w szpitalu...
Lozysko super nadal I stopnia, przeplywy tez super, mala ma juz 2700g i dlugie nogi...
Jesli sama nie zdecyduje sie wyjsc do 16.08 to 17.08 mam sie stawic przed 8 rano na porodowce na wywolanie...
Chyba ze z lozyskiem cos byloby nie tak zaczeloby sie za szybko starzec lub mala za szybko rosnac wtedy moze byc decyzja zmieniona na wczesniejsze wywolywanie... narazie jest plan na dzien przed tp...
Jedyne co mam teraz nadzieje ze nie zacznie sie w nocy bo biore przed snem heparyne i zostalam poinformowana ze w przypadku jak od ostatniego zastrzyku nue minelo 12h to nie bedzie opcji PDA ani w przypadku szybko idacego psn ani w przypadku ccWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 15:32
Alphelia, summer86 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ineczka gratulacje!!!
Czytam o tych porodach i myślę sobie, że może czas wreszcie się ogarniać powoli, bo oprócz ubranek nie mam dosłownie nic w dalszym ciągu. Nowe mieszkanie mnie pochłonęło, bo w sumie trudno żeby nie, ale mam z tego powodu trochę wyrzuty sumienia, że dla malucha jeszcze prawie nic nie mam przygotowane.
www.zcukremalbowcale.com -
Cukierniczka, większość to tak naprawdę jedno zamówienie w aptece internetowej - pójdzie szybko Najdłużej mi zajęło zrobienie listy, szczególnie sprawdzenie, jakie kosmetyki będą dobre. A potem, jak już wiesz, co kupić, to tylko klikanie
Cukierniczka lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
O, to myślałam, że wszystkie z wypełnieniem będą się nadawać na zimę To w takim razie też czekam na opinię bardziej doświadczonych dziewczyn - o ile tu takie znajdziemy, bo to chyba jeden z najgorszych wątków na tego typu pytania
Mi tutaj niektóre dziewczyny więcej wiedza :p ale mój nie jest z wypelnieniem , ostatnio widziałam u koleżanki taki idealny na lato lniany Ale nie był sztywny . Mój jest niby do6miesiecy ale pewmie wcześniej będzie maly patrząc na nią jak przybiera
mi88 lubi tę wiadomość
-
A wiecie, czy są jakieś sposoby na to, żeby dziecko zeszło niżej w brzuchu (czyli chyba wstawiło się do kanału)? Mam wrażenie, że mój brzuch jest coraz wyżej, zamiast coraz niżej - i pewnie tak jest, bo dzidziuś rośnie, a jest wciąż wysoko. Zaczynam mieć problemy z bólem żołądka i zgagą. Jakieś ćwiczenia na piłce mogą pomóc? O ile na obrót główką w dół jest sporo porad w internecie, to na to nie mogę nic znaleźć...
mi88 wrote:A wiecie, czy są jakieś sposoby na to, żeby dziecko zeszło niżej w brzuchu (czyli chyba wstawiło się do kanału)? Mam wrażenie, że mój brzuch jest coraz wyżej, zamiast coraz niżej - i pewnie tak jest, bo dzidziuś rośnie, a jest wciąż wysoko. Zaczynam mieć problemy z bólem żołądka i zgagą. Jakieś ćwiczenia na piłce mogą pomóc? O ile na obrót główką w dół jest sporo porad w internecie, to na to nie mogę nic znaleźć...
Tak, ćwiczenia na piłce powinny pomóc i takie ćwiczenia, które miałam na zajęciach w szkole rodzenia - stosowałam je często pod koniec ciąży i wtedy rzeczywiście dziecko układało się w kanał. Robi się je na ugiętych kolanach, w niedużym rozkroku i lekko zgiętych łokciach. Polegają na ruchach biodrami w kształcie ósemki lub znaku nieskończoności w różnych płaszczyznach. Jedna to patrząc na siebie od góry robi się ósemkę biodrami (czyli ruchy do przodu i tyłu), druga też patrząc od góry ale znak nieskończoności (czyli ruchy na boki), trzecia to patrząc z przodu na siebie znak nieskończoności, czyli biodra na boki i góra - dół jednocześnie. Oprócz tego czwarte ćwiczenie to ruch jakbyśmy wypychali dziecko z siebie, czyli zginanie się w kolanach z pochylaniem ciała od pasa w górę i powrót.mi88, Eilleen lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Ja spiworki mam dwa pozyczone od kuzynki jak mala bedzie w tym spala to dokupie jakis leciutki na lato boten od niej jeden taki bardziej wiosenny a drugi typowo zimowy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ciekawa jestem czy to że dziecko jest mega ruchliwe + są twardnienia wpłynie na wcześniejszy poród
No własnie ...Nie wiem czy moje dziecko w ogóle kiedyś śpi ... od 18 tygodnia czuje baaardzo mocno ruchy i praktycznie cały dzień :p zgłaszałam to już lekarzowi, karze się cieszyć, ale dla mnie to dziwne, w ciągu dnia może łącznie bym uzbierała maaaaks 2 h gdzie brzuch mi nie faluje, a tak to non stop. Hmm mam nadzieję że serio ona śpi w nocy tak jak ja, bo kurcze jak inaczej, chyba kiedys musi ;/;/;/ Teraz kopniaki już boląąąąąą
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Alphelia, dziękuję! Spróbuję tak poćwiczyć. I wygrzebię z graciarni moją piłkę, którą kiedyś kupiłam sobie do siedzenia w pracy (był u nas w biurze przez chwilę szał na to, bo ktoś sobie kupił i chwalił jako czasową alternatywę dla fotela )
To moja mała na początku była leniwcem - zaczęłam czuć ruchy w okolicach 24tc, a dopiero od kilku tygodni faktycznie mogę powiedzieć, że jest ruchliwa. To jest w ogóle grzeczny dzidziuś, bo jeszcze mnie nie kopnął tak, żeby bolało
Za to brzuch spina mi się jakoś od połowy ciąży - na początku zawsze przy szybszym spacerze, teraz to już niezależnie od tego, czy leżę, czy chodzę. I nie wygląda na to, żeby miał być wcześniejszy poród
Paulinaaa, musisz męża poprosić, żeby sprawdził, czy w nocy też faluje
Czytałam na innym wątku, że u Pilik już wszystko dobrze i może niedługo wyjdą do domuPaulinaaa lubi tę wiadomość
Paulinaaa wrote:No własnie ...Nie wiem czy moje dziecko w ogóle kiedyś śpi ... od 18 tygodnia czuje baaardzo mocno ruchy i praktycznie cały dzień :p zgłaszałam to już lekarzowi, karze się cieszyć, ale dla mnie to dziwne, w ciągu dnia może łącznie bym uzbierała maaaaks 2 h gdzie brzuch mi nie faluje, a tak to non stop. Hmm mam nadzieję że serio ona śpi w nocy tak jak ja, bo kurcze jak inaczej, chyba kiedys musi ;/;/;/ Teraz kopniaki już boląąąąąą
Dziewczyny z mojego wątku chyba wszystkie potwierdzily, ze to jakie dziecko bylo w brzuchu przelozylo sie na to jakie jest na zewnątrz Moj byl srednio ruchliwy, i taki tez jest teraz, raczej spokojny niz rozdartymi88 lubi tę wiadomość
-
Edwarda hahaha ja sobie wmawiam ze moja mala sie teraz chce wyszalec zeby pozniej wiecej odpoczywac jakos trzeba sie pocieszac haha... jeszcze miesiac moge sobie powmawiac haha...
A tak serio to moja mala tez jest z tych dzikuskow ze rusza sie jak szalona i ani razu nie liczylam ruchow bo sie wystarczajaco duzo i czesto rusza... czasem jest tak ze sie budze oczy otwarte mam moze z 2 minuty jeszcze sie z lozka nie podniose a ona juz zaczyna...
Bolesnie tez czesto odczuwam jej tance a czasem sie w ogole zastanawiam co ona czyni jak czuje jednoczesnie ze wpycha mi reke w lewa pachwine pchajac przy tym jednoczesnie noge pod prawego cycka haha przed chwila wlasnie znow tak cudowala...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
U mnie niestety też się sprawdziło Dzieć jak wariował w brzuchu tak teraz nie ma z nią chwili spokoju Było dobrze dopóki nie nauczyła się piszczeć i krzyczeć. Teraz już pełen serwis, a ja poluje na nauszniki Do tego czasem dołącza się kot, który stara się Małą przekrzyczeć
Za to w nocy miałam zawsze spokój i teraz też pięknie przesypiamy, już tylko z pobudka o 23 i 6 na jedzenie
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
To ja mam nadzieję, że moja będzie tak grzeczna na powietrzu, jak w wodzie
Jednak ryzyko jest, bo mój mąż spędzał ciągłym wrzaskiem sen z powiek rodzicom przez kilka miesięcy - podobno była masakra, jeździli do różnych lekarzy, próbowali 'domowymi/ludowymi' sposobami (coś mówili o jakimś sianie pod materacem ), na pewno też byli z nim gdzieś w jakimś znanym z uzdrowień kościele
Mówią, że pewnie po prostu miał mega kolki - tak czy inaczej, mam nadzieję, że dzidziuś tego po nim nie odziedziczy, bo ześwirujemy. Póki co wiadomo, że odziedziczyła włosy - już teraz ma bujną czuprynkę, a ja byłam łysa jeszcze długo po tym, jak nauczyłam się chodzić
Mi moj maluch tez odziedziczył busz włosów po mężu Mąż urodził sie z mega długimi a ja bylam lysa do roku a potem jak zaczely rosnąć to pukle loków od razu. Teraz mnie obce babki zaczepiają w sklepach jakie dzidzia na włosy! Bo ma długie i sie kręcą a i mówią ze wygląda jak dziewczynka :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 06:36
-
mi88 wrote:Alphelia, dziękuję! Spróbuję tak poćwiczyć. I wygrzebię z graciarni moją piłkę, którą kiedyś kupiłam sobie do siedzenia w pracy (był u nas w biurze przez chwilę szał na to, bo ktoś sobie kupił i chwalił jako czasową alternatywę dla fotela )
To moja mała na początku była leniwcem - zaczęłam czuć ruchy w okolicach 24tc, a dopiero od kilku tygodni faktycznie mogę powiedzieć, że jest ruchliwa. To jest w ogóle grzeczny dzidziuś, bo jeszcze mnie nie kopnął tak, żeby bolało
Za to brzuch spina mi się jakoś od połowy ciąży - na początku zawsze przy szybszym spacerze, teraz to już niezależnie od tego, czy leżę, czy chodzę. I nie wygląda na to, żeby miał być wcześniejszy poród
Paulinaaa, musisz męża poprosić, żeby sprawdził, czy w nocy też faluje
Czytałam na innym wątku, że u Pilik już wszystko dobrze i może niedługo wyjdą do domumi88 lubi tę wiadomość