Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ineczka jest sporo takich, tylko nie znalazłam żadnego z opuszczanym bokiem i wyjmowanym szczebelkami. Plus w większości tych z opuszczanym bokiem możesz opuścić tylko o te kilkanaście cm to wydaje mi się bez sensu. Ale tez takie znalazłam np.
https://www.sklep-scarlett.pl/lozeczko-dzieciece-z-opuszczanym-bokiem-scarlett-vista-buk-bialy-120-x-60-cm/?gclid=Cj0KCQiAnOzSBRDGARIsAL-mUB0vGe6x6mtJS3GAJ5ABxW17-zC0VLya3t1JFhJfya2pKJiCoHGker0aAkWtEALw_wcB
Ja planuje na pierwsze miesiące nie mieć boku, a dziecko na swojej wysokości ustawić. Jak zacznie fikać i się obracać to bym chyba chciała zamontować bok. Ale wiadomo, zobaczę co będzie wygodniejsze, ale jak już kupuje to wole mieć taką opcje nie chce spać w łożku z dzieckiem, ale chce je mieć blisko, pokój i tak poki co będziemy mieli wspólny, więc ta opcja wydaje mi się rozsądna. Mi się marzy kp, tak ideologicznie i chyba z wygody, ale wiadomo że nigdy nie wiemy co los przyniesie. A co chcą robić i planują inne matki nie mnie do tego. Wkurza mnie strasznie jak moje siostry gadają na brata który ma teraz najmłodsze dziecko bo ciagle im się cos nie podoba. Przecież to ich dziecko! Jak ja uważam że robią coś źle co może młodemu zaszkodzić to rozmawiam z bratem albo podsyłam naukowy artykuł, ale sprawy karmienia itd. to ich prywatna sprawa i nie ważne jakie ja mam zdanie...! A też z merytorycznymi pytaniami i po rady brat się zwraca do mnie mimo że jedyna dzieci nie mam... może dlatego potrafię zachować dystans? Sama nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 21:33
-
Mi jakoś nerwy puściły dlatego się wypowiedziałam ale odpuszczam
Mi się własnie kp nie marzy ale kto wie co się stanie jak zobaczę tego małego człowieka.
Ja mam małą sypialnie i łóżeczko i tak będzie ze 2m od łóżka, więc nie czuję potrzeby dostawki6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Welonka, dokladnie, a szczegolnie nacisk na porod naturalny, a potem czekaja do ostatniej minuty i dzieja sie rozne przykre sytuacje, jak ostatnio w „Uwaga” w szpitalu, gdzie lekarz olal totalnie ktg, dziecko jest warzywem. Koszmar dla nas, rodzicow i niekompetencja lekarza. Prawdopodobnie bede miala cesarke ze wskazaniem, wcale nad tym nie ubolewam, ani nie mysle o tym ze bede gorsza matka bo nie urodze sn. Gdyby porod czy kp bylo wyznacznikiem milosci do dziecka, to swiat spadlby na psy. Nie mam nic do kobiet, ktore karmia mm, mialy ku temu przeslanki, chcialy, czuja ze karmienie to nie jest to, ja to rozumiem i uwazam ze szczesliwa, kochajaca mama to szczesliwe dziecko.
Nie wiem jak sie sprawa potoczy u mnie z karmieniem, powiem szczerze, na razie tego nie czuje, ale chcialabym dac tej malej istotvce wszystko co najlepsze, jesli karmienie piersia bedzie sprawialo mi radosc, bede szczesliwa, to jasne, pewnie ze tak, ale jesli maja byc lzy, depresja, to zadne wielkie zwolenniczki ktore neguja mm nie beda mi mowic co mam robic, bo my matki wiemy najlepiej i nie dajcie sobie wmowic, ze jesli nie bedziecie karmic to macie sie obwiniac, zle matki, bo to po prostu bujda i ja nawet nie biore udzialu w takich jalowych dyskusjach. Szkoda ze na naprawde niewinnych kobietach, dobrych matkach sa w ten sposob wieszane psy.Ineczka lubi tę wiadomość
-
Ja bym chciała kp, ale okaże się w praniu. Póki co piersi dopiero teraz się powiększyły. Mam małe sutki i to może być problem.
Co do SN to chciałabym spróbować, ale przeraża mnie. U nas wspaniałe opinie ma klinika i poród prywatny, ale to wydatek min 5000 pln. Nie mało. Poza tym na co do cholery idą te gigantyczne sumy ze składek ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 10:25
-
Też przypadkowo trafiłam na ta dyskusję u sierpniowych mam i aż się za głowę złapałam..wg mnie każda kobieta decyduje o tym co jest dla niej i jej dziecka najlepsze (oczywiście w granicach rozsądku wiadomo) i To, że któraś robi inaczej nie znaczy, że robi źle..
Ja chce karmić piersią, ale jeśli z jakiegoś powodu mnie to przerosnie to nie będę się zmuszać Piersi mi nie urosły jakoś dużo, A siara pojawiła się dopiero wczoraj -
A ja wam powiem dziewczyny ze ja nie chcialabym ani sn ani cc ani kp ani mm... zwyczajnie mi wszystko jedno... bez roznicy mi jak urodze byle urodzic bezpiecznie i szczesliwie swoje dziecko a to czy bede karmic kp czy mm tez mi obojetne byle dziecko bylo najedzone i szczesliwe... kp dla mnie to zwyczajnie oszczednoac bo jednak mm na dluzsza mete to fortuna wiec fajnie jak sie uda ale jak nie to po to jest mm zeby dziecku dawac i zebysmy oboje byli spokojni i szczesliwi...
Poza tym nawet jak sie uda z kp to nie zamierzam karmic nadzwyczajnie dlugo do ok 6 mieaiaca lub pierwszego zabka a pozniej moge odciagac swoje mleko ale karmic bede butelka... za duzo sie po rodzinie i znajomych naogladalam dzieci ktore ciezko odstawic i w wieku 1,5 roku 2 lat z krzykiem podnosza mama bluzki w obecnosci gosci bo chca teraz i koniec... moze jestem wyrodna ale nie zamierzam sie zadreczac bo sie na inny porod czy karmienie nastawialam a inaczej bylo...edwarda20, pilik lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Na jednym z watkow padlo tez stwierdzenie, ze kupienie fotelika dla dziecka, ktory nie jest firmowy a co za tym idzie "bezpieczny" to tak jakby nie kochac swojego dziecka. Porazka. A co lepsze inne dziewczyny nie widzialy w tym porownaniu nic zlego. Nie dajmy sie zwariowac.
Katy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny moje siostry np miały mleko ale bylo nietreściwe, wydaje mi sie ze w dzisiejszych czasach sporo kobiet ma problem z karmieniem. Noe chce nikogo obrażać ale czasami jak czytam niektóre watki to mam wrażenie,ze niektóre kobiety są wręcz nawiedzone. Kiedyś dzieci chowano w surowych warunkach i jakos zdrowo sie rozwijaly jeszcze byly zahartowane
ja mam łóżeczko po siostrzencu i zastanawiałam się nad kupnem tych ochraniaczy nie wiem jak to sie nazywa na boki na szczebelki. Słyszałam,ze niby mama ginekolog ich nie poleca.
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Dziewczyny według USG wypada mi 8t6d ciąży. Gdyby tak patrzeć to jutro wypadałoby kolejny okres. Czy to normalne, że wszystko zaczęło mnie dziś boleć jak zawsze przed okresem? Czy np w dniu teoretycznego okresu może wystąpić plamienie? Czytałam, że tak, ale wolę zapytać na zapas niż się jak coś później denerwować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 09:29
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Britty wrote:Dziewczyny moje siostry np miały mleko ale bylo nietreściwe, wydaje mi sie ze w dzisiejszych czasach sporo kobiet ma problem z karmieniem. Noe chce nikogo obrażać ale czasami jak czytam niektóre watki to mam wrażenie,ze niektóre kobiety są wręcz nawiedzone. Kiedyś dzieci chowano w surowych warunkach i jakos zdrowo sie rozwijaly jeszcze byly zahartowane
ja mam łóżeczko po siostrzencu i zastanawiałam się nad kupnem tych ochraniaczy nie wiem jak to sie nazywa na boki na szczebelki. Słyszałam,ze niby mama ginekolog ich nie poleca.
Ja o tyle nie jestem za ochraniaczami na szczebelki, że to dodatkowe miejsce na kurz i nieprzepuszczalnosc powietrza na tej wysokości w łóżeczku. Ale to moje zdaniehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
pumka1990 wrote:Dziewczyny według USG wypada mi 8t6d ciąży. Gdyby tak patrzeć to jutro wypadałoby kolejny okres. Czy to normalne, że wszystko zaczęło mnie dziś boleć jak zawsze przed okresem? Czy np w dniu teoretycznego okresu może wystąpić plamienie? Czytałam, że tak, ale wolę zapytać na zapas niż się jak coś później denerwować
Tak, może być cos takiego być, ze delikatne plamienie w dniu spodziewanej miesiączki może wystąpićpumka1990 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
pumka1990 wrote:Dziewczyny według USG wypada mi 8t6d ciąży. Gdyby tak patrzeć to jutro wypadałoby kolejny okres. Czy to normalne, że wszystko zaczęło mnie dziś boleć jak zawsze przed okresem? Czy np w dniu teoretycznego okresu może wystąpić olśnienie? Czytałam, że tak, ale wolę zapytać na zapas niż się jak coś później denerwować
W ciąży często występują takie bole jak na @ najważniejsze aby nie bylu skurczowe i aby nie bylo plemienia. W razie mocnych boli powiedz lekarzowi to pewnie przepisze nospe.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Marta..a wrote:Dziewczyny, które już są po wyprawkach. Czy zastanawiałyście się nad łóżeczkiem w którym jedną ściankę można wymienić na barierkę? Tak żeby służyło już później jak zwykłe łóżko? Zaczęłam oglądać ale nie wiem czy ta opcja ma sens jak łóżeczko ma tylko 1,20m?
Któraś już może po kupnie łóżeczka?
Ja się zastanawiam nad tym ma 1.4m
https://amc.sklep.pl/pl/p/LOZECZKO-TAPCZANIK-140-x-70-bez-szuflady%2C-POSCIEL-MINKY-MATERAC-KOKOS-/137
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Britty, ja sie caly czas nad tym zastanawiam, nad ochraniaczami. Na watku majowek dziewczyny pisaly o przypadkach, ze dziecko wsadzilo nozke miedzy szczebelko, albo co gorsza glowke. Nie poleca mamaginekolog, poniewaz prawdopodobnie moze to zwiiekszac ryzyko smierci lozeczkowej tak samo jak koldra i poduszka. Ja zamowilam mobitor oddechu dlatego, a ochraniacze moze zamowie ale dam je z jednej strony albo taka okrojona wersje, co drugi przywiesze.
-
Britty wrote:W ciąży często występują takie bole jak na @ najważniejsze aby nie bylu skurczowe i aby nie bylo plemienia. W razie mocnych boli powiedz lekarzowi to pewnie przepisze nospe.
Wcześniej występowały, ale tłumaczyłam to tym, że macica rosnie. Później się uspokoiły a teraz znów są. Ma szczęście delikatneEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
pilik wrote:Ineczka jest sporo takich, tylko nie znalazłam żadnego z opuszczanym bokiem i wyjmowanym szczebelkami. Plus w większości tych z opuszczanym bokiem możesz opuścić tylko o te kilkanaście cm to wydaje mi się bez sensu. Ale tez takie znalazłam np.
https://www.sklep-scarlett.pl/lozeczko-dzieciece-z-opuszczanym-bokiem-scarlett-vista-buk-bialy-120-x-60-cm/?gclid=Cj0KCQiAnOzSBRDGARIsAL-mUB0vGe6x6mtJS3GAJ5ABxW17-zC0VLya3t1JFhJfya2pKJiCoHGker0aAkWtEALw_wcB
Ja planuje na pierwsze miesiące nie mieć boku, a dziecko na swojej wysokości ustawić. Jak zacznie fikać i się obracać to bym chyba chciała zamontować bok. Ale wiadomo, zobaczę co będzie wygodniejsze, ale jak już kupuje to wole mieć taką opcje nie chce spać w łożku z dzieckiem, ale chce je mieć blisko, pokój i tak poki co będziemy mieli wspólny, więc ta opcja wydaje mi się rozsądna. Mi się marzy kp, tak ideologicznie i chyba z wygody, ale wiadomo że nigdy nie wiemy co los przyniesie. A co chcą robić i planują inne matki nie mnie do tego. Wkurza mnie strasznie jak moje siostry gadają na brata który ma teraz najmłodsze dziecko bo ciagle im się cos nie podoba. Przecież to ich dziecko! Jak ja uważam że robią coś źle co może młodemu zaszkodzić to rozmawiam z bratem albo podsyłam naukowy artykuł, ale sprawy karmienia itd. to ich prywatna sprawa i nie ważne jakie ja mam zdanie...! A też z merytorycznymi pytaniami i po rady brat się zwraca do mnie mimo że jedyna dzieci nie mam... może dlatego potrafię zachować dystans? Sama nie wiem
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Pumka ja na poczatku ciazy czułam się jakbym miała zaraz dostać @ . Podobno jest to normalne .
Teraz łóżeczka chyba maja tak rozstawione szczebelki ze nie ma możliwości zeby dziecko wsadziło głowę, my będziemy stosować ochraniacze od3miesiaca bo wtedy dziecko zaczyna byc bardziej ruchliwe i jest ryzyko ze wsadzi nogę czy moze gdzies uderzyć głowa.
Czy normalne sa kłucia w szyjce/kroczu ?pumka1990 lubi tę wiadomość