Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ty juz chyba mialas ten krwiomocz prawda?
Niestety nie wiem jaka ilosc jest prawidlowa. Kiesy masz wizyte zeby omówić wyniki?
Mi ostatnio wyszlu jakies cialka ketanowe ale gin powiedzial ze wystarczy ze mialam dluga przerwe miedzy posilkami i stad te cialka. A ja rzeczywiscie rzadko jem a wiem ze powinnam czesciej tyle ze nie moge sie zmusic.. ja jeszcze nic nie przytylam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 17:28
-
Na nfz ja nie widziałam takich spodniczek jeszcze gabinet jak klatka i jedyne miejsce gdzie mozesz położyć ubrania to na krzesełku przed biurkiem,ja dopiero u mojego lekarza spotkałam sid z różowymi spodniczkami i kapciami i do tego ma osobne pomieszczenie do przebrania .
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
J.S wrote:Welonka, kurcze A kiedy mialas ostatnie badanie moczu? Nie mam pojecia jakie sa normy bialka w moczu.
SanKwt, moj ma zielone, akurat jak chodzilam na nfz to sie nie spotkalam, ale juz nie pamietam kiedy bylam na wizycie na nfz wiec nie mam rozeznania za bardzo -
welonka wrote:Na nfz ja nie widziałam takich spodniczek jeszcze gabinet jak klatka i jedyne miejsce gdzie mozesz położyć ubrania to na krzesełku przed biurkiem,ja dopiero u mojego lekarza spotkałam sid z różowymi spodniczkami i kapciami i do tego ma osobne pomieszczenie do przebrania .
Jedynie aparaty slabszej jakosci.. -
Welonka, to gdzie masz sie przygotowac do badania, jak ciuchy na krzeselku? Az ciezko sobie wyobrazic, bo z tego co pamietam jak bylam kilka razy to az tak ciasno nie bylo
Gabinet mojego obecnego lekarza jest bardzo duzy. Pierwsze pomieszczenie to wiadomo - komputer biurko, drugie toaleta z bidetem, caly arsenal spodniczek kapci itp, a trzecie pomieszczenie to juz fotel i reszta sprzetu Jednak komfort u takiego lekarza to podstawa -
tak miałam krwiomocz ale pozostale wartości były w normie i po tym krwiomoczu dostałam zaraz krwotoku , w szpitalu brałam furarginę przez dwa tygodnie 3x2 ostatnie badanie miałam początkiem grudnia i wszystko było dobrze. Zobaczę co mi w środę powie lekarz .
Nowy gabinet myślałam ze bedzie troche chociaż nowoczesny a tam gabinet malutki , całe szczęście byłam tam tylko parę razy zawsze starałam sie zakładać spódnicę lub dłuższą tunike,
u mojego obecnego lekarza tez jest gabinet duży osobne pomieszczenie na przebranie jest tam bidet spodniczki ubikacja i fotel na plus bo nie jest tak starego typu zz uchwytami tylko sa podpórki na stopy -
Cześć dziewczyny I ja się przywitam, to będzie moje pierwsze dzieciątko, rodzimy w marcu.
Staraliśmy się cztery lata. Po roku poszliśmy do lekarza, wyniki męża super, u mnie bezowulacyjne cykle. Straciliśmy jakieś półtora roku u dwóch niewłaściwych lekarzy i dopiero na początku 2016 trafiliśmy nareszcie na odpowiedniego ginekologa. W maju 2016 zaszłam w ciążę, niestety w 6 tygodniu doszło do poronienia. Były cykle stymulowane, najpierw tylko tabletki, potem zastrzyki, badanie drożności jajowodów. Na wrzesień planowaliśmy pierwsze IUI, a tutaj w lipcu niespodzianka, dwie kreski na teście
Początki ciąży nie były łatwe - plamienia, krwawienia, szpital ale gdzieś od 18 tygodnia wszystko się uspokoiło. Niestety jakiś czas temu pojawiła się cukrzyca ciążowa i konieczność przyjmowania 4x dziennie insuliny. Do tego szyjka się skraca, więc od początku grudnia jestem na L4 z zaleceniem odpoczywania.
Jeśli chodzi o badania prenatalne, o których pisałyście, to mój lekarz zaleca w pierwszym trymestrze zarówno USG jak i PAPPA. Zrobiliśmy oba. Potem połówkowe, a teraz czekamy na badania trzeciego trymestru. Do tej pory wszystko było w porządku, córeczka rozwija się dobrze. Mam nadzieję, że tak już zostanieAlphelia, Britty, Loczek2018 lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Witaj Lyanna
No to widze ze sporo przeszliscie , ale teraz juz bedzie wszystko dobrze. Czuj sie tu dobrze z nami
Kochane powiedzcie mi czy w po 14 tyg bierzecie cos oprucz kwasu foliowego ?
Moj gin mi nic nie zapisal a wiele mowia i pisza o takich suplementach dla kobiet w ciazy.
Kazal jesc duzo warzyw i owocow i pow ze kwas foliowy nie zaszkidzi i mam tez brac.
Tylko jest ten problem ze ja jakos tak za warzywami nie przepadam.. -
SanKwt wrote:Mi ostatnio wyszlu jakies cialka ketanowe ale gin powiedzial ze wystarczy ze mialam dluga przerwe miedzy posilkami i stad te cialka. A ja rzeczywiscie rzadko jem a wiem ze powinnam czesciej tyle ze nie moge sie zmusic.. ja jeszcze nic nie przytylam..
Nie martw się ze nie tyjesz, jesli dzidziol rozwija sie prawidłowo to wszystko jest ok. Poza tym poki co nie ma co tyc, maluszek jest naprawde tyci. Ja w 1 trymestrze schudlam ponad 4kg, przez calodniowe mdłości i wymioty zywilsm sie krakersami głównie, czasami zjadłam banana albo kromkę chleba. Martwilam sie a dzidzia pięknie rosla. Patrzę na wykres i dopiero ok 20tc waga mi ruszyla. W tym momencie, po świętach mam jeszcze 200g na minusie do wagi wyjściowej, wiec jest dobrze. Aha i wstręt do jedzenia mialam do okolo 16-18 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 18:47
SanKwt lubi tę wiadomość
-
Mnie kazala w 2 trymestrze brać femibion 2, najpierw co drugi dzień, od niedawna codziennie. Na pewno powinnaś brać cos z jodem, wit d i dha. Te 3 + kwas foliowy to według mnie podstawowe i bardzo ważne elementy. Dha np super dziala na mozg dzidzi.
SanKwt lubi tę wiadomość
-
SanKwt wrote:Eswarda dzieki za odp ja mam tedecje do tycia myslalam ze bede tyla w maksymalnym tepie
Ja jako takiego wstretu nie mam ale poprostu nie mam opetytu .
Ja tez mam tendencje i myslalam ze w ciazy bede mala swinka ;p Wiec jestem zadowolona, że poki co waga ladna Ale brzus rosnie, widac z tygodnia na tydzien jak dzidzia tyje
-
nick nieaktualnyAcygan, ja straciłam 3 ciąże, długo się leczyliśmy żeby zajść. Od początku jestem na żelaznym zestawie. Za usg i pappe nic nie płaciłam, lekarka wręcz kazała mi je zrobić. Wiem, ze stres nie sprzyja, ale nie umiem sobie z tym poradzić.
Wyników pappy i nifty jeszcze nie mam, ale naprawdę nie wiem co bym zrobiła jeśli... Myśle jednak, ze warto wiedzieć i oswoić się.
Usg prenatalne miałam przed brzuch i bardzo się zdziwiłam! Ogoliłam się pięknie, a doktor spodni nie kazał zdejmować Takie badanie na pewno było przyjemniejsze od dowcipnego.
Ja jeszcze nie tyje... wręcz nawet schudłam. Jak dopadają mnie mdłości, to nie jestem w stanie nic przełknąć, wymiotuje więcej niż na początku. Martwię się, bo i tak mam niedowagę. -
welonka wrote:Ja w 11t4d mialam troche dopochwowo i przez brzuch , narzeczony pierwszy raz widział w 16tc zadowolony bo akurat usłyszał ze syn zmienił siw w dziewczynkę i jeszcze na koniec dostał od lekarza specjalnie dla niego zdjęcie,teraz powiedział ze jesli tylko będzie mial wolne będzie chodził ze mną
J.S moje bole spowodowane sa prawdopodobnie nerkamiwelonka lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
edwarda20 wrote:Mnie kazala w 2 trymestrze brać femibion 2, najpierw co drugi dzień, od niedawna codziennie. Na pewno powinnaś brać cos z jodem, wit d i dha. Te 3 + kwas foliowy to według mnie podstawowe i bardzo ważne elementy. Dha np super dziala na mozg dzidzi.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615