X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko współczuję choróbska i rzygańska, oby przeszło jak najprędzej!!!
    A o małą się nie martw, na pewno nic jej nie będzie.
    Ja w takich sytuacjach przyjmowałam tylko i wyłącznie kisiel, nic innego nie zostawało, więc może spróbuj?
    Tez nie czaję dlaczego ktoś chory łazi po ludziach. :/

merida nie czytaj internetów :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko takze Ci wspolczuje tych dolegliwosci! Oby szybko Ci przeszlo! ♡

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moj brzuszek ogromny:)

287p09h.jpg

Krokodylica, Daisy, merida17, Rybeńka, diamonds, mizzelka, Tygrysek, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaaa Sloneczna sliczny!!!! ♡♡♡

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale juz rozstepy mi zaczynaja wylazic na linii majtek. chyba jest za ciezki brzuch:)

oby na brzuch mi nie poszlo- juz neidlugo... moze da rade:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle o rozstepach, mam nadzieje ze ich unikne zwlaszcza na brzuchu. Cycki najwyzej sobie zrobie po 3 porodzie :D ale rozstepy na brzuchu to bym plakala tak jak po kresce po cc gdybym miala miec. Nie wiem co mam z tym brzuchem taka panika w tym zakresie.

Kurde u mnie dalej zimnica.

Dzwonilam do medimedic na wizyte na prenatalne ale ona do mnie ze na 7go dopiero. Mowie bez sensu bo swojego gina mam 8go. A chcialabym isc podejrzec jak tam moja fasolka. :)
    Nie wiem moze tak z ulicy sie gdzies zapisze hm? Jakies pvt usg mozna tak robic? :D

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja tez prywatnie robilam u innego gina bo moj byl na urlopie.

a przerwa pare dni w usg musi byc.
    chyba ze pojdziesz ale nastepnego dnia Twoj gin juz Ci nie bedzie ogladal dzidziusia.

poszukaj po opiniach i tam gdzie jest dobry sprzet bo teraz to badanie jest bardzo wazne

Daisy lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, ja też miałam dzień po dniu, na wizycie po prostu nie miałam USG u mojej ginki.
    Za to zanalizowała wyniki itp.

Daisy lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, dziewczyny maja racje.
    U mnie na tym etapie było inaczej.
    W poniedz miałam skan tutaj w szpitalu (brzuch), potem w czwartek byłam już w Pl i tam zrobili mi genetyczne (brzuch) i w piątek pojechałam do swego ginka. Byłam pewna, ze nie bedzie mnie już badać, tylko omówi badania i ku mojemu zdziwieniu, badanie sie odbyło, bo chciał sprawdzić szyjke i ogólnie dzidzie. Nie robił już przez brzuch, tylko od dołu ;) i badanie trwało 10 minut. Nic złego sie nie stało, dr mówił, ze można tak zrobić, to mu zaufalam, bo w końcu jako jedyny pomógł mi bym w tej ciazy była, więc nie sadze, by ryzykowal itp.

Gosiak, Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zla az bordowa sie zrobilam :/ :/ :/

Dzwonie do swissmedu podpytac o te wizyte moja 11t3d czy gin bedzie mi tam jakies pomiary robil czy co. A babka do mnie z recepcji ze nie, to normalna konsultacja bez zadnych pomiarow. Ze lekarz powinien mi wystawic skierowanie na badania prenatalne. Juz sie !@#$/ i jeszcze pytam sie jej dlaczego nie dostalam durnego skierowania, ze zaplacilam 150 zl za wizyte i wyszlam do tego bez karty ciazy bo mi nie zalozyli. No k*rwica mnie wziela :D

Podjelam meska decyzje i ide do Invicty jednak. Zapisalam sie do jakiejs pani gin z dobrymi opiniami na pt 02.01 na 8.15 rano :D Juz mam dosyc ehhh!!! Teraz zadzwonie do tego medimedic i sie zapisze na te badania prenatalne to bedzie 11t2d wiec chyba dzidzia nie bedzie za mala. No mozna dostac nie powiem czego no mowie wam. Ale jestem zla. Skierowanie. K*rwa jego ma* :D ja nie wiem jak ci ludzie pracuja grrrrr! Zaraz mojego poinformuje ze jedziemy na 8 rano do lekarza to sie chyba przewroci ahahaha :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna jaki śliczny :) aż miło się patrzy i wcale nie taki ogromny :)

a ja już lepiej się czuje.. kisiel wypiłam taki.. i niestety zaliczyłam kibel ale to może przez to że zjadłam jabłko?
    no ale to i tak jest o niebo lepiej niż wczoraj..

ehh że też musialam sie zarazic :( oni tylko biegunki mieli i koniec a ja tak się wycierpiałam.. nie mogłam miejsca znaleźć przy spaniu nawet siedziec bo wszystko mnie bolało :(
    a teraz mogę normalnie pić.. i spożywać cokolwiek.. a wczoraj to masakra..
    dzięki dziewczyny za wsparcie :)

Słoneczna ponoć taki napój elektrolitowy można przyrządzić samemu, gdzieś widziałam na necie, woda cytryna miód i troszkę soli, spróbuje sobie bryknąć cokolwiek..

i znajoma polecała mi na ten rotawirus bo jej lekarz niby ten patent sprzedał że wziąć nospę i popić colą i mówiła że aby pół dnia się męczyła i szybko zwalczyła chorobę.. ale jak mi już lepiej to nie bd eksperymentować.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna już bym nie kopiowała tej listy.. dopisz kochana że nie wolno grzybów jeść podczas karmienia bo malenstwo wysypki dostanie( ogólnie zalecone jest ze do 3 roku zycia sie nie daje grzybow dziecku)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    U mnie bez zmian, zero innych objawów. Wieczorem nawet do kina poszliśmy i wiecie co...? Pierwszy raz poczułam się jak zaawansowana ciężarna. Wsiadanie i wysiadanie z auta to nie lada wyczyn. Wstawanie w kinie tez. A jak się chciałam schylic na filmie po napój z podłogi to nie było szans. Masakra.
    Tym czymś co przypominało czop postanowiłam się nie przejmować.
    ja to skarpetek nie założę hahhaha :D a już żeby założyć nogę na nogę to mogę sobie pomarzyć..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Dzien dobry kochane! Witam sie po swietach i weekendzie :)

Wrocilismy do domu dzis po 9 rano (tak, pobudka 6.30 i wyjazd 7.30..). Z zasiegiem tam slabo wiec czasem tylko klikalam lajki :)

Przeczytalam wsio ale mialam kilka niezlych stron do nadrobienia wiec pisanie nt sprzed paru dni nie ma sensu ;).

Od powrotu probuje rozpalic w kominku, juz 2 h i dupa no. Wlaczylam wiec grzejnik w kontakt i dalej walcze z kominkiem sobie ale juz nie mam sily. U nas wszystko ok. Chata na sylwestra przygotowana, posprzatane, poscielone. Mielismy wracac jutro rano, tzn moj dzis do pracy i mial tam wrocic. Ale przypomnialo nam sie ze dzis synek ma kastracje wiec bez sensu viagac go w te i we wte. Tym bardziej ze bedzie przez tydzien na kolnierzu a i tak psy zabieramy na dzialke. Tam jest slicznie tyle sniegu bylo juz w pt jak przyjechalismy a u nas moze 2 cm. Za to jak wysiadlam pod domem u nas dzis z auta to sie zapadlam haha. W fomu bylo 6st tak sie wymrozilo.

Przetestowalam Be Safe ten adapter do pasow i jestem bardzo zadowolona :).

Mam pytanie. Dostalam od tesciowej kosmetyki Tołpa dla ciezarnych. Czy ktoras z Was stosowala? Chcialam kupic ten olej kokosowy no ale teraz to pouzywam tego bo szkoda tyle kasy :/

Co do Weroniki :) Ja na core mowie Weronika gdy cos zbroi lub chce pospieszyc :) A tak pieszczotliwie to Werka, Weruś, Werusiu, Weronisiu :). Wera to juz krzyk ;)

Milego dnia! ♡

Jutro przyjezdza juz do mnie jedna kolezanka i core odstawiam do rodzicow bo oni ja wioza na sylwestra w srode wiec znowuz bedzie mnie mniej :/

Aaaa no i witam sie w 11tc! ♡
    ja używałam Tołpę na trądzik, bardzo dobra firma i myślę że seria dla mamy też pewnie zapowiada się super :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslalalm ze cos bedziecie dopisywac jeszcze, ale jak tak to ja mam juz zapisane i nie bede wklejac.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omnomnom podejrzalam przepis na krowki cukierki na lutowkach :D juz sie studza :D

A moj synus wlasnie jest kastrowany :) biedak. Moj mowi ze od razu kupil u niej jakies tabsy na jego lokomołszyn, bo on rzyga od razu jak do auta wsiada :/ mpwi ze aviomarin za mocny to dala jakies 30 tabsow za ponad 40 zl i 5 na raz kaze dawac. No oby pomoglo bo to jego rzyganko jest uciazliwe dwa psy w bagazniku ani sie polozyc nie moga ani nic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 18:33

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko!
    Od kilku miesięcy mam swoją prywatną Mizzelkę w domku :)
    Chciałam Ci ją już wcześniej pokazać, ale znasz mój zapał do zdjęć :)
    Namiastka bliźniaczki :) Gdy ją widzę, zawsze myślę o Tobie :) sama rozumiesz :)

immgq0829h35_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 19:15

Tygrysek, Rybeńka, Sue, Krokodylica, Daisy, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :-* ja ostatnio nie mam czasu nawet nic napisać, przepraszam Was najmocniej. Ale jak tylko mam czas to czytam. Kochana Michalkiewicz strasznie współczuję tego wymiotywania :-/ biedactwo się musiałaś namęczyć. Ale dobrze ze juz lepiej :-*

Daisy nie denerwuj się bo czasem szkoda nerwów na niektóre baby. A dzidzia czuje Twoje emocje.

Słoneczna przepiękny brzuszek!!! :-*
    Co do listy to myślę że jeszcze będziemy dopisywać na bieżąco.

Co do rozstępów to ja mam niestety na piersiach i na wewnętrznej stronie ud :-/ no mimo smarowania i tak wylazly.

My jutro wyjeżdżamy do Zakopanego do 4 stycznia i pewnie znów będę tylko sporadycznie. Także życzę Wam Kochane Brzuchatki udanych Sylwestrowych imprezek, spełnienia wszystkich noworocznych życzeń i cudnych i szybkich porodów w nowym roku :-*:-*

merida17, słoneczna 85, Krokodylica, Daisy, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane Brzuchatki :)

Trochę mnie nie było, ale czytałam Was na bieżąco.
    Mizzelko, współczuję Ci choroby - ludzie nie mają mózgów, że chorzy jeżdżą w odwiedziny, jeszcze do ciężarnej! Masakra...
    Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej.

Daisy, ja w takich sytuacjach powtarzam swoją mantrę "Nie denerwuj się na coś, na co nie masz wpływu". Uwierz mi, jestem o wiele spokojniejsza wtedy.

My Sylwestra spędzamy w hotelu, w Warszawie, bo P. gra. Na samą myśl o kolejnej wycieczce samochodem mi słabo. Ale wolę to, niż siedzenie samotne w domu :)
    Mam ładną sukienkę, muszę tylko fleki w butach wymienić, bo uwaga - mam szpilki! 10 cm :D

Słoneczna, nie pisałam wcześniej, ale to zdjęcie jest przepiękne!! Też muszę poprosić mojego P. żeby mi takie zrobił :)

Może jutro coś pokombinujemy, bo jak nie, to pewnie w nowym roku. Miałam mieć sesję, ale ta kumpela się nie odzywa, więc nie wiem co będzie.

słoneczna 85, Daisy, merida17 lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    Ja tak na szybko (nadrobię Was w wolnej chwili) bo u Nas remont mieszkania, zakupy itd. pełną parą, że jak dziś wstałam o 7 to dopiero teraz usiadłam :P w między czasie dziś zaliczyliśmy wizytę u lekarza :) i jest wszystko w porządku :) Bobas rozwija się prawidłowo i dobrze rośnie. Niestety z dziś nie mamy foty ale lekarz obiecał, że na kolejnej wizycie da :P mimo wszystko ważne, że widzieliśmy Nasz CUD na ekranie :P Dzidzia waży już 165 g (nie wiem czemu ale przyszło mi porównanie, że to już prawie tyle ile kostka margaryny) :P dziś lekarz też nie zmierzył Dzidzi (ogólnie) ale zajął się pomiarem różnych części (główka,brzuszek,itp.) i wg. wymiarów Bobas wyrównał do TP z OM więc dziś mamy 16t+3dz :) A ja mimo 4 tyg. przerwy między wizytami i po drodze zaliczonymi świętami przybrałam 1kg (lekarz mówi, że to dobry wynik 1kg na 4tyg). ogólne wyniki badań mam w normie. Lekarz mówi, że moja morfologia jest tak idealna jakbym w ciąży nie była - to mu mówię, że ja się właśnie tak czuję jakby nie w ciąży - to śmiała się, że mam się cieszyć :P Pytał się też czy chcemy znać płeć. Ja oczywiście stanowczo mówię TAK za to mąż "nie wiem" :| i pyta lekarza na ile % dziś może obstawiać to lekarz mówi, że na 60% ale później Dzidzia się tak obróciła, że był już pewien na 80% jednak mąż się nie ugiął no i sam lekarz mówił, że nie przepada za takim szacowaniem - więc zostałam "zdominowana" przez dwóch facetów i przegłosowana :P pozostaje czekać kolejne 4tyg ale damy radę :) w końcu i tak na początku lutego planowałam pierwsze zakupy dla Bobasa więc dobrze się składa :)
    Pozdrawiamy :)

Rybeńka, Daisy, merida17, diamonds, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ