Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasika8303 wrote:No on mówi że ginem mógłby być, bo to co mówi się sprawdza
Ja dziś małej kupiłam ciuszki, wyprzedaże są trzeba korzystać
Plamienia ustały, ale gin mówi że mogę tak mieć całą ciążę. Małej kurcze właśnie nie czuję na razie się nie przejmuję bo widocznie jeszcze za mała, parę razy mnie smyrnęła a teraz leniwa . Muszę tatusia do gilgotania zaciągnąć, wtedy go kopie, już w brzuszku córeczka tatusia Ja jak ją gilgoczę to cisza.
A jak Ty się czujesz?
za to teraz aby czekam kiedy w koncu zaśnie
najważniejsze że już jesteś spokojna
oj tak mogłby być ginem haha przydałby się taki lekarz z poczuciem humorku
telepatycznie się porozumiewają to samo jest u mnie.. aby się odezwie i ona już ma ADHD
a w miarę dobrze, ostatnio walczyłam z grypą żołądkową i przypomniały mi się czasy z początku ciąży... ale już zwalczyłam to cholerstwo
i czekam spokojnie na kolejną wizytę w dzień Dziadka, mam nadzieję że mała się obróci bo zastrajkowała i jest ustawiona Poprzecznie, najrzadziej widziana pozycja jaka tylko może być i grozi mi CC, no ale skoro się nie obróci to mówi się trudno, nie mam na to wpływu niestety... za 19 dni się okaże..
i powoli kupuje rzeczy do szpitala bo już ciuszki dla małej kupiłam i smoczki itp ale to jeszcze za mało... a muszę się śpieszyć -
Gosiak wrote:Wkleję Wam tutaj też to co wklejałam lutówkom - informacyjnie, może się przyda:
Przeklejone ze styczniówek:
Dziewczyny nie chce wzbudzac jakiejs paniki ani tym bardziej bron Boze wszczynac dyskusji. Ale piszecie duzo o tych chusteczkach nawilzanych wiec sie wypowiem, zawsze warto byc poinformowanym. Ja mieszkam we Francji i tutaj pare miesiecy temu zrobili wielkie halo i instytut od bezpieczenstwa kosmetykow wydal oswiadczenie w ktorym zdecydowanie odradza rodzicom uzywanie chusteczek ze wzgledu na konserwant o nazwie Phenoxyethanol. Jest wszedzie dopuszczalny do 1% skladu ale tutaj bardzo ostro walcza zeby w kosmetykach dla niemowlat calkowicie go zakazali a w kosmetykach dla dzieci od kilku lat dopuszczalny byl jedynie do 0,3% skladu. Polozna na szkole rodzenia nam absolutnie zabronila uzywac chusteczek do pupy, ponoc najlepsza ciepla woda z mydlem. Ten skladnik jest podobno toksyczny i wedlug poloznej za niedlugo napewno bedzie zakazany, to kwestia czasu. No jednym slowem, tutaj uznawane sa juz oficjalnie za zlo w czystej postaci.
Ja sie KOMPLETNIE na tym nie znam, zaden ze mnie chemik ani dermatolog, ale mnie to przekonalo i bede uzywac chusteczek tylko w plenerze bo trudno dziecku pupe woda w butelki polewac na lawce w parku. Biorac pod uwage ze chusteczek sie uzywa wiele razy dziennie, dotykaja najdelikatniejszych czesci skory i zostaja na skorze bo niczym sie tego w ciagu dnia nie zmywa to mysle ze warto sie zastanowic.
Ten skladnik jest niestety w zdecydowanej wiekszosci chusteczek, prawie wsyzskich producentow.
Moze juz wiecie takie rzeczy, ja jestem z tych troche walnietych ludzi co to probuja unikac chemi za wszelka cene (mission impossible w dzisiejszych czasach) no to sie chcialam podzielic z Wami tym bo wiadomo, kazda chce zadbac o dziecko najlepiej jak potrafi.
I od razu podam linki do chusteczek bez tego środka:
http://www.krainapieluszek.pl/index.php?route=product/product&product_id=1174
oraz do info jak samemu zrobić mokre eko chusteczki:
http://dziecisawazne.pl/jak-zrobic-chusteczki-nawilzane-dla-dziecka-i-zaoszczedzic-480zl-rocznie/
TAMI Cotton natural Care
z delikatną hipoalergiczną substancją zapachową Chusteczki nawilżane TAMI NATURALCARE zapewniają skuteczną pielęgnację i oczyszczanie wrażliwej skóry dzieci i niemowląt. Innowacyjna chusteczka wykonana ze 100% czystej bawełny pozwala na łagodną pielęgnację delikatnej skóry dziecka i w znacznym stopniu minimalizuje ryzyko wystąpienia podrażnień i alergii. Delikatny balsam nawilżający, wzbogacony ekstraktem z aloesu, nie zawiera substancji z grupy PEG, parabenów, alkoholu, mydła, sztucznych olejów i silikonów. Chusteczki posiadają miły i delikatny zapach.
Skład:
AQUA,
Aloe Vera Extract - ekstrakt z aloesu, właściwości silnie nawilżające, regenerujące i przeciwzapalne
Olus Oil - olej pochodzenia roślinnego, emolient
Glycerin - substancja nawilżająca,
Allantoin - działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia
Lauryl Glucoside - emulgator
Polyglyceryl-4-caprate - emolient
Polyglyceryl-2-Dipolyhydroxystearate - emulgator
Glyceryl Oleate - emolient
Dicaprylyl Carbonate - emolient
Sodium Benzoate - konserwant (dopuszczalne stężenie 0,5%)
Potassium Sorbate, - konserwant (dopuszczalne stężenie 0,5%)
Tetrasodium Glutamate Diacetate - składnik chelatujący
PARFUM,
Citric Acid - regulator pH
źródło:
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.html
no ale wiadomo im mniej chemii tym lepiej i woda z mydełkiem byłaby w sumie najlepszaGosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry kochane
Mam problem wczoraj wieczorem zauwazylam na gardle bialy nalot z prawej strony. Troche mnie boli gardlo przy przelykaniu ale dramatu nie ma. Nie mam goraczki, zadnych boli dziwnych kosci itp. Do tego mialam przeciez wyciete migdalki w kwietniu i nie wiem czy moge podejrzewac angine?? Czy jakies zwykle zapalenie gardla.
Chce mojego poslac do apteki ale nie wiem co ma kupic. Pomozecie? Czy ktoras z Was leczyla gardelko w ciazy? ♡
Ja spalam jak zabita na fotelu juz po 22. Potem mnie obudzono bym poszla na gore spac i tak zzzzz do 10. Jeszcze leze. W nocy za to strasznie mi sie chcialo wymiotowac. Mysle ze to po zjedzonym bigosie i serniku ostatecznie jakos dalam rade i nie bylam w wc. -
jak biały nalot to niezbyt dobry znak :<
no ale im szybciej polecisz do apteki i czymś się podkurujesz tym lepiej
spróbuj syrop prenalen i tabletki z tej firmy, ja jak czułam że coś mnie łamie to tym sie kurowałam.
ehh że też jeszcze się męczysz ale już niedługo 2 trymestr i bd dobrze
a ponowie pytanie o te badanie bo w Tobie nadzieja o te co robilaś córci wlasnie na anginy wirusowe bo czesciej chorowała i jak sie ono nazywałoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 10:45
Daisy lubi tę wiadomość
-
Mizzelko moja corka miala astme a anginy to ja mialam wiecznie przed wycieciem migdalkow. Robilam badanie ASO - antysreptolizyna, z krwi na obecnosc paciorkowca najwazniejsze badanie, wyklucza angine paciorkowca czyli najgorsza odmiane. Czy o to badanie Ci chodzi?
Teraz jestem na dzialce, masakra zadnego lekarza tu przeciez na zadupiu. Jak mi nie przejdzie to sie umowie do mojego laryngologa co mnie prowadzil i robil zabieg.
Najgorsze ze na imprezie sylwestrowej mowilam milion razy NIE ROBIC PRZECIAGOW. A ludzie wychodzili na szluga i przez taras i drzwi wejsciowe a to po prostej i nawiew gotowy. Ogolnie czuje sie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 10:55
-
och matko boska, dzięki ci :* o to mi właśnie chodziło...
wiesz jacy są ludzie... jak u mnie.. kurde wiedzą że w ciąży jestem to zawsze z jakimś syfem przyjdą i potem chorowałam i rzygałam dalej niż widziałam ;/
spróbuj z tym czosnkeim bo w sumie prenalem to czosnek +malina.
i mam nadzieje że cię po nim nie zmuli ale trzeba się ratować.
może jakieś syropy z cebuli itp?
chociaż według mnie czosnek ma moc i można go spokojnie
pietruszka też jest super odkażająca (bomba witaminowa)
no i rumianek też odkaża.. może przepłucz sobie nim gardełko
Daisy lubi tę wiadomość
-
Tygrysku czy polko przewijak jest marki klups?? kupilam taki sam i do tego przewijak a on nie miesci mi sie w stelazu?? nie wiem czy maz zle skrecil czy co?? jakie wymiary ma Twoj przewijak??
czy moglabys podeslac link do polkoprzewiajak i samego przewijaka jakiego zdjecie umiescilas w pamietniku?? -
Tygrysek wrote:Apropo chusteczek
http://www.biedronka.pl/pl/product,id,3192,name,chusteczki-nawilzane-z-bawelna-dada-premium-3x72-szt-2x20-szt
te cotton polecala srokao.
a te lawendowe sama mialam malutkie w spzitalu zeby czasem sie ptrzetrzec albo przed wizyta sie odswiezam:) lawenda:)
dziewczynki a wy ile koszul kupujecie do szpitala? 3szt?
a staniki? jak macie fajnego sprzedawce od stanikow to podeslijcie.
-
Daisy na Belly ss naturalne sposoby na bol gardla i przeziebienia:
"Mam katar, kaszel i ból gardła w ciąży – jakie są domowe, skuteczne sposoby na przeziębienie w ciąży?
Przeziębienie w ciąży nie należy do przyjemności - będąc w ciąży najlepiej unikać leków. Leki na ból gardła, katar lub kaszel mogą negatywnie wpłynąć na rozwój Twojego dziecka. Jeśli to możliwe, postaw na naturalne sposoby radzenia sobie z przeziębieniem. Warto wypróbować poniższe, sprawdzone metody:
Syrop z cebuli – drobno posiekaj dwie duże cebule, następnie zasyp je 2 łyżkami cukru i odstaw na kilka godzin. Poczekaj, aż cebula puści sok. Następnie przelej przez drobne sitko i gotowe;
Syrop z buraka – umyj dwa / trzy duże buraki (niepryskane, najlepiej z upraw ekologicznych), wydrąż u góry niewielki otwór i wsyp do niego trochę cukru trzcinowego. Zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika (ok. 190 stopni) na około 20-30 minut, aż buraki puszczą sok;
Sok z gruszki z migdałami – składniki na ten prosty, smaczny sok to: 4-5 gruszek, kilka migdałów, ok 700 ml wody. Zalej migdały wrzątkiem, a następnie obierz je ze skóry. Gruszki umyj, ale nie obieraj ze skórki (skórka ma działanie nawilżające), pokrój na ćwiartki. Zalej gruszki i migdały wodą. Gotuj na niewielkim ogniu przez ok. 15 minut. Nie dopuszczaj do zagotowania, aby składniki nie straciły swoich właściwości;
Herbatka imbirowa – będziesz potrzebowała ok. 5 centymetrowy korzeń imbiru. Pokrój go cienko i zalej dwiema szklankami wody, a następnie gotuj przez ok. 20 minut na wolnym ogniu. Dla osłodzenia możesz dodać miód lub syrop malinowy."
-
mizzelka wrote:ale jak smyra to już się liczy kochana moja też nie była aż tak aktywna zaraz.. nawet 2 dni czekałam na kolejny ruch..
za to teraz aby czekam kiedy w koncu zaśnie
najważniejsze że już jesteś spokojna
oj tak mogłby być ginem haha przydałby się taki lekarz z poczuciem humorku
telepatycznie się porozumiewają to samo jest u mnie.. aby się odezwie i ona już ma ADHD
a w miarę dobrze, ostatnio walczyłam z grypą żołądkową i przypomniały mi się czasy z początku ciąży... ale już zwalczyłam to cholerstwo
i czekam spokojnie na kolejną wizytę w dzień Dziadka, mam nadzieję że mała się obróci bo zastrajkowała i jest ustawiona Poprzecznie, najrzadziej widziana pozycja jaka tylko może być i grozi mi CC, no ale skoro się nie obróci to mówi się trudno, nie mam na to wpływu niestety... za 19 dni się okaże..
i powoli kupuje rzeczy do szpitala bo już ciuszki dla małej kupiłam i smoczki itp ale to jeszcze za mało... a muszę się śpieszyć
córeczki tatusiów
No czasu nie zostało dużo
Ja dziś jestem po wypiciu glukozy bleeee, no ale przeżyłyśmy z Amelką smyrała mnie po wypici też jej nie smakowało
Mizzelko dobrze że się Twoja córcia rusza, mój mąż mowi że trzeba Amelię dużo gilgotać bo jak będzie dużo w brzuchu spała to potem będzie wariować, bo urodzi się wypoczęta i wyspana:-)
Na przeziębienie czosnek najlepszy. mi pomaga herbata z miodem i cytryną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 11:55
słoneczna 85, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Sloneczna dziekuje czytalam na forum i przeczesalam pol internetu nim do Was napisalam Ale ogolnie kataru i kaszlu nie mam, bardziej mnie zaniepokoil ten bialy nalot wieczorem. Teraz go nie ma. Mialam spokoj az od wyciecia migdalkow, mam nadzieje ze to nic powaznego..poza tym wolalam podpytac u Was jednak sprawdzone metody z ktorych korzystalyscie sa dla mnie lepsze niz baza wiedzy. Do tego jakos wole 'isc' do apteki niz kisic cebule. Jak bylam mala rodzice raz mnie zmusili do syropu z cebuli i od tamtej pory bleeee na sama mysl Burakow nie cierpie, imbiru tez nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 12:26
diamonds lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymerida17 wrote:Diamonds Skarbie! Bateria Ci w tel padła, ze tak mało dziś Ciebie?
Aż Cie nie poznaje
Kolorowych snów Brzuchatki
Jakoś nie miałam weny na pisanie.
Żeby nie było telefon odłożyłam przed 2.
Nawet usunęłam. Ale rzecz stała się straszna ok 4 obudziło mnie pragnienie. Więc jak mi się zdawało po cichu wstałam.
No i Aga ze mną
I tak próbowałam ją namówić na sen że dopiero o 7 zasnęła a ja z nią i spanie moje zakończone o 10 a Aga do 11.30 pociągnęła
Żyjemy.
Poza nocnymi koszmarami na temat porodu wszystko jest co najmniej na dobry+.merida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysłoneczna 85 wrote:
dziewczynki a wy ile koszul kupujecie do szpitala? 3szt?
a staniki? jak macie fajnego sprzedawce od stanikow to podeslijcie.
Trzy powinny wystarczyć. Ale zdarzają się wypadki losowe.
Zawsze można przygotować coś dodatkowo w domu, żeby ktoś dowiózł na oddział albo oddać do prania w międzyczasie. Ale to już może okazać się bardziej skomplikowane
U mnie w szpitalu można chodzić w piżamach- koszulkach lub w bawełnianych sukienkach.
Co komu pasuje
Z biustonoszami nie pomogę- bo trzeba najpierw zmierzyć wg mnie.
Piersi pełne mleka mogą ciążyć i trzeba dobry biustonosz dopasować żeby nigdzie nie uwierał- bo można sobie tylko kłopot zrobić.
Jak znajdziesz coś stacjonarnie zawsze można zmierzyć a później sprawdzić cenę modelu w internecie i zdecydować gdzie zakupić
-
Prenalen jest pyszny Syropu nie bylo. Rumianek tez dotarl no i jednek tymsal. Pan powiedzial ze ilosc alkoholu jaka tam jest jest znikoma i nie przechodzi do lozyska bo przeciez go nie spozywam. W domu mam tymsal zawsze uzywamy na bol gardla i jak mialam anginy to psikalam wiec jest mi znany.
Uciekam na ciasto i herbatke owocowa milego dnia! ♡♡♡
I dziekuje za pomoc z tym gardlem! ☆ -
czekaja wrote:Tygrysku czy polko przewijak jest marki klups?? kupilam taki sam i do tego przewijak a on nie miesci mi sie w stelazu?? nie wiem czy maz zle skrecil czy co?? jakie wymiary ma Twoj przewijak??
czy moglabys podeslac link do polkoprzewiajak i samego przewijaka jakiego zdjecie umiescilas w pamietniku??
Jestem teraz u rodziców, jak wrócę do domu to dam Ci znać. Przewijak materacykowy kupiłam osobno, to jest ten ze sztywnym spodem i powiem Ci ledwo wszedł, ale jak szyte na wymiar.
czekaja lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015