X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    No on mówi że ginem mógłby być, bo to co mówi się sprawdza :-)
    Ja dziś małej kupiłam ciuszki, wyprzedaże są trzeba korzystać :-)
    Plamienia ustały, ale gin mówi że mogę tak mieć całą ciążę. Małej kurcze właśnie nie czuję :-( na razie się nie przejmuję bo widocznie jeszcze za mała, parę razy mnie smyrnęła a teraz leniwa . Muszę tatusia do gilgotania zaciągnąć, wtedy go kopie, już w brzuszku córeczka tatusia :-) Ja jak ją gilgoczę to cisza.

A jak Ty się czujesz?
    ale jak smyra to już się liczy kochana :) moja też nie była aż tak aktywna zaraz.. nawet 2 dni czekałam na kolejny ruch..
    za to teraz aby czekam kiedy w koncu zaśnie :D :D
    najważniejsze że już jesteś spokojna :)
    oj tak mogłby być ginem haha :) przydałby się taki lekarz z poczuciem humorku :)
    telepatycznie się porozumiewają :D to samo jest u mnie.. aby się odezwie i ona już ma ADHD :D

a w miarę dobrze, ostatnio walczyłam z grypą żołądkową i przypomniały mi się czasy z początku ciąży... ale już zwalczyłam to cholerstwo :)
    i czekam spokojnie na kolejną wizytę w dzień Dziadka, mam nadzieję że mała się obróci bo zastrajkowała i jest ustawiona Poprzecznie, najrzadziej widziana pozycja jaka tylko może być i grozi mi CC, no ale skoro się nie obróci to mówi się trudno, nie mam na to wpływu niestety... za 19 dni się okaże..
    i powoli kupuje rzeczy do szpitala bo już ciuszki dla małej kupiłam i smoczki itp ale to jeszcze za mało... a muszę się śpieszyć :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Wkleję Wam tutaj też to co wklejałam lutówkom - informacyjnie, może się przyda:
    Przeklejone ze styczniówek:

Dziewczyny nie chce wzbudzac jakiejs paniki ani tym bardziej bron Boze wszczynac dyskusji. Ale piszecie duzo o tych chusteczkach nawilzanych wiec sie wypowiem, zawsze warto byc poinformowanym. Ja mieszkam we Francji i tutaj pare miesiecy temu zrobili wielkie halo i instytut od bezpieczenstwa kosmetykow wydal oswiadczenie w ktorym zdecydowanie odradza rodzicom uzywanie chusteczek ze wzgledu na konserwant o nazwie Phenoxyethanol. Jest wszedzie dopuszczalny do 1% skladu ale tutaj bardzo ostro walcza zeby w kosmetykach dla niemowlat calkowicie go zakazali a w kosmetykach dla dzieci od kilku lat dopuszczalny byl jedynie do 0,3% skladu. Polozna na szkole rodzenia nam absolutnie zabronila uzywac chusteczek do pupy, ponoc najlepsza ciepla woda z mydlem. Ten skladnik jest podobno toksyczny i wedlug poloznej za niedlugo napewno bedzie zakazany, to kwestia czasu. No jednym slowem, tutaj uznawane sa juz oficjalnie za zlo w czystej postaci.
    Ja sie KOMPLETNIE na tym nie znam, zaden ze mnie chemik ani dermatolog, ale mnie to przekonalo i bede uzywac chusteczek tylko w plenerze bo trudno dziecku pupe woda w butelki polewac na lawce w parku. Biorac pod uwage ze chusteczek sie uzywa wiele razy dziennie, dotykaja najdelikatniejszych czesci skory i zostaja na skorze bo niczym sie tego w ciagu dnia nie zmywa to mysle ze warto sie zastanowic.

Ten skladnik jest niestety w zdecydowanej wiekszosci chusteczek, prawie wsyzskich producentow.
    Moze juz wiecie takie rzeczy, ja jestem z tych troche walnietych ludzi co to probuja unikac chemi za wszelka cene (mission impossible w dzisiejszych czasach) no to sie chcialam podzielic z Wami tym bo wiadomo, kazda chce zadbac o dziecko najlepiej jak potrafi.

I od razu podam linki do chusteczek bez tego środka:
    http://www.krainapieluszek.pl/index.php?route=product/product&product_id=1174

oraz do info jak samemu zrobić mokre eko chusteczki:
    http://dziecisawazne.pl/jak-zrobic-chusteczki-nawilzane-dla-dziecka-i-zaoszczedzic-480zl-rocznie/
    dlatego ja kupuje chusteczki z firmy Tami z rossmana - tam nie ma tego składnika :) i moja mama używa ich do zmywania makijażu i nie drażni ją w oczy a jest strasznie uczulona na te rzeczy..

TAMI Cotton natural Care

z delikatną hipoalergiczną substancją zapachową Chusteczki nawilżane TAMI NATURALCARE zapewniają skuteczną pielęgnację i oczyszczanie wrażliwej skóry dzieci i niemowląt. Innowacyjna chusteczka wykonana ze 100% czystej bawełny pozwala na łagodną pielęgnację delikatnej skóry dziecka i w znacznym stopniu minimalizuje ryzyko wystąpienia podrażnień i alergii. Delikatny balsam nawilżający, wzbogacony ekstraktem z aloesu, nie zawiera substancji z grupy PEG, parabenów, alkoholu, mydła, sztucznych olejów i silikonów. Chusteczki posiadają miły i delikatny zapach.

Skład:

AQUA,
    Aloe Vera Extract - ekstrakt z aloesu, właściwości silnie nawilżające, regenerujące i przeciwzapalne
    Olus Oil - olej pochodzenia roślinnego, emolient
    Glycerin - substancja nawilżająca,
    Allantoin - działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia
    Lauryl Glucoside - emulgator
    Polyglyceryl-4-caprate - emolient
    Polyglyceryl-2-Dipolyhydroxystearate - emulgator
    Glyceryl Oleate - emolient
    Dicaprylyl Carbonate - emolient
    Sodium Benzoate - konserwant (dopuszczalne stężenie 0,5%)
    Potassium Sorbate, - konserwant (dopuszczalne stężenie 0,5%)
    Tetrasodium Glutamate Diacetate - składnik chelatujący
    PARFUM,
    Citric Acid - regulator pH
    źródło:
    http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.html

no ale wiadomo im mniej chemii tym lepiej :) i woda z mydełkiem byłaby w sumie najlepsza :)

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)

Mam problem wczoraj wieczorem zauwazylam na gardle bialy nalot z prawej strony. Troche mnie boli gardlo przy przelykaniu ale dramatu nie ma. Nie mam goraczki, zadnych boli dziwnych kosci itp. Do tego mialam przeciez wyciete migdalki w kwietniu i nie wiem czy moge podejrzewac angine?? Czy jakies zwykle zapalenie gardla. :(

Chce mojego poslac do apteki ale nie wiem co ma kupic. Pomozecie? Czy ktoras z Was leczyla gardelko w ciazy? ♡

Ja spalam jak zabita na fotelu juz po 22. Potem mnie obudzono bym poszla na gore spac i tak zzzzz do 10. Jeszcze leze. W nocy za to strasznie mi sie chcialo wymiotowac. Mysle ze to po zjedzonym bigosie i serniku :/ ostatecznie jakos dalam rade i nie bylam w wc.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak biały nalot to niezbyt dobry znak :<
    no ale im szybciej polecisz do apteki i czymś się podkurujesz tym lepiej
    spróbuj syrop prenalen i tabletki z tej firmy, ja jak czułam że coś mnie łamie to tym sie kurowałam.

ehh że też jeszcze się męczysz ale już niedługo 2 trymestr i bd dobrze ;)

a ponowie pytanie o te badanie bo w Tobie nadzieja :D o te co robilaś córci wlasnie na anginy wirusowe bo czesciej chorowała i jak sie ono nazywało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 10:45

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i polecam czosnek, naturalny antybiotyk, strzel sobie może jakąś sałatkę z jogurtem i dużą dawką czosnku :)

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko moja corka miala astme a anginy to ja mialam wiecznie :D przed wycieciem migdalkow. Robilam badanie ASO - antysreptolizyna, z krwi na obecnosc paciorkowca najwazniejsze badanie, wyklucza angine paciorkowca czyli najgorsza odmiane. Czy o to badanie Ci chodzi?

Teraz jestem na dzialce, masakra zadnego lekarza tu przeciez na zadupiu. Jak mi nie przejdzie to sie umowie do mojego laryngologa co mnie prowadzil i robil zabieg.

Najgorsze ze na imprezie sylwestrowej mowilam milion razy NIE ROBIC PRZECIAGOW. A ludzie wychodzili na szluga i przez taras i drzwi wejsciowe a to po prostej i nawiew gotowy. Ogolnie czuje sie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 10:55

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och matko boska, dzięki ci :* o to mi właśnie chodziło...

wiesz jacy są ludzie... jak u mnie.. kurde wiedzą że w ciąży jestem to zawsze z jakimś syfem przyjdą i potem chorowałam i rzygałam dalej niż widziałam ;/

spróbuj z tym czosnkeim bo w sumie prenalem to czosnek +malina.
    i mam nadzieje że cię po nim nie zmuli ale trzeba się ratować.
    może jakieś syropy z cebuli itp?
    chociaż według mnie czosnek ma moc :) i można go spokojnie
    pietruszka też jest super odkażająca (bomba witaminowa)
    no i rumianek też odkaża.. może przepłucz sobie nim gardełko

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ♡ zjemy sniadanko i do apteki moj pojedzie ♡♡♡

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurujcie się i zdrowiejcie :)

• czekaja Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku czy polko przewijak jest marki klups?? kupilam taki sam i do tego przewijak a on nie miesci mi sie w stelazu?? nie wiem czy maz zle skrecil czy co?? jakie wymiary ma Twoj przewijak??
    czy moglabys podeslac link do polkoprzewiajak i samego przewijaka jakiego zdjecie umiescilas w pamietniku??

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Apropo chusteczek

http://www.biedronka.pl/pl/product,id,3192,name,chusteczki-nawilzane-z-bawelna-dada-premium-3x72-szt-2x20-szt

te cotton polecala srokao.
    a te lawendowe sama mialam malutkie w spzitalu zeby czasem sie ptrzetrzec albo przed wizyta sie odswiezam:) lawenda:D:)

dziewczynki a wy ile koszul kupujecie do szpitala? 3szt?
    a staniki? jak macie fajnego sprzedawce od stanikow to podeslijcie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spania to masakra. ja sie przewracam z boku na bok i mnie boli jak leze, to bok to ciagnie, budze sie na wznak, a co 2 h srednio wstaje siku..

bez sensu

caly dzien chodze nieprzytomna..

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy na Belly ss naturalne sposoby na bol gardla i przeziebienia:

"Mam katar, kaszel i ból gardła w ciąży – jakie są domowe, skuteczne sposoby na przeziębienie w ciąży?

Przeziębienie w ciąży nie należy do przyjemności - będąc w ciąży najlepiej unikać leków. Leki na ból gardła, katar lub kaszel mogą negatywnie wpłynąć na rozwój Twojego dziecka. Jeśli to możliwe, postaw na naturalne sposoby radzenia sobie z przeziębieniem. Warto wypróbować poniższe, sprawdzone metody:

Syrop z cebuli – drobno posiekaj dwie duże cebule, następnie zasyp je 2 łyżkami cukru i odstaw na kilka godzin. Poczekaj, aż cebula puści sok. Następnie przelej przez drobne sitko i gotowe;
    Syrop z buraka – umyj dwa / trzy duże buraki (niepryskane, najlepiej z upraw ekologicznych), wydrąż u góry niewielki otwór i wsyp do niego trochę cukru trzcinowego. Zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika (ok. 190 stopni) na około 20-30 minut, aż buraki puszczą sok;
    Sok z gruszki z migdałami – składniki na ten prosty, smaczny sok to: 4-5 gruszek, kilka migdałów, ok 700 ml wody. Zalej migdały wrzątkiem, a następnie obierz je ze skóry. Gruszki umyj, ale nie obieraj ze skórki (skórka ma działanie nawilżające), pokrój na ćwiartki. Zalej gruszki i migdały wodą. Gotuj na niewielkim ogniu przez ok. 15 minut. Nie dopuszczaj do zagotowania, aby składniki nie straciły swoich właściwości;
    Herbatka imbirowa – będziesz potrzebowała ok. 5 centymetrowy korzeń imbiru. Pokrój go cienko i zalej dwiema szklankami wody, a następnie gotuj przez ok. 20 minut na wolnym ogniu. Dla osłodzenia możesz dodać miód lub syrop malinowy."

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ale jak smyra to już się liczy kochana :) moja też nie była aż tak aktywna zaraz.. nawet 2 dni czekałam na kolejny ruch..
    za to teraz aby czekam kiedy w koncu zaśnie :D :D
    najważniejsze że już jesteś spokojna :)
    oj tak mogłby być ginem haha :) przydałby się taki lekarz z poczuciem humorku :)
    telepatycznie się porozumiewają :D to samo jest u mnie.. aby się odezwie i ona już ma ADHD :D

a w miarę dobrze, ostatnio walczyłam z grypą żołądkową i przypomniały mi się czasy z początku ciąży... ale już zwalczyłam to cholerstwo :)
    i czekam spokojnie na kolejną wizytę w dzień Dziadka, mam nadzieję że mała się obróci bo zastrajkowała i jest ustawiona Poprzecznie, najrzadziej widziana pozycja jaka tylko może być i grozi mi CC, no ale skoro się nie obróci to mówi się trudno, nie mam na to wpływu niestety... za 19 dni się okaże..
    i powoli kupuje rzeczy do szpitala bo już ciuszki dla małej kupiłam i smoczki itp ale to jeszcze za mało... a muszę się śpieszyć :D

córeczki tatusiów :-)
    No czasu nie zostało dużo :-)
    Ja dziś jestem po wypiciu glukozy bleeee, no ale przeżyłyśmy z Amelką :-) smyrała mnie po wypici też jej nie smakowało :-)
    Mizzelko dobrze że się Twoja córcia rusza, mój mąż mowi że trzeba Amelię dużo gilgotać bo jak będzie dużo w brzuchu spała to potem będzie wariować, bo urodzi się wypoczęta i wyspana:-) :-)

Na przeziębienie czosnek najlepszy. mi pomaga herbata z miodem i cytryną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 11:55

słoneczna 85, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nie bylo zle z ta glukoza.
    dalo sie przezyc- moze ta cwiartka cytryny wcisnieta mnie poratowala:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna dziekuje czytalam na forum i przeczesalam pol internetu nim do Was napisalam :) :) Ale ogolnie kataru i kaszlu nie mam, bardziej mnie zaniepokoil ten bialy nalot wieczorem. Teraz go nie ma. Mialam spokoj az od wyciecia migdalkow, mam nadzieje ze to nic powaznego..poza tym wolalam podpytac u Was jednak sprawdzone metody z ktorych korzystalyscie sa dla mnie lepsze niz baza wiedzy. Do tego jakos wole 'isc' do apteki niz kisic cebule. Jak bylam mala rodzice raz mnie zmusili do syropu z cebuli i od tamtej pory bleeee na sama mysl :) Burakow nie cierpie, imbiru tez nie. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 12:26

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Diamonds Skarbie! Bateria Ci w tel padła, ze tak mało dziś Ciebie? :(
    Aż Cie nie poznaje :)

Kolorowych snów Brzuchatki :)

Jakoś nie miałam weny na pisanie.
    Żeby nie było telefon odłożyłam przed 2.
    Nawet usunęłam. Ale rzecz stała się straszna :-) ok 4 obudziło mnie pragnienie. Więc jak mi się zdawało po cichu wstałam.
    No i Aga ze mną :-/
    I tak próbowałam ją namówić na sen że dopiero o 7 zasnęła a ja z nią :-) i spanie moje zakończone o 10 :-) a Aga do 11.30 pociągnęła :-)

Żyjemy.
    Poza nocnymi koszmarami na temat porodu :-) wszystko jest co najmniej na dobry+. :-)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

dziewczynki a wy ile koszul kupujecie do szpitala? 3szt?
    a staniki? jak macie fajnego sprzedawce od stanikow to podeslijcie.

Trzy powinny wystarczyć. Ale zdarzają się wypadki losowe.
    Zawsze można przygotować coś dodatkowo w domu, żeby ktoś dowiózł na oddział albo oddać do prania w międzyczasie. Ale to już może okazać się bardziej skomplikowane :-)

U mnie w szpitalu można chodzić w piżamach- koszulkach lub w bawełnianych sukienkach.
    Co komu pasuje ;-)

Z biustonoszami nie pomogę- bo trzeba najpierw zmierzyć wg mnie.
    Piersi pełne mleka mogą ciążyć i trzeba dobry biustonosz dopasować żeby nigdzie nie uwierał- bo można sobie tylko kłopot zrobić.

Jak znajdziesz coś stacjonarnie zawsze można zmierzyć a później sprawdzić cenę modelu w internecie i zdecydować gdzie zakupić :-)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenalen jest pyszny :) Syropu nie bylo. Rumianek tez dotarl no i jednek tymsal. Pan powiedzial ze ilosc alkoholu jaka tam jest jest znikoma i nie przechodzi do lozyska bo przeciez go nie spozywam. W domu mam tymsal zawsze uzywamy na bol gardla i jak mialam anginy to psikalam wiec jest mi znany.

Uciekam na ciasto i herbatke owocowa milego dnia! ♡♡♡

I dziekuje za pomoc z tym gardlem! ☆

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Tygrysku czy polko przewijak jest marki klups?? kupilam taki sam i do tego przewijak a on nie miesci mi sie w stelazu?? nie wiem czy maz zle skrecil czy co?? jakie wymiary ma Twoj przewijak??
    czy moglabys podeslac link do polkoprzewiajak i samego przewijaka jakiego zdjecie umiescilas w pamietniku??

Jestem teraz u rodziców, jak wrócę do domu to dam Ci znać. Przewijak materacykowy kupiłam osobno, to jest ten ze sztywnym spodem i powiem Ci ledwo wszedł, ale jak szyte na wymiar.

czekaja lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ