X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    no ...ladnie! jak grecka Bogini:)

Haha, dziekuje:) teraz jest raczej wersja "motylem byłam, ale przytyłam" :)

Dziekuje Wam:*

Daisy, ja też na początku miewałam takie @ bóle, ale bardzo delikatne. I ciągnęło mnie z prawej strony najbardziej, w pachwinach wlasnie.
    Wszędzie mówią, że to przez rozciągającą się intensywnie macicę. Moja się chyba intensywnie nie rozciągała, bo u mnie brzuch było widać dopiero w 20tc i pewnie dlatego nie bolało bardzo. Później wyskoczył (dosłownie!) i tak już jest.
    U Ciebie dziecko teraz rośnie i rośnie, więc to może przez to?

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue no mam nadzieje. Szczerze to myslalam ze te bole to tylko na poczatku :D juz zapomnialam jak to bylo z cora. Konczy sie 10tc a tu o prosze. Ale laski pisza na lipcowkach w 15 tc ze maja takie bole ze hej i lekarze uspokajaja. No nic oby sie to zbyt czesto i gesto nie zdarzalo :).

A ja nie mam zadnego zdjecia w calosci kreacji sylwestrowej tylko mam 3 foty jak siedze na fotelu :) wysle Wam w domu bo tu mi sie nie zaladuja przez tydzien ;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko, dzisiaj nie miałam takich bóli już. Sama nie wiem czy to moze być siemię.... Ale chyba nie... najbardziej boli mńie biodro jak chodzę poza tym nie mam specjalnie dolegliwości.

merida17 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    córeczki tatusiów :-)
    No czasu nie zostało dużo :-)
    Ja dziś jestem po wypiciu glukozy bleeee, no ale przeżyłyśmy z Amelką :-) smyrała mnie po wypici też jej nie smakowało :-)
    Mizzelko dobrze że się Twoja córcia rusza, mój mąż mowi że trzeba Amelię dużo gilgotać bo jak będzie dużo w brzuchu spała to potem będzie wariować, bo urodzi się wypoczęta i wyspana:-) :-)

Na przeziębienie czosnek najlepszy. mi pomaga herbata z miodem i cytryną.
    jakbym swojego męża słyszała ale na temat jedzenia.. dzis troche pozno sniadanie zjadlam to jaki opieprz zaraz :D i że mała będzie mało jadła jak tak dalej będzie... :D
    a nie złapała cię głupawka po tej glukozie? bo mi to się śmiać chciało po niej :D a mogłaś pić wodę potem? najwazniejsze że masz juz to za sobą :)

po takiej porcji słodkości Amelka na pewno była zadowolona <3

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Prenalen jest pyszny :) Syropu nie bylo. Rumianek tez dotarl no i jednek tymsal. Pan powiedzial ze ilosc alkoholu jaka tam jest jest znikoma i nie przechodzi do lozyska bo przeciez go nie spozywam. W domu mam tymsal zawsze uzywamy na bol gardla i jak mialam anginy to psikalam wiec jest mi znany.

Uciekam na ciasto i herbatke owocowa milego dnia! ♡♡♡

I dziekuje za pomoc z tym gardlem! ☆
    aby kochana nie pij za mocno gorących napojów itp.
    szwagier miał takie zalecenia od lekarza żeby bakterie sie nie namnażały to lepiej pić dużo ale letnich płynów :) a prenalen jest dobry :D przyznaje rację :D a dziś jak się czujecie?

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Laski kupiłam te biedronkowe chusteczki, nawet jak zostaną potem użyte do czegoś innego, to i tak chyba tanio. Ale przypadkiem wpadłam na płyny do prania i płukania Lovela, po przecenie 11,99! Na stronie nie widzę żeby reklamowali, ale po tyle dziś kupiłam.
    dzięki ci! jutro będę szukać w biedronce :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Właśnie przeglądałam allegro...

MIZZELKA! Patrz co znalazłam :)

http://skiphop.strefamarek.allegro.pl/skip-hop-mini-mata-edukacyjna-sowa.html
    kurde teraz mi nie wyskakuje, że nie ma produktu :(

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ale kreacja :)
    i w ciąży można wyglądać ładnie i seksownie :)

Sue lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Dzien dobry :)

Sue wooooow ale laska z Ciebie :) jak z kazdej z nas zreszta hihi :)

Gosiak dobrze ze to tylko falszywy alarm. Mnie wczoraj dopadl bol miesoaczkowy. Jeszcze podcieralam sie i mialam duzo sluzu jasno czerwony i braz delikatny. Ale to ponoc po cytologii tak moze byc a w pt mialam pobierana i tak sobie plamilam. Dzis juz czysciutko. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i ten bol to jakas pomylka. My sie zbieramy sprzatamy i bedziemy wracac do domku. Wieczorem wraca cora od ojca i bedziemy swietowac pierwsze urodziny naszego Synka Riko :) tzn naszego pieseczka ♡♡♡♡
    u mnie gin zawsze mowi zeby sie nie stresować bo do 3 dni moge plamic po cyt ;)
    a jeszcze nie raz cie zaboli, ja tez nie raz odczuwam ból na @ :) będzie dobrze ;)

Daisy lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Sue ale kreacja :)
    i w ciąży można wyglądać ładnie i seksownie :)

Mizzelka, powiem Ci, że nawet trzeba! :)

Dzięki :)

mizzelka lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    jakbym swojego męża słyszała ale na temat jedzenia.. dzis troche pozno sniadanie zjadlam to jaki opieprz zaraz :D i że mała będzie mało jadła jak tak dalej będzie... :D
    a nie złapała cię głupawka po tej glukozie? bo mi to się śmiać chciało po niej :D a mogłaś pić wodę potem? najwazniejsze że masz juz to za sobą :)

po takiej porcji słodkości Amelka na pewno była zadowolona <3

No przetrwałyśmy, jutro wyniki :-) Dziś Amelka poszalała na zakupach :-)

Daisy takie bóle to norma. Ja w dniach @ plamię do tej pory i odczuwam @ ból. Mój gin mówi że to normalne i nie które kobiety mają taki organizm że @ czuje co miesiąc całą ciążę.

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    kurde teraz mi nie wyskakuje, że nie ma produktu :(

http://allegro.pl/mata-edukacyjna-sowa-sowka-skip-hop-z-poduszka-i4902073023.html

mizzelka lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle się dziś czuje, ból podbrzusza, a wieczorem wszystkich mięśni. Brzuch mnie bardzo ciągnie w dół. Mała rusza się normalne wiec nie panikuje.

Trochę martwię się moja kotka. Od 2 dni ma biegunkę ale nie widać żeby coś było nie tak. Jutro jak się nie poprawi to dzwonie do weterynarza.

Leżę, może dziś normalnie zasne.

Natalka 03.2015 <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już w łóżku, dobranoc!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam dziś wyniki z morfologii i mam zaniżone LYM :
    LYM% ( normy 20-40) mam 8
    samo LYM - (normy 1-4) mam 0,6

Orientujecie się czy mam panikować że są takie niskie?

Krzywa cukrowa 75 g po obciążeniu 2 godz. wyszła mi 134 czyli też bez rewelacji :-(

Nie mam chwili spokoju w tej ciąży.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się melduje z łóżeczka, niestety u teściów b bo u nas w domku po powrocie 12○C :/ a teść rano był i palił nam, żeby się nagrzalo... wiec ja u teściów a mąż w domu i będzie wstawał co 3 godz. żeby dorzucić do pieca. Podróż w miarę spokojnie minęła :)
    Mizzelko gratuluję ciąży donoszonej!! :* teraz to już tylko trzymamy kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :*
    idę spać, bo wykończona jestem tą jazdą. Dobranoc Brzuchatki :*

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku! Daj swojej kotce probiotyk jak masz np biotyk/ trilac kapsulke , cala jedna. Albo to wysyp na jogurt naturalny albi rozrob z odrobina wody i daj do pyszczka jak nasz jak( np strzykawka)
    Jak to waga ok 4 kg to wepchnij jej do pyszczka z pol tabl nospy ( to zahamuje biegunke) jesli wieczorem bedzie nadal to mozesz jej podac drugie pol. No i odstaw jedzonko a dzis tylko woda.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ja od 7 na nogach, bylam rano juz pobrac krew na Hiv, potem zakupy i do domu,core ogarnelam i do tesciowej na reszte krwi i mocz. Takze od rana na ostro :)

Teraz juz u mamy i zaraz sniadanko dopiero bo na czczo musialam byc :/ tragedia.

Dziekuje czuje sie juz znacznie lepiej. Wyspana przede wszystkim juz prawie jestem :) plamy na gardle juz nie mam, ale zauwazylam klopoty z oddychaniem coraz czesciej mi sie zdarza jakby zatkane gardlo pewnie to przez dzidzie. W nocy wstalam siku i poczulam takie bum w brzuchu heh przez chwile myslalam ze to dzidzia no ale za wczesnie przeciez :D potem sie juz nie powtorzylo ;).

Mam tez juz delikatna linie na brzuszku, zauwazylam przedwczoraj :)

A w ogole to witam sie w 12tc! ♡♡♡

Tygrysku wspolczuje. U mnie biegunka i wymioty do tego u kotow okazaly sie zarobaczeniem. Troche nie wiem co robic bo 3 koty nie wychodza w ogole a jeden owszem bo sie zalatwia tylko na dworze. I boje sie ze on cos moze przynosic a przeciez nie bede ich co tydzien odrobaczac. Sloneczna kochanie jak czesto mozna podawac kotom tabsy na odrobaczenie?

Moj piesio po kastracji ma sie calkiem dobrze, bral 3 dni antybiotyk, nic mu sie nie babrze i ma sie ok :)

diamonds lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze co 3 mies, nie czesciej.

zwykle wychodzace 2 razy w roku sie odrobacza albo 3 jak jest potrzeba no ale mozesz i po 3 mies

tylko wtedy wszystkie zwierzaki odobacz

Daisy lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picgifs-good-morning-3259811.gif
    U Nas dziś pięknie świeci słońce <3 chyba zima sobie póki co Nas odpuściła :P ale to dobrze bo nie muszę póki co zaopatrywać się w większą kurtkę zimową bo jeszcze mieszczę się w moją przejściową "jesienną" a brzusio już coraz większy <3 pięknie :)
    Dziś udało dodzwonić mi się do Prenatalnej Poradni Genetycznej i zapisać się na "połówkowe" i mam je dopiero 29 stycznia, a u swojego lekarza prowadzącego 26 stycznia więc w ostatni tydzień miesiąca rozpocznę i zakończę podglądem Maluszka <3 mam nadzieję, że USG tak w krótkim odstępie czasu nie wpłynie źle na Bejbika...
    Ogólnie to myślałam, że ten remont pójdzie szybko bo tak się zapowiadało a tutaj co chwila coś :| :| - ale tylko spokój nas uratuje.
    Dziś wgl. mimo pięknej pogody jakiś taki dziwny dzień mam :| brzuszek boli i jakoś ciągle mi "mokro" ale odpukać nie ma plamień ani krwawień więc nie panikuję (albo mi się tak zdaje i sobie wmawiam) :P
    Kochane u niektórych z Was coraz bliżej rozwiązanie <3 życzę Wam by wszystko przebiegło szybko, sprawnie i najlepiej bezboleśnie i naturalnie :P
    Pogodnego Tygodnia :)

mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ