X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia juz na polowkowe o jaaaaaa pamietam jak plakalam z zazdrosci i z radosci ze zaszlas w koncu :D A tu prosze laski juz donoszone, Ty na polowce a ja 1/4 mam za soba :) Ale ten czas leci nie ma co. Madziu liczysz ze dowiesz sie co bedzie?

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Madzia juz na polowkowe o jaaaaaa pamietam jak plakalam z zazdrosci i z radosci ze zaszlas w koncu :D A tu prosze laski juz donoszone, Ty na polowce a ja 1/4 mam za soba :) Ale ten czas leci nie ma co. Madziu liczysz ze dowiesz sie co bedzie?
    Kochana no ja myślę, że w końcu się dowiem bo ile można czekać :P w sumie gdyby nie mój mąż :P i jego "matematyczne" liczenie już po ostatniej wizycie bym na 80% wiedziała kto się tam skrywa no ale mąż stwierdził zgodnie z lekarzem, że za 4tyg będzie już o wiele lepszy widok i na 100% pewność więc trzymam się tego i mam nadzieję w cierpliwości wytrzymać te 3 tyg :P łatwiej by mi było gdyby okazało się, że będzie dziewczynka bo finansowo lżej (jeśli chodzi o wyprawkę bo sporo osób już się zapowiedziało, że oddadzą po swoich córach) i w sumie częściej miałam kontakt z dziećmi płci żeńskiej :P ale coś dziwnie czuję, że chyba jednak chłopak :P ale mam nadzieję, że te tygodnie oczekiwania na kolejne USG okażą się warte tej nauki cierpliwości :P gorzej jak tym razem Maluszek zdecyduje się mieć Nas w "pupie" i nie pokaże co tam ma :P Ale mocno wierzę w to, że się dowiem :)
    PS: dziękuję Wam Kochane za każdą radę :) no i za tę jeśli chodzi o problem z piciem wody ten pomysł z cytryna jest genialny :P od razu lepiej się pije :P

Daisy lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie pijam. Czekam az mnie gin zacznie pod kroplowe podlaczac.

Tesciowa dzwonila z wynikami. Glukoza 92 wiec coraz lepiej, mialam 101, potem 99.

Ph 7 wiec na chlopaka, mocz czysciutki.

Wszystkie wyniki super.

NIESTETY

NADAL BRAK PRZECIWCIAL JAKICHKOLWIEK NA TOXO. To pol biedy gorsze jest to ze nie mam przeciwcial zadnych na Cytomegalie :( :( :(

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu nie chcesz widzieć co się dzieje u mnie za oknem. NA śląsku śnieżyca. Pada od rana. Muszę jechać do apteki, ale tak mi się nie chce odśnieżać auta.
    A... i chłopców podobno od razu widać... więc może będzie dziewczynka, skoro jeszcze nie chciał Ci powiedzieć. Ja na połówkowym się dowiedziałam (tydzień przed lekarz prowadzący mi mówił, ale przestałam mu wierzyć w tej kwestii)

Daisy, ja na początku ciąży też miałam takie ph i co... córa! ;)

Co do mojej kotki, to ważne że je i pije więc się nie odwadnia i nie odelektrolituje. Czekam teraz na jej kupę, jeśli będzie biegunka to albo podam jej to co słoneczna polecała, albo zadzwonię do weterynarza. Będę w aptece to kupię nospę, bo w domu w ogóle nie mam. Zachowuje się normalnie... moja kotka jest nie wychodząca.

Daisy, Magda_lena88 lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku ja lubię śnieg i temp tak max do -5 C ale nie zazdroszczę śnieżycy i jeszcze jak trzeba z domu wyjść. U mnie jak pisałam dziś taka piękna pogoda w sam raz na spacer tym bardziej, że mąż ma ostatnie dwa dni wolnego później znowu będzie go w domu tyle co nic a mi się nawet tyłka ruszyć nie chce by brać się za szykowanie obiadu..
    Co do płci, że dziewczynki później widać to fajnie by było jakby była córcia - mąż cały czas chodzi i ciągle powtarza, że będzie dziewczynka jednak ja się nie nastawiam :) ważne, żeby Maleństwo rozwijało się dalej prawidłowo i by urodziło się zdrowe w odpowiednim czasie :)
    Daisy tak wgl. to gratuluje 12tc :) teraz już będzie z górki i samopoczucie powinno być lepsze - tego życzę :)
    Co do obstawiania płci po ph to u mnie wypisz wymaluj byłby chłop bo: pierwsze badanie moczu ph 6,5. drugie badanie ph 7,5 a teraz masz babo placek 8,5 ph moczu :O :O pytałam o to ph lekarza mówił, że to nie jest jakaś tam patologia. Ale w sumie to też może być od tego, że się mało pije więc teraz staram się nadrabiać (ale nic na siłę) i zobaczymy za ok 3tyg jakie będzie ph bo jak tak dalej pójdzie to mi do 100 dobije :x a nie mam żadnej infekcji itp..więc czasem się zdarza.
    Więc grzecznie czekam do wizyty :) jak się nie uda z płcią 26.01 to może Bejbik się zlituje i ujawni 29.01 :) (wierzę, że będzie dobrze) a najważniejsze to by z Maluszkiem było OK a czy chłopiec czy dziewczynka będzie tak samo kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:22

Daisy lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku ja jestem weterynarzem:)

Tygrysek, Daisy, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do plci- to nei tak o z chlopakiem- u mnie w 12 tyg nie bylo widac - mowil nawet ze sie tam wsyztsko uklada jak na dziewczynke a na tym etapie wyglada podobnie.

potem przy wizycie nie bylo widac bo sie odwrocil, dopiero w 18 tyg:)

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna! Spadłaś mi jak grom z jasnego nieba! Nie zakododowałam nigdy jak może? pisałaś?
    To zrobię tak, jak piszesz. Zabiorę jedzonko i idę szukać priobiotyka, a jak nie to zaraz wychodzę i kupię tą nospę. Ona ma ok 5 kg, to może od razu nospę?

Laski, wstawiłam pierwsze pranie!

Za moim oknem
    11he8ub.jpg
    i nadal sypie!

Daisy, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mozesz dac cala tabletke.

a wymiotuje?

kup mala strzykawka 2 ml i rozrobisz probiotyk w tym i wstrzykniesz

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci tak, dwa dni temu zwymiotowała jak zawsze, czyli jak kulami włosowymi. Normalnie robi to bardzo rzadko (raz na miesiąc, raz na dwa miesiące). Zrobiła to 2 razy. Wczoraj rano zanim wstałam m. stwierdził że zwymiotowała zaraz po zjedzeniu suchego to to była żółć z niestrawionym jedzeniem. Więcej nie wymiotowała.
    Po tych wymiocinach jedyne co mi przyszło do głowy to, że wszamała kawałek choinki i gdzieś ta igła jej... ale potem jak już nie wymiotowała, a normalnie jadła i tylko ta biegunka to wpadłam na to że mogła z kubka się napić mleka (miałam w kuchni na stole, bo mój m. grzał je i polewał nim makówki).
    Mam ją cały czas na Royalu mieszanym (chyba 10 różnych, sterylizacja, kule, sierść, wybredne itp.) i czasem dostaje z puszki tuńczyka w sosie własnym, taki jej przysmak. Teraz jest tylko na suchym.

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok to odstaw jej dzis jedzonko a jutro jak bedzie ok tylko mokre

probiotyk, nospa, jak zwymituje to mozesz jej jeszcze wegiel dac ( w razie zatrucia) ale jak kulami wlosowymi to normalne i moze nie bedzie juz wymiotowac,

nospa zahamuje sranko:)

i ten probiotyk dalabym ze 3 dni.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :* dzięki Słoneczna! Bardzo dziękuje :)
    To lecę do apteki :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kobietki dziś zaszalałam troszkę i kupiłam sobie kolejną koszulę (już trzecią) do szpitala i do karmienia biustonosze dwa
    kapcie luźniejsze (facet bardzo uprzejmy dopasował mi takie fajne luźniejsze +w gratisie skarpetki dostałam :D)
    i klapki pod prysznic też już sobie kupiłam.
    Dla małej termometr na podczerwień jak dla mnie dobrze mierzy bo sprawdzałam na sobie teraz
    i kupiłam krem do pupy linomag zielony (siostry męża polecały, zamiast sudocremu)
    a dla małej kupiłam jeszcze sweterki
    SĄ SUPER PROMOCJE W 5*10*15
    np jeden sweterek z 44,99 na 24,99 więc całkiem całkiem cena ;)
    z ledwością się powstrzymywałam od kupowania kolejnych body... ale myślę że już mam dość towaru jak na początki
    pierwszy sweterek, delikatny akurat na wiosnę 62
    zn090.jpg
    i na chłodniejsze dni też rozm 62
    2ahgr3o.jpg

i w pepco byłam i kupiłam fioletowe skarpetusie małej i body.. wiem wiem miałam nie kupować ale za 6 zł?! to byłby grzech! :D
    w0os1w.jpg
    fnxmdh.jpg

i jeszcze chyba musze kupić jakąś cieplejszą czapeczkę co nie?
    bo mam aby te bawełniane co niby się po kąpieli zakłada...

dziś zamówiłam pościel, myślę że w atrakcyjnej cenie akurat z Amy..
    ale łóżeczko jak na złóść aukcja się skonczyła... została minuta a ja nie zdążyłam :( i poczekam aż facet znów wstawi...

słoneczna 85, merida17, Daisy, Tygrysek, diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mizzelka, powiem Ci, że nawet trzeba! :)

Dzięki :)
    ja staram się, ale mi to nie wychodzi :(
    wyglądam okropnie, a najgorzej ucierpiały moje nogi... rozstępy jak cholera, a na brzuchu ani jednego... mogłam cała się smarować :<

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    No przetrwałyśmy, jutro wyniki :-) Dziś Amelka poszalała na zakupach :-)

Daisy takie bóle to norma. Ja w dniach @ plamię do tej pory i odczuwam @ ból. Mój gin mówi że to normalne i nie które kobiety mają taki organizm że @ czuje co miesiąc całą ciążę.
    ja też po zakupach i mała miała ADHD :D
    a pro po jak wyniki? :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    http://allegro.pl/mata-edukacyjna-sowa-sowka-skip-hop-z-poduszka-i4902073023.html
    Ha! JARAM SIĘ :D ale fajne! ale bajera :D

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko nam polozna na sr tez polecala linomag krem lub masc, sudocrem to tylko jak zrobi sie odparzenie. Super ubranka;)
    Ja dzis zamowie lozeczko i koszule. Chcialabym sie spakowac w polowie stycznia ale jeszvze paru rzeczy brakuje. W tym tyg skompletujemy

Daisy, mizzelka, Tygrysek lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko,
    nie wiem, czy to Ci pomoże, ale ja nie mam konta na allegro, więc ja piszę zawsze bezpośrednio na maila do sprzedawcy, podaję linka do aukcji (albo, że właśnie się skończyła) i pytam się, czy mogę to kupić po tej cenie.
    Jeszcze nigdy mi nie odmówili, więc jak Ci zależy akurat na tym produkcie, to napisz do nich i spytaj :) może akurat :)

Kupuj i szalej :) ja niestety postanowiłam odłożyć ten nałóg na później, bo szafa i komoda mej córki pełna po brzegi! Będę chyba ją przebierać 3 razy dziennie ;) Jak do tego doszło??? :)

mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny odebrałam dziś wyniki z morfologii i mam zaniżone LYM :
    LYM% ( normy 20-40) mam 8
    samo LYM - (normy 1-4) mam 0,6

Orientujecie się czy mam panikować że są takie niskie?

Krzywa cukrowa 75 g po obciążeniu 2 godz. wyszła mi 134 czyli też bez rewelacji :-(

Nie mam chwili spokoju w tej ciąży.
    lym to limfocyty.. o ile dobrze pamiętam
    i widzę że albo masz jakąś infekcje albo kochana anemia, a jaki masz poziom hemoglobiny?
    a glukozę widzę że dobrze, mieścisz się w normach :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Mizzelko,
    nie wiem, czy to Ci pomoże, ale ja nie mam konta na allegro, więc ja piszę zawsze bezpośrednio na maila do sprzedawcy, podaję linka do aukcji (albo, że właśnie się skończyła) i pytam się, czy mogę to kupić po tej cenie.
    Jeszcze nigdy mi nie odmówili, więc jak Ci zależy akurat na tym produkcie, to napisz do nich i spytaj :) może akurat :)

Kupuj i szalej :) ja niestety postanowiłam odłożyć ten nałóg na później, bo szafa i komoda mej córki pełna po brzegi! Będę chyba ją przebierać 3 razy dziennie ;) Jak do tego doszło??? :)
    poczekam może żeby nie wstawili z wyższą ceną hahhah :D bo jak mi zależy to żebym nie zapłaciła więcej :D albo najwyżej mąż zadzwoni i zamówi, ale jutro święto więc trzeba czekać.. no trudno sie mówi, zamówię w środę, mam za swoje, mogłam zamówić jak człowiek wczoraj wieczorem a dziś myślałam że się wyrobię :)
    no ja ciuszków na razie mam w miarę, potem bd szaleć na bierząco :D jak dokupię komodę do pokoju :D :D :D

merida17 lubi tę wiadomość

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ