Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Daisy wrote:Co to jest fasolka do karmienia?
Widze ze nie tylko mi dokucza dzis bol, jakikolwiek i czegokolwiek by nie byl to laczymy sie w nim.
Ja tez sapie. A jak jem pomarancze na lezaco woeczorem to musze usiasc zeby przelecialy dalej
Mowilam Wam ze wazylam sie u gin i wyszlo 66kg? No sciema jakas i to w trepach zimowych. Dzis u mamy 64kg nosz kurde i czemu tu wierzyc. A u gina tez normalna elektroniczna waga taka biala zwykla, bez obciaznika itp wiec do dupy moim zdaniem. Nawet nie odjela za buty a moj mowi ze one conajmniej 1kg.najelpiej to wazyc sie na czczo w domku i na jednej wadze
ja już pyknęłam na 70kg... a w najszerszym miejscu mam 103cm.. więc jestem potężna.. ale co... waga startowa była 61 kg :<Daisy lubi tę wiadomość
-
mizzelka wrote:noo teraz mogę powiedzieć że się obkupiłam!
przewijak do łóżeczka i pokrowiec do niego i takie zwykle flanelowe podkłady z ceratką do przewijania (jak pojadę do mamy)
szczoteczkę do czyszczenia butelek, kosmetyczne pierdołki waciki, patyczki..
klin żeby się nie obróciła mi mała w łóżeczku zabezpieczający
http://allegro.pl/klin-ogranicznik-bezpieczne-waleczki-dla-niemowlat-i4877454879.html
klin pod materac też facet miał tanio
i pojemniki na pokarm jakby się ze mnie lało w razie co i podkłady poporodowe i podkład na łóżko poporodowy w razie co dwa i jeszcze tetrowych pieluch kilka domówiłam większych a to do kąpieli itp zawsze się przyda
takie rzeczy juz mam,
musze w aptece kupic podkaldy na lozko, zasypke, linomag, witaminy dla siebie i kwasy dha.
chyba jescze jedna paczke Belli mama
mam 1 paczke i 1 canpol ale tam tylko 10 sztuk a to pewnie duzo leci po proodzie wiec kupie jeszcze z jedna paczke.
sudocrem tez kupie jakis sredni zeby byl
w rossmanie jeszcze kupie te babydream do kapieli i oliwke, chusteczki TAMI
i pampersy.
Ile macie pampersow i jakie/po ile sztuk??
o i bialy jelen dla mnie bo podobno tez my musimy miec lagodne mydlo/zel zeby bobasa nie podraznialo:)
i kupie w rossmanie minaturowa butelke z pompka ( sa takie za 1,99) i tam wleje jelenia:)zeby calej butelki nie ciagnac:)
maaly szampon i odzywke juz mam:)
o i w aptece tantum rosa!!!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 17:00
mizzelka lubi tę wiadomość
-
oo wlasnie tantum rosa!
ja kupuje oliwkę z hippa i mleczko, bo płyn do kąpieli już mam a chusteczki też kupię, ostatnio promocja była że druga paczka o 50% taniej, 8 stycznia koncza sie stare promocje i może bd jakieś nowości
ja jeszcze pieluch nie kupowałam a jakie bierzecie?
ja planuje chyba wziąć jedną paczkę dady i jedną pampersa, czy lepiej nie mieszać?
kurde przeciez jeszcze do szpitala musze kupic dla siebie.. dziś aby kupiłam opakowanie do szczoteczki do zębów i kosmetyczkę już kupiłam wcześniej..
dzięki słoneczna, zapisuje już sobie..
ja podklady kupilam jedne.. bo nie wiem czy mnie cesarka nie czeka.... po wizycie ( a już niedlugo będzie) dokupię w razie co.. bo potem co ja z tym zrobię..
a zapytaj sloneczna o te pudelko czy w szpitalu dostaniesz.. ciekawe bo tam jest sudocrem i siostra męża mowila ze gdzieś jeszcze dostała... że w koncu w domu miala az 3 opakowania tych sudocrem
-
po cesarce tez sa potrzebne podklady!!!
to tak samo sie oczyszcza.
kolezanka po cc mowila ze najlepiej 2-3 opakowania.
ja tez nie wiem czy nie bede miec cc, zalezy od wagi. Dr mowi ze duze dziecko i nie wie czy urodze bo jestem nieduza.
wiec narazie nic nie wiem. sobie rosnie narazie:) -
o to dzięki za info, jak bd w rossmanie to już dokupię
bo akurat dziś na nie patrzyłam
i brać też podpaski mocno chłonne do tego czy te podkłady już bd ok?
ehh nigdy nic nie wiadomo do konca.. Mam nadzieję aby że wszystko nam pójdzie wszystkim gładko.. i bez problemu -
chętnie bym kupiła ale.. obiecałam sobie że żadnych gryzaków, przytulaków, karuzel itp nie kupuje bo potem będą pytania: a co kupić małej? od siostr męża i mojej siostry itp.. dziewczyny też nie kupowały gryzaczków i grzechotek bo dostały tego Multum
i maty też takie z pracy
jak bd czegoś brak to na bieżąco kupię -
Spuścić Was na chwilkę z oka i dwie strony nadrabiania. Mi też brakuje jeszcze drobnych szczegółów, przede wszystkim aptecznych.
Kupiłam Linomag krem z wit A+E, różowy. Sudokrem kupie jak będzie potrzeba (czyt. odparzenie). Do pudru nigdy nie byłam przekonana - nie wiem czemu. Do kąpieli i po kupuje z Babydream z Rosmana (załóżcie sobie kartę RoSSNĘ, bo dla kobiet w ciąży i dla mam ona jest z promocjami - pytajcie przy kasie).
Oliwki nie kupuje bo nie bardzo poleca ją moja położna, mówi, że dawana na suche ciało zatyka pory, a dziecko jak nie potrzebuje to nie musi się świecić. Bardziej do masażu po kąpieli proponowała jakieś mleczko do ciała, ale też niekoniecznie. Głównie mówiła, że jak widzimy, że nie potrzeba i skóra dziecka jest ok to nie pchać zbędnej chemii w dzieciaka.
Sue lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
W ramach przypomnienia, jakby ktoś zapomniał kiedy rodzi i co rodzi
Komuś coś do poprawy?
Nasza lista:
Merida17 - 23 styczeń 2015 -
córeczka Zoya Veronica
Katiś - 2015 -
córeczka Pola
Groszek - 02 luty 2015 -
syneczek Gabriel
Gosiak - 5 luty 2015 -
córeczka Janinka
Diamonds - 14 luty 2015 -
córeczka Alicja Agatka
derii84 - 14 luty 2015 -
syneczek Olaf
Sue - 14 luty 2015 -
syneczek Tomuś
Słoneczna85 - 15 luty 2015 -
syneczek Maciuś
Rudasek - 15 luty 2015 -
syneczek Staś
Tygrysek - 1 marzec 2015 -
córeczka Natalka/Laura/Hanusia
Rybeńka - 2 marzec 2015 -
córeczka Maja
Mizzelka - 9 marzec 2015 -
córeczka
Krokodylica - 23 marzec 2015 -
córeczka Zuzia
Ewelcia - kwiecień 2015 -
bliźniaki chłopcy
Evell - 2 czerwiec 2015 -
Magda_lena88 - czerwiec 2015 -
Daisy - 27 lipiec 2015 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:04
merida17, Daisy, mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Gdzie podziała nam się Krokodylica?
Wczoraj pokazałam mojemu m. ten filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=VVvU6Je8IIo
A on patrzy przez chwilkę i z poważną miną do mnie... "to w ogóle nie jest śmieszne"
Hehehhemizzelka lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Mizzelko podklady poporodowe bella mama to takie duze podpaski do majtek- to 2 paczki trzeba miec lub 3.
a podklady na lozko to ze 3 sztuki nam mowila polozna- ja kupuje seni 60 na 90 pakowane po 5 sztuk.jak zostanie to bedzie malemu na przewijak:)Daisy lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Mizzelko podklady poporodowe bella mama to takie duze podpaski do majtek- to 2 paczki trzeba miec lub 3.
a podklady na lozko to ze 3 sztuki nam mowila polozna- ja kupuje seni 60 na 90 pakowane po 5 sztuk.jak zostanie to bedzie malemu na przewijak:)kurde jakie przeczucie miałam
a te bella mama są w rossmanie nie? to zakupie jeszcze dwie paczki, bo tu u faceta jedną aby zamówiłam... -
słoneczna 85 wrote:tak, sa. w aptekach tez
masakra. ale zaraz sobie zapisuje zeby przy następnym zakupach mieć już wszystko zapięte na ostatni guzik.merida17, diamonds lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny