Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mizzelka wrote:teraz się lekko zraziłam do aptek.. zalezy jeszcze do której się pójdzie.. bo np na trivaginie przepłaciłam ponad 10zł niż w rossmanie ;/
masakra. ale zaraz sobie zapisuje zeby przy następnym zakupach mieć już wszystko zapięte na ostatni guzik.
mizzelka lubi tę wiadomość
-
niestety u mnie cieżko z aptekami ale mam jedną ulubioną w każdym innym mieście i tam kupuje, ale kiedyś się zahaczyłam własnie na takie szybkie zakupy.. a potem zła byłam na siebie jak cholera.. no co za.. już nie pwoiem co.
a to Gosiaczku na necie? kurde zapisze sobie bo w sumie jeszcze mam tych zakupów to bym chociaż trochę zaoszczędziła. -
mizzelka wrote:niestety u mnie cieżko z aptekami ale mam jedną ulubioną w każdym innym mieście i tam kupuje, ale kiedyś się zahaczyłam własnie na takie szybkie zakupy.. a potem zła byłam na siebie jak cholera.. no co za.. już nie pwoiem co.
a to Gosiaczku na necie? kurde zapisze sobie bo w sumie jeszcze mam tych zakupów to bym chociaż trochę zaoszczędziła.
Porównaj sobie niektóre ceny - leków, które znasz, czasem są ogromne różnice.merida17, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja dziś byłam na spacerku, śniegu nawaliło we Wrocławiu, ale że temperatura plusowa, to od razu chlapaciapa. Fu! Ale 2,5km pękło, więc źle nie jest. Wczoraj prawie 5
Mam nadzieję, że termin porodu nie zależy od wielkości brzucha, bo ja mam 93 cm
Nie chcę przenosić, bo chcę synka wodnika, czyli do 18.02 muszę urodzić!
Ja też zrobiłam zamówienie w Gemini, Mizzelko, oszczędzasz na każdym produkcie! Tu 2 zł, tam 2 zł i się nazbiera niezła sumka - dla porównania - przybornik do paznokci z Avent kosztuje w smyku 100zł, a w Gemini 88! Więc naprawdę opłaca się tam zrobić nawet większe zamówienie - zawsze możesz popytać rodziny czy ktoś nie potrzebuje czegoś i dołączyć do przesyłki
I teraz mam pytanie do tych z Was, które zamówienie już robiły lub kupowały dla siebie akcesoria "połogowe". Czy to mi wystarczy:
Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk
BABY ONO majtki wielorazowe siateczkowe rozmiar M 2 sztuki
Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
Podkłady higieniczne BELLA MAMMA 10 sztuk 3 opakowaniaDaisy, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Jak to było... na zgagę ciepłe czy zimne mleko?
Sue, ja mam podkładów chyba 5 szt. 90X60, ale mam też 60x60 chyba z 5 szt, potem sobie jakoś je wykorzystam.
Majtek mam 4 albo 5 szt. Nie lubię chodzić w poplamionych, więc wzięłam więcej.
Wkładki mam z promocji 72 szt. ale wszystko zależy jak bardzo będziesz ich potrzebować. Myślę, że na początek wystarczy.
Podkładów mam tyle samo.Natalka 03.2015
-
Sue wrote:I teraz mam pytanie do tych z Was, które zamówienie już robiły lub kupowały dla siebie akcesoria "połogowe". Czy to mi wystarczy:
Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk
BABY ONO majtki wielorazowe siateczkowe rozmiar M 2 sztuki
Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
Podkłady higieniczne BELLA MAMMA 10 sztuk 3 opakowania
Majtek wielorazowych wzięłam 6szt.
Wkładki laktacyjne - 60 na dzień, 60 na noc
Bella MAMMA 5 opakowań po 10 sztuk.
Ale ja wszystko brałam z lekkim zapasem, różnie może być, ale też zawsze można przecież dokupić.
-
Gosiak,
Ja się sugerowałam Twoją listą, za którą jestem Ci wdzięczna do tej pory, bo dopiero teraz ogarnęłam co to są te wkłady i podkłady
majtek wielorazowych wzięłam 3 opakowania Tylko tu zapomniałam wpisać.
W Gemini są też majtki poporodowe, jednorazowe, nie wiem jaka jest różnica
Ja mam jeszcze w domu wkłady poporodowe z Canpolu, kupiłam kiedyś w Rossmanie. Jak tak patrzę na to zamówienie, to się zastanawiam, jak ja się zapakuję do tego szpitala.
I tak będę się pakować w 3 torby, tak nam położna radziła na szkole rodzenia. I P. będzie jeździł i wymieniał
-
Sue wrote:W Gemini są też majtki poporodowe, jednorazowe, nie wiem jaka jest różnica
mizzelka lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Kasilka wsraw cale badanie krwi. Jak leukocyty i jak czerwonokrwinkowe wygladaja
Glukoza 2h po obciążeniu 75 g 134 mg/dl
Morfologia 5diff
WBC 7,3 tys/ul 4 10 ~
RBC 4,64 mln/ul 4 5,5 ~
HGB 14,5 g/dl 12 18 ~
HCT 42,1 % 37 55 ~
MCV 90,7 fl 80 97 ~
MCH 31,3 pg 26,5 33,5 ~
MCHC 34,4 g/dl 31,5 37 ~
RDW 11,3 % 10 15 ~
PLT 298 tys/ul 130 400 ~
MPV 5,5 fl 6,5 11 L
PDW 17,0 % 10 18 ~
PCT 0,16 % 0,15 0,5 ~
%NEU 84,3 % 45 70 H
%LYM 8,3 % 20 45 L
%MON 5,1 % 1 8 ~
%EOS 2,1 % 1 5 ~
%BAS 0,2 % 0 2 ~
#NEU 6,1 tys/ul 2 7,5 ~
#LYM 0,6 tys/ul 1 4 L
#MON 0,4 tys/ul 0,2 1 ~Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 21:08
-
Tygrysek wrote:Gdzie podziała nam się Krokodylica?
Jestem cały czas, podczytuję na bieżąco.
Ostatnio kiepsko u mnie z czasem i nie zawsze odpisuję.
Dzisiaj przyjechała mi paczka z zamówieniem allegro, łóżeczko + całe wyposażenie, jakie to wszystko śliczne.
Zdenerwowałam się strasznie bo znajoma odezwała się do mnie na fb i napisała mi, że jej córka ma downa, wadę serca i jakieś inne jeszcze choroby i że chodziła do tego lekarza co ja i on żadnej z tych wad nie zobaczył przed narodzinami. I że niby u kogos tam nie zobaczył rozszczepu kręgosłupa. Napisałam jej że strasznie się zdenerwowałam tym a ona "ojej przepraszam" i dalej mi nadaje na tego lekarza.
A ja uważam go za dobrego lekarza i teraz mi namąciła w głowie i będę się denerwować.
-
nick nieaktualnyO kurcze! Przykro mi z powodu tej dziewczyny i jej dzidzi, ale pisanie takich rzeczy kobiecie w ciazy, która chodzi do tego lekarza (a nawet do innego) jest trochę nie na miejscu, ładnie pisząc!!!
Nie wiem co jej to dało, chyba nie przemyslala tego, a jedynie Ciebie zdenerwowala!
Na pewno wszystko jest dobrze u Twojej dzidzi
Wiadomo, ze te badania nie dają 100% ale to u każdego lekarza moze tak być!
My tutaj wiemy, ze nasze dzieciaczki wszystkie sa zdrowe!!
Po prostu nie moze być inaczej! Trzeba myśleć pozytywnie!!Krokodylica, Sue lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
merida dziękuję bardzo za słowa wsparcia.
A potem jeszcze pisze "nie denerwuj się bo będę mieć wyrzuty sumienia". No wiesz!!!!
Tym bardziej że nie trzyma ze mną żadnego, kompletnie żadnego kontaktu!!! A teraz odezwała się aby mnie zdenerwować???
Udało jej się to.merida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJejku, ale ona zabawna z tym nie denerwuj sie
Ja rozumiem, ze jej ciezko (to musi być ciężkie), ale nie zwalnia to z myślenia o innych!
Nie bede Cie kłamać, ja bym sie tez wkurw....
Po prostu, takich rzeczy sie nie robi! Trzeba wiedzieć, gdzie jest granica.
Wygadac powinna sie komuś bliskiemu...hmmmm... A skoro tak sie martwi o Ciebie to mogła zasugerować kontrolną wizytę u innego dr tak jakos normalnie!
Wszystko bedzie dobrze! Zobaczysz
Dam Ci przykład z zeszłego miesiąca
Moja eks szalona ginka jednej parze powiedziała, ze dzidzia ma polowe główki większa i cos tam jeszcze. Co Ci znajomi przeżyli to ich (on pracuje z moim mężem) a tydzień temu urodziła zdrowa córeczkę (po konsultacjach z innym dr)!Krokodylica, diamonds, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość
-
meridko dziękuję, naprawdę.
Nerwy mnie powoli opuszczają.
Ale czuję że długo jeszcze będę o tym myśleć.
No nic, trzeba myśleć pozytywnie.
A że jestem wierząca to mam nadzieję że z pomocą Bożą będzie wszystko dobrze.
Ja też rozumiem że jej bardzo ciężko ale skoro jej piszę, że się zdenerwowałam a ona dalej nadaje na lekarza no to kurcze po co to? Mogła przystopować.
Poza tym diagnoza diagnozą, może być dobra albo zła, ale diagnoza przecież nie ma wpływu na zdrowie dzieciątka, więc mam nadzieję, że u Zuzi wszystko dobrze!merida17, diamonds, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOczywiście, ze dobrze
Inaczej być nie moze
Mówię Ci
Musisz sie odstresowac, koniec myślenia o tym i naciesz sie zakupami, przecież sa piękne dla Twojej Corci
Teraz już tylko uśmiech od ucha do ucha i przytulaniec dla Twojej małej Słodkościdiamonds, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość