X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dwupaku. Rano na obchodzie postanowili (przyszło chyba 20 jak nie więcej ludzi) ze zrobią test oct. Test oksytocynowy.
    Byłam na usg dziś sprawdzić przeplywy i są ok, zaraz idę na ktg.
    Test będzie jutro, bo mój prowadzący chce być przy nim osobiście. Miło bardzo z jego strony.

Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze, że trochę się rozlozylam na łopatki psychicznie. Juz teraz jest lepiej.
    Może dlatego, że miałam się tu stawić tylko na kontrolę, a zostaje na wywołanie. I ta świadomość że jak nie zadziała to cc.

Natalka 03.2015 <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku kochana trzymam kciuki aby oksy zadziałało i abyś mogła urodzić naturalnie.

Tygrysek lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Mizzelka była rano i miała u mamy szyc firany :)
    i szyjemy dalej :D

u mnie cisza na morzu, Tygrysku trzymam mocno kciuki za Was <3

Tygrysek, Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku to teraz trzymam kciuki za oxy i za to aby Natalka jednak do jutra zechciała z brzuszka wyjść. Trzymaj się tam cieplutko, po prostu małej dobrze u Ciebie. Co do gina, super się zachował, czuje odpowiedzialność za Was. Kciukam!!!!!!!!

Tygrysek lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wywoływanie mnie przeraża, z jaką lekkością do tego się podchodzi. Ale może faktycznie skoro coś tam było nie tak z przeplywami to nie chcą ryzykować. Może dzisiejsza pełnia zdziała cuda i wody mi same odejdą.
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie!

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane!!

Tygrysku trzymam kciuki oczywiscie caly czas!!! Coraz mocniej! <3

Diamonds Ty wez mi nie mow..moja cora zaraz bedzie miala 8 lat, a tez sie domaga uwagi :D A ja 3cie dziecko chce miec z mala roznica wieku..wczoraj rozmawialismy z moim o zabezpieczeniu po pologu no i padla propozycja, no wiecie, jak sie uda to bedzie nastepne :D :D :D Eh musze sie nad tym powaznie zastanowic, chyba jednak nie dam rady! :D

A ja rosne i rosne, brzuch tez ;)

Evell, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrsku ja mialam oxy i zyje. Tylko najgorzej ze na czczo. Nie wiem jak i Ciebie?

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Tygrsku ja mialam oxy i zyje. Tylko najgorzej ze na czczo. Nie wiem jak i Ciebie?

Ja miałam trzy :-)
    Jedną po drugiej i zadziałało :-)

Słoneczna pisałaś, że boli Cię jeszcze pośladek prawy
    w ogóle oni chyba zawsze tną na prawo.
    Mnie już praktycznie nic nie dokucza.
    ale cały czas od porodu chodzę w tych sexi majtkach siatkowych :-) więc tyłek mi się wietrzy :-)
    Nie wiem jak u Ciebie.
    Ale polecam.
    no i wcześniej mnie bolało, jak za dużo chciałam zrobić.
    Lepiej teraz odpuścić kilka dni, żeby się dobrze zagoiło.
    oby z dnia na dzień Cię mniej bolało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy
    sama już nie wiem.
    Małe to jeszcze śpi w dzień chyba że trafi się nadpobudliwy egzemplarz :-)
    A takie starsze od rana do wieczora na nogach.
    Dla mnie chyba było by za dużo :-)
    Ale jak będziesz miała pomoc to może się uda :-)
    Choć z wozeniem starszej do szkoły.

My od poniedziałku jak Agatka dojdzie do siebie, wracamy do przedszkola.
    I będziemy już ją my prowadzały i odbierały.
    Chyba, że będzie padać to pan tata będzie zmuszony :-)
    Musi się z tym pogodzić :-)

Daisy lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś po wizycie u diabetologa, lekarka podjęła decyzję o wdrożeniu diety i pomiarach cukru. Dostałam glukometr, receptę na paski do badania krwi i dodatkowo receptę na paski do badania moczu na obecność acetonu :O ale ten aceton po min. tyg. stosowaniu diety i badać tylko raz w tyg. No i dostałam rozpiskę tzw. zamienników węglowodanowych i ile zamienników mam jeść na konkretne posiłki :O Najgorzej to pewnie będzie z dostosowaniem się do godz. posiłków bo zaczynam już o 8:00 i tak później 10:30, 13:00, 15:30, 18:00, 20:30 i ostatni najpóźniej 22:oo :O tak na to patrzę i mam wrażenie, że będę jadła więcej niż jadłam :O :O No i dziwna jest ta rozpiska tych zamienników ww :| np. na obiad muszę zjeść 7 takich zamienników :O i wgl. tak na to patrzę i do końca ciąży skończą mi się pomysły np. na obiad. Ale też na tej liście są produkty, których się nie wlicza w te zamienniki :O CZARNA MAGIA - jednym słowem :P
    No ale dziś po pierwszym obiedzie słodkiej mamy cukier po godz. 116 :) to w normie więc może będzie dobrze :)
    Powodzenia <3
    TYGRYSKU trzymam kciuki <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds a pan tata ogolnie jak? Cokolwiek sie interesuje?

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć na razie test oct. Sprawdza czy skurcze nie wywołaja spadku tętna u dziecka. Gdyby cokolwiek poszło nie tak to idę pod nóż.
    Te przeplywy mają ścisły związek z lozyskiem i myślę że tu jest pies pogrzebany. Ale pewnie jutro dowiem się więcej.

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie masakra :(
    Maja o 3 rano zwymiotowala spora ilość pokarmu z krwią. Było tego bardzo bardzo dużo, cała tetra była w tym. pojechaliśmy do Katowic do centrum zdrowia dziecka. Tam badania, kłócie małej, płacz okropny. Potem USG brzuszka. Niby wszystko ok. Próbowali pobrać mocz ale za pierwszym razem się nie udało i trzeba było drugi raz. A w między czasie tych wszystkich badań kazali nam siedzieć w poczekalni gdzie było chyba 15 stopni!!!! ja siedziałam w kurtce i było mi zimno. Siedzieliśmy tam od 4 do 10:/ bałam się że mała mi się rozchoruje. Maż ja opatulił w kocyk i była ciepła. Ja siedziałam i płakałam. Miałam wszystkiego dość. A to czekanie na wyniki trwały wiecznie. I W sumie tu z brzuszkiem wszystko raczej ok. Ale niby znaleźli infekcje dróg moczowych i dziecko musi zostać w szpitalu... Myślałam ze się załamie.. poszliśmy na górę, zabrali ja na badania. Na wywiadzie wyszło że ona ma leukocytów ok 5 a norma dla dziewczynek jest do 10!!!!więc gdzie ta infekcja??????
    Mała jest tam, ja w domu :(
    Jeszcze byliśmy u mojego gina po opiekę dla męża na mnie. I przy okazji lekarz mnie zbadał tak delikatnie bo mi tam nie ładnie pachnie i chyba mam jakiś stan zapalny czy coś! Przepisał mi antybiotyk.
    Teraz w domu udało mi się wycisnąć z jednego cyca 70ml a z drugiego tylko 20.
    Jutro zawioze małej. I może uda się dostać pokój to z nia zostanę. Trzymajcie kciuki za nas.
    Ja jestem wykończona psychicznie i fizycznie bo od wczoraj nie śpię.
    Nie wiem co ile pokarm ściągać? Czy jak już będę czuć czy jak?

Tygrysku mocno trzymam za Was kciuki. Oby Natalka szybko wyszła i bez oksy.
    Miłego wieczoru

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Teraz w domu udało mi się wycisnąć z jednego cyca 70ml a z drugiego tylko 20.
    Jutro zawioze małej. I może uda się dostać pokój to z nia zostanę. Trzymajcie kciuki za nas.
    Ja jestem wykończona psychicznie i fizycznie bo od wczoraj nie śpię.
    Nie wiem co ile pokarm ściągać? Czy jak już będę czuć czy jak?

Tygrysku mocno trzymam za Was kciuki. Oby Natalka szybko wyszła i bez oksy.
    Miłego wieczoru
    Ojej, trzymam kciuki z całych sił, bo doskonale wiem jak to jest być rozdzieloną z dzieckiem. Ja odciągałam co 3h metodą 7 minut z jednej piersi, 7 z drugiej, potem od razu 5 z jednej, 5 z drugiej i na koniec: 3 z jednej, 3 z drugiej. Ten system pobudza laktację.
    A może ta krew to była krew z Twojej piersi? Ja jak miałam pokiereszowane sutki, to odciągałam mleko z krwią - było różowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 19:17

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku nadal myślę o was :)

Madziu na pewno dasz sobie radę z tą cholerną dietą, może jakieś są fora słodkich mam? może tam znajdziesz inspiracje na jedzonko?

Rybieńko jejku co sie dzieje :(
    trzymajcie się tam mocno, na pewno uda ci się wynająć łóżko, z tego co pamiętam to jest taka możliwość.. a pokarm mysle że ściągaj ile się da żeby nie zatracić laktacji.
    dobrze że gin zobaczył co i jak i masz antybiotyk. A Malutka niech szybko wraca do zdrowia.. na pewno wyjaśnią sprawę..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko o jejku niedobrze ze Mala tam a Ty w domu! :( :( biedna pewnie sie tam zaplakuje bez Ciebie. A nie bylo mozliwosci zebys tam od razu zostala! :/
    Glowa do gory! Ja ze sciaganiem nie poradze. Moze zadzwon do poloznej? Jejku jejku co tu sie dzieje :/

Tygrysku jak tam u Ciebie, to jutro max porod jesli oxy nie pomoze?

Mizzelciu a Ty juz tuz tuz! :D

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie ma wolnych pokojów. Może jutro się coś zwolni. Zobaczymy.
    Będę próbować ściągać. ale teraz muszę odespac. Dziękuję dziewczyny za wszystko

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko trzymaj sie;(
    Co do krocza mi sie niby chyba zagoilo ale teraz jak sama sie zajmuje dzieckiem a maz juz w praxy to wieczorem bardzo boli. A te odchody poporodowe to maskara. Raz krew raz zolto raz bezowo..
    W domu chodze w bella mama. Bo kupilam alwayysy noc to myslalam ze dupe zaparze.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów los nam pokazuje jak potrafi być okrutny. Trzymaj się Rybeńko, skoro brzuszek ok, to ja puszczą. A jak potrzebujesz noclegu w Katowicach to my z Natalką Ci się trochę posuniemy i możesz nocować z nami.
    Może to racja, że to z Twoich sutkow. A co do odciągania to Gosiak ma rację, a na okrągło to nie ma co ściągać, bo potem za bardzo to rozkrecisz. Najlepiej tak jak mała karmilas.

Nie wiem co będzie jutro. Chce juz to mieć za sobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 21:13

Rybeńka lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ