X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ze mna nie pojdzie bo do 18 siedzi w pracy :/. Firma sie sama nie poprowadzi niestety. Trudno no jakos to przezyje. Ale za to pojedziemy na tydzien na wczasy w maju na Mazury, takze wole zeby wygospodarowal tydzien wolnego caly niz 2h co jakis czas i potem dupa :) do lekarza tez zawsze ze mna jezdzi no i bedzie przy porodzie obok mnie. Cos za cos ;)

Magda_lena88, kasika8303 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślinka mi już cieknie na te drinki dawno nie piłam alkoholu ale teraz wciąży to mnie tak ciągnie na niego,że hej ah te hormony ;) to ja sie dziś poracze sokiem z buraków za studniówke :D i też będzie

Madzia dzięki zaraz przejże sobie :) jeszcze musze znalesc diete dla słodkich mam. Wiecie co cioteczki ost zauważyłam,że mała też mnie mało smyra ost ale ją czuje każdy dzien troche pokopie rano i wnocy ale chyba tak ma być ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój K niechce być ze mną przy porodzie nie wiem czego się boi .A ja sobie myśle,że chyba niechce być tam sama jak palec :(

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz tez nie bedzie przy porodzie, on nie chce ale ja tez nie.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell ja jadlam buraczki, czerwona papryke codziennie do kanapek
    Suszone morele chyba maja duzo zelaza.
    Ja jak milam slabe parametry czerwonokrwinkowe tk gin przepisal mi tardyferon fol i bralam co 2 dzien. I zelazo dobrze popijac kwasnm sokiem to lepiej sie wchlania

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Opilam sie tymi sokami, ze hej ;)
    Takie imprezki to ja lubię ;)

Daisy, kasika8303 lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze zajadam twixy cukierki omnomnom :)

Meridko pokaz ksiezniczke ;)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Dziewczyny!
    Opilam sie tymi sokami, ze hej ;)
    Takie imprezki to ja lubię ;)

:-) :-) ;-)

merida17 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja jeszcze zajadam twixy cukierki omnomnom :)

Meridko pokaz ksiezniczke ;)

Daisy!
    Pamietam, tylko musze odpalic kompa, bo z telefonu przyznam szczerze nie mam cierpliwości! :)

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam sobie paznokietki :) na moj ulubiony kolor colorama granatowa. Jutro cora do szkoly to trzeba jakos sie prezentowac ;). Dzis na obiado-kolacje spaghetii mniam mniam :) chcialam makaron to mam - nawet z domu nie trzeba sie ruszac - no ale ugotowac musze sobie sama :D

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj byl przy porodzie mimo ze slabo mu przy pobraniu krwi. Przecial oepowine i mowi ze nie bylo mu slabo. Maz stoi przy glowie!!
    Wode moze podac albo przy partych pomoc!!! Mi pomagal bo nie mialam sil ciagnac glowy do klatki piersiowej i nog do siebie..
    Poza tym nigdy nie wiesz jak Cie potraktuja. Lepiej zeby ktos byl

Daisy lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się ze szpitala, ale po kolei.
    Najpierw KTG, gdzie nagle tętno spadło i w sumie to nie wiadomo czyje to bylo czy mała gdzieś ucisla pepowine czy przypadkiem moje zlapalo. Od tego momentu juz mówili że zostaje. Potem samolot, szyjka zlagodzona całkowicie, rozwarcie bez zmian. Usg mi robił bardzo bardzo długo. Niewiele czy sprzęt taki czy coś innego. Przepływy chyba ok, bo nic nie mówił, ale mało wód. Mała wg niego ma jakieś 3400.
    Każdy lekarz inaczej. Bo ten w pt mówił rozwarcie 3-4cm a ten dziś 2-3cm. Tamten mówił ze wody ok, ten ze mało. Tamten ze 3100, a ten ze 3400.
    Ja czuję się dobrze, mała chyba tez.
    m. mówi ze wątpi żebym wyszła w dwupaku, ale ja myślę że mnie puszcza jutro albo w ppiątek.

merida17, Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku też wątpię że Cię wypuszcza :-) trzymam kciuki :-)

Ja dziewczyny nie daje rady! Mam baby bluesa, wszystko mnie boli, sutki i piersi to jest jakaś masakra. Każde zassanie boli jak cholera. Ale staram się trzymać. Mala wypija z obu piersi i jeszcze dojada butla ok. 15-30ml. W nocy daje jej butelkę bo nie daje rady :-(
    Tak ogólnie to ona jest cudowna, spokojna i nie mam co narzekać. Ale gdyby już tak mogło przestać bolec.

No nic nie smece już! Nie dam rady Was nadrobić, myślę, że niedługo się unormuje. I będę miała więcej czasu na internet.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku!
    W końcu sie odezwalas! Niech to sie rozkreci, tak byście konkretnie we dwie wróciły do domu! Co tak będziecie jeździć! :)
    Dobrze, ze tak badają, a nie jakies tam olewki!
    Rodzic tyle Ci zostało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko!
    Trzymaj sie Kochana! Ja wiem jaki początek jest ciężki! Cycki długo bolaly! Każde zassanie to łzy w oczach!!! A dziś odkryłam, ze nie bolą już pod prysznicem! :) przemecz to i wszystko wróci do normy!! Teraz dostawiam do cyca bez problemów!
    Bedzie dobrze!

Te ciężkie momenty sie zdarzają! Mówię Ci, ale mina! Dwa pierwsze tygodnie! Potem już bedzie z górki ;)
    Wytrwaj Kobieto wytrwaj ;)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze taki kawał roku. Przyjęli mnie coś ok godz. 15, i tyle wszystkiego pisania, srania, że na 16 na kolacje nie zdążyłam ;)
    Teraz czekam na kolejne usg, a za godzinę czeka mnie ktg.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku i nie dali Ci jeść?

Ja teraz jak miałam wizytę w szpitalu i po wystawieniu diagnozy to nie pozwolili mi iść do domu aż nie zjem kolacji i na sile mi przynieśli, bo karmie piersią! ;)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni mi tu nic nie dali jeść. Byłam w bufecie na obiedzie, bo o 12 z domu wyszłam.
    Miałam teraz znów usg. Coś nie do końca jest ok z przepływami. Był jakiś inny lekarz na konsultacji. Jakieś pi w pepowinowym jest ok, ale coś tam jest na granicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 19:37

Natalka 03.2015 <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku trzymam kciuki!!!!! Dobrze że Was tam monitorują

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Tygrysku też wątpię że Cię wypuszcza :-) trzymam kciuki :-)

Ja dziewczyny nie daje rady! Mam baby bluesa, wszystko mnie boli, sutki i piersi to jest jakaś masakra. Każde zassanie boli jak cholera. Ale staram się trzymać. Mala wypija z obu piersi i jeszcze dojada butla ok. 15-30ml. W nocy daje jej butelkę bo nie daje rady :-(
    Tak ogólnie to ona jest cudowna, spokojna i nie mam co narzekać. Ale gdyby już tak mogło przestać bolec.

No nic nie smece już! Nie dam rady Was nadrobić, myślę, że niedługo się unormuje. I będę miała więcej czasu na internet.
    Rybeńka, miałam dokładnie to samo. krew mi się lała z jednego sutka, mała wyglądała jak wampir. Z drugiego odciągałam różowe mleko. Przede wszystkim wietrz piersi, non- stop trzymaj je na wierzchu, smaruj często swoim mlekiem - ja smarowałam dodatkowo ze 2-3 razy dziennie olejem kokosowym.
    Kupiłam sobie też muszle laktacyjne - one mają za zadanie wystawiać na wietrzenie sutki i zarazem ochraniać, bo nie dotykasz obolałą piersią niczego. Naprawdę polecam. Po tygodniu jest zdecydowanie lepiej.
    A na baby bluesa polecam melisę. Też popłakuję czasami, ale melisa pomaga.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ