X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna jak zawsze odpowiedziała idealnie i zna się na temacie :)
    także podpisuje się obiema łapkami :)
    konkretnie i na temat :)

co do norm podała Madzia, ciekawe wlasnie czy nie bd kazał powtorzyć ci wyniku.

Evell nie czytaj tych glupotek na necie :D serio.. dla kobiet w ciąży są inne normy itp
    utrzymujesz i siebie i dziecko, więc wiadomo że w organizmie mogą być jakieś lekkie braki :) nikt nie ma idealnych wyników :)

Tygrysku dziś środa, śmigasz na wizytę? do szpitala? bo wlaśnie ciekawe jak u mnie będzie.. bo mnie zaprosil na wizyte 11 marca i nie wiem co byloby dalej, czy aby taka kontrolna czy co?

widzę że się rozkręca u ciebie, u mnie też wczoraj były kłucia aż takie nie przyjemne w szyjce auć
    ale dziś cisza.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też zima :D i słońce :D

a pro po.. obie siostry przez całą zimę nic nie było za bardzo i śniegu itp w obu przypadkach :D
    a jak miały rodzić to śnieżyce się zrobiły i śnieg itp :D
    może to znak i na mnie? :D że trzeci rok z kolei.. śniegu za bardzo nie było a tu dziś PYK i zima :D :D
    dobra, nie wmawiam sobie.. baby są wredne, córka nie wyjdzie dziś :D

za to lecę dziś do mamy i szyjemy firany, bo wczoraj do mnie przyszly materialy :) i dzialamy :)

Krokodylica, Tygrysek, diamonds lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś mamy 100 dniówkę ;-) Madzia oblewamy? :-) Bo wiem że Ty jesteś tak samo co ja z ciążą, co do dnia

mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika!
    Jak to tylko z Madzia oblewasz?????
    My wszystkie oblewamy :)
    Te starsze woda i sokiem, a te najmłodsze gwiazdy mlekiem :)
    Rozlej tylko dobra kolejkę :)

Gratuluje Dziewczyny :)

Krokodylica, Tygrysek, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej <3
    a u Nas dziś STUDNIÓWKA <3 <3
    wczoraj Maluszek zrobił Nam prezent przed studniówkowy i tak wieczorem fikał, że pierwszy raz zasadził mi takiego kopa x 3 aż po lewej stronie brzuch wypięło i pofalował :) no i nawet mój J poczuł kopniaka i nawet mówił, że dłonią wyczuwa tętno bicia serducha :O :O a jaki dumny później leżał Tatuś <3 <3 dziś od rana Maluch też fika ale lżej niż wczoraj :) piękne uczucie :)

Wczoraj wydrukowałam listę imion męskich i wieczorem wykreślaliśmy te, które Nam obojgu się nie podobają. A może w weekend wybierzemy w końcu to jedno - jedyne :)

U Nas pogoda dziwna..raz słońce..raz deszcz..a teraz i śnieg :O :O i ponoć tak ma być aż do 15 marca :O

Kasika pewnie, że oblewamy :) ja wodą lekko gazowaną :x - nie wiem czy to źle czy nie ale taka mi wchodzi bo niegazowana nawet z cytryną już mi nie smakuje - wiem wiem wybrzydzam :x a co to będzie jak będzie trzeba się ograniczyć jeśli okaże się, że jednak ta głupia cukrzyca ciążowa jest u mnie..a później dieta "prawie nic mi nie wolno" - przy karmieniu cycem :O Ale damy radę :)

To stawiam pierwszą kolejkę :)
    2vwfv6f.jpg

Kochane 3mam kciuki za Wasze wizyty i wszystkie wyniki :)
    Ja jutro lecę do diabetologa oby było OK <3

A dziś idę z mężem na te warsztaty "Świadoma Mama" - dla kobiet w ciąży. Szykują się 4h warsztatów - oby ciekawe :)

Tygrysek, Evell, Daisy, Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Tygrysku, czy sen okazał sie silniejszy od bolu?
    Ostatnia godzinę, która widziałam, to była 00:38 (mam taki zegar wyświetlany na ścianie), ale w nocy miałam pprzerywniki jakieś. Od 6 spałam jak zabita do teraz. Masakra. Musze iść się zbierać bo po 11 chyba pojedziemy.

merida17 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny, wstaję a tu zima, co ona tu robi? Wiosna miała być już :-)
    I tu bym musiała zacząć mówić bardzo brzydkie wyrazy, pogoda jestctak beznadziejna, do dupeczki ze się nie da. Wrrrrr....

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    A my dziś mamy 100 dniówkę ;-) Madzia oblewamy? :-) Bo wiem że Ty jesteś tak samo co ja z ciążą, co do dnia
    Ja pamiętam moja 100-dniówke, bo tak bardzo na nią czekałam, a potem jakimś cudem, następne co pamiętam to pojedyncze dni odliczanie do porodu...
    Dlatego dziewczyny nie osiągające się bo to tak zleci ze szok!
    Ja też idę lac, zalewać kawę inke :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane ciotki :) już troche przeszło,ale obawiam się,że będe musiała powtórzyć glukoze. Ja za tydzień rozpoczynam trzeci trymestr hurra !
    Kasika też bym już chciała żeby była wiosna bo ta zima mnie dobija.Dziewczyny mam pytanie jakie produkty zawierają żelazo bo coś mi się wydaje ze moge mieć tą anemie wiem,że buraki są dobre na poprawe żelaza a co jeszcze to nie wiem wg pewnie będe musiała mieć diete :( a jak tu mieć diete jak ciągle chodze głodna Ehh.

kasika8303, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:

To stawiam pierwszą kolejkę :)
    2vwfv6f.jpg
    Ja jutro

Ja poproszę tego ananasowego!!! Cała ciążę wcinala ananasa :P

Magda_lena88, kasika8303 lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co... Jestem dziś przeterminowana :)

Daisy, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Wy 100dniowka, a ja sie witam w 21tc!!!!!
    50% na wykresie, jak w morde strzelil pelna polowa za mna!

Z tej okazji rowniez stawiam driny! Dla mnie kokosowy ♡. Uznajmy ze jest ich niezliczona ilosc i mozemy korzystac do woli przez caly dzien :)

Laseczki gratuluje Studniówek! :)

4i3chpef32bm_t.jpg

Tygrysek, Evell, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku trzymam mocno kciuki! Obys juz nie zawrocila do domku tylko spotkala sie z Natalka! :) piekne chwile przed Wami! :)

Madziu zazdroszcze warsztatow z mezem. Moj nigdzie ze mna nie pojdzie. Sama nie pojde bo co zrobie wtedy z cora jak ona w szkole,trzeba ja odebrac,odwiezc gdzies, to warsztaty zdaza sie skonczyc. Praca, praca i praca. Ciekawe czy na porod uda mu sie wyjsc z firmy. :( eh nie ma co kolejny dzien sie smutac. W weekend u nas w Gdansku mother&baby no ale tez nie pojedziemy zapewne.

U mnie tez wstaje a tu zima :D kto by pomyslal..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:25

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ja poproszę tego ananasowego!!! Cała ciążę wcinala ananasa :P
    Specjalnie dla Ciebie Kochana:

e61s1y.jpg

Na zdrówko <3

Tygrysek lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ja piję wszystkie po kolei :-)

Meridko, oczywiście że wszystkie piją :-) pikolo to na rozruch ;-)

Tygrysku to od 11 zaciskam kciukasy z całej mocy :-)

Madziu gratki za 100 dniówkę, Daisy Tobie za połówkę :-) ha się zrymowało ;-)

I mam pytanko, od paru dni zauważyłam że mała bardziej się cała rusza niż zasadza kopy. Brzuch się rusza ale cały jakby ciałkiem kręciła. Tak pomyślałam że mała ma mniej miejsca to kopa juz takiego nie zaszadzi, dobrze kombinuję ? :-)

Daisy, merida17 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Dzień dobry kochane ciotki :) już troche przeszło,ale obawiam się,że będe musiała powtórzyć glukoze. Ja za tydzień rozpoczynam trzeci trymestr hurra !
    Kasika też bym już chciała żeby była wiosna bo ta zima mnie dobija.Dziewczyny mam pytanie jakie produkty zawierają żelazo bo coś mi się wydaje ze moge mieć tą anemie wiem,że buraki są dobre na poprawe żelaza a co jeszcze to nie wiem wg pewnie będe musiała mieć diete :( a jak tu mieć diete jak ciągle chodze głodna Ehh.

Evell ja wiem że buraki pomagają

c77352d493.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy u mnie jest tak, że Mąż idzie bo niedaleko miejsca gdzie są warsztaty pracuje akurat kończy pracę ok. 16 a warsztaty są od 16. I pewnie sam z siebie by nie zaproponował pójścia ja po prostu uświadomiłam go jakiś czas temu, że się zapisałam na owe warsztaty i że można iść z partnerem no i że napisałam, że mąż będzie ze mną :) i przy okazji powiadomiłam go, że na inny termin zapisałam Nas na warsztaty "Mamo to ja" ;) - te akurat polecała mi siostra ponoć fajne :)
    Aczkolwiek ja nie mogę złego słowa powiedzieć na mojego J <3 jest bardzo Kochany. pewnie gdyby nie On to już dawno bym się poddała w walce o Maluszka <3 On mnie najbardziej wspierał i wspiera nadal. Trzyma wszystko pod kontrolą. Ostatnio nawet lekarz Go pochwalił, że tak czuwa nad wszystkim i nad moim stresem i niepokojem, który pewnie będzie ze mną do końca po tak długiej walce i stracie. Teraz jest lepiej - im bliżej końca tym bardziej wyluzowana. A jak Mały puka i kopie to już wgl. mimo szarej pogody dla mnie jest w sercu wiosna <3 i radość.

ps: Evell proszę poczytaj sobie tutaj o produktach naturalnie bogatych w żelazo.

http://www.ofeminin.pl/zdrowy-styl-zycia/produkty-bogate-w-zelazo-s599821.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:50

kasika8303, Daisy lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Kasika!
    Jak to tylko z Madzia oblewasz?????
    My wszystkie oblewamy :)
    Te starsze woda i sokiem, a te najmłodsze gwiazdy mlekiem :)
    Rozlej tylko dobra kolejkę :)

Gratuluje Dziewczyny :)

Kolejka rozlana :-) Amelia poinformowana że wszyscy piją za jej 100 dnióweczkę :-)

merida17 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Daisy u mnie jest tak, że Mąż idzie bo niedaleko miejsca gdzie są warsztaty pracuje akurat kończy pracę ok. 16 a warsztaty są od 16. I pewnie sam z siebie by nie zaproponował pójścia ja po prostu uświadomiłam go jakiś czas temu, że się zapisałam na owe warsztaty i że można iść z partnerem no i że napisałam, że mąż będzie ze mną :) i przy okazji powiadomiłam go, że na inny termin zapisałam Nas na warsztaty "Mamo to ja" ;) - te akurat polecała mi siostra ponoć fajne :)
    Aczkolwiek ja nie mogę złego słowa powiedzieć na mojego J <3 jest bardzo Kochany. pewnie gdyby nie On to już dawno bym się poddała w walce o Maluszka <3 On mnie najbardziej wspierał i wspiera nadal. Trzyma wszystko pod kontrolą. Ostatnio nawet lekarz Go pochwalił, że tak czuwa nad wszystkim i nad moim stresem i niepokojem, który pewnie będzie ze mną do końca po tak długiej walce i stracie. Teraz jest lepiej - im bliżej końca tym bardziej wyluzowana. A jak Mały puka i kopie to już wgl. mimo szarej pogody dla mnie jest w sercu wiosna <3 i radość.

Ja dzięki mojemu jestem w ciąży. Po 2 poronieniu się poddałam, jeszcze każdy lekarz mnie zbywał, tylko ten na nfz dał nam skierowanie na kariotypy. To mąż znalazł tego naszego lekarza, 200km od nas , specjalistę od poronień, który od razu znalazł przyczynę dlaczego organizm odrzuca ciąże. 2 cykle później Amelka była w brzuszku. I wiem że to tylko dzięki mojemu m. Do lekarza zawsze jeździ ze mną, na warsztaty też idzie. Tzn powiem Wam szczerze, zapisałam nas i mu to powiedziałam :-) jedyne czego nie chce to być przy porodzie, mówi że sobie krzesełko znajdzie na korytarzu i tam poczeka na małą :-) i nie będę go zmuszać, nie czuje się na siłach i ja to rozumiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:59

c77352d493.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obecności podczas porodu to mój się po prostu spytał czy chciałabym by był ze mną. No ja go uświadomiłam, ze za równo dla mniej jak i dla niego to może nie być aż takie przyjemne doświadczenie ale chciałabym. To powiedział, że jak będzie możliwość (zależy czy SN czy CC) to będzie :) myślę, że dla mnie to będzie ogromne wsparcie :) no ale zobaczymy jakim porodem się skończy. Ważne by Mały urodził się w odpowiednim czasie (jak ja mu mówię - do brzuszka- nie wcześniej niż na koniec maja) i aby był zdrowy <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ