X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/528397a560cf.jpg

To Agatka po użyciu sudocremu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 11:01

mizzelka, merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    na pewno sie uda.. mi się udało jak leżałam na lewym boku :) wieczorkiem i dziecko szalało a czatowałam dobre kilka dni i kładłam rękę męża :D
    a teraz sam co wieczór podkłada i szuka i szuka :D ale wczoraj malenstwo go olało i poszło spać :D

U mnie to na prawdę nie ma tego problemu, więc u Was tez zaraz zniknie, bo ja jednak jestem troszkę do przodu z tygodniami, więc Wam to mówię, ze tatusie zaraz poczują, jak jeszcze jest problem, spokojnie :)

Mój to taki pewniak, ze kiedy nie położy ręki na brzuchu to poczuje ruchy i kopy :) to mu mówię, ze najpierw śniadanie to moze wpadnie mu nagroda :) już go córka wykorzystuje :)

mizzelka lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahah no ślicznie wygląda :D:D:D:D a jaka szczęśliwa :D:D:D

diamonds lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak słodko heheh :D chciała umyć główkę :) :D albo maseczkę sobie nałożyć :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę dokupić.. aparat jakiś do zdjęć :D żeby robić pamiątkę dla dziecka :D właśnie na takie momenty :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Mój brat jak był Malutki to zdjął sobie sam pieluchę i wysmarował zawartością(dodam, że tą cięższą;p) całą ścianę i szczebelki w łóżeczku :D:D a mama w tym czasie siedział w kuchni i myślała, że on śpi ;D
    Dzieci to mają niezłe pomysły haha

O matko!!!!!!!!!!!!!! :)

• Rybeńka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczynki uciekam, bo mam dentystę na 13 i trza się pozbierać. Pewnie jak tu zajrzę to będę miała sporo do nadrobienia :D
    Miłego dzionka Kochane :*

Tygrysek lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero wróciłam z pracy (musiałam dostarczyć zwolnienie na drugi tydz lezenia) a tu tyle stron :) jak wróciłam, to wszystkie pójdą do swoich zajęć! Co zrobić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja komputer dostałam na pierwszą komunię ale tez miałąm określone godziny :D i to jest najlepszy patent :D ale internet w ogóle.. dopiero w Liceum bo był naprawdę mocno potrzebny.. no i z tego względu że ciezko u mnie z zasiegiem bylo.. ale sie udalo:P

Teraz są troszke inne czasy :-)
    Agatka nie używa komputera- raz na tydz a nawet rzadziej , mało gra, bo jej się zwyczajnie nudzi. ale znam osoby które np włączaja bajki przy jedzeniu, komputer, robią teatrzyki zeby dziecko zjadło. szczerze nie wyobrażam sobie czegoś takiego.

a jak mała chce pograć to chwila w telefonie- nawet nie wiecie z jaką łatwością takie dzieci intuicyjnie obsługują smartfony :-) aż sama jestem w szoku.

A z internetu można wiele dzieci nauczyć- chociaż wolę z książek, ale nie zawsze mam w nich odpowiedź na wszystkie pytania mojej córki, a internet to skarbnica wiedzy :-
    )
    No i wiem że w prywatnych przedszkolach już czterolatki mają zajęcia komputerowe :-) Świat idzie do przodu i my musimy razem z nim. Nie zabraniam dziecku, bo właśnie zakazane, jest bardziej pożądane.
    Można zająć w tym czasie rysowaniem, klejeniem, rwaniem kartek, malowaniem itp. tylko tu też trzeba ćwiczyć z dzieckiem- samo niewiele potrafi na poczatku.

trudne to wszystko, czasem ciężkie, ale damy radę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na prawdę, dobrze, ze jesteście :) i tych rad dużo i śmiechu wiecej :)

A komputer, pierwszy był comodore chyba w podstawówce, a drugi na piątym roku, jak zaczęłam pisać prace magisterska :) także można wytrzymać i uważam, ze nasze dzieciństwo bylo pełne pomysłów, szaleństwa, fantazji i wyobraźni :) teraz wszystko w sieci i dzieci maja problem z komunikacja! Co jest straszne, dlatego obysmy były dzielne, a nasze dzieci miały "bezsieciowe" dzieciństwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 11:19

diamonds, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, ze komputery opanowały cywilizacje (dzieci muszą mieć kontakt), ale warto zadbać o inne wartości i czas dla dziecka :) Diamonds dobrze mówisz, ze sie nie obejdzie, ale warto jednak na początku ograniczyć i spróbować ubarwic dzieciństwo :)

Widziałam 2latki, które na prawdę smigaja na smartfonach, a ponieważ nie znają wartości tel, to rzucają nim o ścianę, a rodzice zero reakcji! To tez nie wymaga komentarza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAko ze Agata jest grudniowa, to poświęcam jej dużo czasu- bo wiecie w przedszkolu ma i koleżanki ze stycznia- więc rok różnicy. Styczniowe, lutowe zaczynały chodzić jak ona się rodziła.
    A potem w szkole tez nie będą pytać o wiek, tylko rocznikiem lecieć, więc założyłam w głowie, że ją muszę ciągnąć w górę.
    Panie mowią na spotkaniach indywidualnych, ze widać jest pracę w domu, co mnie bardzo cieszy :-)
    Porównują ją też z dziećmi które w tym roku przyszły jako trzylatki a są ze stycznia czy lutego- no i mówią, że jest i manualnie, ruchowo intelektualnie i psychicznie dobrze rozwinięta.

Ale trzeba ćwiczyć, opowiadać, pokazywać i tak naprawdę powiem Wam, że na nowo poznawać świat z dzieckiem. One są świetne w swoim zachwycie, nad mrówką, żuczkiem, kwiatkiem. Trzeba trochę przystopować, spojrzeć dokoła siebie, nie mówić- zostaw, bo się pobrudzisz( jest parlka- to upierze), tylko- zobacz, pokaż...
    no i u mnie nie ma argumentu nie- bo nie np. zostaw, nie rusz, nie idź tam- tylko zawsze nie rusz- bo gorące i możesz sie poparzyć. nie idź bo np są tam pokrzywy i cię poparzą.
    sama nienawidzę jak ktoś mi mówi ze czegoś mam nie robić, nie brać ale nie mówi powodu dlaczego.
    Dobra rozpisałam sie nie w temacie.my tu o wyprawkach itp. ....

Nom....

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę iść na pocztę odebrać klocki właśnie dla Agi.
    Ale mi się nie chce, poczekam jeszcze, może zaraz się troszkę cieplej zrobi :-)
    teraz jak coś jej kupuję to myślę ze posłuży im dwóm, więc jakby za pół ceny :-) więc z moją filozofia nie szkoda mi na to.
    w ogóle ja jestem z tych co jak muszą to kupują sobie- bo nie lubię na zakupy chodzić, z wyjątkiem zakupów dla dziecka- tu nie mam oporów :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, dobrze piszesz i dobrze, ze wrocilas do nas :)
    Ja zabieram sie za drugie śniadanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego smacznego

W takim razie ja idę na pocztę, nie biorę karty ani pieniędzy- nie będzie mnie kusiło żeby zajrzeć do sklepów :-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds tez tak mysle.. jest wiele ciekawszych rzeczy czym mozna zainteresować dziecko :)
    a akurat zajęcia plastyczne to moja specjalność :D

jak rodzic pracuje z dzieckiem to widać od razu... dziecko szybciej się rozwija i mniej się boi :)

ja tez nie lubie jakos robic zakupów.. dziwne nie? :D
    dla mnie to katorga chodzić po sklepach a mąż? by mógł cały czas :D

a ja lece odpocząć bo w koncu kurier przyjechał i może się zdrzemnę :) bo wstałam o piątej..

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Oooo dzięki Tygrysku! :* Nawet nie wiedziałam, że tam mamy takie sklepy hahah jak będę w Rybniku to się koniecznie tam przejdę :)
    Musimy się kiedyś na ten soczek umówić :)

Koniecznie!

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Ja się wychowałam na grach planszowych i je po prostu uwielbiam. I tak jak piszesz, że jak rodzić nie poświęci dziecku tego czasu, żeby z nim pograć, to zazwyczaj dziecko same się tym nie zabawi. Mój brat właśnie taki jest, że oni w ogóle z Małą nie siedzą, tylko dadzą laptop i spokój... szkoda gadać.
    Ja bym bardzo chciała żeby mojej małej dawali gry(jak już bedzie starasza) i na pewno będę z nią grała :D Ja to uwielbiam planszówki i inne :D
    A tak jak mówisz, jak się zabawki rozwalą po kilku rzutach o podłogę to się może mój przekona :D

Moja siostra to zawsze mówiła, że jak coś to książki, lub edukacyjne zabawki, rozwijające.

mizzelka lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Teraz są troszke inne czasy :-)...
    ...Można zająć w tym czasie rysowaniem, klejeniem, rwaniem kartek, malowaniem itp. tylko tu też trzeba ćwiczyć z dzieckiem- samo niewiele potrafi na poczatku.

trudne to wszystko, czasem ciężkie, ale damy radę :-)

Właśnie! Moim zdaniem, to przede wszystkim rodzice powinni umieć dziecko zainteresować i zapewnić mu rozwój. Jak chcesz się pozbyć dziecka, to włączasz mu bajki i cisza. Ale wychowanie nie na tym polega. Jak już wracasz z tej pracy to wiadomo, że nic się nie chce. A wtedy właśnie powinno się poświęcić dziecku trochę czasu. Pograć, odrobić razem lekcje, pobawić, porysować, powyklejać. Samemu stać się na chwilkę dzieckiem.

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrnęłam do końca czytania... a tu już nikogo nie ma. Ja w pracy jestem, jak co dzień do 15. Ale mam w miarę lajtowo, to se mogę z Wami siedzieć :P

Do tej pory nie myślałam o rozwoju dziecka, bo tylko ciąża i poród na topie. Ale już się nie mogę doczekać!

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ