X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/528397a560cf.jpg

To Agatka po użyciu sudocremu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 11:01

mizzelka, merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    na pewno sie uda.. mi się udało jak leżałam na lewym boku :) wieczorkiem i dziecko szalało a czatowałam dobre kilka dni i kładłam rękę męża :D
    a teraz sam co wieczór podkłada i szuka i szuka :D ale wczoraj malenstwo go olało i poszło spać :D

U mnie to na prawdę nie ma tego problemu, więc u Was tez zaraz zniknie, bo ja jednak jestem troszkę do przodu z tygodniami, więc Wam to mówię, ze tatusie zaraz poczują, jak jeszcze jest problem, spokojnie :)

Mój to taki pewniak, ze kiedy nie położy ręki na brzuchu to poczuje ruchy i kopy :) to mu mówię, ze najpierw śniadanie to moze wpadnie mu nagroda :) już go córka wykorzystuje :)

mizzelka lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahah no ślicznie wygląda :D:D:D:D a jaka szczęśliwa :D:D:D

diamonds lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak słodko heheh :D chciała umyć główkę :) :D albo maseczkę sobie nałożyć :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę dokupić.. aparat jakiś do zdjęć :D żeby robić pamiątkę dla dziecka :D właśnie na takie momenty :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Mój brat jak był Malutki to zdjął sobie sam pieluchę i wysmarował zawartością(dodam, że tą cięższą;p) całą ścianę i szczebelki w łóżeczku :D:D a mama w tym czasie siedział w kuchni i myślała, że on śpi ;D
    Dzieci to mają niezłe pomysły haha

O matko!!!!!!!!!!!!!! :)

• Rybeńka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczynki uciekam, bo mam dentystę na 13 i trza się pozbierać. Pewnie jak tu zajrzę to będę miała sporo do nadrobienia :D
    Miłego dzionka Kochane :*

Tygrysek lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero wróciłam z pracy (musiałam dostarczyć zwolnienie na drugi tydz lezenia) a tu tyle stron :) jak wróciłam, to wszystkie pójdą do swoich zajęć! Co zrobić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja komputer dostałam na pierwszą komunię ale tez miałąm określone godziny :D i to jest najlepszy patent :D ale internet w ogóle.. dopiero w Liceum bo był naprawdę mocno potrzebny.. no i z tego względu że ciezko u mnie z zasiegiem bylo.. ale sie udalo:P

Teraz są troszke inne czasy :-)
    Agatka nie używa komputera- raz na tydz a nawet rzadziej , mało gra, bo jej się zwyczajnie nudzi. ale znam osoby które np włączaja bajki przy jedzeniu, komputer, robią teatrzyki zeby dziecko zjadło. szczerze nie wyobrażam sobie czegoś takiego.

a jak mała chce pograć to chwila w telefonie- nawet nie wiecie z jaką łatwością takie dzieci intuicyjnie obsługują smartfony :-) aż sama jestem w szoku.

A z internetu można wiele dzieci nauczyć- chociaż wolę z książek, ale nie zawsze mam w nich odpowiedź na wszystkie pytania mojej córki, a internet to skarbnica wiedzy :-
    )
    No i wiem że w prywatnych przedszkolach już czterolatki mają zajęcia komputerowe :-) Świat idzie do przodu i my musimy razem z nim. Nie zabraniam dziecku, bo właśnie zakazane, jest bardziej pożądane.
    Można zająć w tym czasie rysowaniem, klejeniem, rwaniem kartek, malowaniem itp. tylko tu też trzeba ćwiczyć z dzieckiem- samo niewiele potrafi na poczatku.

trudne to wszystko, czasem ciężkie, ale damy radę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na prawdę, dobrze, ze jesteście :) i tych rad dużo i śmiechu wiecej :)

A komputer, pierwszy był comodore chyba w podstawówce, a drugi na piątym roku, jak zaczęłam pisać prace magisterska :) także można wytrzymać i uważam, ze nasze dzieciństwo bylo pełne pomysłów, szaleństwa, fantazji i wyobraźni :) teraz wszystko w sieci i dzieci maja problem z komunikacja! Co jest straszne, dlatego obysmy były dzielne, a nasze dzieci miały "bezsieciowe" dzieciństwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 11:19

diamonds, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, ze komputery opanowały cywilizacje (dzieci muszą mieć kontakt), ale warto zadbać o inne wartości i czas dla dziecka :) Diamonds dobrze mówisz, ze sie nie obejdzie, ale warto jednak na początku ograniczyć i spróbować ubarwic dzieciństwo :)

Widziałam 2latki, które na prawdę smigaja na smartfonach, a ponieważ nie znają wartości tel, to rzucają nim o ścianę, a rodzice zero reakcji! To tez nie wymaga komentarza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAko ze Agata jest grudniowa, to poświęcam jej dużo czasu- bo wiecie w przedszkolu ma i koleżanki ze stycznia- więc rok różnicy. Styczniowe, lutowe zaczynały chodzić jak ona się rodziła.
    A potem w szkole tez nie będą pytać o wiek, tylko rocznikiem lecieć, więc założyłam w głowie, że ją muszę ciągnąć w górę.
    Panie mowią na spotkaniach indywidualnych, ze widać jest pracę w domu, co mnie bardzo cieszy :-)
    Porównują ją też z dziećmi które w tym roku przyszły jako trzylatki a są ze stycznia czy lutego- no i mówią, że jest i manualnie, ruchowo intelektualnie i psychicznie dobrze rozwinięta.

Ale trzeba ćwiczyć, opowiadać, pokazywać i tak naprawdę powiem Wam, że na nowo poznawać świat z dzieckiem. One są świetne w swoim zachwycie, nad mrówką, żuczkiem, kwiatkiem. Trzeba trochę przystopować, spojrzeć dokoła siebie, nie mówić- zostaw, bo się pobrudzisz( jest parlka- to upierze), tylko- zobacz, pokaż...
    no i u mnie nie ma argumentu nie- bo nie np. zostaw, nie rusz, nie idź tam- tylko zawsze nie rusz- bo gorące i możesz sie poparzyć. nie idź bo np są tam pokrzywy i cię poparzą.
    sama nienawidzę jak ktoś mi mówi ze czegoś mam nie robić, nie brać ale nie mówi powodu dlaczego.
    Dobra rozpisałam sie nie w temacie.my tu o wyprawkach itp. ....

Nom....

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę iść na pocztę odebrać klocki właśnie dla Agi.
    Ale mi się nie chce, poczekam jeszcze, może zaraz się troszkę cieplej zrobi :-)
    teraz jak coś jej kupuję to myślę ze posłuży im dwóm, więc jakby za pół ceny :-) więc z moją filozofia nie szkoda mi na to.
    w ogóle ja jestem z tych co jak muszą to kupują sobie- bo nie lubię na zakupy chodzić, z wyjątkiem zakupów dla dziecka- tu nie mam oporów :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, dobrze piszesz i dobrze, ze wrocilas do nas :)
    Ja zabieram sie za drugie śniadanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego smacznego

W takim razie ja idę na pocztę, nie biorę karty ani pieniędzy- nie będzie mnie kusiło żeby zajrzeć do sklepów :-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds tez tak mysle.. jest wiele ciekawszych rzeczy czym mozna zainteresować dziecko :)
    a akurat zajęcia plastyczne to moja specjalność :D

jak rodzic pracuje z dzieckiem to widać od razu... dziecko szybciej się rozwija i mniej się boi :)

ja tez nie lubie jakos robic zakupów.. dziwne nie? :D
    dla mnie to katorga chodzić po sklepach a mąż? by mógł cały czas :D

a ja lece odpocząć bo w koncu kurier przyjechał i może się zdrzemnę :) bo wstałam o piątej..

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Oooo dzięki Tygrysku! :* Nawet nie wiedziałam, że tam mamy takie sklepy hahah jak będę w Rybniku to się koniecznie tam przejdę :)
    Musimy się kiedyś na ten soczek umówić :)

Koniecznie!

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Ja się wychowałam na grach planszowych i je po prostu uwielbiam. I tak jak piszesz, że jak rodzić nie poświęci dziecku tego czasu, żeby z nim pograć, to zazwyczaj dziecko same się tym nie zabawi. Mój brat właśnie taki jest, że oni w ogóle z Małą nie siedzą, tylko dadzą laptop i spokój... szkoda gadać.
    Ja bym bardzo chciała żeby mojej małej dawali gry(jak już bedzie starasza) i na pewno będę z nią grała :D Ja to uwielbiam planszówki i inne :D
    A tak jak mówisz, jak się zabawki rozwalą po kilku rzutach o podłogę to się może mój przekona :D

Moja siostra to zawsze mówiła, że jak coś to książki, lub edukacyjne zabawki, rozwijające.

mizzelka lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Teraz są troszke inne czasy :-)...
    ...Można zająć w tym czasie rysowaniem, klejeniem, rwaniem kartek, malowaniem itp. tylko tu też trzeba ćwiczyć z dzieckiem- samo niewiele potrafi na poczatku.

trudne to wszystko, czasem ciężkie, ale damy radę :-)

Właśnie! Moim zdaniem, to przede wszystkim rodzice powinni umieć dziecko zainteresować i zapewnić mu rozwój. Jak chcesz się pozbyć dziecka, to włączasz mu bajki i cisza. Ale wychowanie nie na tym polega. Jak już wracasz z tej pracy to wiadomo, że nic się nie chce. A wtedy właśnie powinno się poświęcić dziecku trochę czasu. Pograć, odrobić razem lekcje, pobawić, porysować, powyklejać. Samemu stać się na chwilkę dzieckiem.

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrnęłam do końca czytania... a tu już nikogo nie ma. Ja w pracy jestem, jak co dzień do 15. Ale mam w miarę lajtowo, to se mogę z Wami siedzieć :P

Do tej pory nie myślałam o rozwoju dziecka, bo tylko ciąża i poród na topie. Ale już się nie mogę doczekać!

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ