X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle mam dziś tyle energii, że aż mnie szlak trafia, że nie mogę robić więcej i jej wykorzystać ;) a może Wy mnie tak pozytywnie ładujecie od rana :)

Tygrysek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, czas wrócić do rzeczywistości, porody przed nami a ja nie mam w czym dziecka kapać.
    tzn ma się rozumieć wodę ciepłą w kranie posiadam :-), wannę takową również :-), ale wanienki dla Malucha brak. zastanawiam się bo miałam zwykłą dla małej i wstawiałam do wanny- bo jak dla mnie kąpiel kojarzy się z łazienką- wiem, że są osoby kapiące w pokojach ;-) nic mi do tego.
    zastanawiam się nad wanienką ze stelażem. Czy używała któraś z Was albo znajomi, albo znajomi znajomych i możecie coś na ten temat powiedzieć?
    rzecz jasna wanienkę jakiś czas temu oddałam i nie sądzę żebym odzyskała :-)
    Zastanawiam się nad taką profilowaną, oglądałam ją ale nie przemawia do mnie. Dziecko ułożone w jednej stałej pozycji, bez większej możliwości ruchu. Tak mi się wydaje?

merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuchy :)
    Ja także mam już wszystko dla naszego maluszka,ale to tylko dlatego,że mąż jechał do Pl,więc musiałam wszystko pozamawiać :)
    Smoczki mamy Lovi,butelki Tommee Tipee.
    Jedyne czego nie mam to tych muszelek do łapania pokarmu z piersi,ale to się da kupić w aptece.

Ja także coraz częściej myślę o porodzie,wiem,że będzie boleć,tak samo miałam z pierwszym,bóle,tzn skurcze od 80% do 90% i dałam radę,więc teraz też pewnie dam,obawiam się mocnego pęknięcia oraz bóli krzyżowych,bo niestety już mam. Na szczęście tutaj będę cały czas w kontakcie z gazem rozweselającym....mam nadzieję,że to mnie zrelaksuje.
    Dzisiaj muszę zmotywować męża do rozłożenia wózka,bo jest kupiony,ale czy wszystko przy nim jest,nie mam pojęcia.

diamonds, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/kurtka-polar-dla-mamy-i-dziecka-dla-chusciaka-l-i4675873729.html

Widziałyście?
    to mi się podoba. Ostatnio widziałam kobietkę w takiej bluzie, no podobnej, ale chodzi o styl i jestem zachwycona :-)
    Nie lubię wózków, a taki sposób pójścia po małą do i z przedszkola bardzo mi się podoba. muszę poszukać czegoś w sklepach stacjonarnych, żeby przymierzyć.
    Tylko to na kwiecień a może ciepły marzec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, moja kumpela miała wanienkę ze stojakiem (ta co tak szybko urodziła) i sobie chwaliła, bo miała małe mieszkanie i w ciągu dnia miała tam przewijak, ściągała go i była wanna, czy jakoś tak :) też dostała od kogoś, a poniżej półki na pierdołki tzn. bardzo potrzebne rzeczy dla malucha :) może to dobrze rozwiązanie. Ja raczej kupię zwykłą wanienkę, nieprofilowaną, jakoś wydaje mi się to niewygodne dla dziecka i dla mnie, na reklamach pięknie to wygląda, ale ja tego nie widzę u siebie :)

Derii, ale Ty jesteś przygotowana ;) Koniecznie złóż wózek, zrób próbną rundę i daj znać, czy jesteś z niego zadowolona, bo my tu niby mamy typy, ale chyba jeszcze ani jedna nie kupiła ;) daj znać dobrze :)

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    http://allegro.pl/kurtka-polar-dla-mamy-i-dziecka-dla-chusciaka-l-i4675873729.html

Widziałyście?
    to mi się podoba. Ostatnio widziałam kobietkę w takiej bluzie, no podobnej, ale chodzi o styl i jestem zachwycona :-)
    Nie lubię wózków, a taki sposób pójścia po małą do i z przedszkola bardzo mi się podoba. muszę poszukać czegoś w sklepach stacjonarnych, żeby przymierzyć.
    Tylko to na kwiecień a może ciepły marzec.

Jakie to sprytne :) Nawet, nie wiedziałam, że są takie cuda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d2e675ea9b7.jpg

Miałam zwykłą i była dobra.
    Chyba nie ma co kombinować, jeśli sprawdziło się u jednego to będzie dobre dla drugiego dziecka :-)

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wanienkę po siostrzeńcach (jak siostra bywała w Polsce u rodziców to kupowała, a to wanienkę, a to krzesełko do kuchni, a to mata edukacyjna). Dokładnie taką jak u Ciebie Diamonds na zdjęciu, czerwoną, chcę do niej kupić wkładkę taką:
    2j2tjz9.jpg
    może inny kolor :)
    i stojak do tego
    vnmag8.jpg
    Mam małą łazienkę i tylko z prysznicem (bez brodzika, podłogowy prysznic).

A przewijak taki:
    25yvee0.jpg

Zastanawiałam się nad czym co piszesz komodo wanienka, ale to mi na długo nie starczy, a wanienkę już mam (muszę mieć większą ze względu na brak wanny).

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdziłam że czas na śniadanie :-)
    nie lubię rano jeść, wiem wiem niezdrowo.
    ale nie chce mi się :-)

Może stąd te kg, hmm... tak... moja racjonalność posiłków polega bardziej na tym, że trzymam się ilości zjadanych- 5 razy dziennie- ale czas by pomyśleć również o porach przyjmowania ich. :-) .... no może coś w tym jest ;-)
    Ostatni zjem pewnie ok 22 a to pewnie niezdrowe... :-P
    czas się tej sprawie przyjrzeć :-) :-) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to smacznego ;)

Ja obstawiam zwykłą wanienkę :) ja nie mam po prostu miejsca na wszystkie dodatkowe akcesoria.

diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wanienkę ze stojakiem z półkami,ale to dostaliśmy od męża siostry,bo rok temu urodziła.Dla naszego pierworodka mieliśmy zwykłą wanienke,taką jak Diamonds,i było na prawde ok,myślę,że i taką zakupimy,po wakacjach,bo ta na stelażu jest malutka.Jedyne co będzie fajne w tym stelażu to to,że ma półki,gdzie będę trzymać kosmetyki,ręcznik pieluszki i takie tam pierdółki :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ten stelaż widziałam w smyku i on ok 80 zł kosztował. zastanawiam się czy warto- chyba że używany kupię. Na początku było słabo się schylać do wanny- ale codzienne ćwiczenie, przyzwyczaiło kręgosłup. Potem po prostu klękałam przy wannie i szybko myłam małą.
    Zastanawiam się bo do takiego stelaża warto by było zainwestować w wanienkę z tym odpływem wody, żeby nie dźwigać jej tylko spuszczać najpierw wodę potem zestawiać.
    No i chyba muszę najpierw zmierzyć ten stelaż w smyku i miejsce w łazience czy będę mogła swobodnie się poruszać.

Przewijak mam zwykły nakładany na łóżeczko. na czas kąpieli zabierałam go i kładłam na pralkę- nie było to jakoś skomplikowane logistycznie :-) teraz sądzę że też tak będę robić.

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smyk jest drogi, wanienka 20 zł kosztuje :P A stelaże widziałam tańsze, ale gdzieś na necie, trzeba tylko wymiary wanienki znać.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Smyk jest drogi, wanienka 20 zł kosztuje :P A stelaże widziałam tańsze, ale gdzieś na necie, trzeba tylko wymiary wanienki znać.

Wiem ze smyk jest drogi, ale wanienki widziałam najtańsze po 45- 50 zł i to bez bajerów. A jakoś ostatnio zajrzałam do smyka i była niby promocja na wanienkę z właśnie tym odpływem, w środku siedział jeszcze nocnik, gąbka do mycia i chyba ręcznik- ale jaki nie sprawdzałam- za 85zł. no i drugie tyle ten stelaż kosztował.

A gdzie masz takie tanie wanienki? pewnie w Ikei? ale mam prawie 80 km do W-wy i nie pojadę tyle, więcej na przejazd bym wydała :-)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z odpływem? Ah.. to chyba nie doczytałam. Ja mam zwykłą.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z odpływem, to może wystarczy kupić trochę rury w castoramie czy coś takiego i podstawić pod zlew :) woda spłynie, a koszt może 5 zł :) tak sobie pomyślałam, jeśli działa to po co przepłacać ;) ale nie widziałam takiej wanienki, więc może zwyczajnie się nie da ;)

Człowiek tu się uczy każdego dnia, ja po prostu nastawiłam się na zwykłą wanienkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    A z odpływem, to może wystarczy kupić trochę rury w castoramie czy coś takiego i podstawić pod zlew :) woda spłynie, a koszt może 5 zł :) tak sobie pomyślałam, jeśli działa to po co przepłacać ;) ale nie widziałam takiej wanienki, więc może zwyczajnie się nie da ;)

Kotek wanienka z odpływem znaczy, że ma korek w dnie do spuszczania wody- niekiedy również kawałek wężyka. jak masz z tym wężykiem to bezpośrednio do zlewu, wanny czy wc możesz skierować, a jak nie to do miski i w kilku porcjach łatwiej opróżnić.
    Jakbym miała zainwestować w stelaż to właśnie i w taką wanienkę.
    teraz tak myślę ze z tym dużo zabawy. :-/
    Jeśli zdecyduję o kąpaniu w wannie, to obędzie się bez, bo po kąpieli przekręcę, wyleję, popłuczę, umyję i po kłopocie :-)
    A ze stelaża nie będzie mi się chciało dźwigać żeby wylać do wanny, bo to wbrew pozorom swoje waży. A nalewać wodę można słuchawką prysznicową jak już stoi na stelażu.
    Tak sądzę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Kotek wanienka z odpływem znaczy, że ma korek w dnie do spuszczania wody- niekiedy również kawałek wężyka. jak masz z tym wężykiem to bezpośrednio do zlewu, wanny czy wc możesz skierować, a jak nie to do miski i w kilku porcjach łatwiej opróżnić.
    Jakbym miała zainwestować w stelaż to właśnie i w taką wanienkę.
    teraz tak myślę ze z tym dużo zabawy. :-/
    Jeśli zdecyduję o kąpaniu w wannie, to obędzie się bez, bo po kąpieli przekręcę, wyleję, popłuczę, umyję i po kłopocie :-)
    A ze stelaża nie będzie mi się chciało dźwigać żeby wylać do wanny, bo to wbrew pozorom swoje waży. A nalewać wodę można słuchawką prysznicową jak już stoi na stelażu.
    Tak sądzę :-)

Kochana, ja wiem, że wanna ma dziurkę w dnie ;) tyle to wiem ;) chodziło mi oto, że może da się kupić samą wanienkę z odpływem (w sensie dziurką) bez rury/przewodu i wtedy dokupienie przewodu jest tańsze, bo to za te pierodły dużo się płaci ;) ale nie zawsze jest taniej ;) źle się wyraziłam- wybacz ;)

Wydaje mi się, że skoro wkładasz wannę do wanny, to faktycznie przekręcisz ją, umyjesz i po krzyku ;) bez zbędnej zabawy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kobiety
    czas się zbierać
    trochę w międzyczasie ogarnęłam, prasowania już nie zrobię :-) trudno, choć nie ubolewam nad tym.
    Zaraz się zbieram po córkę do przedszkola. muszę się tam dokulać :-)

pa pa pa miłego popołudnia :-)
    odpoczywajcie i nie stresujcie się :-)

A może wyprawkę Mikołaj nam przyniesie :-)
    trzeba by tylko napisać do niego list, podać adresy sklepów gdzie ma szukać czego i liczyć że nic nie pomyli :-) i na czas dostarczy :-) zastanowię się nad tym :-)

jak mała pójdzie spać to zajrzę wieczorem, co tam nowego, wymyśliłyście :-)

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej już jestem :) ząbki zrobione, a Maja tak kopała jak mi robili te zęby jak nigdy heh.
    Nadrobiłam czytanie, ale nawet nie wiem co napisać ;p
    Co do wanienki to ja kupiłam używaną komodę kąpielową z Brevi. W bardzo dobrym stanie. Mi się podoba to, że nie trzeba się schylać, a też mam problemy z kręgosłupem. I że ma te półki na których można sobie poukładać kosmetyki itp. Bardzo się to przyda bo mamy mało miejsca na te wszystkie rzeczy.
    Też chyba napiszę list do Mikołaja :D może się postara staruszek :D

merida17 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ