Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDobrze, czas wrócić do rzeczywistości, porody przed nami a ja nie mam w czym dziecka kapać.
tzn ma się rozumieć wodę ciepłą w kranie posiadam , wannę takową również , ale wanienki dla Malucha brak. zastanawiam się bo miałam zwykłą dla małej i wstawiałam do wanny- bo jak dla mnie kąpiel kojarzy się z łazienką- wiem, że są osoby kapiące w pokojach nic mi do tego.
zastanawiam się nad wanienką ze stelażem. Czy używała któraś z Was albo znajomi, albo znajomi znajomych i możecie coś na ten temat powiedzieć?
rzecz jasna wanienkę jakiś czas temu oddałam i nie sądzę żebym odzyskała
Zastanawiam się nad taką profilowaną, oglądałam ją ale nie przemawia do mnie. Dziecko ułożone w jednej stałej pozycji, bez większej możliwości ruchu. Tak mi się wydaje?
merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
Hej dziewuchy
Ja także mam już wszystko dla naszego maluszka,ale to tylko dlatego,że mąż jechał do Pl,więc musiałam wszystko pozamawiać
Smoczki mamy Lovi,butelki Tommee Tipee.
Jedyne czego nie mam to tych muszelek do łapania pokarmu z piersi,ale to się da kupić w aptece.
Ja także coraz częściej myślę o porodzie,wiem,że będzie boleć,tak samo miałam z pierwszym,bóle,tzn skurcze od 80% do 90% i dałam radę,więc teraz też pewnie dam,obawiam się mocnego pęknięcia oraz bóli krzyżowych,bo niestety już mam. Na szczęście tutaj będę cały czas w kontakcie z gazem rozweselającym....mam nadzieję,że to mnie zrelaksuje.
Dzisiaj muszę zmotywować męża do rozłożenia wózka,bo jest kupiony,ale czy wszystko przy nim jest,nie mam pojęcia.diamonds, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://allegro.pl/kurtka-polar-dla-mamy-i-dziecka-dla-chusciaka-l-i4675873729.html
Widziałyście?
to mi się podoba. Ostatnio widziałam kobietkę w takiej bluzie, no podobnej, ale chodzi o styl i jestem zachwycona
Nie lubię wózków, a taki sposób pójścia po małą do i z przedszkola bardzo mi się podoba. muszę poszukać czegoś w sklepach stacjonarnych, żeby przymierzyć.
Tylko to na kwiecień a może ciepły marzec. -
nick nieaktualnyDiamonds, moja kumpela miała wanienkę ze stojakiem (ta co tak szybko urodziła) i sobie chwaliła, bo miała małe mieszkanie i w ciągu dnia miała tam przewijak, ściągała go i była wanna, czy jakoś tak też dostała od kogoś, a poniżej półki na pierdołki tzn. bardzo potrzebne rzeczy dla malucha może to dobrze rozwiązanie. Ja raczej kupię zwykłą wanienkę, nieprofilowaną, jakoś wydaje mi się to niewygodne dla dziecka i dla mnie, na reklamach pięknie to wygląda, ale ja tego nie widzę u siebie
Derii, ale Ty jesteś przygotowana Koniecznie złóż wózek, zrób próbną rundę i daj znać, czy jesteś z niego zadowolona, bo my tu niby mamy typy, ale chyba jeszcze ani jedna nie kupiła daj znać dobrzediamonds lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydiamonds wrote:http://allegro.pl/kurtka-polar-dla-mamy-i-dziecka-dla-chusciaka-l-i4675873729.html
Widziałyście?
to mi się podoba. Ostatnio widziałam kobietkę w takiej bluzie, no podobnej, ale chodzi o styl i jestem zachwycona
Nie lubię wózków, a taki sposób pójścia po małą do i z przedszkola bardzo mi się podoba. muszę poszukać czegoś w sklepach stacjonarnych, żeby przymierzyć.
Tylko to na kwiecień a może ciepły marzec.
Jakie to sprytne Nawet, nie wiedziałam, że są takie cuda -
nick nieaktualny
-
Ja mam wanienkę po siostrzeńcach (jak siostra bywała w Polsce u rodziców to kupowała, a to wanienkę, a to krzesełko do kuchni, a to mata edukacyjna). Dokładnie taką jak u Ciebie Diamonds na zdjęciu, czerwoną, chcę do niej kupić wkładkę taką:
może inny kolor
i stojak do tego
Mam małą łazienkę i tylko z prysznicem (bez brodzika, podłogowy prysznic).
A przewijak taki:
Zastanawiałam się nad czym co piszesz komodo wanienka, ale to mi na długo nie starczy, a wanienkę już mam (muszę mieć większą ze względu na brak wanny).diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyStwierdziłam że czas na śniadanie
nie lubię rano jeść, wiem wiem niezdrowo.
ale nie chce mi się
Może stąd te kg, hmm... tak... moja racjonalność posiłków polega bardziej na tym, że trzymam się ilości zjadanych- 5 razy dziennie- ale czas by pomyśleć również o porach przyjmowania ich. .... no może coś w tym jest
Ostatni zjem pewnie ok 22 a to pewnie niezdrowe...
czas się tej sprawie przyjrzeć
-
nick nieaktualny
-
ja mam wanienkę ze stojakiem z półkami,ale to dostaliśmy od męża siostry,bo rok temu urodziła.Dla naszego pierworodka mieliśmy zwykłą wanienke,taką jak Diamonds,i było na prawde ok,myślę,że i taką zakupimy,po wakacjach,bo ta na stelażu jest malutka.Jedyne co będzie fajne w tym stelażu to to,że ma półki,gdzie będę trzymać kosmetyki,ręcznik pieluszki i takie tam pierdółki
diamonds lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywłaśnie ten stelaż widziałam w smyku i on ok 80 zł kosztował. zastanawiam się czy warto- chyba że używany kupię. Na początku było słabo się schylać do wanny- ale codzienne ćwiczenie, przyzwyczaiło kręgosłup. Potem po prostu klękałam przy wannie i szybko myłam małą.
Zastanawiam się bo do takiego stelaża warto by było zainwestować w wanienkę z tym odpływem wody, żeby nie dźwigać jej tylko spuszczać najpierw wodę potem zestawiać.
No i chyba muszę najpierw zmierzyć ten stelaż w smyku i miejsce w łazience czy będę mogła swobodnie się poruszać.
Przewijak mam zwykły nakładany na łóżeczko. na czas kąpieli zabierałam go i kładłam na pralkę- nie było to jakoś skomplikowane logistycznie teraz sądzę że też tak będę robić.
-
nick nieaktualnyTygrysek wrote:Smyk jest drogi, wanienka 20 zł kosztuje A stelaże widziałam tańsze, ale gdzieś na necie, trzeba tylko wymiary wanienki znać.
Wiem ze smyk jest drogi, ale wanienki widziałam najtańsze po 45- 50 zł i to bez bajerów. A jakoś ostatnio zajrzałam do smyka i była niby promocja na wanienkę z właśnie tym odpływem, w środku siedział jeszcze nocnik, gąbka do mycia i chyba ręcznik- ale jaki nie sprawdzałam- za 85zł. no i drugie tyle ten stelaż kosztował.
A gdzie masz takie tanie wanienki? pewnie w Ikei? ale mam prawie 80 km do W-wy i nie pojadę tyle, więcej na przejazd bym wydała -
nick nieaktualnyA z odpływem, to może wystarczy kupić trochę rury w castoramie czy coś takiego i podstawić pod zlew woda spłynie, a koszt może 5 zł tak sobie pomyślałam, jeśli działa to po co przepłacać ale nie widziałam takiej wanienki, więc może zwyczajnie się nie da
Człowiek tu się uczy każdego dnia, ja po prostu nastawiłam się na zwykłą wanienkęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:16
-
nick nieaktualnymerida17 wrote:A z odpływem, to może wystarczy kupić trochę rury w castoramie czy coś takiego i podstawić pod zlew woda spłynie, a koszt może 5 zł tak sobie pomyślałam, jeśli działa to po co przepłacać ale nie widziałam takiej wanienki, więc może zwyczajnie się nie da
Kotek wanienka z odpływem znaczy, że ma korek w dnie do spuszczania wody- niekiedy również kawałek wężyka. jak masz z tym wężykiem to bezpośrednio do zlewu, wanny czy wc możesz skierować, a jak nie to do miski i w kilku porcjach łatwiej opróżnić.
Jakbym miała zainwestować w stelaż to właśnie i w taką wanienkę.
teraz tak myślę ze z tym dużo zabawy.
Jeśli zdecyduję o kąpaniu w wannie, to obędzie się bez, bo po kąpieli przekręcę, wyleję, popłuczę, umyję i po kłopocie
A ze stelaża nie będzie mi się chciało dźwigać żeby wylać do wanny, bo to wbrew pozorom swoje waży. A nalewać wodę można słuchawką prysznicową jak już stoi na stelażu.
Tak sądzę -
nick nieaktualnydiamonds wrote:Kotek wanienka z odpływem znaczy, że ma korek w dnie do spuszczania wody- niekiedy również kawałek wężyka. jak masz z tym wężykiem to bezpośrednio do zlewu, wanny czy wc możesz skierować, a jak nie to do miski i w kilku porcjach łatwiej opróżnić.
Jakbym miała zainwestować w stelaż to właśnie i w taką wanienkę.
teraz tak myślę ze z tym dużo zabawy.
Jeśli zdecyduję o kąpaniu w wannie, to obędzie się bez, bo po kąpieli przekręcę, wyleję, popłuczę, umyję i po kłopocie
A ze stelaża nie będzie mi się chciało dźwigać żeby wylać do wanny, bo to wbrew pozorom swoje waży. A nalewać wodę można słuchawką prysznicową jak już stoi na stelażu.
Tak sądzę
Kochana, ja wiem, że wanna ma dziurkę w dnie tyle to wiem chodziło mi oto, że może da się kupić samą wanienkę z odpływem (w sensie dziurką) bez rury/przewodu i wtedy dokupienie przewodu jest tańsze, bo to za te pierodły dużo się płaci ale nie zawsze jest taniej źle się wyraziłam- wybacz
Wydaje mi się, że skoro wkładasz wannę do wanny, to faktycznie przekręcisz ją, umyjesz i po krzyku bez zbędnej zabawydiamonds lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobra kobiety
czas się zbierać
trochę w międzyczasie ogarnęłam, prasowania już nie zrobię trudno, choć nie ubolewam nad tym.
Zaraz się zbieram po córkę do przedszkola. muszę się tam dokulać
pa pa pa miłego popołudnia
odpoczywajcie i nie stresujcie się
A może wyprawkę Mikołaj nam przyniesie
trzeba by tylko napisać do niego list, podać adresy sklepów gdzie ma szukać czego i liczyć że nic nie pomyli i na czas dostarczy zastanowię się nad tym
jak mała pójdzie spać to zajrzę wieczorem, co tam nowego, wymyśliłyście
merida17, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Hej już jestem ząbki zrobione, a Maja tak kopała jak mi robili te zęby jak nigdy heh.
Nadrobiłam czytanie, ale nawet nie wiem co napisać ;p
Co do wanienki to ja kupiłam używaną komodę kąpielową z Brevi. W bardzo dobrym stanie. Mi się podoba to, że nie trzeba się schylać, a też mam problemy z kręgosłupem. I że ma te półki na których można sobie poukładać kosmetyki itp. Bardzo się to przyda bo mamy mało miejsca na te wszystkie rzeczy.
Też chyba napiszę list do Mikołaja może się postara staruszekmerida17 lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs