X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio szłam za kobietą, ale nie zauważyłam modelu wózka. Nie dałam rady jej wyprzedzić ;-)
    a tak strasznie mnie irytowały koła w tamtym wózku, które stukały, jak dla mnie żyły swoim życiem.

straszne, wyrzuciłabym bo nie dałabym rady prowadzić wózek i go non stop słyszeć.

najlepiej w sklepie pojeździć chwilę i dobrze by było z jakimś obciążeniem, żeby zobaczyć jak on się zachowuje. A potem sprawdzić w internecie, jak kształtują się ceny za taki sam model

Z kołami skrętnymi wózek jak dla nie o niebo lepiej się prowadzi, to jak kierownica ze wspomaganiem- i bez- o ile któraś z Was jeszcze taką pamięta :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko
    tak koła skrętne są genialne na dobrą pogodę, natomiast na piach- plażę, i na śnieg już niekoniecznie, bo mogą się blokować w poprzek. Także wtedy jest lepiej je zablokować- takie moje zdanie.
    Graco Evo mi się podoba, ale nie spełnia wszystkich moich wymagań :-)
    No i ma koła piankowe a te do mnie nie przemawiają

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moim własnie sie blokuje jak ich nie chcesz :D dlatego pytam :D i fajnie amortyzuje dziecko nawet przy spowalniaczach na ulicy itp :P

diamonds lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się wypowiadałam, ale mam dwa na oku (już ostatecznie). Tak, jak Rybeńka Camarelo Sevilla
    23j03zr.jpg
    albo
    2rdcmsm.jpg
    albo z firmy Lonex, mają nowy model Pastel
    2rr0ub9.jpg
    ten kolor też mnie zainteresował
    x3eqkp.jpg
    albo z innych modeli
    2cr7ln9.jpg
    albo
    2lw3hv6.jpg
    :D
    Fotelik Maxi Cosi Citi ze względu na jego lekkość. Na adapterach wchodzi do tych wózków. Kolor w zależności od wózka, albo po prostu czarny - pasuje do wszystkiego
    2ey87ig.jpg

Nie wiem tylko kiedy kupić wózek, chyba będę czatować na promocje :)

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ogólnie wszystkie już wiedzą jaki wózek :-)

Z uwagi że będę co dzień prowadzać i odbierać małą z przedszkola zastanawiam się nad nosidełkiem albo chustą.
    szczerze nie będzie mi się chciało wsadzać w wózek, pchać go potem pod przedszkolem wyciągać dziecko, później znów wkładać.

no i nie wiem co lepsze chusta czy nosidełko.
    patrzyłam wczoraj i jest ich mnóstwo.
    długa droga wyboru przede mną...

jak Agatka była mała to nie było jeszcze takich nosidełek- pasów na biodro, a na bank bym kupiła, bo właśnie tak ją nosiłam, na boku, biodro w bok i niewygodnie, a tak usiadłaby na tym pasie i łatwiej by było.
    Więc w takie nosidełko biodrowe zainwestuję

A może któraś z Was będzie chustować i zna się więcej jaką chustę ewentualnie wybrać. albo ma sprawdzone nosidełko lub wie czym się sugerować i na co zwracać uwagę przy jego wyborze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysku fajniutkie te wózki i śliczne kolory.
    u nas na ulicy tak jak pisałam przeważają szarości- taka moda nastała.
    a te takie żywe dziecięce:-)

Edit:
    i pewnie na koniec roku będą promocje - wietrzenie magazynów, bo zapewne również firmy planują wstawienie nowych kolekcji, a te zechcą wyprzedać
    z resztą też w normalnych sklepach można próbować negocjować cenę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:23

Tygrysek lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oba wózki mają
    - niecałe 11 kg (gondola, stelaż i koła)Lonex, Camarelo nie są dużo cięższe, moze takie same nawet,
    - duża gondola,
    - dużo miejsca w spacerówce,
    - koła skrętne z możliwością blokady,
    - amortyzatory (w którymś chyba możliwość regulacji),
    - łatwo się je prowadzi (jak na razie bez dziecka),
    - w budzie jest siateczka na lato.

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, wiesz jak to jest... chce się już, najlepiej jakby wszystko już było poskręcane w domu i żeby wózek stał na honorowym miejscu. A najlepiej, żeby "jakoś" wyciągnąć dziecko bez zbędnego bólu i żeby już leżało sobie i gaworzyło w łóżeczku...
    ah ale się rozmarzyłam :/

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to całkiem lekkie.
    ja mam i tak windę z parteru- dobrze że teraz takie wymogi w budownictwie- że winda być musi :-)

No i buda musi być dobra żeby nie opadała bo to irytuje.

łatwe wypinanie barierki w spacerówce też pomaga w funkcjonowaniu z dzieckiem, które co chwila ma ochotę samo spacerować, a zaraz potem szybko wsiadać do wózka- bo nogi zmęczone :-)

No do tej teleportacji dzidzi z brzuszka to i ja się zapisuję :-)
    Może jest gdzieś taki czarodziej :-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    To ogólnie wszystkie już wiedzą jaki wózek :-)

Z uwagi że będę co dzień prowadzać i odbierać małą z przedszkola zastanawiam się nad nosidełkiem albo chustą.
    szczerze nie będzie mi się chciało wsadzać w wózek, pchać go potem pod przedszkolem wyciągać dziecko, później znów wkładać.

no i nie wiem co lepsze chusta czy nosidełko.
    patrzyłam wczoraj i jest ich mnóstwo.
    długa droga wyboru przede mną...

jak Agatka była mała to nie było jeszcze takich nosidełek- pasów na biodro, a na bank bym kupiła, bo właśnie tak ją nosiłam, na boku, biodro w bok i niewygodnie, a tak usiadłaby na tym pasie i łatwiej by było.
    Więc w takie nosidełko biodrowe zainwestuję

A może któraś z Was będzie chustować i zna się więcej jaką chustę ewentualnie wybrać. albo ma sprawdzone nosidełko lub wie czym się sugerować i na co zwracać uwagę przy jego wyborze.
    własnie ja bd brała nosidełko do miasta albo na zakupy i stelaż od wózka i zaaplikuje nosidełko i bd takie pseudo sportowy lekki wózek :P bo też tak można :)
    wlasnie tez spoglądam na chusty i mnie ciekawią.. bo ręce nam odpadną :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fajnie by bylo przyspieszyć czas na luty/marzec i już tulić malenstwa ale oczywiscie z wyprawką na full zestaw :D

diamonds, Tygrysek lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku śliczny wózek i fajne kolorki też ma :)
    i też poczekam.. może bd promocje :) zdążymy :D nosidełko w razie co już mam w domu :D

Tygrysek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    własnie ja bd brała nosidełko do miasta albo na zakupy i stelaż od wózka i zaaplikuje nosidełko i bd takie pseudo sportowy lekki wózek :P bo też tak można :)
    wlasnie tez spoglądam na chusty i mnie ciekawią.. bo ręce nam odpadną :D

Mizzelciu wiem o co Ci chodzi- nosidełko fotelik
    Też tak czasem robiłam, ale raczej prowadzałam małą w gondoli, bo w foteliku mi sie wydawało, że jej mało wygodnie :-)

A mi chodzi o takie jak chusta tylko gotowe zakładane na siebie, żeby właśnie nie prowadzać tego wózka.
    Bo pewnie jeszcze Agatka jak będzie śnieg będzie chciała na sankach jeździć- także to już jest bardziej skomplikowane :-) logistycznie

http://allegro.pl/maxi-cosi-easia-nosidelko-od-0-13kg-wkladka-gratis-i4717061268.html

coś w tym stylu albo chusta
    patrzyłam forum o chustowaniu, ale trzeba się rejestrować, a ja bym chciała tylko poczytać, czym się kierować przy wyborze.

ehhh....

mizzelka lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zarejestrowana, zaloguj się ciekawe rzeczy piszą. U nas nawet są takie darmowe spotkania, warsztaty z chustowania. Jak jesteś zdecydowaną chusto maniaczką to http://www.chusty.info/forum/activity.php te polecam.
    Mnie to nie rajcuje osobiście, ale mam przyjaciółkę aktywną w tym.

Wózek chcę jakiś fajny - w sensie koloru. Może być niebieski, Natalka polubi niebieski, chociaż ten żółty mnie strasznie intryguje, tylko muchy będą leciały.

Ostatnio mówię do m. "Natalka chyba jest głodna", albo "Natalka się wierci" to on stwierdził, że jak tam mówie, to ta Natalka chyba mu jednak do tego nie pasuje :/
    Dobrze, że jeszcze mamy czas...

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie jestem jakąś chustomaniaczką- tylko chciałabym jakoś ogarnąć moje dwie kobietki.
    z jedną było prosto, a teraz wiem, że nie minie mnie zazdrość i będę musiała robić kilka rzeczy na raz a mam tylko dwie ręce- także chusta lib nosidło by się zdało :-)
    ale nie wiem. poszperam poczytam opinie co lepsze dla kręgosłupa- bo niewątpliwie on będzie obciążony.

A do imienia ja nie jestem tez przekonana- ostatnio przemówiło do mnie Wika i co zrobić. tylko u nas Wiktorii sporo w pobliżu tak samo jak Alicji, Oli, Mai,Lenek, Maryś , Emilek i Natalek.
    Dwa tygodnie po narodzinach jest czas na rejestrację w USC, więc do tego czasu coś się wyklaruje :-)

trzeba od nowa imiennik przeglądać może coś wpadnie w ucho i będzie miało dodatkowo dobre znaczenie :-)

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...
    mogę Wam ponarzekać?

Maluchy dają popalić. Mamy już 13+6 a wymioty mam wrażenie się nasilają :/ Jest ledwo 11:00 a ja już dwa razy komunikowałam się z kibelkiem... ach życie... mam nadzieję, że maluszkom to nie szkodzi, ale uwierzcie nic kompletnie nie mogę jeść... rano zwróciłam wodę, teraz kanapkę... w Rzymie (gdzie byliśmy na tydzień) śmiali się ze mnie że cały Rzym zarzygam...normalnie wszystko co zjadłam lądowało przy pobliskim krzaku.

Dzisiaj rano pobierali mi krew na TSH, Ft4. Oczywiście standard - nie ma żył. Pielęgniarka kuła mnie dwa razy, w końcu się udało choć nie wiem jak to przeżyłam. Zaczynam chyba łapać depresję... to miałyby najpiękniejsze miesiące w moim życiu a ja jestem wrakiem człowieka. Ryczę kiedy się da bo już nie daję rady. W domu nie gotuję baaaa nawet nie wchodzę do kuchni... mój M widzę że stara się być cierpliwy ale już sam nie daje rady...kiedy to się skończy?

Jutro endokrynolog, w czwartek wizyta...ciekawe jak dają radę maluszki z taką pesymistyczną matką...

merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelciu! Obiecuje, ze minie! Wiem to po sobie :) 4 mc mi to zajęło! Dziewczyny tez strasznie sie meczyly, a teraz wybierają wózki z uśmiechem na buzi :) wiem, ze to okropny czas! Ja tez nie byłam szczęśliwa, jak witalam sie najpierw z kibelkiem! Ciąża zaczęłam sie cieszyć w połowie 5tego mc! Nie miej wyrzutów sumienia, ze nie cieszysz sie jak należy! Po prostu nie masz na to sił! To przyjdzie! Niech Maz Cie wspiera, bo w Twoim brzuszku biją dwa piękne serduszka :) olej sprzątanie i gotowanie! Bedzie na to czas :) po prostu dzielnie to przetrwaj! Bedzie dobrze, jesteś już na dobrej drodze! Tylko w reklamach ciąża zawsze jest kolorowa :) i ktoś kto tego nie przeżył nie zrozumie! Jestem z Wami :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie Maluszkom nie szkodzą zazwyczaj wymioty, chyba, żebyś miała sie odwodnic! Pewnie tak nie jest :) ja słyszałam, ze im wiecej zwracasz, tym dzidzie zdrowsze i w tym ciężkim etapie tego sie trzymalam!

Rzym jest piękny :) chociaż pewnie ciezko w takim stanie to docenić :) i tak podziwiam, ze miałas sile zwiedzać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:49

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    A do imienia ja nie jestem tez przekonana- ostatnio przemówiło do mnie Wika i co zrobić. tylko u nas Wiktorii sporo w pobliżu tak samo jak Alicji, Oli, Mai,Lenek, Maryś , Emilek i Natalek.
    Dwa tygodnie po narodzinach jest czas na rejestrację w USC, więc do tego czasu coś się wyklaruje :-)

trzeba od nowa imiennik przeglądać może coś wpadnie w ucho i będzie miało dodatkowo dobre znaczenie :-)

Może Weronika ;)

diamonds lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie miałam większych objawów ciążowych, ale wspieram z całego serca! Przecież kiedyś się to musi skończyć! Ale jaka radość będzie jak te dwa urwiski pojawią się już... to podobno zapomina się o bólu i innych dolegliwościach!

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ